banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 17:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
trapavko je napisao:
U hriscanstvu svaki oblik nasilja bar u Pravoslavlju se tretira kao greh kao i u budizmu i jeveji takodje

Već sam napisao gore, ponoviću:

Izraelci/Jevreji su imali naredbe od Boga da u mnogim narodima "pobiju sve što diše" i kažnjavani su kada to nisu uradili. Sve to ima svoje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 21:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007, 15:36
Vader je napisao:
trapavko je napisao:
U hriscanstvu svaki oblik nasilja bar u Pravoslavlju se tretira kao greh kao i u budizmu i jeveji takodje

Već sam napisao gore, ponoviću:

Izraelci/Jevreji su imali naredbe od Boga da u mnogim narodima "pobiju sve što diše" i kažnjavani su kada to nisu uradili. Sve to ima svoje.

Za to si u pravu to jeste tacno ali nije opavdanje za uzvratiti istom merom, stari zavet su pisali jevreji tako da su u svojim pohodima i napadima na starosedeoce opravdanje trazili u naredjenima od boga i to nisu uzeli kao nekakkav zakon vec kao deo istorije sto je takodje diskutabilno.Ono sto je bitno ubiti za veru ili za novce je jedno te isto ubica je ubica tj covek koji nasilnim putem lisava zivota osobu je los i nema te vere koja ga opravdava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
trapavko je napisao:

Ja nisam uvredio nicim muslimane i naravno da ne delim ljude po religiji ali samo sam konstatovao da je ucenje koje dozvoljava nasilje u bilo kom obliku lose .Nemogu da budem toliko drzak da kazem da je Islam kao religija zlo ili nesto lose jer bi to bila suvise velika uvreda za vernike a svako ko veruje u nesto treba da veruje jer je vera ono sto nas razlikuje od zivotinja .

Misli sta hoces, to je tvoje pravo.

Tebi tvoja vjera, meni moja.

Citiraj:
U hriscanstvu svaki oblik nasilja bar u Pravoslavlju se tretira kao greh kao i u budizmu i jeveji takodje zato sam rekao da je to slucaj sa svim vecim religijama sto izgleda nije i u islamu ,jer takvi citati na bilo koga da se odnose za mene su nezamislivi narocito ako neko koga narod postuje to izgovori . :-?

Teorija se nazalost razlikuje od prakse, dakle bojim se da nesto tu ne funkcionise. Ovo se ne odnosi budiste.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 08:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
trapavko je napisao:

Ja nisam uvredio nicim muslimane i naravno da ne delim ljude po religiji ali samo sam konstatovao da je ucenje koje dozvoljava nasilje u bilo kom obliku lose .Nemogu da budem toliko drzak da kazem da je Islam kao religija zlo ili nesto lose jer bi to bila suvise velika uvreda za vernike a svako ko veruje u nesto treba da veruje jer je vera ono sto nas razlikuje od zivotinja .

Misli sta hoces, to je tvoje pravo.

Tebi tvoja vjera, meni moja.

Citiraj:
U hriscanstvu svaki oblik nasilja bar u Pravoslavlju se tretira kao greh kao i u budizmu i jeveji takodje zato sam rekao da je to slucaj sa svim vecim religijama sto izgleda nije i u islamu ,jer takvi citati na bilo koga da se odnose za mene su nezamislivi narocito ako neko koga narod postuje to izgovori . :-?

Teorija se nazalost razlikuje od prakse, dakle bojim se da nesto tu ne funkcionise. Ovo se ne odnosi budiste.

Nemoj da se ljutis to je samo rasprava ,naravno dok je ljudi postojace i neljudi ,ali cinjenica da je religija nastala kao nesto sto je trebalo da donese mir u svetu i da podigne covecanstvo na neki novi nivo a nazalost najvise ratova je vodjeno bas zbog vere.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
trapavko je napisao:
a nazalost najvise ratova je vodjeno bas zbog vere.

Ne slazem se s ovim. Ratovi se uvijek vode zbog ljudske zelje za prevlascu, zbog zelje za moci i teritorijama, a religija je samo pogodan medij za okupljanje masa u protivnicke tabore.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

trapavko je napisao:
stari zavet su pisali jevreji tako da su u svojim pohodima i napadima na starosedeoce opravdanje trazili u naredjenima od boga

To jeste bilo naređenje od Boga a ne izmišljeno opravdanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 14:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
trapavko je napisao:
stari zavet su pisali jevreji tako da su u svojim pohodima i napadima na starosedeoce opravdanje trazili u naredjenima od boga

To jeste bilo naređenje od Boga a ne izmišljeno opravdanje.

Jednostavno mozes da se ne slazes samnom ali Bog nebi nikad naredio da se neko ubije ako je to bozija volja onda bi poslao kugu ili potop a ne ljude, ja jednostavno ne zelim u takvog Boga da verujem i tako nesto se kosi sa deset bozih zapovesti i za mene ce uvek biti opravdanje za otimanjem teritorija a ne bozija volja.Okreni se Hristovom ucenju nasilje on ne pominje nigde .
Ako ti neko udari samar ti mu okreni drugi obraz.
I nije brat onaj ko se zove bratom nego onaj ko se ponasa kao brat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 15:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
trapavko je napisao:
a nazalost najvise ratova je vodjeno bas zbog vere.

Ne slazem se s ovim. Ratovi se uvijek vode zbog ljudske zelje za prevlascu, zbog zelje za moci i teritorijama, a religija je samo pogodan medij za okupljanje masa u protivnicke tabore.

Delimico je to istina ali nista kao religija nemoze da podeli ljude dali je religija "samo pogodan medij za okupljanje masa u protivnicke tabore"ili nije u ime religija je toliko krvi proliveno u istoriji a narocito na nasim prostorima koji su od boga prokleti i svakih 50 godina izbija novi rat.
Evo jednostavan primer koja je razlika izmedju srba hrvata i bosnjaka samo i razlicitoj veri i u nicem vise .Ma koliko se pojedini politicari trudili da dokazu kako smo u stvari zasebne nacije, nesto me nisu bas ubedili na istom jeziku place majka za sinom u Srebrenici i u Vukovaru i u Kravicama ,samo ih na razliciti nacin sahranuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

trapavko je napisao:
Jednostavno mozes da se ne slazes samnom

OK, ne slažem se :)

Ali nije ni važno to što se ne slažemo, važno je da radimo duhovnu izgradnju i kroz nju uspostavimo kontakt sa Ocem Nebeskim pa da nam On jasno kaže i detaljno objasni šta On misli o tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 17:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
trapavko je napisao:
Jednostavno mozes da se ne slazes samnom

OK, ne slažem se :)

Ali nije ni važno to što se ne slažemo, važno je da radimo duhovnu izgradnju i kroz nju uspostavimo kontakt sa Ocem Nebeskim pa da nam On jasno kaže i detaljno objasni šta On misli o tome.

Nikad dosad nisam rekao da je to sto napisa istina i da sam ja jedino u pravo uvek unapred kazem da je to samo moje misljenje koje moze neko da smatra pogresnim ili ne ali ja imam pravo tako da razmisljam .
Zato sam i stavio ovaj potpis to su reci premudrog vladike Nikolaja ;

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Blizzard je napisao:
A zašto su onda popovi blagosiljali brigade i oružje tokom proteklog rata...?
Zbog toga što njihov Otac nije Bog nego sotona. Oni nisu djeca Božja nego djeca Đavolja. Sve religije koje se laćaju oružja nisu prave religije i biti će uništene. Jasna je i glasna Božja zapovijed:Ne ubij! Ljubi bližnjega svoga! Ljubite svoje neprijatelje i molite se za one koji vas progone!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 17:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Еј, Пилар, важи ли то и за оне које називате јарчевима? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 14:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Еј, Пилар, важи ли то и за оне које називате јарчевима? :)
Ne nazivamo ih mi jarčevima,nego ih tako naziva Božja riječ. Božje zapovijedi vrijede za sve ljude,međutim Bog jarčevima naziva one koji se ne drže njegovih zakona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 15:12 
Pripravnik
Pripravnik

Znaci i jarceve da ljubite?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Tako je . Biblija govori da ljubimo i neprijatelje svoje i da se molimo za one koji nas progone.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 15:53 
Pripravnik
Pripravnik

A nazivate ih jarcevima i to potkrepljujete da ih je Bog tako nazvao. Da li to znaci da je u slucaju zene blucnice Isus malcence pogrijesio, pa je nije nazvao kozom ali joj i oprostio usput.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 16:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Isus nije pogriješio!Marija Magdalena se pokajala za svoje grijehe i svatko tko se pokaje za grijehe ima šansu za vječni život u raju na zemlji. A svatko tko namjerno griješi i radi protiv Boga vjerovatno će biti uništen zauvijek.

"I svi će se narodi skupiti pred njim,i on će odvojiti ljude jedne od drugih,kao što pastir odvaja ovce od jaraca! I postavit će ovce na svoju desnu stranu,a jarce lijevu.

Tada će reći kralj onima koji su na njegovoj desnoj strani:Dođite blagoslovljeni od mog Oca,naslijedite Kraljevstvo koje je pripremljeno za vas od osnutka svijeta!

Zatim će reći i onima na lijevoj strani:Idite od mene prokleti,u vječnu vatru pripremljenu Đavolu i njegovim anđelima!" ( Matej 25:32,33,34,41)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 10:23 
Pripravnik
Pripravnik

Немој ми писати оно што већ знам, поготово цитате. Цитате знам, и када их ставиш у неки неодређени контескт, ту у вези са оним што сам ја написао ништа не значи, схваташ. Често се понављаш, и пишеш цитате који немају директне везе са оним што сам написао, а тражила се директна веза (јер се некада може и приступади индиректно али опет зна се када).

Знам ја да Исус није погријешио, али се ви не понашате као Исус, у томе је било ријечи и могло би се рећи да си ти то сада и потврдила.
Прво овакав "увод":
Пилар je napisao:
Zbog toga što njihov Otac nije Bog nego sotona. Oni nisu djeca Božja nego djeca Đavolja

Па онда следећи цитати:

Пилар je napisao:
Ljubi bližnjega svoga! Ljubite svoje neprijatelje i molite se za one koji vas progone!

Солунац je napisao:
Еј, Пилар, важи ли то и за оне које називате јарчевима?

Пилар je napisao:
Ne nazivamo ih mi jarčevima,nego ih tako naziva Božja riječ

Солунац je napisao:

Пилар je napisao:
Tako je .

Солунац je napisao:
Da li to znaci da je u slucaju zene blucnice Isus malcence pogrijesio, pa je nije nazvao kozom ali joj i oprostio usput.

Пилар je napisao:
Isus nije pogriješio

И шта ја сада да мислим. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Problem je u tome što govoriš da poznaješ Bibliju,a zapravo je ne poznaješ. Govoriš nešto da bi dokazao da si u pravu, a govoriš to drugačije od Biblije. Da li ti vjeruješ u Božju riječ? Ja vjerujem u Božju riječ i ona je temelj moje vjere.

Kada želim da ti nešto potvrdim iz Biblije ono što govorim,kažeš da ti ne pišem citate. Na temelju čega ti temeljiš svoju vjeru? Po svojem mišljenjima ili Božjim mišljenjima?

Znaš li da su u Isusovo vrijeme farizeji osmislili neku svoju religiju i vjerovali su da se ona Bogu sviđa! Govorili su da je Bog njihov Otac,a potajno su željeli ubiti Isusa! Što im je Isus na to odgovorio?

Isus im je rekao da imaju Đavla za Oca i hoće da vrše želju svoga oca.On je bio ubojica ljudi od početka i nije stajao čvrsto u istini,jer je lažac i otac laži.
(Ivan 8:44)
Što tu nije jasno?

Sotona je otac onima koji namjerno ubijaju druge ljude.

Ako je Isus tako rekao zašto to i danas ne bi bila istina?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 20:12 
Pripravnik
Pripravnik

Цуро о чему ти причаш? :-?

Ја пишем о твом схватању, о вама, а не о Хришћанству и о Библији посебно када се издвоји. Какав је сада ово одговор, у ствари ово и није одговор, него врдање и то невјешто, или ти ниси сконтала да се ви не понашате по Божјој ријечи, већ да само говорите да се тако понашате, у томе је ствар (а онај који са стране гледа схватиће о чему говорим када прочита последње поруке, тако да ја на ово не гледам као на расправу између тебе и мене, чак ми се и не расправља, поготово на форумима, више).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]