banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 15:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Krik iz PAKLA...
PostPoslato: 29 Mar 2011, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18
pustinjskiLav je napisao:
Ah joj Lavicu zar to pametujes sad sa duplih profila? :lol:

Ne, nego slušam tebe da bih razumeo granice između vode.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Soko je napisao:
A jesu li pravi?
Ja tvrdim da hades postoji jer tako piše a šta je snimljeno pitaj brate Ruse.

A koje je tvoje misljenje u vezi biometrijskih dokumenata i bankovnih kartica? Jel se to spominje negdje u svetim knjigama posto nisam citao puno te knjige vec samo onako malo?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Kako "samo malo" a spomenuo si jednom prilikom da si Bibliju proučavao godinama? Slika

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Proucavao sam razne duhovne knjige prije vise godina. Najvise su me zanimale misterije, duhovi, ufo itd. Onda sam naletio i na bibliju pa sam s vremena na vrijeme citao (ako hoces godinama), ali daleko od tog da poznajem dobro jer zbog ogromnog broja strana nisam vecinu procitao. Uglavnom novi zavjet znam sustinu. Kao uostalom opste stvari iz vecine oblasti prirodnih i drustvenih nauka poznajem amaterski pa tako i svete knjige. A pakao se pominje u starom zavjetu mislim. A kuran jos manje iako sam i to pomalo citao tako da ne znam stav muslimana prema ovome ali pretpostavljam da je slican.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 08:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Soko je napisao:
Ma u pravu si, zašto slušati Boga i tamo neku hijerarhiju. Nema toga sad su svi dvopolni. Natalija, Natalija.
Može li neko malo o temi?
Pozdrav.

Zašto jednostavno nisi zamolio admina da ti promijeni nick a ne da otvaraš novi profil? Znaš da se to ne smije? ccc :D

Što se tiče te hijerarhije i moga nepoštovanja iste, mislim da si ponovo u krivu. Na tvoju žalost ista sam pred Bogom kao i ti iako si muškog pola.

Ovo je off a što se tiče on topica nemam šta reći, već je sve rečeno, ako nematerijalne duše vrište onda ih ljudsko uvo ne može čuti, a ako ih čuje onda su ti zvukovi materijalne prirodne a ne duhovne.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
jellyfish je napisao:
A kuran jos manje iako sam i to pomalo citao tako da ne znam stav muslimana prema ovome ali pretpostavljam da je slican.

Isti, ....pakao postoji.
U biometriju se ne vjeruje da moze nanijeti nekog zla covjeku, niti (bar koliko ja znam) ne postoji najmanja mogucnost da ukoliko bi covjek dobio biometrijski pasos da je odmah postao sljedbenik "zvjeri"...

Meni je taj pojam "zvijer" kroz Bibliju jako zbunjujuci...da li je zvijer sinonim za djavola, ili je sam djavo, da li je zvijer neka paralelna negativna sila koja egzistira istovremeno s djavolom, ali ne rade zajedno, da li je zvijer "nesto" cije vrijeme djelovanja tek treba da dodje jer se djavo poigrava vjekovima a zvjer je uvjek onako pasivna osim u Otkrovenju koje je staro gotovo 2 000 godina.
Sta je za covjeka pogubnije zvijer ili djavo...itd.itd.
Isus se na nebu bori protiv zvjeri, a na zemlji protiv djavola, isti taj djavo se pojavljuje i na nebu, dok se zvjer ne pojavljuje na zemlji...pitanje je jednostavno "Sta je tu sta???"

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Isti, ....pakao postoji.
U biometriju se ne vjeruje da moze nanijeti nekog zla covjeku, niti (bar koliko ja znam) ne postoji najmanja mogucnost da ukoliko bi covjek dobio biometrijski pasos da je odmah postao sljedbenik "zvjeri"...

Meni je taj pojam "zvijer" kroz Bibliju jako zbunjujuci...da li je zvijer sinonim za djavola, ili je sam djavo, da li je zvijer neka paralelna negativna sila koja egzistira istovremeno s djavolom, ali ne rade zajedno, da li je zvijer "nesto" cije vrijeme djelovanja tek treba da dodje jer se djavo poigrava vjekovima a zvjer je uvjek onako pasivna osim u Otkrovenju koje je staro gotovo 2 000 godina.
Isus se na nebu bori protiv zvjeri, a na zemlji protiv djavola, isti taj djavo se pojavljuje i na nebu, dok se zvjer ne pojavljuje na zemlji...pitanje je jednostavno "Sta je tu sta???"

To je iz Otkrovenja pa se ne može bukvalno tumačiti. A Otkrovenje piše o posljednjim danima, prema tome ono iz Otkrovenja se ne može primjenjivati na ovo vrijeme.
Zvijer može biti organizacija, može biti neki poredak, može biti država, može biti pojam za kompletna zla dešavanja, a sve što je negativno i zlo je suprotno Bogu.
Čak i "pojavljivanje đavola" nikad se ne bi desilo drugačije nego u vidu krajnje negativnog i pogubnog ponašanja jednog čovjeka, običnog čovjeka.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 13:09 
Pripravnik
Pripravnik

Talija je napisao:
Soko je napisao:
Ma u pravu si, zašto slušati Boga i tamo neku hijerarhiju. Nema toga sad su svi dvopolni. Natalija, Natalija.
Može li neko malo o temi?
Pozdrav.

Zašto jednostavno nisi zamolio admina da ti promijeni nick a ne da otvaraš novi profil? Znaš da se to ne smije? ccc :D

Što se tiče te hijerarhije i moga nepoštovanja iste, mislim da si ponovo u krivu. Na tvoju žalost ista sam pred Bogom kao i ti iako si muškog pola.

Ovo je off a što se tiče on topica nemam šta reći, već je sve rečeno, ako nematerijalne duše vrište onda ih ljudsko uvo ne može čuti, a ako ih čuje onda su ti zvukovi materijalne prirodne a ne duhovne.

Bibliju na lomaču, a i Pavla zajedno sa Mojsijem pa nek znaju da to više ne važi što oni crtaše. Nemam ja žalost već radost za spasenje svih ali time se hijerarhija ni na nebu ni na zemlji ne ruši.

Da li satana htede da se IZJEDNAČI sa Bogom i nokom ništa, to ne važi i nije kriv.

Ma zaboravi, šalim se ja za lomaču.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 13:19 
Pripravnik
Pripravnik

Oficir s ruzom je napisao:
jellyfish je napisao:
A kuran jos manje iako sam i to pomalo citao tako da ne znam stav muslimana prema ovome ali pretpostavljam da je slican.

Isti, ....pakao postoji.

Prijatelju ili brate kako ti je lakše to izaberi.
Zver se opisuje kod Danila kao carstvo (više njih) da bi se pokazalo zadnje carstvo koje će trajati i okrutno vladati a onda će se to carstvo iako ranjeno oporaviti i ujediniti sa onim pre njega opisanim zverima- carstvima i taj novi poredak sa ujedinjenom evropom je ta najava.

Ali tu nije kraj jer se ista slika prebacuje i ono što kod Danila bi rečeno da će ta zver biti do Isusovog dolaska i da će se pojaviti ČOVEK-bezakonik kao zver se detaljiše u Otkrivenju po Jovanu 13, 17, 18, 19 glave.
Tu se sve po redu navodi i lokacija iz koje će se pojaviti bezakonik koji kao osoba dobija naziv zver jer su mu dela takva i on je produžena ruka buntovnika-satane. Piše i koliko takvih sa hulnim imenima na glavi jer su u predhodnom jedinstvu imali krune i tako redom i naširoko.

Dakle zver je opis carstava i osobe. Ovo od 50 godine je pojava zveri i njeno uređenje sprovodi već najavljeno u Pismu. Što se tiče biometrije dobro si razumeo. Što se tiče mikročipa vidi za čega služi kao i broj koji ima kartica.
Ako ima nešto za pitati tu sam.
Pozdrav.

Poslednji put menjao Soko dana 30 Mar 2011, 13:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 13:25 
Pripravnik
Pripravnik

jellyfish je napisao:
Soko je napisao:
A jesu li pravi?
Ja tvrdim da hades postoji jer tako piše a šta je snimljeno pitaj brate Ruse.

A koje je tvoje misljenje u vezi biometrijskih dokumenata i bankovnih kartica? Jel se to spominje negdje u svetim knjigama posto nisam citao puno te knjige vec samo onako malo?

Nemam pojma,nigde nisam našao da piše kako trebamo udisati vazduh a ja to činim mimo Pisma.
Ako nađem da piše Milena Jauković će raditi na šalteru i deliti čipove ...odmah ti javljam da pređeš na drugi šalter jer tamo radi Slavica.
Ko ima malo oduzeće se i ono malo i dati onima što imaju puno, reče neko. Šta će ti i to malo?
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Молио бих модератора да прочисти тему, те избрише добар дио ових коментара који са истом немају везе. Има тема и о чиповима, и о звијери, те нека се тамо наставе сличне расправе. Или ће опет бити селективно брисање спама?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja bih da se čitava ova tema ili prebaci na misterije i zanimljivosti, mada i za to je upitna, ili brate na cafe kako bi vijesnici apokalipse sjahali malo...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 01:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
U sta covek danas da veruje.. Previse je zla na svetu.. Sr*nj* se desavaju. A sto se tice konkretno krika iz pakla jel to wave sound ili mp3? I odakle moze da se skine, mozda moze da se napravi neki dobar mix sa njim?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 02:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Pored strasnih sranja koji se danas desavaju ljudi se jos uvijek zamajavaju ovim glupostima koje su razjasnjene prije nekoliko godina....

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 07:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Soko je napisao:
Bibliju na lomaču, a i Pavla zajedno sa Mojsijem pa nek znaju da to više ne važi što oni crtaše. Nemam ja žalost već radost za spasenje svih ali time se hijerarhija ni na nebu ni na zemlji ne ruši.

Da li satana htede da se IZJEDNAČI sa Bogom i nokom ništa, to ne važi i nije kriv.

Ma zaboravi, šalim se ja za lomaču.

Ko bi rekao da je ovo "duhovna" osoba pisala? :)
Ma, ako te to čini srećnim neka bude - ti si Bog a žene su satana. Poređenje ti je "boli glava". Slika

Sa ovim si sve rekao i zaista nemam više šta dodati ni na off ni na onn.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 09:31 
Pripravnik
Pripravnik

Bog je davno rekao i Njegova se ne menja da bi i na glavi dubili.
Nema to veze sa duhovnošću ali ima sa istinom.
U pravu si nekad je dobro malo i ćutati slušajući reč koja je zapisana.
I netreba komentar jer je to poznato.Osuda je ljudska slabost a upozorenje je prijateljsko.
Piše lepo koje bezakonje učini satana i šta ga učini buntovnikom. IZJEDNAČENJE.
Pavle se poziva na zakon kad potvrđuje hijerarhiju i govori ko je i dalje kome glava i to nema veze sa spasenjem.
Naravno da svi ne žele biti podložni hijerarhiji i to piše.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
39 I u nje bješe sestra, po imenu Marija, koja i sjede kod nogu Isusovijeh i slušaše besjedu njegovu. 2.Car. 4, 38. -
40 A Marta se bješe zabunila kako će ga dočekati, i prikučivši se reče: Gospode! zar ti ne mariš što me sestra moja ostavi samu da služim? reci joj dakle da mi pomogne.
41 A Isus odgovarajući reče joj: Marta! Marta! brineš se i trudiš za mnogo,
42 A samo je jedno potrebno. Ali je Marija dobar dio izabrala, koji se neće uzeti od nje. Prič. 4, 7. -1.Kor. 7, 34. -1.Pet. 3, 13. -

Citiraj:
28 Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravednim, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 17:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
bravo talija.. svaka cast za ovaj gore citat... E sad zanima me posto je biblija bozja rec, da li u bibliji igde pise da vjera u Boga nadmasuje sve ostalo kao npr. vjeru u ljude i vjeru u samoga sebe.

Zasto kod nas ljudi neidu u crkve, gledam hrvati svake nedelje idu na misu.. Kod nas eventualno jednom dvaput godisnje i to na bozic ili uskrs... Verujem da je mnogima u crkvi dosadno (od ovih mladjih) pa bi pre bili u kaficima, na fejsbuku, na ulici i slicno.. To je jako zalosno i trebali bi da preispitamo sami sebe.. Vjerujemo li mi iusta?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 07:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjera i ljubav prema Bogu podrazumjeva i ljubav prema ostalim ljudima, prema tome ne postoji iskrena ljubav prema Bogu ako pri tom nema ljubavi prema svim ljudima, prema životu, prirodi.

Što se tiče odlazaka na mise/službe i mi kao i Hrvati smo običajni narod, mnogi to rade iz običaja ili zato "što to tako treba" a ne zbog unutrašnje potrebe. Vjera se osjeća, tu racio mnogo ne pomaže; ne može se Vjerovati ako ne postoji unutrašnja potreba i težnja ka jedinstvu i zajedničarstvu.
Crkve su se prilagodile i promijenile jezik službe/mise sa staroslovenskog/latinskog na naše jezike da bi narod koji prisustvuje molitvama približio samoj suštini evharistije.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 10:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Talija je napisao:
To je iz Otkrovenja pa se ne može bukvalno tumačiti. A Otkrovenje piše o posljednjim danima, prema tome ono iz Otkrovenja se ne može primjenjivati na ovo vrijeme.
Zvijer može biti organizacija, može biti neki poredak, može biti država, može biti pojam za kompletna zla dešavanja, a sve što je negativno i zlo je suprotno Bogu.
Čak i "pojavljivanje đavola" nikad se ne bi desilo drugačije nego u vidu krajnje negativnog i pogubnog ponašanja jednog čovjeka, običnog čovjeka.

Znaci zvjer bi bila produzena ruka djavola...jer je djavo iskonsko zlo...bar mi se tako cini.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]