banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 13:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2008, 19:30
šala..šala.... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
:P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2008, 19:30
sad sam gotova! pazi nuclear šta izvaljuješ....nikad se naučit pameti!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mastermind, pravi si, zaista. Volim ljude koji tako kidaju recenicu po recenicu te ih komentarisu dajuci svemu neki lijevi smisao. Ponavljas opsta mjesta, svemudre recenice tipa "sve je dogma i svi smo mi dogmatici". Kakve argumente i kakve bakrace si ti naveo? Nemam ja problem sa ljudima koji se posteno i casno trude da hode Hristovom stazom, nego sa propovjednicima koji (iz ko zna kojih razloga) pokusavaju da svoja vjerovanja vaspostave kao opsti ideal zivljenja. I u pravu si, ne zelim da shvatim, i necu, dok god ti glavni argumenti budu neka onostrana prenemaganja. Mislim, najlakse je navesti neke mudre ljude, autoritete, i smatrati da je posao zavrsen sto se argumentacije tice. Mozemo se i tako igrati.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 08:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Popokatepetl je napisao:
Mastermind, pravi si, zaista. Volim ljude koji tako kidaju recenicu po recenicu te ih komentarisu dajuci svemu neki lijevi smisao. Ponavljas opsta mjesta, svemudre recenice tipa "sve je dogma i svi smo mi dogmatici".

Jednostavno moram tako da ti odgovaram! navedeš puno stvari u jednoj cjelini, a svaka se odnosi na nešto drugo! neznam u čemu je problem što ti ja ovako odgovaram!
Citiraj:
Kakve argumente i kakve bakrace si ti naveo? Nemam ja problem sa ljudima koji se posteno i casno trude da hode Hristovom stazom, nego sa propovjednicima koji (iz ko zna kojih razloga) pokusavaju da svoja vjerovanja vaspostave kao opsti ideal zivljenja.

Prijatelju oni koji hode Kristovim stazama uzimaju njegove riječi za argumente! ja upravo to činim i nema tu nekakvih mojih, tvojih uvjerenja! kada bih navještao nešto mimo onoga što nije Krist navještao bio bih proklet!
Citiraj:
I u pravu si, ne zelim da shvatim, i necu, dok god ti glavni argumenti budu neka onostrana prenemaganja. Mislim, najlakse je navesti neke mudre ljude, autoritete, i smatrati da je posao zavrsen sto se argumentacije tice. Mozemo se i tako igrati.

prijatelju srce ti otvrdnu, oči zaslijepiše i uši oglušiše! Ja ti mogu samo navještati evanđelje i moliti se za tebe da progledaš i poslušaš ostalo je u Božijim rukama!

Volio bih kad bi se malo vratili na temu, jer ovakve rasprave nas samo udaljavaju od iste!

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Da hodam Hristovim stopama pa da me razapnu na krst? A ne, hvala, to samo lud čovjek može poželjeti! :D

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 13:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

a brate tko hodi Kristovim putem mora biti razapet ovome svijetu! ali kada malo bolje razmisliš bolje biti razapet u ovom prolaznom života, nego izgarati i biti uništen!!!

Poslednji put menjao mastermind dana 12 Jan 2009, 12:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad si se vec dotakao pakla, reci mi da li se pakao siri ili skuplja?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
A mogu li ja ne biti razapet u ovom životu, a ipak uživati sve blagodati Božije?

Popakatepetk, odlično pitanje, vidi se da si se družio sa mnom :D

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:

ovakva pitanja ne postavljaju ni mala djeca u osnovnoj skoli?! da nam je to od životne važnosti sigurno bi znali odgovor!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
A mogu li ja ne biti razapet u ovom životu, a ipak uživati sve blagodati Božije?

Popakatepetk, odlično pitanje, vidi se da si se družio sa mnom :D

ako možeš jesti kruške i jabuke sa jednog stabla onda možeš!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
Popokatepetl je napisao:

ovakva pitanja ne postavljaju ni mala djeca u osnovnoj skoli?! da nam je to od životne važnosti sigurno bi znali odgovor!

Lijepa primjedba! Dodao bih, da nam je postojanje boga od zivotne vaznosti, sigurno bismo znali odgovor.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
mastermind je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Lijepa primjedba! Dodao bih, da nam je postojanje boga od zivotne vaznosti, sigurno bismo znali odgovor.

Ovo je dobar odgovor istom mjerom na mastermindovu filozofiju. Iako se ne slazem sa ovim odgovorom, onako kako je mastermind odgovorio tako si i ti njemu. Svaka cast. Znaci kad nesto ne odgovara, onda ne mozemo znati odgovor. Ili kad nema naucnih dokaza onda vjera. To je suplja filozofija. Treba biti dosljedan u onom sto pricas, a ne traziti izgovore ili izmisljati dokaze kad ne znas odgovore.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 10:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
mastermind je napisao:
Popokatepetl je napisao:

pa normalno da nam je od životne važnosti jer jedino vjerom u Boga, odnosno njegovu ljubav Isusa Krista se jedino možemo spasiti! One koje je Bog sebi predodredio za spasenje sigurno ne razmišljaju o teme dali On postoji ili ne, jer znaju odgovor! Žao mi je što imaš ovakav stav prema Bogu, ali nepreostaje mi ništa nego moliti se za tebe da ti se Svemogući smiluje i podari djelić svoje ljubavi koja će ti rasvjetliti mračne staze kojima sada hodiš!

pozdrav i mir s tobom...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
...

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 08 Nov 2008, 12:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto se tice kamata, ne mozemo to gledati sad isto kao u vrijeme Izraela u vrijeme prije nekoliko godina. Zasto? Zato sto danas zakon stiti i one koji su pod kamatom. Znaci postoje odredjeni procenti po kojima se moze naplacivati kamata. Jer kakav bi bio interes kreditora ako ne bi imali nikakve koristi od posudjivanja. Ono sto je Bog vjerovatno mislio kad je rekao za kamatu to je "zelenasenje" koje je i danas zakonom zabranjeno. A to znaci uzimanje previsokih kamata i iskoristavanja nekoga. Jer ljudi danas dizu kredite jer i sami imaju koristi od toga. Njih niko ne tjera i nisu prisiljeni kao u to vrijeme da to rade da bi imali jesti. Ako ne bi bilo kamata ne bi bilo ni kreditora i bilo bi gore za same ljude. A njih niko ne tjera da dizu. Bankarstvo i kamata su samo jedan od poslova. Isto kao i trgovina. I ako se radi po zakonu korist imaju obe strane. Tako da to nije protiv Bozjeg zakona. Protiv Bozjeg zakona je kad ti neko posudi novac pa trazi za par mjeseci duplu kamatu. A protiv takvih je i zakon sadasnji drzavni. Dakle, problem je sto vi malo ekstremniji vjernici ne tumacite to u kontekstu vremena u kojem je pisano. I obrnuto sadasnje zakone u sadasnjosti, nego uzimate od svakud ono sto vam odgovara.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
U pravu si. Izbrisao sam svoj post da ne zavedem nekoga svojim ekstremizmom.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 13:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
mastermind je napisao:

Ko malo poznaje vocarstvo moze jesti kruske i jabuke sa istog drveta. Proucite kako. :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 16:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

wilderness je napisao:
mastermind je napisao:

Ko malo poznaje vocarstvo moze jesti kruske i jabuke sa istog drveta. Proucite kako. :wink:

prijatelju ovo je samo metafora za nešto drugo! ako ne pratiš temu nemoj bezvezu uletat s glupostima!

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Sto se tice kamata, ne mozemo to gledati sad isto kao u vrijeme Izraela u vrijeme prije nekoliko godina. Zasto? Zato sto danas zakon stiti i one koji su pod kamatom.

Znaci postoje odredjeni procenti po kojima se moze naplacivati kamata. Jer kakav bi bio interes kreditora ako ne bi imali nikakve koristi od posudjivanja. Ono sto je Bog vjerovatno mislio kad je rekao za kamatu to je "zelenasenje" koje je i danas zakonom zabranjeno. A to znaci uzimanje previsokih kamata i iskoristavanja nekoga. Jer ljudi danas dizu kredite jer i sami imaju koristi od toga. Njih niko ne tjera i nisu prisiljeni kao u to vrijeme da to rade da bi imali jesti. Ako ne bi bilo kamata ne bi bilo ni kreditora i bilo bi gore za same ljude. A njih niko ne tjera da dizu. Bankarstvo i kamata su samo jedan od poslova. Isto kao i trgovina. I ako se radi po zakonu korist imaju obe strane. Tako da to nije protiv Bozjeg zakona. Protiv Bozjeg zakona je kad ti neko posudi novac pa trazi za par mjeseci duplu kamatu. A protiv takvih je i zakon sadasnji drzavni. Dakle, problem je sto vi malo ekstremniji vjernici ne tumacite to u kontekstu vremena u kojem je pisano. I obrnuto sadasnje zakone u sadasnjosti, nego uzimate od svakud ono sto vam odgovara.

Prijatelju Božiji zakon nema veze sa kamatama! o čem ti pričaš?! kamata je zakon koji su izmislili ljudi radi svoje pohlepe! jednom si mi rekao da si bibliju proučavao 10 godina! ja bi po ovom što ti pises rekao da je nisi ni otvorio! biblija je knjiga koja je pisana za sva vremena jer i sam Isus kaže...Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. Znači Božiji zakon vrijedi za sva vremena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]