banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 23:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2001, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Gloria,

Citiraj:
Duhovna promjena koja je,kako se ovdje navodi,neophodna za opstanak ili daljni blagoslov nije nimalo laka stvar i ne vjerujem da cemo imati uspjeha.

E ovo je kljucna stvar. O ovome bi se moglo mnogo napisati.
Vjerujem da si uvidjela (pod pretpostavkom da vjerujes u ono tumacenje) bar djelimicno koliki je ogroman duhovni znacaj ovih nasih podrucja i samim tim koliko je neophodno da se ljudi sa ovih podrucja okrenu duhovnosti. Nazlost, kako i sama kazes to je jako tesko. Ljudi ne vole da se pocnu baviti duhovnim radom jer je tesko uciniti promjenu u zivotu, ljudi vise vole da ostanu u matrixu. Sa druge strane postoji lijenost, ljudi su lijeni da se krenu necim novim baviti, to im uzima vrijeme od onoga cime su se do tada bavili. Eh kad bi ljudi znali da je vrijeme utroseno za duhovnu izgradnju jedino korisno utroseno vrijeme.
Ima ljudi kojima je pokazano to tumacenje pa odmah kazu da je to glupost. Meni su mnogo interesantniji i nerazumljiviji oni kojima to tumacenje bude fascinantno, interesantno, bas ih osamuti i misle o tome dan-dva, sedmicu-dve i onda sve zaborave, na jedno uho uslo, na drugo izaslo. Ja sam ljut posebno na ove.
Nije svrha ovog prorocansta i toga sto hocu da ga pokazem drugima u tome da vam bude interesantno i da onda na to zaboravite vec da ljudi istinski porazmisle o svemu tome, vide neke stvari i promijene nesto u svom zivotu - okrenu se duhovnosti.
Ljudi sa ovih podrucja imaju mogucnosti da ucestvuju u velikim stvarima koje ce donijeti buducnost (vjerujem bliska) ali samo ako se okrenu duhovnosti. Ako se ne okrenu duhovnosti vjerujem da ce proci gore nego da ni nisu odavde bas zbog mogucnosti koju su imali. Kad neko ima veliku mogucnost (zadatak) da nesto uradi a to ne uradi proci ce gore od onoga ko nije imao tu mogucnost. Ovo uci i Sveto Pismo. Ovo je i logicno.
Ja ti garantujem da ce se prorocanstva ispuniti, to koje sam ti dao se u vecini vec ispunilo a ostatak ce se ispuniti iako se dosad vec trebao ispuniti.
Sustinu ovoga sam detaljno izrekao u svoja posljednja dva tri posta na drugoj stranici one moje teme na RIF-u ciji sam link sam dao ovde u ovoj temi na prvoj stranici.
Svako ce proci po zaslugama. Ima ljudi koji se bave duhovnom izgradnjom i cekaju ove dogadjaje, oni ce imati veliku ulogu u onome sto slijedi.
Banjaluka ce imati posebni znacaj u svemu ovome, pise ti tamo i zasto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2001, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da kazem ovima koji prate ovu temu ali se ne javljaju, ako je neko zainteresovan da mu posaljem tumacenje prorocanstvo iz Svetog Pisma koje govori o raspadu Jugoslavije i buducoj slavi ovih podrucja neka mi se javi na mail ili neka ostavi mail ovde pa cu mu rado poslati.
To sto vam nudim sam vec poslao Gloriji i vjerujem da ona moze da potvrdi da je zanimljivo i da se ne radi o nikakvoj sali vec o veoma argumentovanim i dokazanim cinjenicama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2001, 13:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pozdrav Vaderu i Gloriji i cujemo se uskoro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 12:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
mnogo sam zainteresovana da mi malo detaljnije objasnis koja to prorocanstva IZRICITO govore o raspadu Jugoslavije.... koliko sam ja upoznata sa biblijom ona se sama tumaci...mozes li mi malo bolje objasniti gdje i u kojim knjigama se jos moze naci procoanstvo izricito o Jugi???
Cekam na odgovor.... imam bibliju .. navodi citate da te mogu pratiti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 13:12 
Pripravnik
Pripravnik

... i jos me zanima kako tumacis stih iz otkrivenja 12,6 ... sta po tebi znaci tih 1260 dana ??? Ja imam moje vidjenje ovog stiha voljela bih cuti tvoje ovdje na forumu jer imam par prijatelja koji bi isto rado pratili...
Da li tumacis prorocanstva iz otkrivenja uporedo sa tumacenjima proroka Danijela???
Da li si citao Danijel 2 i 7.8 glava??? Da li vidis istovjetnost sa prorocanstvima iz otkrivenja??? Javi se .... zanima me tvoje vidjenje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 13:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Avg 2001, 01:00
Zdravo banjalucanko,
najbolje bi bilo da se javis Vaderu pa da ti posalje to tumacenje.Onda mozemo dalje diskutovati ovdje. Neki se nece sloziti sa tim tumacenjem,sto je razumljivo ali bi bilo dobro prilikom citanja ostati(ako je moguce neutralan)provjeriti te fakte,pogledati skicu i jos mnogo toga.Tumacenje je zanimljivo i licna je stvar da li ces u to vjerovati ili ne.Meni su neke stvari bile nejasne i s nekim se nisam slagala ali smo to rijesili preko mail-a.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hvala Bogu da se javi i neko novi :smile:

Banjalucanko, ja imam detaljno tumacenje 12 poglavlja Otkrovenja i upravo o tome i pisem ovde. Njega sam slao Gloriji i vrlo rado cu ti ga poslati ako mi ostavis mail ili mi se javi na mail. Kad ga procitas (dobro proucis) onda cemo nastaviti diskusiju o prorocanstvima o Jugoslaviji i drugim stvarima.
Ja ti ne mogu dati stihove iz Svetog Pisma koji govore o Jugoslaviji tek tako zato sto ih je tesko shvatiti bez nekih drugih stvari tj. bez ovog tumacenja koje ti nudim. Kad ovo pogledas onda ces dosta lakse shvatiti sve ostalo sto budem imao pokazati.

Napomena: tumacenje 12. poglavlja koje ti nudim nije moje, nije poteklo od mene vec od dosta duhovnije osobe od mene, radi se o vrlo ozbiljnim stvarima.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 2001-09-10 18:57 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2001, 10:36 
Evo gledam sta ste pisali oko prorostva.

Ima dosta nedorecenih stvari, ali isto tako receno je :

"I velika zvijer bice ranjena"

Ja se nesto sjecam da je to bilo u Otkrovenju, ali isto tako pise da ce biti ranjena tri puta.

Najteze treci, ali ce se izvuci.

Velika..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2001, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ustvari pise: "I vidjeh jednu od glava njenih kao ranjenu na smrt, i rana smrti njene izlijeci se. I cudi se sva zemlja iza zvijeri, i poklonise se zmiji koja dade oblast zvijeri." (Otkrivenje 13,3)

Ali mi smo ovde pricali o 12. poglavlju. Jedno dosta dobro tumacenje 13. poglavlja je bilo u Trecem Oku ali ja ga nazalost nemam niti sam si prepisao to tumacenje. 12. poglavlje je interesantnije i imam njegovo tumacenje u koje su bili upuceni i sad su upuceni i mnogi politicari samo sto to ne objavljuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2002, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik

huh malo ja kasnim ali bolje ikad nego nikad :smile:

Vaderu procitala sam to tvoje "prorocanstvo " i stvarno sam se smijala ali od srca .... jer zanimljivo je kako ljudi tumace Bibliju ( kako ih svrbe usi )
Posto je sad vec mnogo kasno a kao mlada majka ne mogu bas da "skitam " po noci pisacu vec u nekom od sljedecih dana
Usput ... kao sto rekoh Biblija se tumaci samai ne mozes samo staviti otkrivenje 12 kad je sve to povezano ( a nema veze nikakve sa YU nego sa posljednjim danima ... sa papom ( zvijer ) katolicanstvom i mnogo mnogo toga )
NAdam se da ce nam se pridruziti i ostali jer zanimljivije je kad nas ima vise :smile:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008, 18:22
postoji knjiga vezana za ovu temu koju svakako treba pročitati SERBI- nova vulgata. Dr J.I. Deretić

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Gdje ovo iskopa, Tita ti? :confused3:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja mislim da je ta zemlja o kojoj se govori vjerovatno Srednji istok jer tamo se stalno ratuje. A logicno bi i bilo da se tamo spusti bog, jer odatle poticu sve vece religije. Mislim da nije Jugoslavija jer to je suvise sitna riba za velike dogadjaje, a i bolje je da nismo mi jer stvarno je tesko ljudima Srednjeg istoka.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
zvanu Slavija, koja ce se nalaziti ili na jugu Evrope ili na Bliskom Istoku(???), pokusace mnogi da uniste.

Blizu je to jedno drugog...

Citiraj:
Ta ce zemlja pred kraj vremena biti jedna od najvaznijih i preko nje ce se lomiti mnoga koplja. Zbog te zemlje mnogi narodi ce ratovati, a narod koji naseljava tu zemlju bice u nekoliko navrata pred totalnim unistenjem. Stvorice se iz jednog strasnog rata a ponovo ce se roditi poslije jos veceg rata. Kada bude prosao taj rat iz koga ce se Slavija nanovo roditi, vodice je jedan kralj koji ce prvo biti najomrazeniji covjek a poslije ce ga svi toliko voljeti da ce mu, kad bude umro, svi kraljevi i carevi doci na poklonjenje.

Voljeće ga mrtvog!
Kad umre bilo koji državnik i ostali državnici dođu da zadnji ispraćaj.

Citiraj:
Tu zemlju mnogi nece voljeti jer se zna da je u njoj Bog stvorio Adama i tu je, u davna vremena, bio Rajski vrt.

Rajski vrt je bio garant u Hercegovini! :lol:

Citiraj:
Davo ce pokusati da tu zemlju unisti na vise nacina, ali nikada to nece biti uz pomoc oruzja! Uvijek ce koristiti zlato.

Zapadna Hercegovina! :lol:

Citiraj:
To ce pokusavati da kaze Djevica ali niko je nece slusati jer ce u to vrijeme biti okupirani borbom za vlast...

Mislim da je ovaj sveštenik pio mnogo manastirskog vina pa pisao ove stvari. 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam procitao ovo za Adama, ali sad vidim i to je jos jedan dokaz da je to onda srednji istok jer je prema sadasnjim saznanjima tamo bio Adam i rajski vrt. A jos i ratovi i sve to. Iskreno da kazem ne volim taj dio svijeta (srednji istok) i nikad nebi imao zelju da ga posjetim zbog losih stvari koje se dogadjaju tamo i zbog ratovai bezakonja. Ali ko zna mozda ce se promijeniti nesto i tamo za milion godina. :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Nisam procitao ovo za Adama, ali sad vidim i to je jos jedan dokaz da je to onda srednji istok jer je prema sadasnjim saznanjima tamo bio Adam i rajski vrt. A jos i ratovi i sve to. Iskreno da kazem ne volim taj dio svijeta (srednji istok) i nikad nebi imao zelju da ga posjetim zbog losih stvari koje se dogadjaju tamo i zbog ratovai bezakonja. Ali ko zna mozda ce se promijeniti nesto i tamo za milion godina. :-?

Eden ili rajski vrt se nikada nije nalazio na zemlji. (Bliski Istok nikada nije bio oaza zelenila niti je ikad ličio na rajske vrtove.)
Izgonom iz raja, Adam i Eva su "obučeni u kožne haljine" tj. obučeni u tijela i osuđeni na zemaljski život.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam citao da je prije potopa tamo bilo zelenilo i vrtovi. A i kad se pogleda istorijski gdje su Adamovi potomci se kretali i rasprostranjivali vidi se da bi to najvjerovatnije moglo biti tamo, ali ne znam,

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Ja sam citao da je prije potopa tamo bilo zelenilo i vrtovi. A i kad se pogleda istorijski gdje su Adamovi potomci se kretali i rasprostranjivali vidi se da bi to najvjerovatnije moglo biti tamo, ali ne znam,

Od izgona iz raja Adama i Eve do potopa mnogo je vode Eufratom proteklo.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 13:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Meni ovo proracanstvo govori da je u pitanju Irak!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 02:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Meni govori da je neko napis'o iz zajebancije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]