banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 10:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2008, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Muslim je napisao:
a sto se tice drugog pitanja,da rodjeni sam musliman,musliman koji je procitao i Kuran i bibliju,koji nije htio uzeti niakkvu vjeru dok nije uporedio te 2 knjige ili objave,tako da znam sve o tome,i poznajem sve biblijske spletke i greske.

Interesuje me, koliko ti je trebalo vremena da "prepoznas" te "biblijske spletke i greske"? Kojih kriterijuma si se drzao? Nadam se da nije onima "ovo valja, ovo nevalja, ovo valja, ovo nevalja..."

Svako dobro!

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 13:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Leona je napisao:
Muslim je napisao:
a sto se tice drugog pitanja,da rodjeni sam musliman,musliman koji je procitao i Kuran i bibliju,koji nije htio uzeti niakkvu vjeru dok nije uporedio te 2 knjige ili objave,tako da znam sve o tome,i poznajem sve biblijske spletke i greske.

Interesuje me, koliko ti je trebalo vremena da "prepoznas" te "biblijske spletke i greske"? Kojih kriterijuma si se drzao? Nadam se da nije onima "ovo valja, ovo nevalja, ovo valja, ovo nevalja..."

Svako dobro!

Ta argumentacija se vrti u krug, muslimani navode biblijske spletke, Hriscani navode spletke u Kuranu, i tako u nedogled. Evo samo nekoliko od tipicnih kontradikcija navedenih u Kuranu...

http://www.carm.org/islam/Koran_contradictions.htm

... a ima ih na stotine u internetu. Ali mislim da ni to nece osvjedociti muslimane da priznaju da je Kuran pun gresaka i se okrenu protiv svoje vjere. Svako ima svoj licni stav u vezi vjere ali po nekim statistikama koje sam citao proizlazi da ono sto privlaci muslimane ka Hriscanstvu i sto je razlog da hiljade muslimana napustaju svoju vjeru i prelaze u Hriscanstvo, jeste jedinstvena ljubav Boga Isusa Hrista, nacin ophodjenja prema bliznjemu, jednakost u tretmanu zena, i oprastanje. Islam se u praksi i teoriji totalno razlikuje od Hriscanstva i sve vise muslimana to primjecuje i napusta svoju vjeru:-)

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 13:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Okt 2008, 13:39
Vader je napisao:
Koliko ja znam "musliman" znači "onaj koji je predan Bogu".
Drugim riječima: i hrišćani su muslimani.
Trećim riječima: ni među muslimanima nema puno muslimana.
ti neznas ocigledno dovoljno....rijec musliman nema neko posebno znacenje,nije rijec koja je nastala iz nekih izvora vec je to jednostavan naziv za pripadnike vjere islama...ima 1000 znacenja,i vi koja ste naveli takodje su tacna,al da nam bude jasno,najbolja def. je da ta rijec znaci pripadnik vjere islama....

pod broj 2,hriscani nisu muslimani,kakve to nebuloze pricas,prokontaj se malo...
i trece upravu si da medju muslimanima nema pravih vjernika,al nemozes reci da nema muslimana medju muslimanima,cudne rijheci izgovaras,ima i krscana koji su samo krsteni a nikad ne odu u crkvu i sl,al nije to toliko bitno.sellam

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 13:48 
Voajer
Voajer

Leona je napisao:
Muslim je napisao:

Svako dobro!

opet ja,sa novim nickom,jer onaj admin mi rece da nemogu koristiti....
trebalo mi je dugo vremena,biljezio sam svaku recenicu koja mi je mirisala na izmisljenu zatim sam to provjeravao i uporedjivao i dosao do nevjerovatno velikih greskih i kontradiktornosti...cak u bibliji sam nasao citate koji govore o poslaniku Muhammedu

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 13:51 
Voajer
Voajer

Avinoam1 je napisao:
Leona je napisao:
Muslim je napisao:

Svako dobro!

Ta argumentacija se vrti u krug, muslimani navode biblijske spletke, Hriscani navode spletke u Kuranu, i tako u nedogled. Evo samo nekoliko od tipicnih kontradikcija navedenih u Kuranu...

http://www.carm.org/islam/Koran_contradictions.htm

... a ima ih na stotine u internetu. Ali mislim da ni to nece osvjedociti muslimane da priznaju da je Kuran pun gresaka i se okrenu protiv svoje vjere. Svako ima svoj licni stav u vezi vjere ali po nekim statistikama koje sam citao proizlazi da ono sto privlaci muslimane ka Hriscanstvu i sto je razlog da hiljade muslimana napustaju svoju vjeru i prelaze u Hriscanstvo, jeste jedinstvena ljubav Boga Isusa Hrista, nacin ophodjenja prema bliznjemu, jednakost u tretmanu zena, i oprastanje. Islam se u praksi i teoriji totalno razlikuje od Hriscanstva i sve vise muslimana to primjecuje i napusta svoju vjeru:-)

posto neznam najbolje engleski hajd moli te tvoj brat ti mi lijepo fino na arapski ili bosanski napisi te kontradiktornosti,da vidim te provale vase,hajd cekam,navedi mi da ih vidim,sta to u Kuranu je kontradiktorno

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 17:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
posto neznam najbolje engleski hajd moli te tvoj brat ti mi lijepo fino na arapski ili bosanski napisi te kontradiktornosti,da vidim te provale vase,hajd cekam,navedi mi da ih vidim,sta to u Kuranu je kontradiktorno

Pa vi muslimani sami sebi proturijecite! Prvo govorite da je Biblija puna gresaka a onda tu istu Bibliju koristite da bi potvrdili da ona govori o poslaniku Muhamedu, recimo 5.Moj. ili Isaija 29.

Uostalom, ne govorim niti arapski niti bosankski, nego srpski.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Sunni je napisao:
Vader je napisao:
ti neznas ocigledno dovoljno....rijec musliman nema neko posebno znacenje,nije rijec koja je nastala iz nekih izvora vec je to jednostavan naziv za pripadnike vjere islama...ima 1000 znacenja,i vi koja ste naveli takodje su tacna,al da nam bude jasno,najbolja def. je da ta rijec znaci pripadnik vjere islama....

pod broj 2,hriscani nisu muslimani,kakve to nebuloze pricas,prokontaj se malo...
i trece upravu si da medju muslimanima nema pravih vjernika,al nemozes reci da nema muslimana medju muslimanima,cudne rijheci izgovaras,ima i krscana koji su samo krsteni a nikad ne odu u crkvu i sl,al nije to toliko bitno.sellam

S obzirom da si gore naveo kako dobro poznajes islam, cudi me ovaj propust, ili, receno bez eufemizma, neznanje. Rijec muslimani i te kako ima posebno znacenje, stavise, jedan je od kljucnih termina islamske religije i znacenje mu je tacno utvrdjeno (neki su ga vec naveli), a ne "njih hiljadu", i ta rijec jeste nastala iz "nekih izvora", kao i prakticno svaka rijec. No, da ne pametujem, navescu uvodni dio knjige dr Darka Tanaskovica, jednog od najboljih i najpoznatijih islamologa u bivsoj Jugoslaviji, "U dijalogu sa islamom" (Decje novine - Gornji Milanovac, 1992, str. 12.): "Kao sto je poznato, svi kljucni termini islamske religije arapskog su porekla, jer arapski je jezik kojim su objavljeni njeni sveti tekstovi. Islam na arapskom znaci 'predavanje i pokoravanje Bogu (Alahu)', a muslim, kao glagolski pridev (particip), oznacava 'onoga ko se predao i pokorio Bogu'. Poimenicen, to je jedini ispravni naziv za vernika islama i kao takav je vekovima u upotrebi. Od jezika do jezika, ovaj naziv je prirodno trpeo neznatne oblicke promene, a u spskohrvatskom se, posredstvom persijsko-turske forme, ustalio kao musliman."
A posto si i bukvalan, nisi shvatio u kom je kontekstu Vader upotrijebio izraz musliman.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 19:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Okt 2008, 16:01
Popokatepetl je napisao:
Sunni je napisao:
Vader je napisao:

S obzirom da si gore naveo kako dobro poznajes islam, cudi me ovaj propust, ili, receno bez eufemizma, neznanje. Rijec muslimani i te kako ima posebno znacenje, stavise, jedan je od kljucnih termina islamske religije i znacenje mu je tacno utvrdjeno (neki su ga vec naveli), a ne "njih hiljadu", i ta rijec jeste nastala iz "nekih izvora", kao i prakticno svaka rijec. No, da ne pametujem, navescu uvodni dio knjige dr Darka Tanaskovica, jednog od najboljih i najpoznatijih islamologa u bivsoj Jugoslaviji, "U dijalogu sa islamom" (Decje novine - Gornji Milanovac, 1992, str. 12.): "Kao sto je poznato, svi kljucni termini islamske religije arapskog su porekla, jer arapski je jezik kojim su objavljeni njeni sveti tekstovi. Islam na arapskom znaci 'predavanje i pokoravanje Bogu (Alahu)', a muslim, kao glagolski pridev (particip), oznacava 'onoga ko se predao i pokorio Bogu'. Poimenicen, to je jedini ispravni naziv za vernika islama i kao takav je vekovima u upotrebi. Od jezika do jezika, ovaj naziv je prirodno trpeo neznatne oblicke promene, a u spskohrvatskom se, posredstvom persijsko-turske forme, ustalio kao musliman."
A posto si i bukvalan, nisi shvatio u kom je kontekstu Vader upotrijebio izraz musliman.

pojam musliman ima vise zancenja a to navedeno je jedno od njih,i nemoj ti nikog ucis vjeri,nemozes ti bolje znati od nekog muslimana nikad

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 19:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Okt 2008, 16:01
Avinoam1 je napisao:
Citiraj:

Pa vi muslimani sami sebi proturijecite! Prvo govorite da je Biblija puna gresaka a onda tu istu Bibliju koristite da bi potvrdili da ona govori o poslaniku Muhamedu, recimo 5.Moj. ili Isaija 29.

Uostalom, ne govorim niti arapski niti bosankski, nego srpski.
sama ta vasa biblija vam govori da ce doci novi poslanik a vi opet nevjerujete...pitam vas zasto ste toliko oholi?i opet ponavljam,prevedite mi na nas jezik te kontradiktornosti iz Kurana

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 20:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
evega sad i ovdje ponovo.

sama nasa Biblija ne govori nista o Muhamedu. to je tvoja interpretacija nekog teksta. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Iskreni je napisao:
pojam musliman ima vise zancenja a to navedeno je jedno od njih,i nemoj ti nikog ucis vjeri,nemozes ti bolje znati od nekog muslimana nikad

Pricas gluposti, a ne znas ni ko sam ni sta sam. Nisam te ucio vjeri, niti treba da te ucim, to nema veze sa onim sta sam pisao. Po onom sto si ti napisao, i ludjak nuzno zna o ludilu vise od psihijatra, kao sto i covjek sa zuboboljom zna o njoj vise od stomatologa, ili Nigerijac o Nigeriji od geografa. Get a grip, man.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:

Covjek ne mora ni biti musliman da bi ti strucno objasnio (kao i sto jeste) sta znace doticne rijeci. Muslimani ne posjeduju patent na obrazlozenje pojmova vezane uz religiju Islama.

I jos bi samo da parafraziram tvoju posljednju recenicu "nemozes ti bolje znati od nekog muslimana nikad"- to bi u stvari trebalo ovako da zvuci "ne mozes ti bolje znati od nekoga ko je obrazovan nikada"

Kontas?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 09:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Okt 2008, 09:02
Avinoam1 je napisao:
Citiraj:

Covjek ne mora ni biti musliman da bi ti strucno objasnio (kao i sto jeste) sta znace doticne rijeci. Muslimani ne posjeduju patent na obrazlozenje pojmova vezane uz religiju Islama.

I jos bi samo da parafraziram tvoju posljednju recenicu "nemozes ti bolje znati od nekog muslimana nikad"- to bi u stvari trebalo ovako da zvuci "ne mozes ti bolje znati od nekoga ko je obrazovan nikada"

Kontas?

ja cekam citate iz Kurana koji su kontradiktorni

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 09:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2006, 12:51
Slava Allahu, Gospodaru svjetova!!!
Mislim da nema potrebe da se hriscanstvo bavi islamom kao da tu postoji neki atribut koji je vrijedan paznje jednog bica koje istinski traga za bogom Ocem Nebeskim, Krisnom, Manituom, Allahom....itd. jer sam islam kao pojava u danasnjem svijetu je produkt zatucanih i sirovih mozgova koji nisu mogli boga shvatiti na normalan nacin pa im je ponudjena opcija da ga ikako shvate da ne bi na Sudnjem danu mogli reci nisi nam se javio.
Svakom iskrenom vjerniku preporucujem da procita sve svete knjige. Prvo Sveto pismo, zatim Kuran, Vede itd. da bi boga spoznao na pravi nacin. Jer je Bog ljubav pa je i onim najnizim od ljudi dao mogucnost da ga upoznaju. A kako su ga oni predstavili u svojim glavam to je vec stvar za psihijatra. Kuran je divna knjiga i Allah je velik Bog.
Ova nase vehabije treba pustiti da se manijaci sami poubijaju i da svoje poubijaju (jer su se muslimani pod uticajem Srba i Hrvata malo civilizovali), a to je ono sto manijacima ne odgovara jer ne mogu zavoditi strahovladu.
Republika Srpska jeste, bila i bice. Allah je divan Bog, a kako manijaci pokusavaju da Ga predstave ne treba uzimati srcu, jer evolucija nije sve jedinke ljudskog roda isto uzdigla.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 16:19 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Eeee, a sta kaze kuran, da li se macke mreste u februaru? I naravno interesuje me i misljenje hriscanske opozicije, pa cu da glasam za nekog od vas!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
sitnica je napisao:
Slava Allahu, Gospodaru svjetova!!!
Mislim da nema potrebe da se hriscanstvo bavi islamom kao da tu postoji neki atribut koji je vrijedan paznje jednog bica koje istinski traga za bogom Ocem Nebeskim, Krisnom, Manituom, Allahom....itd. jer sam islam kao pojava u danasnjem svijetu je produkt zatucanih i sirovih mozgova koji nisu mogli boga shvatiti na normalan nacin pa im je ponudjena opcija da ga ikako shvate da ne bi na Sudnjem danu mogli reci nisi nam se javio.

ja sam svoje za ovog autora rekao.haug :cat: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 21:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Зашто ви не говорите на свом језику и када је вера у питању а не онако арапски да вас разуме само Бин Ладен ?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 22:08 
Urednik
Urednik

nucleargirl je napisao:
općenito govoreći...kakva korist od te brije na religiju..ovu ili onu....na kraju krajeva.....vjera bez djela je kao zdjela bez jela.....
i još nešto....svaki bi se čovjek u nastojanju da bude što kvalitetnija i bolja osoba trebao koncentrirat na moral a ne na religiju. Ja dajem uvijek prioritet moralu a ne religiji, a moral sam po sebi nije zavisan od toga da li je netko vjernik ili ateist.
Svako analiziranje Biblije i koječega nema apsolutno nikakvog šireg smisla, a na nekim forumima( za ovaj ne znam) ljudi troše sate pred kompjuterom tipkajući citate iz Biblije ne bi li se onda oko toga prepucavali s ostalima na forumu...pih! budalaštine!

Potpisujem!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
A šta je moral uopšte ?
U najezdi lažnog morala grozim se te riječi.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 16:33 
Urednik
Urednik

Pa moral ti je, ono, način ponašanja. Da li bi dala novac prosijaku ili ne. Da li bi ovo ili ono. Moral nekog čovjeka je dakle skup odgovora na razna životna pitanja, ili skup odgovora (postupaka) na razne životne situacije/iskušenja blabla. Cura hoće reći da se hrpa ljudi (Papa) poistovjećuje sa religijom (hrišćanstvom) a opet krši njene moralne norme (koje su vjerovatno i jedini korisni aspekt religije) i radi po sopstvenom moralu (mada Biblija kaže "Ne ubij.", kako se Papa počeše po guzici, pošalje jedan krstaški rat :D ).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]