banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 16:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Па и јесте нека чудна логика, јер човјече шта ви радите? Мислим рекао сам да ми се неда на ово, и уопште на овом форуму нешто пискарати, само ћу и ја поставити питања.

Citiraj:

Их, Прометеј, Феникс, човјече, па ево овдје си показао своју логику, јер ево ја никада нисам чуо за Прометеја и Финикса.

Човјече што се тиче васкрсења, ма имаш и код америчких домородаца, код египћана, код друида, код нордијских народа (у њиховим митовима и легендама), ... и????? (шта тога нема на википедији :D )

Па шта мислиш, да ти мени са везом на википедији (око Индије) и то која дијелом цитира Гандија (нашао си мени причати о Гандију - за разумијевање уопште Гандија прочитај његову књигу: "Опити са истином") човјече, па ово је површно да не може бити површније (надам се, могу мислити шта би Ганди на ово рекао, у ствари не би ништа), још када си упетљао Саи Бабу (прочитај Свијет Гуруа издата `77, аутор Вишна Мангавалди) да знаш нешто о Саи Баби и шта о њему мисле у самој Индији (ето нећу сајтове, иако их могу, на бар неколико различитих језика дати, тј. о критици Саи Бабе), или ако хоћеш да нешто из Тибета (њихово виђење дате проблематике - поготово би требао читати онда Миларепу (шпампион)), итд. Појам и богословље васкрсења код Хришћана и код осталих су као небо и земља (и ту не мислим само на формално, у смислу па да свако има своју причу, већ суштински, итд. ... досадно ми је ово).

Мислим, шта покушаваш, рекао сам ти да нећу на ове шарлатанизме одговарати.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 13:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Solunac je napisao:
човјече, па ово је површно да не може бити површније

Pa, dobro, površno je, šta da se radi. Bitno da nije pogrešno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 13:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Solunac je napisao:
Мислим рекао сам да ми се неда на ово, и уопште на овом форуму нешто пискарати,

Prije ce biti da nemas ti, druze, materijala da nam pariras. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 14:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
:lol: Јооој, вуууууууууудуууууу, краљу моооооој, е вала, .... ето стварно немам материјала да вама парирам, стварно, ух, човјече, нема шта ево ја се сада јако лукаво и перфидно извлачим, какав сам ја лажов и ђубре од човјека, а тек како сам индокриниран и испраног мозга (и чуј, ја све ово каза (написа :) )). :D

Не волим бити саркастичан, ....., ма нећу :) , хајте ви остајте збогом у својим настројењима. Можда се сретнемо једном у вјечним ловиштима. :fadein:

Поздрав.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Не ради се о томе да ја немам своје аргументе,
него о твојој и Џоновој copy-paste филозофији....

Ви сурфате и онда нас након упјешног сурфања обасипате морем полуинформација, без јасног извора (дакле имена и презимена оного од кога ссте чули неку чињеницу) без образложења мнооогих изјава, итд...

Ја морам дати три дисертације из библистике да би постигао одговорити на милијарду полуинформација којима сте нас обасули.

Ако сте већ толики познаваоци Новог Завјета, и ако сте већ толико сигурни да можете свакога "помести" ко заступа истинитост Јеванђеља,
онда ок: хајдемо направити отворену трибину на коју ћемо довести вас двојицу и још двојицу библиста, па да онда сви "уживо уживамо" у вашим личним излагањима и аргументима.

Мој предлог:

Заазаћу трибину на тему "Истинитост Јеванђеља" у музеју РС и позваћемо два госта научника - библиста, и вас двојицу као госте.

Јесте ли за?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 16:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Damaskin je napisao:
Ви сурфате и онда нас након упјешног сурфања обасипате морем полуинформација, без јасног извора (дакле имена и презимена оного од кога ссте чули неку чињеницу) без образложења мнооогих изјава, итд...

Ja sam navodio reference.

Damaskin je napisao:
Ја морам дати три дисертације из библистике да би постигао одговорити на милијарду полуинформација којима сте нас обасули.

Pa držimo se onda samo nekih tvrdnji koje je lako dokazati ili opovrgnuti.

Spominje li Pavle u svojim poslanicama detalje koji su opisani u jevanđeljima, a tiču se Isusovog života?

Dovoljno je navesti samo nekoliko stihova iz Pavlovih poslanica. Ja nemam NZ, a i ne da mi se tražiti. Ima na forumu ljudi koji su pročitali NZ.

Damaskin je napisao:
Ако сте већ толики познаваоци Новог Завјета, и ако сте већ толико сигурни да можете свакога "помести" ко заступа истинитост Јеванђеља, онда ок: хајдемо направити отворену трибину на коју ћемо довести вас двојицу и још двојицу библиста, па да онда сви "уживо уживамо" у вашим личним излагањима и аргументима.

Мој предлог:

Заазаћу трибину на тему "Истинитост Јеванђеља" у музеју РС и позваћемо два госта научника - библиста, и вас двојицу као госте.

Јесте ли за?

Ja uopšte nisam poznavalac NZ, tako da ne bih mogao da se suprotstavljam nekome ko ga napamet zna. Međutim, zašto dvojica biblista? Evo ovdje vodimo polemiku, na jednoj strani Bizzard i ja, a na drugoj Solunac, spavac i ti. Šta će nam biblisti?

Ja već neko vrijeme pratim slične diskusije putem Interneta i mogu ti reći da ni najveći teolozi ne uspijevaju da ospore argumente.

Na mnoga pitanja mi nisi odgovorio. Npr. zašto misliš da Sai Baba nije bog?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 22:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zato sto sai baba nikad nije izjavio da je Bog. i zato sto ga se ljudi, evolucioniti ne plase onoliko koliko se plase imena Isus Hristos.

to sto je hriscanstvo protjerivalo i ubijalo u ime njihovog Boga je cinjeno od strane ljudi. valjda su imali takvu sliku. jedan moj profa je otisoa kod nekih crnaca i vidio na zidu Hristovu sliku al crnu. :D oni su ga tako vidjeli, da je crnac.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]