banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 13:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2003, 12:23
[quote="aharon"]A od idolopoklonstva se u Hristovu nauku ne uskače preko noći, jer je i Izraelu dat Zakon da ih poučava i priprema za to malo duže.
[quote]

jah! samo nije ni on u nju uskočio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 16:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Pa ipak, neki Izraelci su se vođeni Zakonom sačuvali, i na kraju koliko toliko spremni dočekali Hrista koji je dokazo da je važnija suština od pukog slova Zakona (koji je samo bio vodič ka toj suštini), i svojim primjerom i otkupiteljskom žrtvom otvorio prolaz za dalje onima koji su za to spremni.
Onima koji nisu spremni ostaje da se i dalje tešu kroz neki "vjerozakon", bio sličan Mojsijevom ili ne (mislim na učenja i dogmate vjerskih zajednica).
No s druge strane, takav prolaz je ostao otvoren i za one koji su prihvatili Kuran kao svoju osnovnu objavu i na osnovu njega formirali vjerozakon (sam po sebi dosta krut i zato teško bukvalno primjenljiv u mnogim situacijama pogotovo onima koje se bitno razlikuju od onih za koje je dat). Taj prolaz su neki pronašli, i takvi su shvatili da stvarna razlika između poruke i namjene Kurana i Svetog Pisma nema. Jedan od njih je bio i Muhammed sam, ali bilo je potrebno da on uradi svoj posao na Zemlji baš onako kako ga je uradio.
Jer ljudi izvršavaju ono što Bog smisli i naumi, i mi ne vidimo i ne razumijemo međusobnu vezu i isprepletenost zbivanja na Zemlji, jer gledamo iz vrlo skučene perspektive (vremenski i prostorno). Ali samo On sve postavlja na svoje mjesto, ali uvijek sa ciljem da vodi ljude na dobro i približi sebi.
Ljudi uvijek mogu da odaberu da to vodstvo ne slijede, ali zato nemaju moć bitnog skretanja osnovnog toka događaja koji se ne odnosi samo na njih, niti imaju pravo da u tome smetaju drugima ugrožavajući i njihovo pravo izbora i duhovnog rasta. Zato je mudro osloniti se na činjenicu da sve što se desilo ima i te kako svoj razlog, i ne suditi nikome i ničemu, a pogotovo ne dijeliti svijet samo crno bijelo. Jer svijet je šaren i te kako. Božijim promislom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 03:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ево како је изгледала та "божја објава":

"Досељавање две стотине породица из Меке, створило је недостатак хране у Медини. Мухамед је проблем решио на начин да је узео храну тамо где је било. Дозволио је својим командантима да ПЉАЧКАЈУ КАРАВАНЕ који су пролазили поред Медине, и тиме је показао исти морал какав је постојао код Арапа. Након успешних ПЉАЧКИ, четири петине улова је ишло пљачкашима, а једна петина Мухамеду... Тако подржаване, пљачке и пљачкаши су се умножавали..."

Или даље...

"623. године, Мухамед је лично организовао и водио банду од 300 наоружаних људи на богати караван који је долазио из Сирије у Меку..."

Књига: The Age of Faith, Will Durant, Стране 162-186 Издање 1950. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2003, 09:19 
Majstor
Majstor

O Muhamedu (i inače o onom što se ne poznaje) tako površno suditi nije dobro, ponavljam još jednom.
A da bi se malo usporedila situacija i Božije objave, bolje je pročitati npr. ono što u Svetom Pismu piše o Davidu (Davud u Kuranu), inače Božijem čovjeku takvog nivoa da su u Izraelu ali i van njega svi koji su Bogu zaista ugodili uvijek uspoređivani s njim.
Pa ipak i on je i pljačako i ubijao, i činio štošta drugo što bi površni sudija lako osudio u svom neznanju.
Primjera radi neka se pročita 1. Knjiga Samuilova (Samuelova) 27 poglavlje i vidi šta tamo piše. (Greškom je pisalo 2.Samuliova, pa me Maran Ata poslije ispravio i hvala mu :D ). David je u jednom periodu svog života bio bukvalno hajduk (dakle pljačkaš). Naravno on je na to bio prisiljen, pa je i u tome bio poprilično sličan ovdje opanjkavanom Muhamedu, koji je među nama rečeno imao nadimak "El-Emin" (u prevodu: vjerni, pošteni, pouzdani), koji sigurno nije dobio tek tako. :D
U svakom slučaju ostavi se napadanja Božijeg poslanika Muhameda i više čitaj Sveto Pismo.

Poslednji put menjao aharon dana 27 Nov 2003, 14:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2003, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нажалост, у свом слепилу основне ствари ниси у стању да видиш:

1. Није у 2. него у 1. Књизи Самуиловој
2. Познато је да су многи гршеници позивани у Божју службу (Мојсије је био убица, Савле прогонитељ Хришћана, итд..) АЛИ НАКОН ПРЕЛАСКА У СЛУЖБУ БИЛИ СУ УЗОР МОРАЛА !!! Да ли је ЛАЖНИ пророк Мухамед показао било какву промену свог карактера и морала након што му се "неко јавио" а жена убедила да је то "од бога" ?

Ко има очи нека види, ко има уши нека чује. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 14:47 
Majstor
Majstor

Najljepša hvala za ispravku. Editovao sam svoj post da se neko drugi ne zbuni. :D :D :D
Inače, u stihovima koje sam naveo riječ je o Davidu, a ne o Mojsiju ili Savlu. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А ја те опет питам: Да ли је Давид био пљачкаш пре него га је Бог прославио или после ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 08:26 
Majstor
Majstor

Prije svega priznaješ da je David zaista bio i hajduk (iako silom prilika isto kao i Muhammed), ali je znano i da je i kao hajduk bio vrlo zanimljiv i nimalo nalik na bezočnike koji su se hajdučijom bavili iz niskih pobuda.
:D
Pomazanje Davidovo posredstvom Samuila bilo je i prije događaja sa Golijatom, a kamo li prije događaja iznesenih u poglavlju koje sam naveo. Bog je njega proslavio još kao momčića jer ga je već znao kakav je od A do Š. :D :D
Stvar je jasna, ali ti nisi u stanju da u svoje predstave o čistoti i svaršenstvu natrpaš život kakav jeste, a svi Božiji ljudi su bili od krvi i mesa i podložni slabostima i iskušenjima ali ih to nije učinilo manje "svetim" i manje vrijednim i dobrog pomena dostojnim. Jer sve što su činili i ono što nam izgleda dobro i ono što nam tako ne izgleda (ali mi ne znamo) nama je za nauk. :D :D :D

Opet kažem da ako se realno pogledaju stvari Muhamed je bio sjajan čovjek koji je učinio veliku stvar za veliki broj ljudi na Zemlji, a sam je bio izvanredan primjer čojstva i prije svog poziva i poslije. I čuvaj se da mu sudiš a pogotovo da mu se rugaš, to činiš samo na svoju duhovnu štetu.
Naravno da postoji veliki broj onih koji ga nisu razumjeli i koji su izopačili ili bukvalizovali poruku koju je donio, ali isto se desilo i sa Hristovom naukom pa opet nije Hrist za to kriv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2003, 05:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Видим да твоја празна реторика све врви од библијских навода и рефера. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2003, 11:29 
Majstor
Majstor

Izvlačiš se kao i uvijek kad nisi na svom terenu. :D
Prostudiraj malo život Davidov i djela njegova i vidjećeš da se štošta tu ne uklapa u tvoje predstave. Zato što su iskrivljene.:D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2003, 16:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19
Aharon,

Rekao bih ti: ti imaš jednu zavidnu kvotu progresivnog i konstruktivnog razmišljanja i sagledavanja stvari, ali po pitanju apologije Muhameda i Kurana, kao navodnih 'Božijih produkta i podmeta' nisu u pravu. Ako mi razotkrivamo Muhamedove i kuranske laži i izmišljotine ne znači da pozivamo na nečije proganjanje ili da nekome namećemo da nešto drugo obožava ... Ideja je ljude uputiti ka Istini, i pomoći im da se oslobode svakog robovanja.

Što se tiče Davida, Mojsija, Jošue i njihovih 'ubijanja', ... pa to su sve literalne fikcije nastale posle Babilonskog sužanjstva. Ovim ne kažem da su oni bili potpuno bezgrešni, jer i kod pomazanih proroka mogla je se naći poneka pogrešna reč i nedolično delo... Davidov najteži greh je bio što je režirao ubistvo čoveka čiju ženu je potom preoteo ... Kao što je Maran Ata rekao, nije stvar toliko u tome da li su grešili, već koliko su grešili, koliko su duboko pali i da li su se odrekli greha. Jer Bog može delovati samo preko onog koji je raskajan i velikim delom čist, Njemu posvećen. Muhamed je grešio od početka do kraja i umro u grehu, umro od tereta greha koji je prourokovao svojim bogoprotivnim životom. Onaj koji je Božiji poslanik, pa njega će Gospod tako voditi da se on neće ni zamašnije opteretiti.

http://duhovna-izgradnja.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 16:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ni Jevreji ni kriscani nece biti s tobom zadovoljni sve dok ne prihvatis vjeru njihovu. Reci Allahov put je jedini put, a ako bi se ti poveo zeljama njihovim, objava koje ti dolaze, do Allaha te niko ne bi mogao zastititi nitimodbraniti"
(Bekara 120)

"I slusat ce te doista mnoge uvrede od onih kojima je data knjiga prije vas ( krscana i Jevreja) a i od mnogobozaca"
(Al imran 186)

Iz tekstova koje sam procitao, vidim, do koje se mjere Isusovo ucenje iskrivilo. Gdje je njegov nauk o ljubavi, o toleranciji, o samislosti i pomaganju. Sve te vrline su iscezle, jer ih ne raspoznajemo u postupcima Isusovih sljedbenika. Zar vam nije bilko dovojno prolivene muslimanske krvi u svim dosadasnjim ratovima, a posebno u ovom polednjem. Cime i kako usutkati mnoge vapaje staraca i djece, nevinih i neduznih, koji moradose pobjeci ispred najezde krscanskih sledbenika. Kako im reci da sa tim krstom ljubav i samilost. O krscani svijeta, stidite li se postupaka svojih sinova.

Hvala Allahu Njemu jedinom.
Neka je salavat-blagoslov na Njegova Polanika.
Allahu, pojacaj nas Islamom, jer smo ponizeni.
Tvojom pocasti Allahu, uklonit ce se nase ponizenje.
Tvojom podrskom sticecemo ciljevima, koje si Ti odredio.
Oprosti nam nasu nemarnost, i ucvrsti nas u nasim odlukama.
Hvala Allahu, Allah je najveci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2003, 01:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
U ime Allaha Milostivog Samilosnog!
Svjedocim da nema boga sem Allaha i da je Muhamed Njegov izabranik i poslanik!

Kao muslimanka dajem sebi puno pravo da se nadovezem na sve te vase komentare....i molim Allaha dz.s da nikog ne uvrijedim i da mi pomogne u svom jasnom iznosenju!

Gospodinu Aurora

Primi islam i budi mi brat po islamu.Tako mi Allaha imaces dvije doboti,jedna od tih sto ces i druge uputiti u islam a druga neces propasti na sudnjem danu.Velika je steta da tako jedan inteligentan covjek nema smisla za spoznaju jednog jedinog Stvoritelja.

Cinjenica,i to zalosna cinjenica je to da upravo oni koji su toliko krvoprolica ucinili upravo bas ti govore o ne ubijanju!ZALOSNO!
Bilo bi me sramota poslije svega reci i mahati tom krstackom zastavom.
Bilo bi me sramota poslije svega reci da postoi bog sem Allaha.

Mi smo takav narod koji je godinama cutao i kad bi nas pljunuli obrisali bi se,kad bi nas posrdili zacrvenili se,mi smo narod koji ne smije da laze,jer Allah dz.s ne voli lazce mada smo puno puta i prevareni i slagani.

Ali eto doslo je (elhamdullilah)vrijeme kad se masovno prihvata Islam...."A Allah dz.s upucuje koga on hoce"

Samo da napomenem drvored u Njemackoj....koji potvrdjuje poslanstvo Muhameda s-a-w-s na kojem pise "La i lahe ilallah muhammederesullulah!"
http://www.muhamed.20m.com/photo.html

A iznesite vi dokaze krscani ili pobijte ovo sto cete na ovoj stranici vidjeti!
To su samo neki od dokaza koji nam Allah s.w.a salje........nebili se urazumili.
Halalite braco i sestre u Islamu.......

Neka vas Allah nagradi i ucvrsti vas Imman sve nas je vise i mi smo jedina cista religija sa pristojnim zenama....i ni jedna zena nema vise pravo nego sti oma muslimanska zena.

Esselamu alejkum we rahmetullah we ba rekjatuhu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2003, 15:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Pa vi ste svi JEZIVI!!! :o
Ovo me sve vise podsjeca na kolektivno ludilo od prije desetak godina!
Pa stvarno da covjek pozeli da ode da zivi medju eskimima umjesto ovde!
NECU Alaha!
Bilo mi je drago pomalo kad sam vidio Dzenitu na forumu jer ima svakakvih ljudi pa je bas fino da se pojavi neko i sa islamske strane ali nakon svih ovih nebuloza... Zeno trazi muza!...
Nemoj samo molim te eksplodirati negdje blizu mene {imate vi taj obicaj}
:microwave:

A vi braco Hriscani...
Jeste li vi SO ZEMLJI???
Ko ste vi da sudite Muhamedu?

Maran Ata ako ti pokusavas da nekome omilis Hrista i Vjeru ili da nam
ucvrstis vjeru jadan ti je pokusaj. I vi zvucite jezivo ko i ovi Muhamedovi.
Nek vam je dragi Bog na pomoci.
Oni Tantrici su jos i najbolji.

Poserem se ja na vasu pamet i nacitanost i citate
odoh ja odavde negdje gdje je toplije...
:rainbow1:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2003, 16:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

[quote="Sleepy"]Pa vi ste svi JEZIVI!!! :o

Nista je to kakvi cemo jos da budemo(muslimani)

Ovo me sve vise podsjeca na kolektivno ludilo od prije desetak godina!

Ono ludilo koje je vas bilo uhvatilo za stvaranje velike srbije i rusenje Dzamija?
Pa stvarno da covjek pozeli da ode da zivi medju eskimima umjesto ovde!

I idi nisi ti za ovaj dunjaluk!

NECU Alaha!

Nema prisile u vjeru!Ne moras!

Bilo mi je drago pomalo kad sam vidio Dzenitu na forumu jer ima svakakvih ljudi pa je bas fino da se pojavi neko i sa islamske strane ali nakon svih ovih nebuloza...

Nisam svakakva muslimanka sam (elhamdullilah!

Zeno trazi muza!...

Imam muza (muslimana i vijernika)

Nemoj samo molim te eksplodirati negdje blizu mene {imate vi taj obicaj}

sve je moguce zato pripazi na rijecnik.Nama muslimanima nije problem poginuti na Allahovom dz.s putu.Jer je za nas(za razliku od vas)ovaj dunjaluk(svijet) nebitan.

Ko ste vi da sudite Muhamedu?

Neznalci i izgubljeni u svom lutanju

Nek vam je dragi Bog na pomoci.

Hvala da i tebe inshAllah uputi i otvori ochi.

Poserem se ja na vasu pamet i nacitanost i citate
odoh ja odavde negdje gdje je toplije...

Tako mi Allaha nema nista toplije nego kad ti Allah podari islam i sve blagodati u njemu.
A to za sranje..... :) bedan izraz nebi s s tim koristila.Na moju se neces srati u svakom slucaju .....jer ko sto rekoh moguce da bas explodiram u tom trenutku i umjesto ti mene zaserem ja tebe :)

Esselamu alejkum mojim sestrama i braci neka vas Allah dz.s cuva
Amin!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2003, 11:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19
zah kaže,

Citiraj:
& Iz tekstova koje sam procitao, vidim, do koje se mjere Isusovo ucenje iskrivilo. Gdje je njegov nauk o ljubavi, o toleranciji, o samislosti i pomaganju. Sve te vrline su iscezle, jer ih ne raspoznajemo u postupcima Isusovih sljedbenika. Zar vam nije bilko dovojno prolivene muslimanske krvi u svim dosadasnjim ratovima, a posebno u ovom polednjem. Cime i kako usutkati mnoge vapaje staraca i djece, nevinih i neduznih, koji moradose pobjeci ispred najezde krscanskih sledbenika. Kako im reci da sa tim krstom ljubav i samilost. O krscani svijeta, stidite li se postupaka svojih sinova. &

Kao hrišćanin Srca podržavam tvoju sondažu da je se tobožnje, institucionalizovano hrićanstvo pokazalo vrlo grubo i netolerantno. Onaj ko ne nosi Snagu Duha nosi nasilje i brutalnost. Što se tiče 'prolivanja krvi', svaka pravednička prolivena krv je prolivanje i Hristove Krvi. Ako su muslimani stradali od tobožnjih hrišćana, pa to vam treba još nešto reći: da vidite kako su i mnogi, i Arapi, i Jevreji, hrišćani stradali od hordi i vukova vašeg osnivača Muhameda i njegovih džihad-jurišnika i sledbenika..

Isto što su radili lažni hrišćani, počev od inkvizicije, krstaških ratova do današnjih američkih intervencija, isto je radio i vaš osnivač-hajduk.

Vidite li koliku milost vam je Bog ukazao, koliko vam je izašao u susret da se makar preko patnje otreznite, da shvatite da nasilje i razbojništvo nije čovečno i etično, da shvatite i odbacite i Muhamedvo razbojništvo, no vama ni to nije malo. Ni u patnji nećete da učite, nego se držite Muhamedovih laži i dalje i opravdavate njegova razbojništva, pedofiliju, množenštvo, razvrat sa krvnim srodnicima, ...
I dok se držite laži i opravdavate zlo, loše će vam ići...

A kad smo već kod stradanja, jesu li vaši muslimani stradali kao pravednici, za Božiju slavu, ili kao bezakonici, zbog svojih greha iz prošlosti i prošlih života, života u vreme otomanskih najezdi. Vidiš mnoge duše nisu mogle da oproste svojim otomanskim dželatima, čekale su priliku, inkarnirale se, i osvetile se svojim dželatima u novim telima.

Muhamedov Allah je fikcija, izmišljotina, nepostojanje, ... Zato što je laž, zato je i Satana pustio da se široko i 'slobodno' i zanosno divite toj laži ...

Dženita kaže,

Citiraj:
& Primi islam i budi mi brat po islamu.Tako mi Allaha imaces dvije doboti,jedna od tih sto ces i druge uputiti u islam a druga neces propasti na sudnjem danu.Velika je steta da tako jedan inteligentan covjek nema smisla za spoznaju jednog jedinog Stvoritelja. &

Preispitao bih se u svojoj veri, odnosno razmotrio bih dublje ono što islam nudi, ali problem mi je vaš osnivač: ne verujem da Bog deluje preko pustinjskih razbojnika i razvratnika. Rodio je se u grehu, živeo u grehu, umro u pregolemom grehu. A naš Gospod Isus Hrist: došao je od Čistote, rodio se u čistoti od čiste Žene, živeo prečisto i umro prečisto, kao pravednik i savršeni uzor. I takvi su bili i hrišćani prva tri veka. Niko nije potegao mač, niko nije služio sili, bacali su ih lavovima, palili kao buktinje, raspinjali, proganjali, ... i sve su izdržali, sve za Hristovu Slavu. To su bili uistinu sveti ljudi, Božiji Ljudi....

A kako je Muhamed počeo i njegovi sledbenici: pljačke, ucene, razbojništva, razvrat, pedofilija, prinošenje gnusnih krvnih žrtvi, jednom rečju služenje Satani svim srcem i svom dušom.

http://duhovna-izgradnja.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 01:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Esselamu alejkum!

Pozdrav za Aurora....

Citajuci tvoje citate,primjecujem veliku zanesenost....
Koliko mogu spoznati ti si svjedok jehova ili?
E ovako,posto ja licno poznajem ljude koji su u toj vjeri il bolje receno nevjeri.....nemaju nista.T.j. sljedbenici oni na predstolju ili predvodnici te vjere traze novac....nisam upucena zasta jer mi je bilo neugodno pitati.Cak ima i puno razvoda brakova,jer dok muzevi rade oni dolaze na vratima i zena se ubijedi i zaslijepi i nesvjesno daje novac koji ide Bog zna gdje.Ako nisi pripadnik te vjere ja se izvinjavam.

Ja licno postujem svakoga i svaciju vjeru i trudim se da niciju vjeru ne vrijedjam.Jer.......cinjenica je da vjerujemo u jednog boga a na nama ostaje da ga raspoznamo i uvidimo.

Evo primjer na meni.........

Bila sam oduvijek pobozna voljela svog Gospodara osjecala Njegovu milost i izobilje koje od Njega dobivam,medjutim vremenom kako to zapad i sam od nas trazi,bila sam puno zauzeta poslom....nemajuci vremena za molitve i klanjanje.Tako reci postajem niko i nista.Ti znas i sam kakav je covjek koji pocinje u nista da vjeruje.
Meni se nikada nije dogadjalo da zaspim a da prije toga nisam izucila bar po 3-4 sure koje znam na pamet.Ali te noci.... zaboravila sam ,postajala sam sve vremenom neodgovornija u bilo kom mom poslu.Te noci....... :( :cry: koju sigurno nikada necu zaboraviti desilo se ono sto nikome nebih pozeljela....

Na zalost ima puno ljudi koji vjeruju djavolima i komuniciraju sa njima.Ja neznam kako je to kod vas ...ali mi muslimani moramo da vjerujemo u bozije meleke(andjele)a i dzine koji su stvoreni isto kao i ljudi da bi se poklanjali i molili Allahu dz.s.i koji su nevidljivi i svugdje oko nas.
Oni zive u nasoj blizini,ima ih poboznih i dobrih a ima i onih koji zele muciti doticnu osobu u zelji da i ona zaluta zajedno s njim.
Oni ne mogu imati djelovanja na jednog covjeka osim ako se osobi ne nacini sihir(magija).A zeljenu osobu napadaju bas tada kada nema abdest(necisto stanje)i kada pred spavanje nije pomenuto Allahovo ime.

Eto bas meni........desavalo se da me spopadne pred spavanje ko nesto od 200 kg i nemogu se pomaket(u jos budnom stanju).
Hajde......neko se vrijeme i to moglo trpjeti.....ali te noci me ono bas definitivno zaposjelo jer sam osjetila tu snagu i tu moc...a Allah dz.s je rekao"Nemojte zaboravljati na mene,pa ni Ja ja vas necu zaboraviti"
Dok sam molitve obavljala pokusavalo je...al nije uspjelo ali te noci izgleda jeste.Trznula sam se jako jer mi je nestalo daha i uhvatio me veliki strah.Borila sam se tako 3-4 sata do ujutru a oko pola 5 sam morala otic u hitnu,jer me zanimalo sta se to samnom desava.U bolnici su uradjeni generalni pregledi pri cemu su mi rekli da sam ja definitivno samo zdrava zena.OK....dakle znala sam o cemu se radi.To je nacinjen sihir iz zavisnosti i mrznje.
Sihir(magija) se pravi ovako....Kur`anski ajeti se pisu naopako necistocom kao na pr. krvlju mestruacije.Doticni tako zvani hodza(sihirbaz)mora zavezati dva Kur`ana na nogama i uci u WC....dakle takva osoba baca sve te ajete i Allahove rijeci za nesto sto malo vrijedi....a to je novac.I takav covjek ,bolje receno necovjek je u stanju tad da stupi sa dzinima u kontakt i da ga posalje osobi kojoj sihirbaz pozeli.

Tako mi Allaha ,Aurora........lutala sam tako citavih 7 god. zivjela u strahu i beznadju i gdje bi se slusao Kur`an bjezala sam jer me navodilo na zlo,Dakle......nisam mogla da slusam,pozlilo bi mi.U Kur`anu je lijek svemu tome,ne samo vrstama takve bolesti vec su mnoge bolesti spomenute,covjek ne treba samo da buba vec svaki ajet po jedinacno da tumaci dok ga detaljno se shvati.Slusajuci suru bekare,mada mi je stvarno trebalo puno napora da je izslusam jer me tjeralo do ludila al sam sebi bila zarekla bolje i umrijeti nego sve to trpjeti,otjerala sam zlo iz sebe i sad sam ponovo ona stara.
Postovani Aurora,ti toliko tvrdis i toliko si zapanjen svojim cinjenicama i izgledas mi neuzubillah (nedaj Boze) bas zaposjednut od ovih stvorenja.
pritisni na suru bekare imas ovdje
http://www.islaam.com/audio/quran/ram/shatiri/sh2a.ram

sjedi , zazmiri , opusti se, koncentrisi se na ucenje pola sata ako hoces i vise

mozes da osjetis pritiske u dijelovima tijela , drhtanje trepavica, drhtanje dijelova tijela, brzo udaranje srca, grcevi, neki dijelovi tijela se micu itd uglavno osjetices nesto ako imas dzinna u sebi, neboj se nista
Dakle....ponavljam ti koliko kod da ne vjerujes proispitaj se dali si s Bogom ili imas drustva.

Sto se muhameda alejhisellam tice zamolila bih te da ne vrijedjas jer je to bio vjernik i posten radnik i trgovac....ne prljam ni ja ni jednog tvoga sveca.

Nebi bilo lose da pogledas i ovu adresu jer je tu puno Hriscana koji se zahvaljuju Allahu i Njegovom Kur`anu,jer su danas ponovo zdravi ljudi.A Allah upucuje koga On hoce.

Zato te pozivam budi mi brat u Islamu,tako mi Allaha neces zazaliti.
Neka te dragi allah sacuva i uputi na pravi put.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 01:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vidite li koliku milost vam je Bog ukazao, koliko vam je izašao u susret da se makar preko patnje otreznite, da shvatite da nasilje i razbojništvo nije čovečno i etično, da shvatite i odbacite i Muhamedvo razbojništvo, no vama ni to nije malo. Ni u patnji nećete da učite, nego se držite Muhamedovih laži i dalje i opravdavate njegova razbojništva, pedofiliju, množenštvo, razvrat sa krvnim srodnicima, ...
I dok se držite laži i opravdavate zlo, loše će vam ići...

Sto se ovih rijeci tice dragi Aurora.....

Allah dz.s nikad nije unistavao narod a da ga prije toga nije opomenuo.
Ti muslimani su bili zaboravili na Allaha dz.s. kako?
Cinjenica da se po Sarajevu prije rata moglo u svakom kanalu naci hljeba i bacene hrane(dakle bacena Allahova blagodat).....dalje......zalio se jedan moj kolega (hriscanin) da ne moze od bosanaca da ga zapadne da kupi svinjske repice za supu. ....dalje......nadji mi one (osim pojedinaca) koji su klanjali propisane namaze?!Zaboravili su bili na Allaha dz.s pa je i On njih zaboravio.Vidis,kad je rat pristigo ucili su Ezane od kojih su protivnici bjezali.I o tom slucaju imam potvrdni materijal.Jedan pripadnik vojske jugoslavije....priznaje da ga je najvise plasilo ono "Allahu Ekber"
dalje......zene bosanke(osim pojedine) nisu propisno obucene....po mojoj sumnji su zato i mucene i silovane.
.....dalje....sejtanske vojske nece pristici u ni jedno mjesto ako On to ne dopusti......dalje u bivsoj jugoslaviji ima jos puno islamskih provincija....zasto one nisu unistene?
Zato sto je imalo vise vjernika nego nevjernika.Sav taj bosanski narod se elhamdullilah kolko tolko povratio i prisjetio Allaha dz.s
To je bila kazna od Allaha

Neka niko ne zamjeri i ucvrstite svoj Imman da se Allah dz.s nebi na nas rassrdio
Sellam
Aurori pozdrav :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 09:13 
Majstor
Majstor

Poštovana Dženita.
I ja svjedočim da je Kuran istinita Božija objava i Muhammed Božiji Poslanik.
Svojevremeno sam na ovom forumu otvorio temu "Kuran i muslimani" sa ciljem da onima koje zanima duhovnost, a nisu se dosada izbliza sreli sa Kuranom, pokušam da približim ono što je i meni postalo blisko i razumljivo.
Pa ipak, tvoje očekivanje da će islam kao "jedina prava vjera" na kraju biti masovno prihvaćena u svijetu i da će prevladati, koliko znam ostaće samo želja onih koji ni Muhammeda ni Kuran nisu baš najbolje razumjeli.
I mnogi će za taj cilj dati i svoje živote, pa ipak samo Allah zna da li će im on to primiti kao dobro djelo zaista u Njegovo ime učinjeno ili ne.

Istina je da će, kako svi Sveti Spisi svjedoče, na kraju muslimani prevladati, ali ne po onom što se pod tim podrazumijeva (musliman=pripadnik islama, odnosno vjerske zajednice koja se takvom naziva), nego musliman="čovjek predan Bogu" što je pravi prevod te riječi.
Jer ne zaboravi i imaj dobro na umu ko se sve u Kuranu naziva muslimanom!
A Bogu istinski predanih ima i među pripadnicima islama ali i među onima koji sebe nazivaju hrišćanima, i među budistima, taoistima i mnogim drugim više ili manje poznatim verskim tradicijama i učenjima.
Jer istiniti iman (kako ga zoveš), odnosno unutrašnju bogospoznaju ne budi spoljno držanje određenog sitema vjerskih pravila, nego unutrašnje bogoljublje i čovjekoljublje, koje se razvija najviše čitanjem i razmišljanjem o Božijim stvarima, i bogougodnim djelovanjem u svakodnevnom životu.
Iluzija je očekivati da će se način života Muhammeda i njegovih sljedbenika, koji je bio prilagođen onom vremenu i onom mjestu na kojem su se nalazili, presaditi širom svijeta. To jednostavno ne ide, i beskorisno je to pokušavati nkom nametnuti.
Međutim, ona suština i principi koji su dati u Kuranu i koje je Muhammed svojim životom najbolje što je mogao iskazao, van svake sumnje mogu biti dobar duhovni vodič za mnoge. Ali, u vjeru nije dozvoljeno na silu ugoniti, kako lijepo kaže Kuran.
A sila nije samo oružana, sila ima raznih, a jedna od njih je i nametanje nekom nečega prije nego on sam od sebe to istinski zatraži.
Dakle, tebi i onima koji se drže vjerskih pravila na taj način, predlažem da svojim životom prije svega pokažete i dokažete superiornost vašeg vjerskog pristupa, ako već tvrdiš da je tako, i ne boj se, ispostavi li se da je tako, čista srca koja tragaju za Bogom iz tvoje okoline će biti podstaknuta da prihvate vjeru na taj način poučena tvojim dobrim primjerom.
Ali ton kojim ovdje iznosiš stvari (gdje je dosta i prijetnje) ne izgleda mi kao nešto što će privućio bilo koga. Molim te da razmisliš o tome.
Svako dobro svim iskrenim vjernicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Esselamu alejkum brate Aharon!

Na svaku izazovnu rijec spremna sam dati i odgovarajuci odgovor.
To znaci.....ja se ne mogu prodavati za nesto bedno i bezbacajno.ja sam musliman i dusom i srcem i 100% sam ubjedjena u poslanstvo Muhammeda s.a.w.si postojanje Allaha dz.s

Svu onu milinu i bogobojaznost koju u dusi osjecam zeljela bih podariti i ostalima.
Ti kazes "nametanje vjere"
Pa brate Aharon procitaj malo bolje,ja sam samo nudila i pokusala da objasnim koliko mi je to Allah dz.s dozvolio.
U vjeru nema prisile....rekao je uzviseni Allah.To sam ponavljala vise puta,povrati se pa procitaj.
I ja se slazem da ce na kraju prevladati islam(ne nasiljem) vec ce mnostvo ljudi primiti ono sto mu se objavljuje.Samo od februrara ove godine do novebmra registrovano je 10.000 evropljana koji su primili islam!I to bez nametanja i bez nasilja.
Halali brate Aharon ako mislis da pogresno zastupam svoju vjeru,ja znam....znam da sam na pravom putu....jer me Allah izbavio od puno nedaca.
A pozivati u pravu vjeru mislim da je to jedno od dobrih djela za koju cemo biti nagradjeni.
Zato brate Aharon neka ti Allah ne upise u grijeh i neka ti podari ono sto najvise zelis iz svog izobilja
Amin!
esselamu alejkum

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]