banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 23:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 04:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 31 Avg 2006, 00:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 05:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2005, 09:52
Mr.X:

Citiraj:
Evo opet sam imao strpljenja da se logujem "jos jednom" i procitam nesto sa ovog foruma ovaj put je bilo ovo i tako kao sto mi je zapalo za oko nesto tako bozanstveno se osjeca u svakom detalju oih stihova.
Laz ili istina koga briga, bitno je da postoji neko negdje tamo ko je pronasao neku duhovnu inspiraciju i nekako cudno sam odlucio da ide tim putem nije li to fascinirajuce, uopste nisam zainteresovan koja je vjera u pitanju vec ono sto me konstantno dotaklo iz teksta u tekst bila je jednostavnonst, i pitanje (nakon par komentara u pecinski-covjek- smislu) zbog cega ljudima toliko smeta vjera islam, ( ja uistinu licno ne znam mnogo o vjeri islam al nikada mi nije smetalo necija dedikacija tomu)i ako neko se odluci da promjeni vjeru zboga ljudi kritikuju i namecu svoje misljenje iritirajuce.Nije li bitno sta individualac osjeca u unutrasnjosti sebe i kojim putem je vodjen je na nacin na koji njegov mozak funkcionise, pitanje jos jednom se pojavljuje u mojoj okolnii kao - zbog cega ljudi moraju da blate po necijim osjecanjima i zeljama da ispolje osjecanja na bilo koji god nacin to zeljeli? ja vjerujem da osoba koja je napisala sve ovo nije pokusavala da ispolji nikakvu opravdanost za svoje aktove i svoja djela vec zbog zelje da djeli osjecaj ispunjenosti sa onima koji osjecaju isto . Njeni aktovi i njene odluke, njen zivot i njeni religiozni putevi i odluke ticu se samo nje zasto neko onda misli da je njoj uopste stalo da se bori za neciji moment jadnosti i sazaljenja, i da su joj potrebni ljudi koji ce joj reci da je ucinula ispravu stvar, ovo sam zakljucio jer je uspjela da ignorise sve i jednu osobu koja se negativno ponjela ka njenim tekstovima , niti za jedan mali momenat je pokusala da opravda svoje stavove, to mi pokazuje da savrseno je sigurna u ono sto osjeca i ja izuzetno cjenim ljude koji znaju sta hoce ne boje se onog ko su i ne stide se svojih osjecanja i nakon svega ISKRENI su sa sobom.

Selam Alejkum i Pozdrav
Ovom prilikom zelim da se zahvalim od srca svima vama posebnu zahvalnost upucujem onima koji su napisali svoih par rijeci LJUBAZNOSTI i lijepim Rijecima i jos ljepsim obracanjem prema meni zahvaljujem se jos jednom ..... svima onima koji mi upucuju pitanja ? zasto ovo ? kako ono? itd....neka procitaju TEXST OD >>Mr.X i zaista sve je tako lijepo objasnjeno da sam se zadivila njegovom texstu ....Mr.X zahvaljujem ti se od SRCA i zaista se divim tvom obracanju i jos jednom sva vasa pitanja upucena meni imaju odgovor u svim ovim TEXSTOVIMA i PRICAMA ''Moj Put Ka Islamu'' i naravno Texstu od Mr.X ....Pa sta da kazem nego samo da svima onima kojima smeta ova tema neka je ne citaju zahvaljujem unaprijed cast pojedincima .......svi ovih komentari sa vrijedjanjem koji su upuceni zamolila bi da ih ne upucujete jer zaista nedajem paznju njima sa tim samo mozete da kazete ko ste i sta ste nisam tu da vrijedjam nikoga i nije mi to namijera moj Ponos je jaci od vrijedjanja i nisam jedna od onih koja voli da vrijedja nije me zivot ucio tome niti odgoj moih roditelja .....Toliko od mene ja vam zelim svako dobro od srca !
Mr.X jos jednom ti se zahvaljujem !
Japanese_rose nema na cemu mila .......mokic sjatkice pa se cujemo .....
Selam Alejkum i Pozdrav ......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Esselamu alejkum i pozdrav

Zelja mi je da pozdravim tebe i pozelim ti da ustrajes na putu istine.Uistinu koga Allah uputi niko ga na stranputicu nemoze navesti.
Zato i pored svih kusnji ostani iskren Allahov rob,a nagrada je najljepsa kada je od Njega urucena.Ovom prilikom upucujem pozdrave i Mr.X ,jer je zaista divno procitati ovako nesto :)
Ne mora da znaci da neko mrzi tudje velicajuci svoje....u ostalom nisam primjetila da je Golubica to i zeljela,sam njen stav ne osvrtanja na negativne komentare je pokazao da je i te kako upucena u Islam.
Ono sto je ona prihvatila postojalo je od samoga nastanka svijeta...to je vjera Ibrahimova i Ademova,a Allah je Bog u kojeg svi vjerujemo,ma kako ga svete knjige nazivale.
Svako dobro i blagoslov :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 15:47 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 17:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Ajde Micelijuse..... ti promovises tu komunisticki grb jedne zemlje, jednog sistema i jednog coveka zvanog Tito koji je cesto govorio "Majku mu Bozju".....Kako te nije sramota!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 19:03 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 19:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Dzenita je napisao:
Ne mora da znaci da neko mrzi tudje velicajuci svoje....u ostalom nisam primjetila da je Golubica to i zeljela,sam njen stav ne osvrtanja na negativne komentare je pokazao da je i te kako upucena u Islam.

Vjerujem da Islam zaista ima veoma pozitivna ucenja i usmjerenja isto kao sto Budizam ima karakteristike koje mi se dopadaju recimo postovanje svega zivog, sve ovo me malo zbunjuje ponekad a sad cu reci i zasto, svaki put kad imam konverzaciju sa covjekom koji je vjernik Islama poruke verbalno ophodjenje prema drugima i takt same vjere je veoma pun zaista "dobrote" , i taj covjek veoma se razlikuje od covjeka cija je vjera recmo hriscanska kao moja(mada ja sam ateista ipak) a od tog covjeka hriscanske vjere mislim konstantno mi se prezentira ljutnina, osudjenje, smijes ovo nesmijes ovo fraze , mrznja prema drugim vjerama, osudjivanje drugih vjernika, prokletstva kao recimo desice ti se to ako radis to, malo kad sam upoznao dedikovanog hriscanina da podrzava svoju oblast nauke "religiju"- sto naravno bi znacilo da podrzava nesto pod cime se podrazumjevaju sve religije.Za mene ustvari je to "pravi" vjernik, al prije ces naci danas ateistu izgleda koji ima takav karakter neko vjernika odredjenih vjera, sto je zalosno.

ps.Pozdrav i svima vama, zao mi je nemogu se dopisivati "na veliko" a bilo bi mi interesantno o ovom. Malo negativna iskustva sa ovog foruma a i dedikacija mom poslu i studiranju su cisti razlozi zato nemojte zamjeit.
Sve najbolje i ostanite srecni.
Robert

-----------------------------------------------------------------------------

I jos samo jedna mala poruka za Miscelenijusa, "sve je moguce nikad ne iskljucuj cinjenicu da mozda ti grjesis isto toliko koliko mislis da je drugi pogrjesio, samo zato sto tebi smrdi pas ne znaci da pas obozava tvoj parfem, pokusaj razmisliti o stvarima u malo sirem horizontu!
I dozvoli da se izvinem zbog toga sto ti govorim"sta treba da radis" al to si vec sam trebao znati, prije prijeva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19
Uz 'miroljubiv' islam inspirativno i ilustrativno bolje stoji jatagan nego ruža ...

http://duhovna-izgradnja.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 22:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2005, 16:15
ISLAM JE JEDINA PRAVA VJERA
(argumenti mi ne trebaju jer slike sve govore)

Slika
Predjite
Slika
na
Slika
Islam
Slika
da
Slika
se
Slika
svi
Slika
zajedno
Slika
molimo
Slika
svevisnjem
Slika
Allahu!
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 00:16 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 00:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mr.X je napisao:
Evo opet sam imao strpljenja da se logujem "jos jednom" i procitam nesto sa ovog foruma ovaj put je bilo ovo i tako kao sto mi je zapalo za oko nesto tako bozanstveno se osjeca u svakom detalju oih stihova.
Laz ili istina koga briga, bitno je da postoji neko negdje tamo ko je pronasao neku duhovnu inspiraciju i nekako cudno sam odlucio da ide tim putem nije li to fascinirajuce, uopste nisam zainteresovan koja je vjera u pitanju vec ono sto me konstantno dotaklo iz teksta u tekst bila je jednostavnonst, i pitanje (nakon par komentara u pecinski-covjek- smislu) zbog cega ljudima toliko smeta vjera islam, ( ja uistinu licno ne znam mnogo o vjeri islam al nikada mi nije smetalo necija dedikacija tomu)i ako neko se odluci da promjeni vjeru zboga ljudi kritikuju i namecu svoje misljenje iritirajuce.Nije li bitno sta individualac osjeca u unutrasnjosti sebe i kojim putem je vodjen je na nacin na koji njegov mozak funkcionise, pitanje jos jednom se pojavljuje u mojoj okolnii kao - zbog cega ljudi moraju da blate po necijim osjecanjima i zeljama da ispolje osjecanja na bilo koji god nacin to zeljeli? ja vjerujem da osoba koja je napisala sve ovo nije pokusavala da ispolji nikakvu opravdanost za svoje aktove i svoja djela vec zbog zelje da djeli osjecaj ispunjenosti sa onima koji osjecaju isto . Njeni aktovi i njene odluke, njen zivot i njeni religiozni putevi i odluke ticu se samo nje zasto neko onda misli da je njoj uopste stalo da se bori za neciji moment jadnosti i sazaljenja, i da su joj potrebni ljudi koji ce joj reci da je ucinula ispravu stvar, ovo sam zakljucio jer je uspjela da ignorise sve i jednu osobu koja se negativno ponjela ka njenim tekstovima , niti za jedan mali momenat je pokusala da opravda svoje stavove, to mi pokazuje da savrseno je sigurna u ono sto osjeca i ja izuzetno cjenim ljude koji znaju sta hoce ne boje se onog ko su i ne stide se svojih osjecanja i nakon svega ISKRENI su sa sobom.

Sto ne ide na Tuzla, Zenica,... forum??? Tamo ce naci srodnu dusu ili sta vec trazi! Ovde je kao BOT, mehanicki trazi tekstove po netu i odradjuje copy - paste!!! Jesi li nekad mene vidio na nekom tamo forumu da propovjedam pravosljavlje ili Hriscanstvo uopste??? Cilj ovih tekstova je provokacija jer da nije tako pisala bi po turskim forumima!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 00:44 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 02:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2005, 09:52
Slika

Hatidza Watson – Bivši Misionar, Pastor, Profesor, Magistar U Kršćanskoj Teologiji

Hatidža 'Sue' Watson – Bivši misionar, pastor, profesor. Magistar u kršćanskoj teologiji
“Šta ti se desilo?” Ovo je obično prva reakcija koju sam dobivala od svojih bivših kolega, prijatelja i drugih pastora koje bih srela nakon prelaska na islam. Pretpostavljam da ih ne mogu kriviti, ipak je od mene bilo vrlo neočekivano da promijenim religiju. Ranije, bila sam profesor, pastor, misionar. Ako je iko bio radikalni fundamentalist, to sam bila ja.
Upravo sam bila dobila magistarsku titulu u teologiji pet mjeseci ranije. Nakon toga sam upoznala jednu ženu koja je radila u Saudijskoj Arabiji i koja je primila islam. Naravno, ja sam je ispitivala o statusu žene u islamu. Bila sam šokirana njenim odgovorom, to nije bilo ono što sam očekivala, pa sam nastavila da je ispitujem o Allahu i Muhammedu (s.a.w.s.). Ona mi je rekla da će me odvesti u Islamski centar gdje bih mogla dobiti bolje odgovore na moja pitanja.
Ono što su nas učili o islamu jeste da je to demonska i satanska religija. Pošto sam bila profesor evangelizma, bila sam prilično šokirana njihovim pristupom, ono je bilo direktno i izravno. Bez zastrašivanja, bez napadanja, bez psihološke manipulacije, bez podsvjesnog utjecaja! Nijedno od toga. Nisam mogla da vjerujem! Dali su mi neke knjige i rekli mi da ako imam neka pitanja, bili su mi dostupni u njihovoj kancelariji. Tu noć pročitala sam sve knjige koje su mi dali. To je bilo prvi put da sam pročitala knjigu o islamu koju je napisao musliman; mi smo studirali i čitali knjige o islamu samo od kršćanskih pisaca. Slijedeći dan sam provela 3 sata u njihovoj kancelariji, postavljajući pitanja. Ovo je nastavilo svaki dan u sedmici, a ja sam do tada već pročitala dvanaest knjiga i shvatila zašto muslimani od svih religija najteže prelaze na kršćanstvo. Zašto? Jer nema ništa da im se ponudi!! U islamu postoji veza sa Allahom, oprost grijeha, spas i obećanje Vječnog života.
Naravno, moje prvo pitanje odnosilo se na Allaha. Ko je ovaj Allah kojeg muslimani obožavaju? Nas kao kršćane su učili da je to neki drugi bog, lažni bog. Ali, on, zapravo jeste Sveznajući, Svemoćni, Sveprisutni Bog. Jedan Jedini bez drugova ili Njemu jednakih. Zanimljivo je istaći da su postojali biskupi u toku prvih 300 godina Crkve koji su podučavali da je Isus (s.a.w.s) bio poslanik i učitelj!! Tek nakon prelaska Imperatora Konstantina na kršćanstvo, on je pozvao i upoznao ljude sa doktrinom Trojstva. On nije znao ništa o kršćanstvu, a uveo je paganski koncept koji ima svoje korijene u Babilonskim vremenima. Sada neću ulaziti u detalje o ovome. Samo moram još istaći da riječ TROJSTVO ne postoji u Bibliji ni u jednom prijevodu, niti se nalazi u originalnom grčkom ili hebrejskom jeziku!
Moje drugo važno pitanje odnosilo se na Muhammeda (s.a.w.s). Ko je taj Muhammed? Saznala sam da se muslimani ne mole njemu kao što se kršćani mole Isusu. On nije posrednik; štoviše, zabranjeno je moliti se njemu. Muslimani donose salavat na njega nakon molitve (namaza), ali isto tako donose salavat na Ibrahima. On je Poslanik i Vjerovjesnik, posljednji Poslanik. Zapravo, ni do sad, 1418 godina kasnije, nije bilo poslanika poslije njega. Njegova poruka je za cijelo čovječanstvo, za razliku od Isusove ili Mojsijeve poruke (a.s.) koji su došli Jevrejima. “O Izrael.” Ali poruka je ista kao Allahova poruka. “Gospodar, vaš Bog je Jedan Bog i nema drugih bogova osim Mene.” (Mark 12:29).
Pošto je molitva bila vrlo važan dio mog kršćanskog života, ja sam bila i zainteresovana i znatiželjna da saznam kako su se muslimani molili. Kao kršćani, bili smo neznalice o ovom aspektu muslimanskog vjerovanja, kao i o drugim aspektima. Mislili smo, a tako smo i naučeni, da se muslimani klanjaju u pravcu Ka’be (u Mekki), da je bog bio tamo i da je to centar ovog lažnog božanstva. Ponovo, bila sam šokirana kad sam saznala da je način molitve naređen od samog Boga. Riječi molitve su slavljenje i uzdizanje Boga. Pristupanje molitvi (pranje ili abdest) u čistom stanju je naređeno od Boga. On je Sveti Bog i ne možemo stati pred Njega u bilo kakvom stanju, već je razumno da nam On kaže kako da budemo spremni stati pred Njega.
Na kraju te sedmice, nakon što sam provela 8 godina u teološkim studijima, znala sam intelektualno da je Islam istinit. Ali nisam prihvatila islam tada, jer nisam vjerovala u njega svojim srcem. Nastavila sam da se molim, da čitam Bibliju, da prisustvujem predavanjima u Islamskom centru. Iskreno sam željela i tražila Božiju uputu. Nije lahko promijeniti religiju. Nisam željela da izgubim nadu za spas, ako je postojao spas. Nastavila sam biti šokirana i zapanjena onim što sam učila, jer to nije bilo čemu sam naučena o islamu. Dok sam radila svoj magistarski rad, profesor kojeg sam poštovala kao autoritet u svom znanju o islamu i kršćanstvu, zapravo je imao mnogo pogrešnog znanja. On i mnogi kršćani kao što je on jesu zapravo iskreni, ali iskreno griješe.
Dva mjeseca nakon što sam ponovo zamolila Boga da me uputi, osjetila sam da je nešto došlo u moju dušu! Ustala sam (to je bio prvi put da sam izgovorila Allah) i rekla sam, “Allah, vjerujem da si Ti Jedan i Jedini Pravi Bog.” Osjetila sam mir u sebi. Sada, četiri godine nakon tog dana, nikad se nisam pokajala što sam primila islam. Ova odluka je imala svoje posljedice. Dobila sam otkaz na poslu (a predavala sam u dva koledža u to vrijeme), odbacili su me moje kolege, profesori i pastori, odrekla me se muževa porodica, a moja odrasla djeca nisu me razumjela. Moja država je počela da sumnja u mene. Bez vjere koja omogućuje čovjeku da se suprotstavi satanskim snagama, ne bih mogla podnijeti sve ovo. Tako sam zahvalna Allahu što sam muslimanka, molim Allaha da živim i umrem kao muslimanka.

“Klanjanje moje, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova, koji nema saučesnika; to mi je naređeno i ja sam prvi musliman.”
(Kur’an 6:162-163)

Sestra Hatidža Watson

Sestra Hatidža trenutno radi kao profesorica u jednom od da’wa centara u Džeddi, Saudijska Arabija.

Slika Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 07:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja imam osjecaj da su blicflic2 i GOLUBICA jedna te ista osoba. :-?

Te vase reklame kao one ponocne na Shopping-TV. Jos stave nekog glupog i brbljivog modera pa onda krene: "Predjite na Islam, nazovite broj 1234.... Nemojte da oduglovacite. Nemamo jos puno mjesta. Predjite na Islam. Imamo popust danas, nemojte to da propustite. Jos samo danas... Pozurite..pridjite telefonu,a predjite na Islam" :) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 31 Avg 2006, 00:41, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka

Ja najvise prezirem nametanje necega svoga, nekome drugome pod nos. Dovoljno sam inetilgentna da mogu i sama uvidjeti sta je bolje za mene. Tako da je svako drugo reklamiranje i nametanje suvisno.

Ako ova doticna gospdjica nesto zeli postici ili dobiti s tim, ne vjerujem da ce joj to upaliti. Zeno draga, pa nismo na pijaci. Radi se o vjeri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 08:01 
Stara kuka
Stara kuka

Japanese_rose je napisao:
[Tebi/Vama vasa vjera, nama nasa.

I miran svijet.[/i]

Svijet ne moze biti miran dokle god se bude "ONO SVOJE" uzdizalo i namecalo nekome pod nos.

Zasto neko zeli da se pokaze da je najpravedniji, najbolji?! Zar ne misli svako da je ono njegovo najbolje?!

U pravu si s onim "Tebi tvoja, meni moja vjera". I po tome sistemu ja i zivim. I zato se ne reklamisem nigdje. Ja vjerujem ZA SEBE, a ne da bi se reklamirala citavom svijetu, da citav svijet vidi u sta ja vjerujem i da svoje uzdizem kao da je najbolje, najljepse, najiskrenije... Mozda i jeste, ali za mene. Jer sam svjesna toga da su ljudi razliciti. Da postoje razlicite vjere, religije....nacini vjerovanja. I zato svako drugo opravdavanje onoga u sta ja vjerujem je suludo i bezpotrebno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 08:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 31 Avg 2006, 00:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 31 Avg 2006, 00:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 09:46 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]