banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 13:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
IvanaRainbow je napisao:
ima li negativnih posledica po vasu psihu i organizam(ponasanje kao pri ludilu)?

Zar se ne vidi da ima :D :D

zezam se :)

Nije mi poznato da ima tog upravljanja tuđim umovima, bar se ne pominje u knjigama koje sam ja čitao, niti me tako nešto zanima. Jedva izlazim na kraj sa samim sobom pa taman posla da se bavim drugima :). Prava Magika je rad na svojoj svijesti i mjenjaje svoje svijesti a ne tuđe, sve sa ciljem uzdizanja svijesti kroz Drvo Života, odozdo prema gore. Što bi rekao Žan Luk Pikard: "izazov je u samooplemenjivanju duha" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
ovako isto pise kod mene.. izdanje iz 1973. godine..

Ok hvala ti, u svakom slučaju mislim da je greška...

Citiraj:
i oni koji su radili po ovim principima

Nikad nisam ni radio po ovim principima - konkretno ne pomoću Drveta Života. Ali namjeravam, zato sam i postavio topik, da rasčistim neke nejasnoće.

Kao mlađi najviše sam se zanimao za astralnu projekciju, tako da sam započinjao nekoliko puta sa treningom preko kontrole sna. Nažalost, nikad nisam završio kompletan trening, zbog nedostatka rutine i zbog toga što živim u takvoj sredini (porodica, raspored obaveza itd.) gdje je nemoguć ozbiljniji rad, osim uz krajnji napor... Tako da nisam postigao nikad kontrolisanu AP, ali sam primjetio da se spontana AP iskustva (koja doživljavam od djetinjstva) intenziviraju tokom treninga.
Radio sam i osnovne vježbe disanja i koncentracije (često povezane sa tim treninzima).
Negativnih posljedica nema. Pozitivnih ima, ali proporcionalno s uloženim radom i naporom(a ja i nisam bogznašta uložio :D ).
Crnom magijom se nisam bavio. Ne uzimam droge.
Hvala na pažnji :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 16:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
nesto mi se vrti po glavi da neke organizacije uzimaju droge, sto im "pomaze" pri halucinacijama i sl. zato sam to pitala :wink: ... dakle, mislis poceti raditi sa drvetom zivota? srecno... :wink:
ja ne vjerujem nesto u to, ali iskreno i plasim se da probam (zbog negativnih-ako ih ima- posledica)...
u ovom digitalnom svijetu magiji je tesko da se rasiri i ako postoji....
uspio si uraditi astralnu projekciju? kako tacno, opisi? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemaš se čega plašiti... a imaš tu super knjigu, pročitaj je i ako je to ono što ti treba, samo udri 8)
Što se tiče astralne projekcije, ne bih se baš pohvalio da sam je uspio uraditi. Činjenica je da mi se spontane i nekontrolisane astralne projekcije dešavaju od djetinjstva. Da ne idem u off topik svoja iskustva sam ukratko opisao ovdje (nick je isti):
http://www.psygarden.org/forum/index.php/topic,1412.15.html
A evo i teme na ovom forumu:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=7169&postdays=0&postorder=asc&start=0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pazi, mislim da ono sto se desava u snu ima veze sa kontrolom sna, a da je astralna pojekcija ono sto ti dozivljvas budan, da ne kazem u svjesnom stanju. to jest da je izazoves ili dozivis budan(tesko svestan :) )
da li si ikad pokusao u astralnoj projekciji tokom sna dodirnuti nekog ukucanina koji je tad bio budan???
i sta ti tacno slusas od muzike, i da li mislis da je moguce da to utice na tvoju psihu(ap i sl. nebitno)? (moras priznati da u tom moze biti "nesto"...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 17:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Warriore, upravo je moj duh izašao iz tijela i ušao u Ivanu, zato ona ovako mnogo pitanja postavlja! :lol: :-)

Šala mala, nemojte zamjeriti, samo nastavite :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 17:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2006, 14:23
Nisam ni skuzio Warior da si ti ucestvovao na tim temama za koje si stavio link. :)
Bilo je tu finih iskustava i razmjene istog.

Elem.
Ivana:
Citiraj:
elem, WW i Warrior(i oni koji su radili po ovim principima)... imam par pitanja za vas. dakle, sta ste postigli? da li se popravio kvalitet vaseg zivota? da li ste pokusali upravljati tudjim umovima(kako), i ako da - da li ste se koristili crnom magijom(dakle, lose stvari...mada ne vjerujem Smile )? ima li negativnih posledica po vasu psihu i organizam(ponasanje kao pri ludilu)? da li ste ikad koristili ikakve droge(ovo nije uvreda nikakva, samo se zanimam)... hvala unapred na odgovorima...

:)
Radio jesam, ali vise ne radim. Radio sam kao probu. Nekoliko mjeseci. Kao nacin da provjerim sto je od toga, kao i da kreiram stvarnost oko sebe.
Kasnije sam presao na mnogo direktnije metode i mnogo jace nacine.
Kvalitet zivota je srazmjeran ono sto zivi. Ne situacijama ili tehnikama. Tako da ne razumijem tvoje pitanje.
Jesam probao sam upravljati tudjim umovima.
Sta je crna magija?
Crna magija je bilo koje ljudsko negativno raspolozenje ili bilo koja negativna misao usmjerena prema bilo kome.
Stoga, koliko ljudi ne koristi crnu magiju?
Zlo, kako to ljudi nazivaju, nema konkretno nikakve veze sa bilo kojim demonima ili djavolcicima. Dovoljno je da imamo dva covjeka ciji se koncepti shvatanja razlikuju i imamo sukob. Magijski, fizicki, astralni.. ili ko zna koji.

"Jednom davno susrelo se 7 mudraca da citaju knjigu mudrosti. Otvorili su prvu stranu i procitali rec MIR. Krenule su rasprave sto je to Mir. Rasprava je presla u svadju, svadja u rat. Od tada nema mira na zemljinim obroncima."

A stvarno su bili mudri.. ;)

Razumes?
Dovoljno je da svako ima svoj koncept mira i eto ti rata. Prosto i sto je najgore, nasa zbilja. :(
Eto pogledaj ovaj pod forum, i sve ce ti biti jasno.

Nema negativnih posljedica po moju psihu.
Zavisi odakle, kako, zasto i STO to djeluje.
Mag kada shvati KAKO se upravlja, ZASTO se upravlja, STO to upravlja i ODAKLE se upravlja, postaje mistik. Mistik nema veze sa magijom, iako svbe oko njega moze liciti i najcesce lici na magiju.

Ludilo koje spominjes je prirodni odraz kada Mistik prolazi kroz suocavanje sa Sobom. Kada se desava "umiranje" ega i pocinje kontrola uma.
Tako da ni to pitanje nije jasno.
Ali razlika je u tome, sto ludak koji zna da je lud nije lud. ;)
Covjek koji prolazi kroz stanje ludila na svom putu suocavanja sa Sobom, svo vrijeme JASNO zna sto se zbiva, ko je on, i kome se sto zbiva.

Drogu sam probao kao klinac od nekih 17 godina. Mislim dva ili tri puta. Posle toga ne.

Hvala na pitanjima. :)

Pozdrav
JivanMukta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

IvanaRainbow je napisao:
pazi, mislim da ono sto se desava u snu ima veze sa kontrolom sna, a da je astralna pojekcija ono sto ti dozivljvas budan, da ne kazem u svjesnom stanju. to jest da je izazoves ili dozivis budan(tesko svestan :) )

Metoda kontrole sna polazi od pretpostavke da se u tokuu sna nalaziš na astralnom nivou, ali spavaš tj. svjesnost nije "uključena". Cilj metode je da se u snu "probudiš" ili, najkraće rečeno, da pstaneš svjestan da sanjaš.
Citiraj:
da li si ikad pokusao u astralnoj projekciji tokom sna dodirnuti nekog ukucanina koji je tad bio budan???

Ne, to zahtijeva viši nivo svjesnosti i koncentracije koji se može postići praktikovanjem svjesnih projekcija.
Dakle svjesna projekcija je ona koju sam ostvarim svojom voljom. Nesvjesna (spontana) projekcija dešava se "sama od sebe" i nekontrolisana je.
Citiraj:
i sta ti tacno slusas od muzike, i da li mislis da je moguce da to utice na tvoju psihu(ap i sl. nebitno)? (moras priznati da u tom moze biti "nesto"...)

To što slušam Goa/Psy Trance ne znači da je ta muzika probudila interesovanje za metafiziku, već upravo obrnuto, kad sam čuo muziku koja je po svojoj suštini spiritualna i ezoterična odmah sam se primio 8) jer sam već prethodno znao za te stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 17:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Crna magija je bilo koje ljudsko negativno raspolozenje ili bilo koja negativna misao usmjerena prema bilo kome.

slazem se sa ovim 100%. na to sam i pomislila, dakle ako utices na tudji um da li utices jako negativno na njega... jer, to je crna magija, zar ne? na neki nacin... i pitala sam da li to koristite? jedno je ulaganje jake energije da se nekom nacini zlo a jedno je pomisliti u sebi: "o kakav automobil ima taj baja, pa sto ga ne bi negde malo izgrebao"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

IvanaRainbow je napisao:
Citiraj:

slazem se sa ovim 100%. na to sam i pomislila, dakle ako utices na tudji um da li utices jako negativno na njega... jer, to je crna magija, zar ne? na neki nacin... i pitala sam da li to koristite? jedno je ulaganje jake energije da se nekom nacini zlo a jedno je pomisliti u sebi: "o kakav automobil ima taj baja, pa sto ga ne bi negde malo izgrebao"?

Ne moras uticati na ljudski um uopste. To je zabluda onih koji misle da su odvojeni od bilo cega. Ti mozes uticati na svoju Stvarnost, upotrebom misaono emotivnog naboja.
S tim ne utices direktno na nikoga. Shodno tome privlacis ono sto odasiljas u Stvarnost oko sebe.
Kuzis?

No, naravno da postoje ljudi koji uticu direkno na tvoj, moj, ili neciji um. Koji to mogu, a i zele. Labilnoj osobi moc dolazi kao opijat i snaga, bez razumevanja. :(
U svakom trenutku nas um bombarduje masa informacija, sto pozitivnih sto negativnih. Ono sto je za mene negativno za tebe moze biti pozitivno, i obrnuto. Stoga i ne trebamo nekog crnog maga da utice na nas, kada sami dozvoljavamo uticaj svega i svacega na nas same.

No, u fazonu tvog pitanja, svaki uticaj koji se vrsi na bice a koji je suprotan njegovoj trenutnoj vibraciji jeste magijski napad. Astralni, mentalni ili cak i fizicki. Stoga pripada tom sturom objasnjenju Crne Magije.

Nemam potrebu da je koristim. A i da imam ne bih.
Dovoljno je da sam jasan u pogledu sam sebe, i sve se oko mene podredjuje toj jasnoci.
Misao+emocija=situacija.
A ne koristim nista od toga sto bi se moglo na bilo koji nacin nazvati svesnim uticajem protiv necije volje i svesti.

I jedno i drugo je uticaj. Pomislila ti bezazleno, ili magijski upotrebom simbola i direktno uticala na nekog. Razlika je u kvalitetu.
A recimo, informacije radi, ako tri godine mrzis svog komsiju i odasiljes na njega misaono emotivni naboj "slabe" kvalitete, je isto kao da je neko ko zna kako da utice na nekog usmjerio to u tri dana.

Sada, pitanje tebi, ima li razlike u svesnom magijskom uticaju i onom koji svakodnevno radimo ljudima iz nase okoline, iz neznanja o tim zakonima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 18:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

opravdavam ako tim utices na kvalitet svog zivota :wink: i bez jake namjere da naudis nekom...
Citiraj:
Sada, pitanje tebi, ima li razlike u svesnom magijskom uticaju i onom koji svakodnevno radimo ljudima iz nase okoline, iz neznanja o tim zakonima?

ne mislim ja da u tome ima ogromne razlike ali kao sto si sam rekao, jako je bitna jacina tih "vibracija".. svakako da covjek prima negativne signale i od, da se tako izrazim, obicnih ljudi... zao mi je sto sma od samog pocetka upotrebila pretezak izraz, crna magija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

IvanaRainbow je napisao:
opravdavam ako tim utices na kvalitet svog zivota :wink: i bez jake namjere da naudis nekom...
Citiraj:

ne mislim ja da u tome ima ogromne razlike ali kao sto si sam rekao, jako je bitna jacina tih "vibracija".. svakako da covjek prima negativne signale i od, da se tako izrazim, obicnih ljudi... zao mi je sto sma od samog pocetka upotrebila pretezak izraz, crna magija...

Drago mi je da opravdavas. :)
A sledece pitanje:
Mislis li da mi je bitno da li neko nesto opravdava, u ovom slucaju ti, u onom sto cinim? :)

Ako si ti jasna sebi, zar mislis da bi ja mogao da, recimo uticem na tebe?
Razumes razliku?

Mi svakodnevno prolazimo kroz polja misli i emocija drugih ljudi, i cesto puta mislimo da su BAS te misli koje mislimo NASE, bas te EMOCIJE bas NASE emocije. Ne shvatamo da vecina misli i emocija uopste nisu nase!
Mi ih kupimo usput.

Da bi mogla da se odupres uticaju, moras dobro da se upoznas. Da znas sto ti to jesi BAS U OVOM trenutku u odnosu na ONO STO JA SADA pisem.
A da ne pricam koliko je to bitno u ostalim dijelovima dana, kada komuniciras sa ljudima koji su daleko ispod tvoje razine misaono emotivne cistote. :)

Pozdrav
JivanMukta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 19:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ti zakljucujes da ja mislim da sam misaono emotivno najvise cista od nas? nisam to pomslila ni na trenutak.
dalje... od samog pocetka sam naglasila da o materiji ne znam skoro nista, zato i postavljam tako mnogo pitanja, ne napadam nikoga..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Walter Wolf je napisao:
JivanMukta

Dovraga Jivane, pa to si ti.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

IvanaRainbow je napisao:
ti zakljucujes da ja mislim da sam misaono emotivno najvise cista od nas? nisam to pomslila ni na trenutak.
dalje... od samog pocetka sam naglasila da o materiji ne znam skoro nista, zato i postavljam tako mnogo pitanja, ne napadam nikoga..

:D

Ne Ivana. :) Ne mislim to. :)
Niti zakljucujem. Prihvatam te kao ravnopravnog ucesnika ove komunikacije samnom. :)
Kada sam rekao to oko misaono emotivne cistote, mislio sam BUKVALNO na ono sto ti kao bice, kao covjek, kao zena, i kao licnost imas prirodno.
Svako od nas ima taj stepen u mjeri u kojoj ima. :)
Stoga kada sam rekao nizi misaono emotivni naboj od tvoga, samo sam iznio cinjenicu da postoje ljudi koji vibriraju na nizim oktavama razumevanja i postojanja. Imaju misaono emotivni tok koji je vise okrenut ka unistavanju, ljutnji, bijesu, negativnih emocijama od tvoga. I kada dolazis sa njima u kontakt, ti nesvesno preuzimas dio te vibracijske strukture, htjela i ne. :)
Upoznavanjem sebe u mjeri koja ti je dustupna, kroz analizu, meditaciju, samoposmatranje ili sto god, ti pomaze da se SVESNO distanciras i "odbranis" od tih uticaja.

Znaci, ja tebe posmatram kao Vrhunac Kreacije. Slobodnu Volju koja ima sve sto ja imam, kao i sve sto bilo ko i sam Bog ima. Nista manje niti nista vise.
Kada govorim o tvojoj, mojoj.. itd. misaono emotivnoj vibraciji govorim o nasem umu koje je u nekoj mjeri procisceniji ili nije. I iznad njiga i ispod njega postoje ljudi koji su manje ili vise procisceniji od nas dvoje. :)

Razmujes sada?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pero_Bombas je napisao:
Walter Wolf je napisao:
JivanMukta

Dovraga Jivane, pa to si ti.... :lol:

I od vraga.. Jesam.. ;) :D

Pozdrav Pero

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 19:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:wink: Ok, WW, ja sam vise okrenuta miru, sreci i pravdi, da se zna! :lol: ... ostali, sto vole nek izvole...
I nema potrebe da me smatras za ravnopravnog ucesnika, jer sama ne smatram da sam takav, neupucena sam... Nemam dovoljno jake vibracije!(shala)...
Samo sam htjela saznati nesto vise o tome, i jos uvijek jednim dijelom smatram da jedna osoba nema pravo (kao "smrtno, zivo" bice) da upravlja tudjim umom (na negativan nacin)... bash iz tog razloga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 19:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

IvanaRainbow je napisao:
:wink: Ok, WW, ja sam vise okrenuta miru, sreci i pravdi, da se zna! :lol: ... ostali, sto vole nek izvole...
I nema potrebe da me smatras za ravnopravnog ucesnika, jer sama ne smatram da sam takav, neupucena sam... Nemam dovoljno jake vibracije!(shala)...
Samo sam htjela saznati nesto vise o tome, i jos uvijek jednim dijelom smatram da jedna osoba nema pravo (kao "smrtno, zivo" bice) da upravlja tudjim umom (na negativan nacin)... bash iz tog razloga...

I ja te bas takvom prihvatam i kazem da si APSOLUTNO u pravu!

Niko nema pravo "kao smrtno zivo bice" da upravlja s drugim. A isto tako NIKOM ne pada na pamet, kao Besmrtnom Zivom Bicu da utice na drugog. :)

Niko nista nema pravo, niti iko ikog pita da li ima pravo ili ne. Onaj koji je spoznao Sto Je Ono Sto Jeste, nikog nepita za pravo, ali nikom ne narusava Slobodnu Volju. Oni koji upotrebljavaju moci za uticaj na druge ljude, najcesce nemaju ni blage veze o tome sto je Ono Sto Jeste. Jer da imaju, NIKADA i ne bi pomislili da uticu na bilo koga. :)

Razlika je u razumevanju. :)
Ili razumes ili ne.

A ja tebe cenim tako iskrenu, i prihvatam tako "nesavrsenu", iako ti mislis da imas nesto da naucis, od onog sto vec Znas i sto ti pripada shodno tvojoj Prirodi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 16:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Drago mi je da tako razmisljas jer sam imala osjecaj iz nekog od tvojih prethodnih postova, i izjave tipa :"zasto tebe treba da zanima sta ja radim i da li je to u redu".. da odobravas uticaj na druge, i to bilo kakav(dobar,los) ako je to u tvojoj "moci". Sad vidim da nije tako, i da radis samo na sebi. Pozdravi.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 20:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Htio sam ti s tim reci, da svako ima svoju volju s kojom moze raditi sto zeli. I za to ne treba pitati nikoga za dozvolu. Mislio sam na duhovnost slobodnu od ogranicenja, dogmi i raznih ucenja koja pokusavaju da te ogranice i kontrolisu, vezom ucitelja i ucenika, ili svestenika i vjernika, ili tome slicno.

Za to ti ne treba nicija dozvola. Vjera i znanja nisu nicije vlasnistvo, i oni koji su najglasniji u tvrdnji da su u pravu i da je samo ono njihovo pravo sto govore, su najcesce samo uplasene ovcice koje se boji bilo sta sami uciniti, koji u duhovnosti traze zastitu, koji traze nadu u nesto bolje ako nesto od toga rade, koji su u duhovnosti iz straha od kazne i pakla, ili ti grijeha.

U tom znacenju probaj shvatiti sto sam rekao. :)

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]