banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 04:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2004, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
И то је лако разумети...

НЕ ПОСТОЈИ разлика између две лажи. Па се зато и мухамеданци не свађају око различитих верзија и превода курана. Јал лаж овако, јал онако.. исто ти га се 'вата. :wink:

Ни око Библије нема неких свађа. Постоји званићно призната верзија која је у употреби у Божјој Цркви, и гомила неких лажних варијанти које потурају којекакве секте. Свака секта је одабрала себи онај превод који наводно најбоље паше уз гомилу јереси (лажи) у које верују. Што си ближе Истини, то борба против уплитања и мешања са лажима постаје све жешћа. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2004, 13:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Sep 2004, 06:45
Maran Ata je napisao:
Ни око Библије нема неких свађа. Постоји званићно призната верзија која је у употреби у Божјој Цркви, и гомила неких лажних варијанти које потурају којекакве секте.

Sa ovim se u potpunosti slažem. :thumbright:

Ne mogu da odolim da ovde ne postavim jedan od meni najdražih citata pravog Hristoljubca, Avve Justina.

Znam, znam, znam

Od ovoga časa (kada se ovo objavi) za mene su širom Jugoslavije otvorene sve tamnice, sve robijašnice, svi logori smrti.
Ali pre nego što krenem ka njima ja metanišući molim naše bogoborce i Hristoljubce: U alhemičarskoj laboratoriji svoje crkvoboračke diktature umnožite me u hiljade i pošaljite po jednog u svaku vašu robijašnicu – na večitu robiju, u svaku vašu tamnicu – na večito tamnovanje, u svaki vaš logor smrti – na večito umiranje.
I ja ću s radošću po hiljadu puta na dan umirati u njima za nezamenljivog Gospoda i Boga mog Isusa Hrista: Jedinog istinitog Boga i jedinog istinitog Čoveka u svim svetovima, u kojima se kreće ljudska misao i kruži ljudsko osećanje.
Hvala čudesnom i čudotvornom Gospodu mome Sladčajšem: ničega se ne bojim, jer stojim u slobodi kojom me Hristos oslobodi: u slobodi od straha, u slobodi od smrti, u slobodi od pakla, u slobodi od đavola – i sve je to mrtvo pred Gospodom mojim, za Koga živim i za Koga svom dušom, svim srcem, svim bićem stojim.

Avva Justin
(Januar, 1960.godine)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2005, 01:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Maran Ata je napisao:
И то је лако разумети...

НЕ ПОСТОЈИ разлика између две лажи. Па се зато и мухамеданци не свађају око различитих верзија и превода курана. Јал лаж овако, јал онако.. исто ти га се 'вата. :wink:

Ни око Библије нема неких свађа. Постоји званићно призната верзија која је у употреби у Божјој Цркви, и гомила неких лажних варијанти које потурају којекакве секте. Свака секта је одабрала себи онај превод који наводно најбоље паше уз гомилу јереси (лажи) у које верују. Што си ближе Истини, то борба против уплитања и мешања са лажима постаје све жешћа. :roll:

Evo ga nesto sto sam propustila

Mada nikad nije kasno,pa da malo razrijesimo i taj cvor oko prevoda Kur`ana

Pa ljudi :) zaista je smijesno

Gdje dva razlicita covjeka mogu jedn tekst u bobu prevesti na isti jezik???
Onaj ko zna arapski,zna tacno da ni jedan jezik osim arapskog nemoze da docara jacinu tih rijeci,tezinu tih rijeci,ljepotu tih rijeci.I nema verzije sem jedne, NEMA je,jer Allah dz.s cuva tu knjigu
Uskoro se blizi 1426 Islamska god,za par dana,do sada nista nije izmjenjeno u Kur`anu za svih tih toliko god. ali se nasao Maran ata da ga mijenja.
auh,nasta smo ti mi muslimani spali :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2005, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Реч је о само једном од многих мухамеданских митова, које они около просипају и очекују да људи прихвате те и сличне лажи. Погледајмо заједно какво је право стање ствари...

Овде можете видети црно на бело како је куран и на арапском различит:
----------------------------------------------------------
http://www.bible.ca/islam/library/perfe ... x.html#ch7
http://www.bible.ca/islam/library/perfe ... x.html#ch8
http://www.bible.ca/islam/library/perfe ... x.html#ch9
http://www.bible.ca/islam/library/perfe ... html#ch11a
http://www.bible.ca/islam/library/perfe ... .html#ch13
http://www.bible.ca/islam/library/perfe ... IbnAbiDaud

Одакле потиче овај мухамедански мит? 1920. године, улема је донела одлуку коју верзију курана ће прогласити за званичну, и 1924. године је изашла из штампе прва верзија тог "неизмењеног" курана која је позната и као "краљевска каирска верзија". Све претходне верзије које су присутне около и служе као доказ да је овај мит заправо само једна велика лаж, за мухамеданце као да не постоје. Може ли игноранција сакрити истину? :D

Идемо даље...

Након смрти Мухамеда, Утман, трећи мухамедански калиф, наредио је да се спале све верзије курана, изузев једне. Пошто је Мухамед био "задњи пророк" по курану а и хадисима, то значи да Утман то није био. На питање како знају да је дотични сплаио "лажне" а сачувао "праву" верзију курана, мухамеднаци гутају кнедле. :D

Идемо даље...

Ко је заправо формирао куран? Одговор налазимо у Букаријевој збирци хадиса...

Прича Заид бин Табит: "Тако сам почео да тражим куран и сакупљам га са палминог лишћа (на чему је био написан), танких белих каменчића, и од људи који су га занли од срца, док нисам пронашао задњу суру код ат-Тауб-е код Аби Кузаима ал-Ансари-ја, и не нађох је ни код кога другог сем код њега. (6, 478)

Да ли је Заид сакупио комплетан куран? Мало сутра... :wink: О томе говори следећи запис:

"Многе (суре) курана које су послане (од бога) доле (људима) биле су познате онима који умреше на дан (битке) код Јамаме... а нису биле познате преживелима, нити су биле написане, нити су биле сакупљене од Абу Бакр-а, Умар-а или Утман-а, нити су нађене и код једног човека после њих. (Ибн Аби Давуд, Китаб ал-Машахиф, стр. 23)

И тако даље... о овоме се може писати још много дуже... 8)

Него, запитајмо се - ЗАШТО ЈЕ ТОЛИКО БИТНО ЗА МУХАМЕДАНЦЕ ДА ИМ КУРАН БУДЕ "ПЕРФЕКТАН"?

Разлог је једноставан... кухамеданска секта је "религија књиге". Зато је толико битно да им та књига буде "неизмењена". Археолошки налази, као и познате копије курана нам кажу да је "неитзмењени куран" заправо - МИТ. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]