Leona je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Ako tvrdiš da je izmjenjen Kur'an, bujrum sa dokazima, pokaži pa ćemo vidjeti, kao što sam ja onaj za Bibliju.
I, sta onda? Jesi ti veci vjernik sad posto si "dokazao" da je Biblija sva lazna (Boze me oprosti)? Sta se mijenja u tebi posle svega toga? Jesi bolji covjek? Sta mi imamo od toga ako dokazemo ili ne dokazemo istinitost necega, ili ti nedaj Boze Svete Knjige jednog vjerskog pravca? Uopste nemam namjeru da dokazujem i protivdokazujem nesto. Ne zato sto se nema sta dokazati , nego sto ne vidim svrhu u tome. A i boljee sutjeti nego se poslije stidjeti za svoje rijeci.
Moj Ahmede, meni nikad, al nikad nebi palo na pamet crniti i omalovazavati nesto sto je nekome sveto i sto je nekome cilj u zivotu, i nesto sto se zove Vjera. Doduse, u pocetku je i kod mene bilo takvih postova, ali to se sad moze staviti u rubriku "nekad i sad". Kad covjek pocne da vjeruje i kad iskusi vjerski zivot, onda sve vise uvidja svoje nedostatke a tudje sve manje.
Kao sto rece, sto god vise pljujes po Hriscanstvu (ma koliko poricao da to ne radis, upravo to radis), to me vise ucvrscujes u mojoj vjeri, naime, Hriscanstvu, a vjerujem i ostale. Znaci, nista ne postizes, barem ne ono sta si sebi zacrtao za cilj.
Mene je sam Bog privukao Hriscanstvu i necu i ne mogu da se odreknem necega sto mi je sam Bog dao. Nemoj dzabe trositi svoje vrijeme. Bolje da svo vrijeme koje potrosimo ovde ubjedjivajuci druge koliki smo vjernici provedemo moleci se i citajuci duhovne i svete knjige.
Ne razumijem stvarno zasto si toliko uporan. Kazes, zelis da nam otvoris oci. Samo nam Bog moze otvoriti oci ako Ga iskreno za to zamolimo. Tebi po neznamnijakojiput hvala za trud, ali zivi i pusti da zivi.
Nemam ja nikakve koristi jer znam isto, ali zato neupucenom covjeku moze znaciti sve u zivotu. Moj prvi cilj je reci ono sto znam, moje je da opomenem da sam na sudnjem danu cist*pred Bogom, a ne da mi kaze " zasto nisi rekao, zasto nisi ih opominjao" tako da i sama znas da moj cilj nije vrijedjanje Biblije nego istina o Bogu i poslanicima i samoj Bibliji.
Tema je otvorena za diskusije iako joj sam naslov i prvi post ne valja.
DA BOG HOĆE MOGAO BI NAS SVIJU STVORITI SLJEDBENICIMA JEDNE VJERE I ZASTO BI JA NAGONIO LJUDE U VJERU NEKU, nisam blesav.
Ali jedno je sigurno, Bog iskusava jedne sa drugima. Bog upućuje ali uvjek mora biti neki razlog upute čovjekove, neće niko sjediti kod kuće i odjednom mu puknuti flash da počne vjerovati nego se to zasluži..
Vi mi budite svijedoci da sam musliman i da sam pisao samo za vas na ovom forumu, ja koristi nikakve od tekstova nemam, osim na danu sudnjem.
A evo ti jedan primjer:
Kad su muslimani ušli u Jeruzelem, došao je halifa Omar ra ( koji je bio poznat po svojoj pronicljivosti i pravednosti) i vidio zatvorena vrata jedna. On je pokucao na vrata i izišao je svećenik koji je izgledao jako umorno, na licu mu se primjetilo pa je Omer ra zaplakao jako. Ostali ashabi su prišli i začuđeno pitali. O Omar zašto si zaplakao, a on mi odgovori: Tako mi Allaha kad sam vidio tog čovjeka sjetio sam se riječi Allaha: [" toga dana će neka lica smrknuta biti, tešku kaznu će očekivati"], ali ne zato što nisu radili, radili su puno , ali im to propade.
Ovo je iz milosti i žaljenja, ne iz napada i vrijedjanja, shvati to već jednom.
Ali ok, prigovorila si mi da sam uporan pitanjima svojim, ja se na ovoj temi necu vise nikad javiti. Drzat cu se teme " Islam" i odgovarati na pitanja ( u koliko ih bude), ovako šire neću više jer
nakon pitanja koje ne paše stalno dolazi " trash talk", dobro da me nista još fašistom nazvali.