jellyfish je napisao:
Moguce je stvoriti jednu vrstu u drugu genetickim permutacijama. Takodje je moguce uzgajati i organe posebno.
Jos da komentarisem sto kazes da je "pisano" i "obecano". Obecane su mnoge stvari u bibliji pa se nisu ostvarile. Obecano je da ko ima vjere zrno gorusicino da ce pomjerati planine. A znam one koji su imali vise vjere pa nisu mogli najjednostavnije stvari ostvariti.
A jos veci problem je sto ti stalno ponavljas kako nema ni jednog dokaza pored hiljadu navedenih i milion nenavedenih dokaza ovdje.
ako kažeš da je moguće stvorit psa od mačke gdje i kad je dokumentovano takvo što. na uzgoju organa se radi, a zna se kako i iz čega.
matej 17:20: "a on im je rekao: zato što imate malo vjere. jer zaista vam kažem: ako imate vjeru zrna goruščice, reći ćete ovoj gori: 'premjesti se odavde tamo', i premjesti će se, i ništa vam neće biti nemoguće".
ne bih ni trebao komentirati tvoj komentar na ovaj stavak u kojem isus ohrabruje učenike nakon što mu oni obeshrabreni kažu kako nisu mogli istjerat određenog demona.isus ohrabruje svoje učenike i želi im reći da trebaju imat više vjere i sve je moguće, a ne da odustaju pri neuspjelom pokušaju. dakle ne radi se ni o kakvom obećanju.
naravno da ponavljam da nema ni jednog dokaza, jer istih i nema niti ga je iko iznio.
dokaz za evoluciju bi bio:
- da je živa materija nastala iz nežive. ima li takvog dokaza? nema.
- fosilni izvještaj. potkrepljuju li fosili tu teoriju? ne.
- mutacije su temelj evolucije. može li se mutacijama jedna vrsta promjenit u drugu? ne.
- činjenice u stvarnom svjetu trebale bi potkrijepiti tvrdnje u obrascu evolucije. da li je to slučaj? ne.
ovo što vi navodite kao dokaze, to s dokazivanjem evolucije nema ništa ilu su u krivu silni naučnici uglavnom evolucionisti koje sam citirao,
prelistajte moje postove i vidjet će te da ni jedan od vas nije ni blizu iznio naučnih imena i njihovih spoznaja kao ja, ako vi bolje znate i imate jače reference od tih uvaženih naučnika od kojih su neki i nobelovci onda u redu, ja se povlačim.
@elvis
ne znam šta je tebi čudno sa zajedničkim genima, mnoge vrste imaju takve zajedničke gene, čovjek i majmun ih imaju više od pola ali je čovjek čovjek, a majmun majmun i to se ne mjenja.
jer postoji mehanizam koji razdvaja vrste,
ta raznolikost vrsta zajamčena je genetskim mehanizmom svake od njih i svaka od njih se može razmnožavat unutar svoje vrste, ali ne može preći granicu koja odjeljuje svaku pojedinu vrstu. ta je granica kao što se može jasno vidjeti u živih stvorenja nametnuta sterilitetom.sama ova boldovana činjenica govori o stvaranju svake vrste zasebno i ruši evolucione temelje.