Oficir s ruzom je napisao:
jellyfish je napisao:
A kuran jos manje iako sam i to pomalo citao tako da ne znam stav muslimana prema ovome ali pretpostavljam da je slican.
Isti, ....pakao postoji.
U biometriju se ne vjeruje da moze nanijeti nekog zla covjeku, niti (bar koliko ja znam) ne postoji najmanja mogucnost da ukoliko bi covjek dobio biometrijski pasos da je odmah postao sljedbenik "zvjeri"...
Meni je taj pojam "zvijer" kroz Bibliju jako zbunjujuci...da li je zvijer sinonim za djavola, ili je sam djavo, da li je zvijer neka paralelna negativna sila koja egzistira istovremeno s djavolom, ali ne rade zajedno, da li je zvijer "nesto" cije vrijeme djelovanja tek treba da dodje jer se djavo poigrava vjekovima a zvjer je uvjek onako pasivna osim u Otkrovenju koje je staro gotovo 2 000 godina.
Sta je za covjeka pogubnije zvijer ili djavo...itd.itd.
Isus se na nebu bori protiv zvjeri, a na zemlji protiv djavola, isti taj djavo se pojavljuje i na nebu, dok se zvjer ne pojavljuje na zemlji...pitanje je jednostavno "Sta je tu sta???"
Prijatelju ili brate kako ti je lakše to izaberi.
Zver se opisuje kod Danila kao carstvo (više njih) da bi se pokazalo zadnje carstvo koje će trajati i okrutno vladati a onda će se to carstvo iako ranjeno oporaviti i ujediniti sa onim pre njega opisanim zverima- carstvima i taj novi poredak sa ujedinjenom evropom je ta najava.
Ali tu nije kraj jer se ista slika prebacuje i ono što kod Danila bi rečeno da će ta zver biti do Isusovog dolaska i da će se pojaviti ČOVEK-bezakonik kao zver se detaljiše u Otkrivenju po Jovanu 13, 17, 18, 19 glave.
Tu se sve po redu navodi i lokacija iz koje će se pojaviti bezakonik koji kao osoba dobija naziv zver jer su mu dela takva i on je produžena ruka buntovnika-satane. Piše i koliko takvih sa hulnim imenima na glavi jer su u predhodnom jedinstvu imali krune i tako redom i naširoko.
Dakle zver je opis carstava i osobe. Ovo od 50 godine je pojava zveri i njeno uređenje sprovodi već najavljeno u Pismu. Što se tiče biometrije dobro si razumeo. Što se tiče mikročipa vidi za čega služi kao i broj koji ima kartica.
Ako ima nešto za pitati tu sam.
Pozdrav.