banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 18:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 01:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
Nego Vader jesi imalo ikada ikakvo sjecanje pa makar i na djelice?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 10:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Mislim da nemam, nije mi poznato.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 13:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Ovakve teme su na prvi mah za kršćane, ali i muslimane vjerovatno vrlo teške, jer to je tradicija istoka, pa onda spojimo li tradicije dolazimo do mogućega – mogučnoga-reinkarnacije, valjda indijci znaju o tome

Međutim nije mi jasno kakvu korist u sadašnjem životu čovjek ima od toga?Osobito mislim da nema nikakve koristi trubljenje o tome, ili sam kratak za koju spoznaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 17:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Poz. JHBX.

Ajd da ti probam dati odgovor.
Ne mislim da iko ima monopol nad bilo kom duh. istinom. Niti bilo kakav monopol nad nekim saznanjem, tehnikom ili nacinom na koji ljudi mogu spoznati neke stvari o sebi, svojoj svrsi, sustini, univerzumu, i bilo cemu drugom sto ima neko unutrasnje ili spoljasnje znacenje za covjeka.

Svjestan sam ogranicenja svake duhovne discipline kada je se docepaju ljudi i prekroje po nekim svojim mjerilima. Takodjer sam svjestan da svako nije na istom stepenu razvoja svoje inidividue. Pod individuom prvenstveno mislim na cjelokupni sustav covjeka; uma, tijela i duse/bica. Prema tome, svako dozivljava sebe, neko ucenje i slicno, u stepenu tog razvoja.
Ono sto je istina za nekon covjeka koji je uspio vise da ujedini svoje naizgled razdvojene dijelove cjeline, i istina za mene i nekog treceg, ne mora niti se najcesce poklapa.

Shodno tome, reci da je reinkarnacija istocnjacka bilo bi pogresno, ali ko sto rekoh, mi smo skloni djeljenju a ne posmatranju stvari sa aspekta cjeline. Postoje silne prakse na zapadu koje isto tako vjeruju, rade, eksperimentisu sa reinkarnamcijom i sjecanjem na nju.
Indija je samo poznatija po tome, sto se ta ideja i praksa toga proteze kroz njenu cijelu istoriju. Naposljetku, istorija Indije i njene prakse, proteze se mnogo dalje nego istorija vecine kontinenata a samim tim i znanja tih ljudi. Samim tim i prakse i mogu reci, religija Indije je mnogo starija od bilo koje druge religije. Postoje knjige koje su pre 7 ili 8 hiljada godina, opisale nuklearni rat, koje opisu civilizacije kojih vise nema. Ono sto je zanimljivo kroz sve te knjige se proteze ideja reinkarancije.
No, ja nisam inace neki postovalac mitova i prica iz davnina.. vec sve baziram na sadasnjem iskustvu.

Ideja reinkarnacije jeste da dusa/bice covjeka se krece. Seli se. Uci, razvija, itd. Od pocetka prvog Big Bena, od praska, od Boga, od Zivota, postoji i bice covjeka. Ono je dio te svijesti.
Manje vise sve religije svijeta se slazu s tim, s nekim neznatnim razlikama.
Dusa ne moze nestati, ne moze umrijeti, nije podlozna prolaznosti, a opet mi se suocavamo sa ogromnim neznanjem u pogledu neceg tako ociglednog.
Reinkarnacija daje uvid u starost duse, u njeno postojanje, u njenu svrhu.
Postoje jaki razlozi zasto se covjek ne sjeca proslih zivota, ali isto tako covjek koji je u dovoljnoj mjeri osvestio svoje postojanje sadasnjeg zivota, razvio se nekim praksama, vjerom ili slicno tome, moze bez posljedica da ima sjecanja i da se s tim sjecanjem suoci. Neprimpremljen covjek bi imao neku vrstu soka, koja moze ali i ne mora biti stetna za njegovo zdravlje.

Sada korist reinkarnacije i njenog sjecanja u ovom zivotu, moze biti korisna ali isto tako i stetna.
Lijek koji dobro djeluje, ispravnom upotrebom poboljsava zdravlje, ali neispravnom uspotrebom ga unistava.
Poznato je da covjek koristi nekih 10% svojim kapaciteta. Ostalih 90% je sakriveno. Sacuvano znanje i iskustvo, kojeg nismo svesni.
No, isto tako ta podsvest u sebi sadrzi mnostvo informacija o trenutnom nasem zivotu, ponasanju, razvoju i slicno. Takodjer u tome svemu jeste pohranjeno vecina nasih mana i vrlina. Bolesti i zdravlja.
Neke bolesti lako i jednostavno ljecimo, neke ne mozemo. Narocito psihicke bolesti. A opet s druge strane vecina oboljenja je psihosomatskog karaktera. Sto ce reci nastaje u nasem umu ili laicki, glavi.
Postoje opste crte ponasanja, strahova, kompleksa.. i slicno.
I cesto puta mi nismo svesni zasto se necega bojimo a zasto necega ne, zasto imamo kompleks od vode, ili od vatre, ili strah da ce nas neko zadaviti. Ovi primjeri su drasticni, ali ima i jednostavnijih: zasto volimo vise crnke od plavusa ili obrnuto, zasto od pocetka nismo u dobrim odnosima za roditeljima, okolinom. Zasto ponekad imamo odbojnost prema nekoj odredjenoj osobini kod ljudi.. i slicno da ne idem dalje.
Znamo da je tako ali zasto?

Sada, inkaranacijsko sjecanje, daje mogucnost da covjek osvijesti vecinu "zakopanog materijala", nesvesnog sadrzaja, da se suoci sa svim tim nepoznatim stvarima i shvati zasto uvijek cini istu gresku, ili zasto se uvijek u nekoj situaciji ponasa na isti nacin. Odgovori na to mogu biti u proslom zivotu.
Licno meni, je mnogo stvari jasnije, nakon parcijalnog sjecanja proslih zivota.
Zasto vise gotivim crnke, zasto sanjam ubijanje macem, zasto ne mogu biti orjentisan na samo jednu religiju ili nauku.. i slicno. Sve te stvari sam saznao iz sagledavanja proslih zivota.

Sada, o trubljenju kako kazes. :)
Jasno je da trubljenje nema neku preveliku svrhu, ali ipak daje mogucnost da ljudi koji imaju neke bljeskove sjecanja, ili ljudi koji imaju neke probleme slicne onima koje sam gore nabrojao, da saznaju da sjecanjam i regresoterapijom mogu da se rijese fobija, strahova, kompleksa.. i slicno.
Samim tim, onima drugima koji istrazuju svoju svrhu, pokusavaju da upoznaju svoje bice, nadju odgovor na pitanje ko sam ja?, regresija ili ti tehnika sjecanja proslih inkarnacija, moze dati neke odgovore, moze usmjeriti njihovu potragu, pokazati kako smrt nije kraj, kako su oduvijek zivjeli i slicno.

Mislim da i Vader, koji je mislim pokrenuo ovu temu, ju je pokrenuo radi toga.
Sada, evidentno je da ima ljudi, koji vjeruju da je njihov nacin rada i pristupa jedini ispravan, a ovo njima ne odgovara ili misle da je pogresno. Srecom ima ljudi koji misle i vjeruju da im ovakve stvari i teme mogu pomoci u njihovom zivotu.

Ja djelim slaganje sa obemema grupama.
Obje grupe su u pravu. :).. ali srecom istina nije u konceptu, niti je u sljepom drzanju za pravila i jednog ucenja.
Sve je podjeljeno.. na vise strana, samo malo je onih koji to razumiju.

Jednom davno, sam imao prilike u Beogradu slusati nekog covjeka koji proucava bibliju na veoma specifican nacin. Kada smo dotakli temu reinkaracije i ja mu na neki nacin skrenem paznju na to da biblija negira reinkarnaciju, on mi je nesto citirao. Na sto sam ostao zaprepasten. Nalazi se pred ocima sviju.. ali svako to tumaci i razumije na svoj nacin.
Sada tacno ne mogu da se sjetim cijele recenice.. ali znam smisao:

"Nikada nije bilo vremena kada ja nisam postojao, bijah pre Avrama, pre..... " itd..
Znam da ovdje ima onih koji ce taj citati malo ispraviti ili dopuniti. Ali ovo je jedan od dokaza da i u bibliji ima mnostvo stvari koje podrzavaju inkarnaciju.

Nadam se da ovim dugim postom sam ti mozda priblizio a cak i mozda udaljio ideju reinkarnacije.. oboje je moguce. :)

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 17:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
hER fRITZ MOZE li to malo krace

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Lijepo rečeno Fritz.

Što se tiče stihova iz Svetog Pisma koji upućuju na reinkarnaciju njih je pregršt izneseno na temi "Reinkarnacija u Svetom Pismu" koja se može pronaći među starijim temama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 21:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

JHBX je napisao:
hER fRITZ MOZE li to malo krace

Tesko.. no.. mozda neki put i to probam.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Vader je napisao:
Lijepo rečeno Fritz.

Što se tiče stihova iz Svetog Pisma koji upućuju na reinkarnaciju njih je pregršt izneseno na temi "Reinkarnacija u Svetom Pismu" koja se može pronaći među starijim temama.
О томе "прегршту" можеш само да сањаш. Заправо, неколицина стихова које поклоници паганске измишљотине користе говоре о нечему сасвим другом. Пагани их обично извлаче из контекста и злоупотребљавајау покушавајући на тај начин да "легитимизују" ту паганштину. Јадно... јадно... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2005, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo što slijedi u naredna dva posta je jedan vrlo zanimljiv i poučan slučaj regresoterapije u kome je autor teksta a ujedno i osoba koja je radila regresoterapiju veoma lijepo kroz ovaj zanimljiv slučaj objasnila kako neke stvari funkcionišu, a što uče i sveti spisi.

Tekst između redova ali dovoljno jasno daje objašnjenja (za one koji su to spremni da prihvate, naravno) o takozvanoj "nepravdi" koja se čini po svijetu, o stradavanju "nevinih" i slično. Iz priloženog, kao i iz mnogih sličnih slučajeva od kojih su neki izneseni na ovoj temi, se može vidjeti da nema nevinih, da ljudi otplaćuju svoje grijehe jer je dobro da ih otplate i toga su svjesni kad su u duhovnoj formi između prošlog i narednog života kad i prihvataju određenu sudbinu za naredni život da bi poništili neke negativne poene koje imaju.

Alister Krouli je lijepo napisao:

Radi tako da izravnaš svoju prošlu karmu, i ne stvaraj novu, tako da, takoreći, knjige budu sravnjene. Dok imaš ili kredit ili dug, ti si i dalje u obračunu sa univerzumom.

A dugovi se trebaju otpaliti, pošteno je, iako ne uvijek lako i prijatno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2005, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da li postoji porodično prokletstvo, ili nas kroz život stiže ono što sami činimo

autor teksta: Predrag Petković

Često možemo čuti da neka porodica vuče određeno prokletstvo samo zbog toga što je neki predak nekada davno uradio neke grozne stvari, pa taj dug otplaćuje čak i nekoliko narednih kolena. Dok radim horokope često me pitaju da li vidim neko prokletstvo, jer im ništa ne ide od ruke. Nesrećni obično misle da uzrok njihovog mizernog života leži u prokletstvu i crnoj magiji. Iako se takve stvari među nama dešavaju i dešavale su se oduvek, moram reći da za stagnaciju u životu nisu uvek razlog mračne sile.
Mnogi za svoje neuspehe okrivljuju druge i prebacuju odgovornost na pretke, vračare i slično. Time pokušavaju da prikriju ličnu nesposobnost, ili jednostavno ne žele da se bore da bi nešto postigli. Takvi ljudi su, uglavnom, sami krivi za svoje neuspehe, štoj e takođe i rezultat njihove karme koju su doneli iz prošlosti.
Ipak, karma nije nepromenljiva kategorija. Karma znači "aktivnost", što znači da se ona stvara delima. Ako neko hoće da promeni nešto u svom životu mora da se pokrene i pokuša da utiče na situaciju u kojoj se nalazi. Na žalost, mnogi se i ne trude, a oni koji bi i želeli ne znaju na koji način mogu da poboljšaju kvalitet života. Zato bi bilo pametno da se obrate stručnjacima koji se time bave i tako, uz određena uputstva, promene prvenstveno sebe, a tek nakon toga situaciju u kojoj se nalaze. Ipak, postoje i oni drugi...

Neka nesreća

Postoje, zaista, posebni slučajevi kojima kao da su preci odredili život. Ovo je upravo takva priča. Neke stvari koje su se desile pre više od dvesta godina primorale su moju klijentkinju da prođe kroz jednu od najtežih situacija u životu.
Osoba o kojoj je reč imala je velikih problema da ostane u drugom stanju. Veza u kojoj je bila, može se slobodno reći, bila je skoro savršena, a jedino što je tu nedostajalo bilo je dete. I ona i njen mužsu prošli skoro sve lekarske analize i oboje su bili zdravi. Naizgled je sve bilo u redu, ali do začeća nikako nije dolazilo.
To je unosilo nervozu u ljubavnu idilu. Iako su oboje bili mladi, osećali su kako im vreme uzalud prolazi. Pomislili su da su loš spoj i da bi možda mogli imati decu nezavisno jedan od drugog. Možda će uspeti sa drugim partnerima? Otvoreno su o tome razgovarali, ali kada bi pomislili na rastanak, odustajali su. Toliko su bili emotivno vezani da su odlučili da ostanu zajedno čak iako ne budu mogli da imaju potomstvo.
Ona je znala da u njenoj familiji žene imaju određene probleme sa decom. Često su pobacivale, ili gubile decu u ratovima, ili su se dešavale druge tragedije. Osećala je da postoji nešto u njenoj porodici što donosi nesreću. Pomislila je da zato ne može ostati trudna. Možda će se cela stvar slomiti i završiti na njoj? Ako je tako, pomislila je, onda neka bude! Nikome nije pričala kako se oseća, ali je počela da gubi svaku nadu da će ostati u drugom stanju. Gledala je mališane i sa tugom u očima razmišljala kako bi bilo lepo da se i ona sa svojim detetom igra u parku.
Ipak, nekim čudom, ona je uspela da zatrudni. Dobili su divnu kćerku i oboje su bili presrećni! Nada i optimizam su se ponovo vratili u njihov život. Devojčica je napunila šest godina i uskoro je trebalo da krene u školu.

Kobno veče

Idila, na žalost, nije dugo potrajala. Zlo se to veče nadvilo nad njihovom kućom. Ona je osećala neku čudnu, negativnu silu oko sebe. Samo joj je blaga jeza prolazila kičmom. Mužje bio na putu, a tako joj je bio potreban! Neopisivu uznemirenost prekidao je žamor dece koja su se igrala na ulici. Sa njima je bila i njena kćerka čiji bi osmeh povremeno prepoznala u velikoj galami. S obzirom da je upravo završila sa večerom, izašla je na prozor da pozove kćerku. Kada je začula majčin glas, devojčica je pojurila preko ulice. U tom momentu naišla su kola i udarila je, bacivši je nekoliko metara! Čuli su se samo škripa kočnica i vrisak. Devojčica je beživotno ležala na ulici. Majka je u očajanju istrčala, unezvereno dozivajući kćer. Vozač je prikočio i istrčao da vidi šta je bilo. I on je bio očajan.
Neko je već pozvao hitnu pomoć i za kratko vreme su krenuli u bolnicu. Tokom puta doktor je pokušao da napipa devojčici puls. Nije ga više bilo. Zabrinuto je pogledao u majku, kao da joj daje do znanja da nema pomoći. Ni srce joj više nije kucalo. Kada je ona to shvatila, počela je polako da gubi svest. Jedino što je u tom momentu čula bio je zvuk sirene, a i on se polako gubio u daljini.
Nakon nekog vremena se probudila u bolnici. Bila je u očajnom stanju. Izgledalo je kao da je u momentu ostarila deset godina. Gubitak kćerke je bilo nešto što nije mogla da podnese. Pomislila je na samoubistvo. Međutim, toliko je bila slaba da nije imala snage ni za to. U tim teškim momentima samo se pitala -zašto? Nikada se nikome nije zamerila. Živela je duhovnim životom, prilično pažnje posvećujući molitvi i razvoju svoje svesti. Pomislila je da je to, verovatno, ono o čemu je pre nekoliko godina razmišljala. Prokletstvo je najzad stiglo i nju.

nastavak >>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2005, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I ubica i žrtva

Dok sam slušao ovu priču bio sam prilično potresen. Ovakav razvoj događaja nisam očekivao. Verovatno ste pomislili da mi sve ovo priča majka koja je kasnije uspela da se oporavi od šoka, tražeći odgovor na svoje pitanje. Međutim, sve to se desilo pre više od dvadeset godina, a ovo mi priča njena kćerka koja je, ipak, uspela da preživi tako tešku nesreću. Ona je, zapravo, bila klinički mrtva u kolima hitne pomoći. Kad je njena majka pala u nesvest lekari su počeli kćerci da rade reanimaciju (oživljavanje). Uspeli su da je povrate, ali majka je još uvek bila u nesvesnom stanju i ništa od toga nije videla...
Devojka danas ima sasvim normalan život. Bavi se umetnošću i veoma je zainteresovana za duhovni aspekt života. Mnogo je čitala o smrti, reinkarnaciji, astrologiji. Želela je da sazna da li je lanac teških događaja tim prekinut i kakvu karmu nosi njena majka, i ona zajedno sa njom, kada su prošle kroz takvu situaciju.
I ja sam želeo da vidim šta se tu, zapravo, desilo. Ugasio sam svetlo i polako uveo devojku u jedno davno vreme, vreme u kome će naći odgovor na svoje pitanje. Evo kako je opisala ono što je u regresiji videla:
"Vidim dva vojnika koja ulaze u neko selo. Izgledaju mi kao da su Turci. Tu je, u stvari, sva vojska, ali njih dvojicu jako osećam. Ulaze u jednu kuću u kojoj se krio neko, dolazi do sukoba i vojnici vade sablje. U metežu koji je nastao vidim puno krvi i celu porodicu pobijenu. Među njima je i dvoje male dece".
Dok je ovo pričala naježila se. Nakon toga dodala je još i ovo. "Kako su samo mogli? Pa oni su još deca!" Tada je videla kuću iz daljine i shvatila da je, u stvari, ona jedan od tih vojnika. Bila je u šoku. Nije mogla da poveruje da je nekad bila tako okrutna. A onda joj se slika ponovo izbistrila. Vojnik koji je bio sa njom bio je - njena sadašnja majka. Ovo je još više iznenadilo. Jedva je došla do daha. Sada je samo ležala i ćutala. Nije ništa dalje mogla da vidi.
Za nekoliko minuta se pojavljuje potpuno nova slika. Ovo više nije bio taj život, jer su i vreme i krajolik bili drugačiji. Sada vidi malog dečaka koji se šeta pored nekog prašnjavog puta. U tom momentu nailazi kočija koja naleće na njega i on pada pod konjska kopita i u bolu napušta svoje telo. Uspela je da vidi samo lice pijanog kočijaša. Kada je video šta se desilo, još brže je krenuo dalje kako ga niko ne bi video. Dečak je ostao da leži mrtav pored puta. Sada je sebe prepoznala u dečaku. U momentu je uspela da poveže lice kočijaša i onog doktora koji ju je reanimacijom spasao i vratio u život. To je bila ista osoba.

Ko je bio kočijaš

Kada se vratila iz regresije dugo nije mogla da izgovori nijednu reč. Samo je ćutala. Ja sam sedeo pored nje i nisam je ništa pitao. U takvim trenucima znam da treba da prođe nešto vremena da se osoba vrati u realnost ovog života. Sada je počela da povezuje slike.
Kada je ovo ispričala majci sve se savršeno složilo. Majka joj je rekla da se priča da je njen pra-pra deda davno kočijama ubio jednog dečaka na putu i da za to nikada nije odgovarao. Bio je pijan i nije video dete na putu. To je priznao svojoj ženi pred kraj života. Jako se kajao zbog toga i nikako nije mogao da prestane da misli na to dete. Zato je njihova porodica imala problema sa decom.
Tada je shvatila da je osoba koju je videla kako je gazi kočijom u stvari bio neki njen davni predak. A možete se zapitati i - zašto je ona kao dečak tada bila zgažena? Pa zbog toga što je onom životu kao vojnik ubila neku decu. A njena sadašnja majka je morala proći kroz osećanje gubitka deteta jer je i ona sama u onom životu učestvovala u ubistvu deteta. Sada su obe bile rođene u porodici koja je već, po tom pitanju, karmički opterećena. Rađaju se upravo u porodici koja će stvoriti idealne uslove da se odradi neka karma.
A šta je sa onim doktorom koji joj je spasao život? To je ona ista osoba koja ju je davno ubila vozeći kočiju. Zbog jakog kajanja sada mora da je spase, kako bi očistio teret sa duše zbog ubistva koji već nekoliko života nosi sa sobom.
Pitanje je zbog čega je ona kao dete ponovo prošla kroz traumatično iskustvo vrlo blisko smrti. Verovatno je to vezano za drugo dete koje su ona i njena majka ubile dok su bili vojnici. Tada je vratila jedan život a sada je vratila drugi, doživevši ponovo smrt. Ipak, sada je to bilo trenutno. Time je odradila svoj karmički dug vezan za taj život. Dobila je priliku da nastavi život i da pokuša da spozna principe karme kako bi ubuduće manje grešila i okrenula se duhovnosti.
Neko može da se pita šta je sa čovekom koji ju je sada udario kolima? On je bio samo instrument karme. Pošto nije napravio nikakvu grešku on neće ni snositi posledice, jer je devojčica sama izletela i on nije ništa mogao da preduzme. To nije bila njegova nepažnja, niti namera. Zato neće dobiti negativne reakcije za to. Ipak, verovatno da su i oni nekom sponom povezani. Nije se ni on slučajno baš tada našao na mestu na kojem će ona istrčati. Kako sve izgleda kao puka slučajnost, a u stvari se sve savršeno uklapa. Samo treba da shvatimo kako stvari funkcionišu.

Krug je zatvoren

U ovom slučaju je porodična karma po pitanju dece nestala, jer su svi odradili ono što je trebalo. U horoskopu ove devojke kuća koja govori o deci nije opterećena lošim aspektima, što znači da je karmički krug ovde zatvoren. Njeno dete neće snositi nikakve posledica i imaće srećan život.
Kada malo razmislimo, zapitaćemo se - ko je, u stvari, njeno dete? Da li je i ono igralo neku ulogu u nekom njenom prethodnom životu?
Ipak - ovde ćemo stati. To sada nećemo tumačiti, iako bi iz horoskopa mogli naći odgovor i na to pitanje. Bitno je shvatiti poentu: kosmički zakon karme savršeno funkcioniše. Povrediti druge znači povrediti sebe! Polubogovi koji su zaduženi za prenos naše karme inkarnirali su se u planete. One i jesu tu da nam isporuče rezultate naših prošlih dela. Zato se trudite da živite u skladu sa zakonima prirode, jer njihovo narušavanje ugrožava kako pojedinca, tako i čitave narode.
A što se porodičnog prokletstva tiče mogu da kažem da nikada ne ispaštaju drugi zbog nečijih grehova iz prošlosti, jer to nema nikakvog smisla. Ako neki naš predak uradi nešto loše, to neće ispaštati nevini. Radi se zapravo o tome da se u takvoj porodici rađaju karmički opterećene duše koje moraju da odrade neku svoju problematičnu karmu. Naizgled, one ispaštaju dela njihovih predaka ali, u stvari, njihova opterećena karma ih je baš u takvu porodicu i smestila. U toj porodici osoba dobija određenu genetiku koju su stvorili njegovi preci, pa izgleda kao da se samo rođenjem nasleđuje greh.
U svakom slučaju, čista duša se neće roditi u tako opterećenoj porodici. Svako uvek snosi posledice vlastitih dela, a nikako onih koji su učinili njegovi preci.

KRAJ

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 15:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2009, 14:57
Meni je jako drago da se o ovoj temi, regresoterapiji, uopste pise. Mene dugo interesuje ova tema. U pocetku, kao, kako izgleda, i kod vecine ljudi koje ovo interesuje, bilo je pitanje da li ili ne prosli zivoti? pa, ako jeste, a sta sam bio, sta radio, sa kime? Koga poznajem i koliko i kako? Puno pitanja, a gladan odgovora. Zasto mi se neki ljudi na prvi pogled veoma svidjaju i privlace, a drugi su mi odbojni...a pogotovo me interesovalo da resim neke svoje probleme, da napredujem. Depresija, losa raspolozenja, gubitak volje i inspiracije, a da ne pricam kad su nailazile i vece frke...ljubav, pre svega, porodica, veze, emocije, posao, finansije...verujem da sve ima nekakav svoj uzrok, negde...naravno, verujem i u boga, ali ovde se radi o meni i mojim uzrocima i posledicama...i kako da napredujem...i, onda sam TO uradio...regresoterapiju, i... lepo se osecam, nesto se ucim, realizujem, uporedjujem, sumnjam, verujem...u svakom slucaju nesto se dogadja, veoma interesantno...istinito ili ne, vise u to ne ulazim, ipak je to dublje pitanje i filosofsko i religiozno,bitno mi je kako se osecam i kako se osecaju ljudi oko mene...i volim da citam o ovome, o iskustvima drugih ljudi, da saznam vise...da razmenjujem misljenja...kako to moze jos bolje da deluje...i sta sve...moze

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Interesantno,
a da li si se sjetio svog zivota tako da si neke stvri ponovo prozivio, ili su desavanja bila odvojena od tebe?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 01:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2009, 14:57
daamir je napisao:
Interesantno,
a da li si se sjetio svog zivota tako da si neke stvri ponovo prozivio, ili su desavanja bila odvojena od tebe?

Pa, ja sam nov sa internetom, ni punih mesec dana, malo zaostao u razvoju, pa ne kapiram da li je ovo pitanje za mene, ali mi se javilo, kao posta...a i svejedno, dozvolicu sebi odgovor...
Ja se secam nekih stvari koje bih pre podveo pod prekognicije, ili deja vu, pa sam video neke situacije, jasno i detalje, koje ce mi se desiti za nekoliko sati ili za dan dva...takodje i snovi, obicno mi je jasno sta ce biti tog dana, ako je nesto znacajnije...a secanja na prosle zivote nisam imao, dok nisam radio par puta r.t...ali su, zato, mojih par zena i par devojaka imale jaka secanja na prosle zivote, sa mnom...mozda im je to bila fora da me napale, jer me ove teme privlace, ne znam, ali, eto, upecao sam se...kao, neka ogromna ljubav, koja je bila, pa veza, pa onda...itd...i ja naivan, pa poverovao...pa, kao ajd da proverim jel stvarno...tako da se to ne racuna...moguce bilo muvanje, ali im upalilo...ali ono sto mene vise interesuje, posto sam pre r.t. i tih ideja o proslim zivotima, ipak,dugo citao razne knjige i proucavao, je bilo da li to postoji ili ne i STA SA TIM? Bilo mi je interesantno kao ideja, ali sam, boga mi, par godina debelo razmisljao da li da to poverujem i sta ce da bude, sa mnom, posle. I doneo odluku, jednog dan, da poverujem, da vidim sta ce da bude, u nadi da cu moci, nekad, da se vratim iz te vere, jer nikako ne mogu da iskapiram tu stvar ako stalno vagam i sumnjam i spekulujem. I onda sam usao u to. Da poverujem u postojanje te reinkarnacije i prosle zivote. I...osecao sam se malo vise, onako,da kazem sire, kosmicki, nista nesto drasticno posebno...ali, posle desetak godina sam poceo ozbiljnije da se bavim time, dosta je bilo citanja knjiga, meditacija...i poceo sam sa regresoterapijom, bolje reci regresijom...vracanjem u detinjstvo, sa partnerkom, pa u matericu, pa sa druge strane...vec debelo ubedjen u postojanje zivota i u stomaku i pre rodjenja...i tako, nekako je to proslo, pa onda...e, sad, sta bih PRVO, NEGO PROSLI ZIVOTI... i trajalo je to nekih mesec-dva...ali....lepo, kad nesto saznas, mozda i nije tacno, a ida jeste, A STA SA TIM? Lep neki osecaj, nesto si bogatiji, iskusniji, menjas se, mozes da preuzmes neke osobine i raspolozenja, iskustva itd...kao malo dete kad otkrije nesto novo van svog dvorista...kao neko malo otkrivanje, istrazivanje NOVOG SVETA...i- da skratim pricu, ubrzo mi je to POSTALO DOSADNO, ne zato sto nije nista interesantno, naprotiv, ali koristeci prethodna znanja, ali i nekom svojom zeljom, dobio sam neku osobu koju ja nazivam- andjelom. Ili duhovnim uciteljem. Ili vodicem, zastitnikom, kako god, razume se...a onda se tu preslo na neke druge dimenzije i druga pitanja...filozofska, religiozna,...neke druge realizacije, kao sto je ljubav, tolerancija, razumevanje drugih, zastita,...dakle to sto se navodi kao KARMA, sanskritski-plodonosna delatnost, koja donosi posledice, bilo lose ili dobre, a u Hriscanstvu- zetva, kao ono sto posejes to ce ti niknuti, je ...nekako...onako...jedan prirodni zakon...i skroz je ok...ali...KAKVE VEZE TO IMA SA MNOM???? T.j. AKO PRIHVATIM IDEJU DA POSTOJIM VECNO, sto ne mora da bude tacno. Naime, ako vec prihvatam, u razmatranje, ovu ideju, pogotovo sa istoka, onda treba da se bavim i necim, kao, iznad tog zakona, a ne da bauljam u njemu i samo ispravljam lose posledice, a lepe-uzivam. Jer, i dalje sam u istom sosu, lavirintu, sto bi rekli-samsari. I iz nje se ne izlazi ispravljanjem krive Drine, jer mi stalno pravimo nove uzroke, koji traze,t.j. daju i nove posledice...svakojake...e sad da ne tupim teoriju, kao ja nesto ucim, ali zaista se secam samo par nekih zivota, koja, kazem, ne moraju da budu tacna, ali za skoro 20 godina bavljenja ovim poslom, ima mnogo vise, po meni, bitnijih stvari i realizacija nego spoznaja, cak i da je istina, nekoliko jakih uzroka, ili veza...drugo,cauo sam ili procitao i da otvaranje kanala secanja sa nekim proslim zivotom, zbog nekog jakog uzroka, moze da dovede i do povecane veze sa tim zivotom i u drugim vidovima, a koje ne bismo zeleli....pa ja jednostavno to radim sa andjelom...on lepo moze da odvoji sta mi treba a sta ne, prikaze kao na filmu ili deo pozorisne predstave, cak moze i da izmisli, kreira...a i ne mora da ima veze ni sa cim mojim, nego totalno sa nekim i necim nepoznatim...rece Young, da nije sve povezano karmicki, uzrrok-posledica, nego moze i smisleno, novo...doduse i kao nov uzrok, ali...uz ciscenje od posledica...a to bih otisao predaleko...nisam bio niko i nista posebno, neki faraon, princ, princeza...bio cak neki lopov...verovatno i neki ubica...imalo bi, verujem, svega i svacega...ali mi se nova ideja mnogo svidela...i ja postadoh taj regresoterapeut...i vracam, ljude, u prosle zivote, ali malo, cisto da zadovolje radoznalost...ali...sa andjelom pod ruku...da se ne zezamo...dakle i nemam bas puno iskustva sa proslim zivotima, pogotovo svojim, ...jednostavno, mnogo mi je, ipak, lepse, druzenje sa andjelom, bilo kuda i kako, nego samo sa sobom i svojim proslim zivotima...
...a sto se tice ponovnog prozivljavanja, naveosam deja vu,... ali neke veze sa zenama, koje su mi se ponavljale, iz price tih zena (nisu moja secanja)...i ima mnogo veze, da ne poveruje covek...ali ima i napretka...dublji su odnosi, ljubav, cak i kad boli, sta god da je...vredi...isplati se...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Zanimljiva priča. Nisam se nikad bavio s tim, ali poštujem :)
Samo udri!

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 12:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
I tako Bog reče Adamu: Sad ćeš malo umreti ali ću ti dati život u drugom telu odnosno ,,neboj se nećeš ti umreti''. Taj začin iz poznate kuhinje i dalje opija.
Adam je danas preživevši potop kao Nojeva kći neki diler ili šeik.
Nema smrti!!! Samo peglaj iz života u život u raznim telima dok ne dostignemo savršenu ulogu glumca prevaranta.
Nema vaskrsenja!!! zašto bi dizali Adama u prvom telu a ne u 75-om.
Koje od njegovih tela bi odgovaralo?
Bog reče Adamu da stiže SMRT a ne reinkarnacija!
Smrt znači raspad tela u prah od koga i posta telo a Duh se vraća Bogu a neide u drugo telo.

Anđeli imaju mogućnost pojave u drugom telu jer imaju drugo telo ali zemaljsko telo ne, niti takvo može na nebo dok se ne preobrazi a to stiže TEK po vaskrsenju.

Bog ne kaže stiže smrt za ovo telo ali dobijaš odmah drugo da bi i dalje grešio onda smrt nema efekta a Hristova žrtva je izlišna što i jeste krajnji cilj okultizma da negira Otkup kao nepotrebni čin.
Dokle rode neverni?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
lavić je napisao:

Bog ne kaže stiže smrt za ovo telo ali dobijaš odmah drugo da bi i dalje grešio onda smrt nema efekta a Hristova žrtva je izlišna što i jeste krajnji cilj okultizma da negira Otkup kao nepotrebni čin.

papa don't preach, Hriscansto je samo jedan ugao gledanja, medju mnogima :lol: .

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 17:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Vader, postoje li u BiH/RS/HR psiholozi koji rade regresoterapiju?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Daj grofe mani se corava posla, saznaces da si bio vlas psenice i da te pokupio kombajn. I pasces u depru i tek onda ce ti trebati psiholog i to licencirani a neki nadri time traveler.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 19:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
goci master je napisao:
Daj grofe mani se corava posla, saznaces da si bio vlas psenice i da te pokupio kombajn. I pasces u depru i tek onda ce ti trebati psiholog i to licencirani a neki nadri time traveler.

:lol: Pomjeri se sa mjesta!

Citao sam dosta o ovome zbog nekih situacija u zivotu i bas me zanima kako bi to izgledalo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]