banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 16:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 22:54 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
vim ::
Eto vidis, oni su nasjeli na to, ali to je po njihovoj savjesti i njihovom misljenju ispravno. Iako sam ja vidio i rasipnost adventistickih svestenika.

Glavno je u svemu tome kako Otac Nebeski gleda na to što oni daju 10%. Ako oni daju jer pred Ocem Nebeskim smatraju da tako treba, i kroz to daju Ocu Nebeskom, i ako će im Otac Nebeski to tako primiti, onda nije bitno šta će tamo neki ljudi raditi sa tim prikupljenim prilogom i što će raditi neke malverzacije sa tim.
Prečesto se zaboravlja da Otac Nebeski gleda na srce u ljudima, dok ljudi i dalje gledaju samo na površin

Vaderu, prijatno me iznenadi ovo tvoje razmisljanje. nemam rijeci.

vim, vecina od te svestenicke adventisticke djece voze dobra auta jer rade, pa cak i prljave poslove ako nisi znao. vecina njih posalje koju kintu roditeljima ako su normalna i ako im je stalo do roditelja. bez obzira kojoj religiji djeca pripadala ako je normalan on ce pomoci roditeljima.
neki su sklonili svoju djecu u toku rata, jer im savjest ne nalaze da ubijaju tako da ti je ta konstatacija malo jeftina.

vec sam ranije naglasio da taj 10% se moze iskoristiti od strane pastora al se i to kaznjava. sve dodje na svoje. takodje i ti pastori daju 10% ako nisi znao.
i posto si vec spomenuo siromasnu udovici, nema potreba da i ja ponovo pisem o njoj.

vim, stvarno se pitam sta ti je sa glavom. u jednom postu napadas podrsku pravoslavnih popova u toku rata, dok sa druge strane pises negativno o nekima koji su izvukli svoju djecu da ne bi ginuli. ili stani na jednu stranu ili nemoj biti sam sebi kontradiktoran. sorry, nista licno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Citiraj:
Vladika Ignjatije Midic

Цитат:
Кроз начин постојања се пројављује Бог у историји, тј будуће Царство Божије, или тачније, у историји се пројављује Бог, а не у природи.
Христово присуство на земљи као Цара и Месије, и будућег Царства Божијег, није се пројављивало на основу Његове природе, и природних својстава, већ на основу службе и места кје је заузимао међу апостолима и народом.
Разлика између Христа и његових ученика се не садржи у природи, већ у служби.

Citiraj:
Vladika Ignjatije Midic
Цитат:
Сви учесниви Евхаристије, сви људи, па и Христос, будући да је и он потпуни човек, су исти по природи. Разликују се као личности које се у литургији пројављују кроз службу.
Христос остаје присутан међу народом на Евхаристији кроз своју службу. Епископ или свештеник, је икона Христова не на основу својих природних својстава, већ на основу тога што он једини приноси дарове.
На основу тога, он је у ствари на месту Божијем.

Eto, ljudi, ovdje vas ima razlicitih vjera, i da ne bih ja komentarisao ove citatirane rijeci vladike Ignjatija sa stanovista Pravoslavlja i svog razmisljanja, sta vi mislite o ovome?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 21:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Ко о томе да мисли док нам КиМ отимају

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Misli Bog, misli! Da Srbi zasluzuju Kosovo i imali bi ga:

Sve je Srbin do Srbina
Sve jeretik do jeretika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]