Talija je napisao:
restovani_luk je napisao:
spavac je napisao:
znaci ti se zalazes za dzihad, a ovamo mi predstavljas Islam kao mirotvornu vjeru. jednog dana ces vlasiti jezik pregristi sa svojim kontradikcijama.
E zaista, ako sebe smatras takvim poznavaocem svih religija onda ti postavljam pitanje na koje se nadam da ces imati obraza i odgovoriti.
STA JE DZIHAD?
Hajd, ko to ne zna, džihad je sveti RAT.
جهاد Rat je rat, ubijanje u ime vjere. Propagiranje rata je kontra mirotvorstvu.
E hajde kad ste zapeli da vam odbrusim sad

:
I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas,
ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. ( 2 - 190 )
Ako oni budu skloni miru, budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha, jer On, uistinu, sve čuje i sve zna. ( 8-61)
Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone -
Allah, zaista, voli one koji su pravični -( 60-8)
U vjeri nema prisiljavanja - Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha - drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. - A Allah sve čuje i zna ( 2 -256)
Zažaliće nevjernici često što nisu postali muslimani.
Pusti ih neka jedu i naslađuju se, i neka ih zavara nada - znaće oni! (15-2-3)
i reci: "Istina dolazi od Gospodara vašeg,
pa ko hoće - neka vjeruje, a ko hoće - neka ne vjeruje!" ---- (18-29)
Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici? (10-99)
vama - vaša vjera, a meni - moja!” (109-6)
a hajmo sad na bibliju:
I Samarija će opustjeti, jer se usprotivila Bogu svojemu: Oni će pasti od mača. Djeca će se njihova razmrskati, trudne žene njihove rasporiti." ( hosea 13:16)
Ali u gradovima ovih naroda, što ti ih Gospod, Bog tvoj, daje u posjed,
ne smiješ nikoga ostaviti na životu. ( deutoronom 20:16)
Ovako veli Gospod nad vojskama: "Kazniti hoću, što je počinio Amalek Izraelcima, kad im je stao na put, kad su ono išli iz Egipta.
3 Zato idi i pobij Amaleka, izvrši prokletstvo na njemu i na svemu, što pripada njemu!
Ne štedi ga, nego pobij čovjeka i ženu, dijete i napršče, goveče i ovcu, devu i magarca!" ( Samuel 15-2-3)
Treba li još prijatelji ?
Nemojte da se ova tema svede na " moja knjiga bolja od tvoje.. ", zato, spavac i talija.... rat je sastavni dio zivota htijeli vi to ili ne. Mojsije je vodio ratove, citajte bibliju..
Dzihad dolazi od rijeci dzehede sto znaci truditi se i ne znaci striktno oruzana borba.
Ptica u zraku nije prosla a da nam Muhammed a.s nije o njoj rekao, tako nam je i objasnio kako se ponasati u borbi i kad se boriti..
Pozdrav..