banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 21:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2010, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Hristov, prijatno sam iznenadjena i impresionirana tvojim ucescem na ovoj temi.

Negdje se desila neka promjena i drago mi je zbog toga. Imas moje postovanje za to.
:thumbup:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Na zalost ja sam ostao isti :D Ali pretpostavljam da ti imas neke predrasude o meni pa ti izgleda cudan moj stav na ovoj temi (bez uvrede).

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Ajmo opet redom :D

Elvis Presley je napisao:
Sta su ateisti, gluplji od vjernika pa ne mogu razumjeti??

Ne okreci mi rjeci...rekao sam da to ateisti ne mogu razumjeti (alaudirajuci na vjerske osjecaje koji su povređeni a u duhu teme)...nemoj sam sebi prisivati nesto sto mi ni na kraj pameti nije bilo da ti kazem, niti tebi niti bilo kojem ateisti...

I nemoj biti bukvalan, ne radi se o prehrani vec o tome kako odredjena religija gleda na stvari

Upravo se radi o prehrani jer ja krave koljem iskljucivo radi mesa..a ne da se sprdam s Hinduismom.

A pitanje koje stoji jest :" Da li se karikature crtaju radi koristi ili radi cistog provociranja"???

Ako u tome ima neke koristi...navedi mi je bilo pojedinacne bilo koristi citavog drustva ili zemlje iz koje su karikature potekle...

Hindusima je krava sveta zivotinja isto kao sto je muslimanima zabranjeno crtati Muhameda.

Da...krava je sveta, Muhammed s.a.w.s. je svet...ako se karikature crtaju iz razloga pravljenja pastrme, snicli...ili bureka, onda neka nastave...
Hindusima je svet i miš, ne samo krava, ali se na zapadu miševi smatraju štetočinama i ubijaju se (deratizacija)...znaci covjecanstvo ili određena civilizacija imaju koristi od ubijanja štetočina (jer je općepoznato da miš "uništava" i da je veliki prenosnik bolesti, uključujući i mišju groznicu koja nastaje od njihova izmeta i sline), od mesa krave određena civilizacija ima koristi jer se prehranjuje...dakle sve se svodi na to da su postupci koji se protive određenoj religiji korisni.
Sad mi odgovori na pitanje kakve koristi imas od crtanja karikatura Poslanika s.a.w.s. ma o kome se od poslanika radilo ???

Druga stvar Evropa, Amerika, Azija, Australija i ostali kontinenti su godinama uzgajali krave i koristili se njihovim mesom...stoljecima i stoljecima...vijekovima i vjekovima, prije nego sto ce i saznati za svetost krave u hinduizmu.

Sasvim bi bilo razumljivo da je doslo do crtanja Poslanika s.a.w.s. vijekovima i vjekovima prije (iako ne vidim realnu korist) nego sto ce se Evropa i Amerika dotaci civilizacije Islama...ali to tad nije postojalo...nego je staro nekoliko godina u krajnjem slucaju nekoliko decenija..i to samo iz razloga provokacije, a ne iz potrebe za tim.

Ali izgleda da su oni "posebni", jer ipak, nema drugog boga osim Alaha i Muhamed je njegov prorok... :roll:

Ako je kraikatura nuzna i ako ce ona donijeti jeftin izvor hrane za milijarde i milijarde ljudi...onda bujrum. A mozda je i ljubomora veca upravo zato sto je Allah JEDAN a i Njegov Poslanik s.a.w.s. :D

Dzontra Volta je napisao:
Hoće li danska ekonomija moći preživjeti oficirov bojkot....

Pa recimo da nas ovakvih koji bojkotujemo ima nekoliko stotina miliona, plus firme koje su prestale uvoziti danske proizvode na arapski poluotok...it. itd. mislim da im bas nije svejedno...
A ako ih nema niti ijednog nego sam ja sam.... s tim nista nisam izgubio nego samo dobio..na onom svijetu naravno, a na ovom opet nisam ostao gladan...ali sam ucinio minimalno i vjerovao ili ne "srce mi je ko tepsija" :D
Ja sam covjek patriota...i uvjek razmisljam da kupujem domace, a onda regionalno, pa onda evropsko, pa onda s drugog kontinenta....nije tesko samo probaj :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Nisi isti Hristov, ali nebitno - necemo se prepirati. :D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Ovo najbolje govori o kolikoj se mrznji radi. A religija koja propovijeda mrznju nije prava religija. Pored toliko drugih stvari kao sto je napad na trgovacki centar, eksplozije u Spaniji u vozovima, u Londonu u javnom prevozu, u Moskvi, i stotine drugih gradova, njima je facebook "prljav". Ovdje je ocito rijec o poremecenom sistemu vrijednosti i velikoj izopacenosti u religiji koja se moze porediti sa inkvizicijskim hriscanstvom u srednjem vijeku. Pored milijardu drugih gorih stvari koje su oni uradili oni nalaze da je fejsbuk najvece zlo

Islam ne propovjeda mrznju.

Jelly hos da ja opet pocnem nabrajati kako ni tvoja religija nije mala maca...ti si nabrojao nekoliko lokacija ja cu reci samo jednu SREBRENICA (lokalnog karaktera)???
Abu Gurajb, Quantanamo, Afganistan, Irak, huskacka politika protiv Irana, Sirije...zabrana nosenja burke (pravo na slobodu oblacenja) ...a sve to dolazi od religije krscanstva ili u krajnjem slucaju Biblije ( jel se osjecas imalo ugodnije ).

Mislim nemoj opet pocinjati...znaj da nismo ni mi muslimani glupi, da i mi istrazujemo i historiju i citamo vase knjige i gledamo tuce vasih popova (kao nedavno u manastiru), gledamo vase grupe i grupice itd.itd....ali nije to-to. ( nadam se samo da nece biti da sam ja opet poceo)

Ja sam bojkotirao facebook, to je najmanje sto sam mogao ucini da podignem svoj gals protiv problema karikatura...

I nemojte misliti da sam samo podigao glas protiv karikature Muhammeda s.a.w.s nego proti v karikatura i Isa a.s. i Boga Oca...i da vidim natpis u kojima se poziva na bojkot karikatura Isa a.s. odmah bi se prikljucio bojkotu...a bi li to ti isto uradio za Muhammeda s.a.w.s. ??????

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
@oficir s ruzom
A jesi tvrdoglav covjek...nemoj ti izvrtati stvari. Ako ima koristi onda je ok. Dakle po toj logici dopusteno nam je raditi sve od cega imamo neke koristi?? :roll: :roll:
I nemoj mi sad reci da to nisi rekao, jer tako na kraju ispada. Sto se tice krava, imas koristi od njih ali isto tako nije neophodno da ih ubijas. Druga stvar, crtaci South Parka...mislis da oni rade besplatno? I oni zaradjuju tako, mozemo na to tako gledati. Mislis da je njima stalo do toga da nekog uvrijede?? Mislis da su oni neki zli ljudi koji samo gledaju da nekoga vrijedjaju ili slicno?? Biznis, nista drugo. Tako bi i ostali trebali da gledaju na to.
Uostalom, South Park se emituje vise od 10 godina! Koliko je epizoda napravljeno od tada, koliko ljudi popljuvano, koliko rasistickih i nacionalistickih provokacija, homoseksualnih, pa i religijskih (sa Isusom nekoliko epizoda) i odjednom sad frka kad su Muslimani u pitanju?? Ma daj.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Billov dokumentarac, cini mi se da nosi naziv "religious" sam gledao prije nekih 2-3 mjeseca... vidio sam da stvarno ima i ateista glupih ko sifon, i Bill je jedan od njih...i pitam se samo odakle mu budzet i ideja za onakve gluposti od pitanja koje je postavljao...ali je ciljano birao sagovornike i kasnije u filmu dodaje ispod svoj tekst cisto radi sprdancije kako imama, tako popova, monaha, rabina...

Gornji klip "Prijetnja South Prak" nisam gledao i nemam namjeru trositi dzaba bitove...jer Bill-a bar kod mene prati solidna reputacija...od prijasnjeg njegova "fatalnog dokumentarca"... 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Billov dokumentarac, cini mi se da nosi naziv "religious" sam gledao prije nekih 2-3 mjeseca... vidio sam da stvarno ima i ateista glupih ko sifon, i Bill je jedan od njih...i pitam se samo odakle mu budzet i ideja za onakve gluposti od pitanja koje je postavljao...ali je ciljano birao sagovornike i kasnije u filmu dodaje ispod svoj tekst cisto radi sprdancije kako imama, tako popova, monaha, rabina...

Je li i Dawkinsov The God Delusion takav??

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Evo ako nista ja sam iz te frke izvukao dosta validnu pouku, a to je dokle su neki ljudi spremni da idu i koliko fanatizovani mogu biti kad je religija u pitanju. Pa sam cak shvatio da takvih ima i ovdje. Meni dobra pouka.
Oficir ili se pravi lud ili je stvarno lud kad napad na Afganistan i Irak kao i postojanje americkih zatvora smatra religijskim ekstremizmom. Totalno sam zbunjen. :-?
Iako u Americi zaista ima religijskih fanatika cisto sumnjam da su napad na Afganistan i Irak bazirali na Biblijskim motivima :lol:
Sad sto se tice budista i krava, nisam bas primjetio napade budista bombasa samoubica u McDonaldsu. Mozda je bilo ali nije bilo na vijestima :roll:

Poslednji put menjao Izzard dana 23 Maj 2010, 22:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gornji klip "Prijetnja South Prak" nisam gledao i nemam namjeru trositi dzaba bitove...jer Bill-a bar kod mene prati solidna reputacija...od prijasnjeg njegova "fatalnog dokumentarca"... 8)

Sto se Billa tice on je komicar i nije Relious nego Religulous i zamisljen je i uradjen kao komedija. Osim zadnjih 5 minuta kad postaje ozbiljan, previse po mom misljenju. Da ima ateista glupih ko sifon ali nisu nista u poredjenju s onim drugim ;)
:lol:
:lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako ima koristi onda je ok. Dakle po toj logici dopusteno nam je raditi sve od cega imamo neke koristi?? :roll: :roll:

Pa mislim da je to opcepoznata cinjenica u svijetu...ako od neceg imamo koristi, legalno je , ne steti drugom itd. itd. mozemo se baviti tom djelatnoscu zar ne????

Sto se tice krava, imas koristi od njih ali isto tako nije neophodno da ih ubijas

Pa vidim rekao sam da su krave izvor prehrane najmanje 3-4 milijarde ljudi, ako od karikatura moze da zivi bar 100 miliona ljud, onda neka ih, ali ko moze da zivi, podvlacim zivi od karikatura..neka ih.

Ali da jedna određena elita, bilo novine, televizija zivi od osjecanja milijardu i pol ljudi, i usput da to bude razlog za intercivilizacijski verbalni konflikt, prekid diplomatskih odnosa, bojkot proizvoda ostalih firmi koji dolaze i iste zemlje....itd. itd....mislim da nije u redu.

A kreatori South Parka ako zive od toga, prijetnja je i upucena njima (od radikala) a ne krscanima...cemu zuč????

Biznis, nista drugo.

Pa nista ako je biznis, onda je Pakistan uradio ispravno sto je prekinuo vezu s you tube i facebook da bi biznisom natjerao da biznis promjeni svoju politiku zarade...legalno, ispravno i strogo poslovno...zar ne...mislim da je to udarilo po dzepu nekog i da 150 000 000 ljudi nije zanemarljivo ( i to samo iz Pakistana).

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Je li i Dawkinsov The God Delusion takav??

Nisam gledo... :-?

Walker je napisao:
Oficir ili se pravi lud ili je stvarno lud kad napad na Afganistan i Irak kao i postojanje americkih zatvora smatra religijskim ekstremizmom.

Pa fora je samo da se prisije, jer je to i Jelly uradio, sasvim je nebitno da li je to iz religijskih razloga, a ja kao muslima cu prije reci da jest ne go da nije... :wink:

Walker je napisao:
Iako u Americi zaista ima religijskih fanatika cisto sumnjam da su napad na Afganistan i Irak bazirali na Biblijskim motivima

Pa gledajuci God Čanel i gostovanje americkog generala tamo i slusajuci sta on govori ...mislim da je inspiraciju nasao i iz Biblije. 8) 8)

Walker je napisao:
Sad sto se tice budista i krava, nisam bas primjetio napade budista bombasa samoubica u McDonaldsu. Mozda je bilo ali nije bilo na vijestima :roll:

Mozda zato sto krava ima vise od jedne....

Walker je napisao:
Sto se Billa tice on je komicar i nije Relious nego Religulous i zamisljen je i uradjen kao komedija

Nisam ni napisao
Walker je napisao:
Relious

nego
"religious"

Tvoje je netačno koliko i moje :lol: :lol: :lol:

Walker je napisao:
Osim zadnjih 5 minuta kad postaje ozbiljan, previse po mom misljenju. Da ima ateista glupih ko sifon ali nisu nista u poredjenju s onim drugim ;)

Upravo tih zadnjih 5 minuta su bili presudni da dokumentarac postane glup, jer da je zavrsio s komediom kao sto je i zapoceo nebi bilo problema, ali njegov zakljucak :lol: najbolje je opisati kao glup.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ima koristi onda je ok. Dakle po toj logici dopusteno nam je raditi sve od cega imamo neke koristi?? :roll: :roll:

Pa mislim da je to opcepoznata cinjenica u svijetu...ako od neceg imamo koristi, legalno je , ne steti drugom itd. itd. mozemo se baviti tom djelatnoscu zar ne????

A cek cek cek, nisam rekao dok ne steti drugom. Dakle evo ja imam koristi od toga sto cu opljackati prodavnicu. Medjutim time povrijedjujem vlasnika prodavnice.
Milioni ljudi imaju koristi od toga sto ce ubiti i pojesti kravu, medjutim time povrijedjuju hinduse.
Ili recimo ne mora biti protivzakonita radnja. Recimo da neka korporacija dobije pravo na sudu da posjece neku sumu u kojoj zive ugrozene vrste. Tom sijecom moze se obezbjediti dosta novca i sirovina.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Walker je napisao:

Mozda zato sto krava ima vise od jedne....

Uffff. Pa sta je sad ovo?
Death of a cow is a tragedy but death of a million cows is a statistic??
:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tvoje je netačno koliko i moje :lol: :lol: :lol:

Ipak je moje tacno Religulous - nesto kao ridiculous. Samo sam tvoje pogresno prepisao :D. Licno mislim da je u tih zadnjih 5 minuta pretjerao jer je rekao da religija mora nestati (sto je nemoguce) ali jedna stvar koju je rekao je jako vazna. U doba kad su pisane knjige koje predvidjaju apokalipsu jedino je bog imao moc da unisti svijet. Sada tu moc imaju i ljudi. I dok god ljudi koji bukvalno tumace i vjeruju u Armagedon imaju kontrolu nad atomskim oruzjem u Americi ili dok god ekstremni islamisti poput Osame pokusavaju isto da nabave, nama se ne pise dobro.
Razumijem ako ti film i Billov smisao za humor ne odgovaraju. Meni je Maher super, ima dobar show, ni stand-up mu nije los (ima boljih) samo se nadam da zbog toga necu biti ubijen :lol:

Pa gledajuci God Čanel i gostovanje americkog generala tamo i slusajuci sta on govori ...mislim da je inspiraciju nasao i iz Biblije. 8) 8)

Sta je God Channel :-? ? :lol:
Pa eto sto rekao Maher:"Da nas (mislim njihov) predsjednik ne vjeruje da nasi vojnici idu u raj mozda bi bio manje voljan da ih salje u Irak da ginu."
Ja mislim da je Amerima ipak veci motiv nafta nego ubijanje nevjernika. ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Jelly hos da ja opet pocnem nabrajati kako ni tvoja religija nije mala maca...ti si nabrojao nekoliko lokacija ja cu reci samo jednu SREBRENICA (lokalnog karaktera)???
Abu Gurajb, Quantanamo, Afganistan, Irak, huskacka politika protiv Irana, Sirije... ...a sve to dolazi od religije krscanstva ili u krajnjem slucaju Biblije ( jel se osjecas imalo ugodnije ).

Mislim nemoj opet pocinjati...znaj da nismo ni mi muslimani glupi, da i mi istrazujemo i historiju i citamo vase knjige i gledamo tuce vasih popova (kao nedavno u manastiru), gledamo vase grupe i grupice itd.itd....ali nije to-to. ( nadam se samo da nece biti da sam ja opet poceo)

Ja sam bojkotirao facebook, to je najmanje sto sam mogao ucini da podignem svoj gals protiv problema karikatura...

I nemojte misliti da sam samo podigao glas protiv karikature Muhammeda s.a.w.s nego proti v karikatura i Isa a.s. i Boga Oca...i da vidim natpis u kojima se poziva na bojkot karikatura Isa a.s. odmah bi se prikljucio bojkotu...a bi li to ti isto uradio za Muhammeda s.a.w.s. ??????

Ako pazljivo procitas moj post vidjeces da sam ja napisao da su se i u hriscanstvu desavale iste stvari. Ali danas vecina hriscana ne reaguje burno na neke sitnice kako to cine muslimani. Zamisli da su hriscani napravili muslimanima ono sto su oni njima u Nju Jorku 2001, a da su muslimani imali nuklearnu bombu kao Amerikanci. Ja mislim da bi sravnili i Evropu i Ameriku sa zemljom. Dakle, kad gledas sta cine Amerikanci u Afganistanu razmisli sta bi cinili Afganistanci njima da su oni to njima uradili a da posjeduju moc. Znaci ne opravdavam to sto oni cine, ali pogledaj sta se desava zbog jedne karikature. Na to ni jedan ozbiljan hriscanin nebi reagovao. Jer Bog ce kazniti onoga ko se ruga, sta ja imam tu nekog kaznjavati zbog neke slicice ili sitnice.
Naravno, ja ne govorim da su svi muslimani losi. Evo recimo, Bosanske muslimane cijenim i imam mnogo prijatelja. Ovo sto govorim odnosi se na ekstreme koji zive prvenstveno u arapskim zemljama.
Sto se tice Srebrenice, to se potpuno slazem. Ali moras uzeti u obzir da su taj zlocin pocinili pojedinci koji ne samo da ne vjeruju u Boga, vec su zlocinci koji su i Srpski narod, ne samo Muslimanski, doveli do propasti. Vise puta sam pisao o Kacavendi, o kom mislim isto sto i o Bin Ladenu.
Dakle, ja ne branim zlocince, samo hocu reci da Muslimani(pogotovo arapski i vehabije), ocekuju od drugih sve, a drugima nebi dali nista, isto kao sto je Karadzic radio u svoje vrijeme. I jasno je da je takvima odredjena propast. Hitler je jos jedan primjer. Ne samo da je druge doveo do propasti vec i Njemacki narod. Tako je bilo i sa Srpskim narodom i sa Muslimanskim. A ovo sto rade Arapski ekstremi je isto to i to je ono sto zapad zeli da sprijeci. Kao sto je u Bosni sprijecio Karadzica da ne napravi jos jednu Srebrenicu. Znaci zapad ima svoje interese, ali usput brani potlacene. itd. Naravno, zalosno je sto nevini stradaju. A to ce reci da koristenje religije u politicke svrhe nije stran pojam i otud razne predrasude.
Medjutim, ovu masovnu pobunu muslimana zbog obicne karikature da se ubija, to se ne moze nikako opravdati.

Citiraj:
zabrana nosenja burke (pravo na slobodu oblacenja)

A kad muslimani u arapskim zemljama ne daju pravo oblacenja hriscankama onda nista? Probaj u nekim arapskim zemljama da se zena pojavi bez marame ili u hlacama pa ces vidjeti sta ce biti. Ili probaj da zena u Saudijskoj Arabiji vozi auto. kakva su to prava. O kamenovanjima i zatvorima za zene da ne pricamo.
Traze za sebe najsitnija prava, a drugima ne daju ni najosnovnija.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 23:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Jellyfish, u kojim to arapskim zemljama "prebijaju" one zene koje ne nose marame? UAE, Jordanu, Kataru, Egiptu, Omanu, Lebanonu? Ili nemas pojma, pa lupas tek tako da nesto kazes? (znas, tamo ima vise od jedne "arapske zemlje")

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 06:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47

Isto tako...bojkot svih danskih proizvoda redovno se drzim i jedino ih kupujem kad nemam supstitut.

Brate jednom se živi, opusti se, uzmi gitaru i zasviraj Dust in the wind ili nešto od Indexa...
Nema čopora, svi ratujemo svoje pojedinačne bitke.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Jellyfish, u kojim to arapskim zemljama "prebijaju" one zene koje ne nose marame? UAE, Jordanu, Kataru, Egiptu, Omanu, Lebanonu? Ili nemas pojma, pa lupas tek tako da nesto kazes? (znas, tamo ima vise od jedne "arapske zemlje")

Pretpostavljam da si zato nagulila na zapad a ne u neku arapsku zemlju. Ja mislim da si trebala jer bi imala sve slobode kako gradjanske tako i religijske a niko te ne bi ni vrijedjao. Samo sto zene u Iranu ajd sto su ih tek pustili da igraju fudbal, nego ih tjeraju da igraju zamotane od glave do pete. Al' dobro igraju, neka Dzeko i drugovi probaju mozda pomogne :lol:

Tako to i funkcionise, ajmo mi na zapad dobra plata, pos'o, kuca, al kad nam se nesto ne svidja, Evropa treba da gori (ovo se odnosi samo na one ekstremiste o kojima se ovde govori, ne nuzno na nekog s ovog foruma)

Inace ja bih provjerio koja zemlja je medju prvima poslala pomoc Iranu nakon zemljotresa (koji su prouzrokovale nevjerne zene). Da.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Zamisli da su hriscani napravili muslimanima ono sto su oni njima u Nju Jorku 2001,

Ako krenemo nekom hronologijom uvidjecemo da i jesu...a tako mozemo ici do u beskraj u historiju, međutim da lije prije 2001 bilo krscanskih vojnika koji su redovno mlatili "pametnim bombama" Iracku djecu????

Problem je Jelly sto ti cmizdris nad masakrom u 2001, ane gledas koji je povod...a i ne gledas koja je kasnija odmazda vidi samo statistiku dnevno poginulih u Iraku, Afganistanu i Somaliji, Pakistani itd...a broj dnevno pogonulih u Americi i Evropi od istih tih "islamista"....

Zivot je jedan i sasvim je nebitno gdje covjek gine...taj zivot treba cjeniti, ali postoji i omjer zrtava, vi ovdje dizete toliku raju zbog prijetnji, a ne vidim da se dize graja zbog desavanja koja se rade ovom u ovom mementu, jer upravo sad je vise za povjerovati nego za nevjerovati da se gasi jedan zivot na Istoku od strane krscanskog metka, nego sto se gasi zivot od stran islamske bombe ili teroriste na zapadu...nemojte biti smjesni.

jellyfish je napisao:
da su muslimani imali nuklearnu bombu kao Amerikanci. Ja mislim da bi sravnili i Evropu i Ameriku sa zemljom.

E pa nisu i nemaju je...a vidimo sta su Krscani uradili upravo s tom nuklearnom bombom u Hirosimi i Ngasakiju....tamo je muslimani nisu bacili...a i onaj koji je nalozio da se baci nije vjerovao u Kur'an nego u Bibliju (da se i tu razumjemo).
A sad razgovarati "stabi bilo kad bi bilo" je stvarno neozbiljno...jer zamisli da su krscani imali dezintegrator cestica...ili "fotonska torpeda" :) , a li je cinjenica da nisu imali , ali su posteno iskoristili i iskoristavaju ono sto imaju, tomahawke, pametne bombe, f-ove, satelite...itd.itd. i to sumjereno ne protiv rezima, jer mnogi su rezimi sruseni.

jellyfish je napisao:
Dakle, kad gledas sta cine Amerikanci u Afganistanu razmisli sta bi cinili Afganistanci njima da su oni to njima uradili a da posjeduju moc.

Vjerovatno isto...ali je razlika samo u tome sto ne cine, nego cine krscani.

jellyfish je napisao:
Na to ni jedan ozbiljan hriscanin nebi reagovao. Jer Bog ce kazniti onoga ko se ruga, sta ja imam tu nekog kaznjavati zbog neke slicice ili sitnice.

Da to je problem...a onda zasto pomazes nekoj sirotinji, nemoj to raditi jer njoj ce isto tako Bog pomoci...sta ti imas tu nekog pomagati, pa Bog ce se pobrinuti i za to...ali je u slucaju pomaganja ti se upetljavas u Bozje, a u slucaju nekog verbalnog osuđivanja ili prekoravanja iako u dusi znas da je to lose..ti ipak tu radnju prepustas Bogu.

Hajmo svi sjediti mirno i prepustiti Bogu SVE.

jellyfish je napisao:
Ali moras uzeti u obzir da su taj zlocin pocinili pojedinci koji ne samo da ne vjeruju u Boga, vec su zlocinci koji su i Srpski narod, ne samo Muslimanski, doveli do propasti.
ž

Pa isto tako postoji misljenje i u Islamskim krugovima da je samoubici zabranjen ulazak u Dzennet...znaci izgubio je SVE, APSOLUTNO SVE...i isto tako se smatra da je zlocinac, i da je doveo muslimanski narod u opasnost.

jellyfish je napisao:
Dakle, ja ne branim zlocince, samo hocu reci da Muslimani(pogotovo arapski i vehabije), ocekuju od drugih sve, a drugima nebi dali nista

Pa vidimo da i zapadna civilizacija ne pocinje nista biti bolja, pa cak otimaju i prirodne resurse tih istih vehabija.

jellyfish je napisao:
Znaci zapad ima svoje interese, ali usput brani potlacene. itd.

i sistematski unistava, praveci zbog provenstveno svojih interesa jos vecu dubiozu, a branjenje potlacenih bas i nije jaca strana, jer koliko je samo kolateralne stete, u kojoj ubijaju i svoje vlastite...tek toliko da razbijem mit o zapadu kao svjetskom policajcu ili super heroju...a znamo kakvo je stanje u svoj od zapadnih zemalja.

jellyfish je napisao:
Medjutim, ovu masovnu pobunu muslimana zbog obicne karikature da se ubija, to se ne moze nikako opravdati.

Bojkot da, a ubistvo niti ni ja ne zagovaram, ali zagovaram da se sudi i presudi i da konacno zapad prestane s provokacijama tog tipa.

jellyfish je napisao:
A kad muslimani u arapskim zemljama ne daju pravo oblacenja hriscankama onda nista?

Upravo suprotno, u arapskom svijetu je svaka zena koja nosi maramu i te kako respektirana, makar bila i hriscanka...upali samo Al-Jeziru i prebroj broj pokrivenih i onih koji to nisu..iznenadices se .

jellyfish je napisao:
Ili probaj da zena u Saudijskoj Arabiji vozi auto. kakva su to prava.

To su stvari unutar Islama, Ali hajd vidi Egipat, Kuvajt, Pakistan itd.itd. i tu ces se iznenaditi.

jellyfish je napisao:
O kamenovanjima i zatvorima za zene da ne pricamo.

Nabroj mi u historiji samo 5 kamenovanja, od kako postoji Islam ...samo 5 slucajeva, a ja cu tebi sad narbojati 105 razni tv stanica i casopisa o karikaturama a o internetu da i ne govorim....ti meni nađi 5 kamenovanja u ovih 1 400 godina.

jellyfish je napisao:
Traze za sebe najsitnija prava, a drugima ne daju ni najosnovnija.

Nađi u Bibliji koja je kazna za preljub i potpuno cemo se sporazumjeti, akamenovanje nije samo za NJU nego i za NJEGA.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]