Moram priznati da je moje znanje o Islamu jako skromno al citam i uchim o Islamu bez ikakvih predrasuda bash kao i o svim ostalim svetskim religijama.
Istina u zadnje vreme INTENZIVNO....Damaskin me naterao
Odmah mi ovi redci nisu bili poznati al mi je intuicija govorila da je Lazov Damaskin ponovo neshto iskonstruisao s ciljem obezvredjivanja jedne svetske religije koju cini jedna cetvrtina ljudske populacije.
Malo sam istrazivao i svakako doshao do sledeceg zakljucka:
Kao prvo,svi navedeni reci se
odnose na mnogobosce-idolpoklonike a NE na odnos Islama prema hriscanima.Kao drugo,
U SURI 2 se izmedju ostalog kaze:
190. I borite se na putu Allahovom protiv onih koji se bore protiv vas, a ne prekoračujte. Uistinu! Allah ne voli one koji prevršuju.191. I ubijajte ih gdje god ih nađete, i istjerajte ih odakle god istjeruju vas. A fitneluk je gori od ubijanja. I ne borite se protiv njih kod Mesdžidul-harama, dok se ne budu borili protiv vas u njemu. Pa ako budu borili protiv vas, tad ih ubijajte. Takva je plaća nevjernicima.192. Pa ako prestanu, pa uistinu, Allah je Oprosnik, Milosrdni.E Lazove Damaskine,kao sto vidish radi se o konkretnom dogadjaju kad
mnogobosci-idolpoklonici krshe ugovor o primirju s muslimanskom zajednicom o nenapadanju u najsvetijem mjesecu.Ali i pored tog se muslimanima kaze:
NE PREKORACHUJTE a odmazda je dozvoljena!
Znachi ako te neko napadne i ugrozi ti zivot a ktomu josh potpisao sporazum o nenapadnju,uzvrati mu ali ne PRETERUJ jer sam Allah je MILOSTIV I PRASHTA!(to si izostavio u svom navodu....jer si izvlachio iz konteksta)
U SURI 5 se izmedju ostalog kaze:
33. Plaća onih koji ratuju protiv Allaha i Poslanika Njegovog i trude se na Zemlji fesadom je jedino da budu ubijeni ili raspeti ili im se odsijeku ruke njihove i noge njihove unakrsno ili da se prognaju iz zemlje. To im je poniženje na Dunjaluku, a imaće oni na Ahiretu kaznu strahovitu,34. Izuzev onih koji se pokaju prije no što njima ovladate. Pa znajte da je Allah Oprosnik, Milosrdni. Ovde Damaskine morash proguglati i istraziti sta znachi arapski termin
FESAD!
U najblazem smislu FESAD znachi NERED a u shirem znachi kombinaciju UZASNIH ZLOCHINA,KRAJNJEG NEMORALA,NASTRANOSTI itd.
Da te podsetim da svaki pravni sitem to drakonski sankcionishe pa tako i SHERIJAT .
Ali kao sto vidish vec u narednom redku iste sure Bog kaze:
...
Izuzev onih koji se pokaju prije no što njima ovladate. Pa znajte da je Allah Oprosnik, Milosrdni.(5:34)Znachi,LAZOVE....uzalud ti je koristiti sofisticku logiku da iz iskonstruisanih premisa podvaljujesh pogreshne zakljucke.
Izgubio si svaki kredibilitet da se s tobom diskutira jer..
OBICHNI SI LAZOV OTROVAN MRZNJOM!