banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Avg 2009, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Aurrora je napisao:
Srbskom
Sjedi, jedan.
ilche je napisao:
Religija je opijum za mase!
De, ba, dosadan si više s tim.
114_AhmeD je napisao:
nije tacno da je Islam najmladji, jedna je vjera svih poslanika. Dalke I Abraham je bio u Islamu i oni prije njega..... Islam je od postanka covjeka
Oke... Islam je patch na Hrišćanstvo, tako nekako?
lavić je napisao:
Ne zovita NIKOG Gospodom jer je u vas JEDAN GOSPOD.
Gospod i din-gospo su potpuno različiti pojmovi, samo slično zvuči, stoga...
lavić je napisao:
Od koje reči je nastala reč Gospodin i šta ona predstavlja?
Dakle izgovaranjem reči Gospodin prema čoveku mi ga veličamo kao božanstvo.
Pretpostavka - ima smisla logika. Ipak, davno je ukorjenjena riječ, i šta sad možeš, izmišljati novu? Nismo Hrvati... ( :lol: šala mala )
lavić je napisao:
Ako kažem ,,rekao mi je Gospodin'' da li pri tom mislim na čoveka ili Boga?
Pretostavka - s Bogom baš i ne pričaš često, zar ne, tako da bi se vjerovatno odnosilo na čovjeka, iako fali neka odrednica (onaj gospodin, neki gospodin, gospodin Pera...), ali dobro...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 19:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Euroth je napisao:
Aurrora je napisao:
Srbskom
Sjedi, jedan.
[, neki gospodin, gospodin Pera...), ali dobro...

Namjerno i svjesno. Svi pridjevi na ski i čki se pišu malim slovom, ovdje je u pitanju prisvojni pridjev i bez obzira je li vlastita imjenica ako se završava na ski i čki piše se malim slovom. Ja moj narod nikada neću pisati malim slovom, kao što ne pišem ni malim slovom ime Svemogćeg, pa čak i kad pišem Njega,iako se to dvoje ne može uporeditijer jer je On iznad svega. Trebalo bi da zbog palatalizacije slovo b prijeđe u p. ali time se mijenja zvučna moć riječi čija je osnova SRB, prelaskom b u p gubi se silina i snaga primarne riječi. Nismo mi Srbi ćevapi pa da možemo biti i ćevabdžinica (palatalizacija b u p). Vlastita imena ne podliježu palatalizaciji npr. Simka i ispravno je Simki. A već riječ majka nije vlastito ime i pravilno je majci. Za mene je Srbski, jer ja moj narod poštujem odmah poslije Njega. Za mene je b, jer se nesmije oslabiti energetska silina kojau nosi riječ SRB. Možeš naći, ako se potrudiš velike polemike vazane za ovu riječ i mnogi misle i pišu kao i ja pa makar poslije toga bude bilo -sjedi jedan. Toliko. Ja ću i dalje pisati Srbski.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Euroth]
[quote="114_AhmeD je napisao:
nije tacno da je Islam najmladji, jedna je vjera svih poslanika. Dalke I Abraham je bio u Islamu i oni prije njega..... Islam je od postanka covjeka
Oke... Islam je patch na Hrišćanstvo, tako nekako?
[/quote]

Pa ne, bolje reci "registry cleaner" onog sto je pavle zajedno sa panteoncima i pokvarenim jevrejima errora nabacao na Isusov HD :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
114_AhmeD je napisao:
Pa ne, bolje reci "registry cleaner" onog sto je pavle zajedno sa panteoncima i pokvarenim jevrejima errora nabacao na Isusov HD :wink:
Dobra.... ;)

Aurora... Dobro, kako hoćeš, tvoja stvar. I meni je ljepše pisati negaciju sa glagolom, ali eto, ne pišem.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Aurora... Dobro, kako hoćeš, tvoja stvar. I meni je ljepše pisati negaciju sa glagolom, ali eto, ne pišem.[/quote]

Nema to veze sa tim. Ovo je izuzetak, a zasto, ako te zanima pokusaj pronaci polemike vezane za to

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]