google lazarević je napisao:
smijeh je zdrav, ismijavanje nije,
Ismijavanje nije zdravo definitivno se slazem.
Ne znam da li postoji ijedan naucnik u svijetu, niti cak poslanik a da nije bio ismijan ili ismijavan.
Kad govorimo o naucnicima, mnogi su koristili argument koji bi zavrsavao s nekom dozom humora koji se mogao okarakterizirati kao ismijavanje oponenta kad se raspravlja o određenoj temi.
U javnim debatama, unutar vjerskim, međuvjerskim, unutar naucnim krugovima, političkim i inim debatiranjima kad određeni subjekt izazove smijeh publike, vjerovatno dobija vise simpatizera...Fenomen jest kad izazove smijeh kod publike svog protivnika.
Ismijavanje covjeku na njegovim manama npr. kako ima velik nos, ukrštene oči, ismijavanje djevojaka kako imaju krive noge, kako su ruzne, itd nikad nisam smatrao simpaticnim cak sto vise takvi ljudi su mi bolesni, ali ismijavanje jednog određenog stava kod covjeka cu prihvatiti u granicama normale...
"U granicama normale" podrazumjeva (za mene) ne pridodavati nikad covjeku atribute zivotinja niti gnusna poređenja, ne ismijavati niti braniti svoje stajaliste u kombinaciji s prostaklucima i psovkama...(a bezboznici /ne mislim na ateiste/ to uvjek koriste)
Postujem "kvalitetno ismijavanje" kao i "kvalitetnu svađu" jer humor je kreativan proces. Nikad ne ismijavam osobu nego misljenje, uostalom kao i vecina ovdje.
P.S.
Slobodno se smijte i ismijavajte

kako reče google "Smijeh je zdrav".