mastermind je napisao:
"Svjetlonoša"
Vidim da ovdje probaš poturit neku pogansku religiju kojoj je svrha dostitći 33. stupanj i služiti svom bogu Luciferu! Vjerovatno si dogurao negdje do 9 stupnja masonerije pošto si to sam naveo kao lokacijuj! Bratski ti savjetujem da bježiš iz tega i sačuvaš živu glavu, da ne budoš doskora uništen kao i svi odmetnički sinovi koji prigniše koljena pred Baal-om!
haha... evo jos jednoga. Da si samo mrvicu vremena, koju si utrosio pisuci ovaj post, utrosio citajuci sta sam napisao, shvatio bi da sam ja ateista(vise nihilista), cime bi si ustedio ostatak svoga vremena... A to za lokaciju, ne znam da li si cuo za Bozanstvenu Komediju i kome je namjenjen 9 krug pakla, ovime samo govorim da svi koji tamo zavrse to i zasluzuju...
Hristov je napisao:
Hto sam da kazem da problem nastaje kad treba odluciti ko ce suditi o racionalnosti recimo neke vjere.
Da to jeste problem, ali o tome mora da sudi neko ko nije u vjeri, ni u kojoj vjeri, jer ne moze neko ko je islamske vjere suditi o hriscanskoj, i obrnuto. Uvijek ce svako za svoju vjeru misliti da je prava.
Hristov je napisao:
Ako cak ima i milion crkvi mi znamo da samo ona crkva ili religija koja propovijeda zlatno pravilo ("cini drugom ono sto zelis da drugi cini tebi") je smislena
Sa ovim se slazem u potpunosti: cini drugom ono sto zelis da drugi cini tebi. Ali meni ne treba religija da bi ja ovo shvatio, postovao. Cak stavise ovde je religija potpuno suvisna, jer ova recenica je zatvoren sistem. Ali eto religije to onda uzmu i iskoristavaju i govore da je za to potrebno bozje providjenje i vjerovanje...