Hristov je napisao:
Znaci ako kazem da meni nije isto gledati dvije zene u seksu i dva muskarca u seksu onda sam licemjeran,
Pa kako to nije licemjerstvo? Svoj muški rod štitiš od seksualnog "krivovjerja", a ribe neka se drpaju do mile volje što pred kamerama (najbolji serijal je "Girls Gone Wild"), što uživo, da bi zadovoljile tvoje fantazije? Mislim da se čak ni Amfilohije ne bi složio s tobom.
Hristov je napisao:
ako kazem da sam protiv prihvatanja homoseksualizma i svega onog sto se bojim da bi to donijelo, onda sam za "obracun"?
Homoseksualno opredjeljenje ne smije biti razlog za bilo kakvu vrstu diskriminacije. Homići kao i "straight" ljudovi moraju biti potpuno jednaki pred zakonom, i u očima poslodavca ili slučajnog prolaznika. S tim opredjeljenjem se možeš slagati ili ne, ali ne smiješ nekog kinjiti zbog toga. To je sva suština mojih postova na ovoj temi. Neko voli grah, neko mahune, pa jel' to razlog da se međusobno bijemo?
Hristov je napisao:
a samo ne mogu da prihvatim da mi oni dolaze i poturaju pod nos svoj homoseksualizam jer to smatram neprirodnim a i moj zeludac mi to kaze. Ne zelim da meni i mojoj djeci homoseksualni parovi, i generalno homoseksualizam, postanu svakodnevnica.
Na toj paradi ponosa tebe ne bi niko tjerao na bilo šta, jer pretpostavljam da ni ti ni oni koji razmišljaju poput tebe ne bi ni prisustvovali. A ako je suđeno, ni tvojoj ni bilo čijoj djeci niko ne bi mogao da zabrani da krenu tim putem. Jer, to bi bio njihov izbor.
Hristov je napisao:
A kad bih vidio da dva radikala ili dva popa tuku homofila, odbranio bih ga po cijenu da moram premlatiti svu cetvoricu.
Lijep gest.