banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 23:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 43  Sledeća

Vjerujete li u Boga?
Da! 52%  52%  [ 57 ]
Nisam bas siguran-a! 10%  10%  [ 11 ]
Vjerujem samo u Sebe! 1%  1%  [ 1 ]
Vjerujem samo Sotoni! 7%  7%  [ 8 ]
Ne! 30%  30%  [ 33 ]
Ukupno glasova : 110
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2011, 08:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Hristov je napisao:
cobraunited89 je napisao:
Sve je to počelo od nekih jednoćelijskih organizama hiljadama godina nakon očvršćavanja zemljine kore. Ti organizmi su vremenom sazrijevali i bili sve složeniji i kompleksniji da bi konačan rezultat bila

Evo ti pitanje na koje obojica ne znamo odgovor, a koje nas tjera na razmisljanje. Otkud informacija za stvaranje jednocelijskog organizma?

NEZNAM :lol:
Mislim da je taj organizam nastao usled tadasnjih klimatskih faktora, visoke temprerature, pa nagloh hladjenja okoravanja.. nešto tu ima možemo samo da nagađamo :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 08:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51

Nisi me razumeo. ja sam samo izneo svoje mišljenje..
Za ovo što sam gore napisao postoje dokazi..
Aj ti meni dokaži da je covjeka BOG lično napravio.. Ako vidim taj dokaz i ja cu vjerovati! Do tada držim se svojih principa!

Ja poštujem to što ljudi vjeruju i daleko od toga da nekoga odgovaram od njegovog izbora. Samo iznosim svoje misljenje .
Ne postoje dokazi ni za jednu od te dvije tvrdnje.Ni da Bog postoji,ni da ne postoji.Dokaži ti meni da čovjeka NIJE napravio Bog.Vjera ne traži dokaz.Zato se zove vjera.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sve je to počelo od nekih jednoćelijskih organizama hiljadama godina nakon očvršćavanja zemljine kore. Ti organizmi su vremenom sazrijevali i bili sve složeniji i kompleksniji

Eto vidiš, i ti si vjernik, vjeruješ u teoriju za koju ne postoji niti jedan dokaz, teoriju koja je u nedokaziva, a u svakoj nauci i zakonu vjerovatnoće neostvariva i šta reći :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Japanese_rose je napisao:
Hristov je napisao:
PS: zasto tako brzo gubis strpljenje?

Ne, nego imam previse strpljenja. :wink:

Toliko da su ti poslije mog drugog najnormalnijeg posta upućenog tebi potrebna tri :roll: smajlija da to izraziš? Nije ni čudo što se uvrijediš na bezazlene šale na PP.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 23 Apr 2011, 09:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:03 
Administrator
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
teoriju koja je u nedokaziva, a u svakoj nauci i zakonu vjerovatnoće neostvariva i šta reći :roll:

Evolucija je "dokazivija" od stvaranja.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Sve je to počelo od nekih jednoćelijskih organizama hiljadama godina nakon očvršćavanja zemljine kore. Ti organizmi su vremenom sazrijevali i bili sve složeniji i kompleksniji da bi konačan rezultat bila

Evo ti pitanje na koje obojica ne znamo odgovor, a koje nas tjera na razmisljanje. Otkud informacija za stvaranje jednocelijskog organizma?

NEZNAM :lol:
Mislim da je taj organizam nastao usled tadasnjih klimatskih faktora, visoke temprerature, pa nagloh hladjenja okoravanja.. nešto tu ima možemo samo da nagađamo :-?

Hahaha :D Nisam mislio na to, pitanje se moze formulisati i kao: otkud informacija u atomima da se uslijed interakcije sa drugim atomima udružuju u nevjerovatno kompleksne konstrukte poput DNK, i da na osnovu DNK stvore tebe i mene. Otkud ta INFORMACIJA? :) Ti i ja smo rezultat interakcije nevidljivih atoma koje kao da neka sila goni da stvaraju ljudska bića, galaksije i sl. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Svaki atom znamo vec od čega se sastoji (proton, neutron, elektron) teži da u poslednjoj elektronskoj orbitali ima dva ili osam elektrona, a to se naziva – stabilna elektronska konfiguracija. Kompromisima, stvaranjem zajedničkih parova ili elektrostatičkih interakcija, atomi se združuju i ostvaruju potreban broj atoma u poslednjoj orbitali. Oni postaju intimno povezani tom zajedničkom potrebom da imaju stabilnu i kompleksnu kovalentnu vezu. Tako stvoreni oblačići zajedničkih elektrona ili raznoimenih naelektrisanja drže ih na okupu. Na nivou atoma i molekula počinju da se pojavljuju neki fenomeni koji nisu posledica sastava, jer je on manje ili više monoton, već posledica strukture.

Na osnovu DNK se reproduktuju geni koji su samo izvor stvaralaske imaginacije ljuskog organizma!

Poslednji put menjao cobraunited89 dana 23 Apr 2011, 09:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
I?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svaki atom znamo vec od čega se sastoji (proton, neutron, elektron) teži da u poslednjoj elektronskoj orbitali ima dva ili osam elektrona, a to se naziva – stabilna elektronska konfiguracija. Kompromisima, stvaranjem zajedničkih parova ili elektrostatičkih interakcija, atomi se združuju i ostvaruju potreban broj atoma u poslednjoj orbitali. Oni postaju intimno povezani tom zajedničkom potrebom da imaju stabilnu i kompleksnu kovalentnu vezu. Tako stvoreni oblačići zajedničkih elektrona ili raznoimenih naelektrisanja drže ih na okupu. Na nivou atoma i molekula počinju da se pojavljuju neki fenomeni koji nisu posledica sastava, jer je on manje ili više monoton, već posledica strukture.

Na osnovu DNK se reproduktuju geni koji su samo izvor stvaralaske imaginacije ljuskog organizma!

Ali otkud ta potreba? :lol: Kao sto DNK nosi informaciju da stvori covjeka, tako atomi nose informaciju kako da se udruzuju sa odredjenim drugim atomima. Otkud ta informacija? Otkud tako savrseni a istovremeno van svakog poimanja komplikovani sklop atoma koji postaje ocigledan dok gledas njihovu makro sliku u obliku dijamanta ili najobicnije snjezne pahulje? :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18

Prijatelju poznate su te stvari.
Svi vidimo različito istu sliku tako i to što govoriš ja mogu iskomplikovati i primeniti na svu materiju i živu i neživu i opet postaji jedno pitanje za koje bih molio odgovor.

Ko je stvorio prvu česticu i iz čega je nastala a onda podpitanje a iz čega je nastalo ono pre mogućnosti nastanka potencijala čestice?

Nauka ne može silu gravitacije da objasni. Nemože da objasni način transporta fotona.
Nije uspela da razjedini ni dozna prvu pojavu bilo kakve energije.Nezna koliko ima nebesa i šta je iza njih i onda o čemu ovde razgovaramo?

Sve znaju a vidljivog čoveka na kome mogu da eksperimentišu ne mogu da izleče a znaju sve o čoveku?
Deca sataninog duha gledaju u materiju a deca Božijeg Duha gledaju na duhovno. Materija ima kraj u tom obliku a Duh nema.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 09:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

Ali otkud ta potreba? :lol: Kao sto DNK nosi informaciju da stvori covjeka, tako atomi nose informaciju kako da se udruzuju sa odredjenim drugim atomima. Otkud ta informacija? Otkud tako savrseni a istovremeno van svakog poimanja komplikovani sklop atoma koji postaje ocigledan dok gledas njihovu makro sliku u obliku dijamanta ili najobicnije snjezne pahulje? :)

Pa to nebih znao... Takav je zakon prirode. takva je forma atoma, za ovo pitanje nepostoji konkretan odgovor!
Ako geni odgovaraju područjima u DNK, molekuli koja se sastoji od različitih tipova nukleotida - sekvenca ovih nukleotida je genetička informacija koju organizmi naslijede (uglavnom od roditelja). DNK se prirodno pojavljuje u obliku dvije spirale, a nukleotidi se nalaze na svakoj spirali i dopunjavaju jedni druge. Svaka spirala može poslužiti za stvaranje još jedne spirale - to je fizička metoda stvaranja kopija nasljednih gena uzrokovanih kompleksnim reakcijama atoma u svakoj cestici spirale! Tako nekako...
Hvala na odicnim pitanju moracu pronaci literaturu da se malo podsjetim opte hemije i svijeta atoma i molekula .

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 13:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Citiraj:
Slozili smo se da je mislio na hriscanstvo a i da nije

Naravno da jest, samo si ti to generalizovao...pa se onda kasnije korigovao.

Citiraj:
opet nije mislio na revolucije koje ce se dogoditi 150 godina nakon njegovog zivota

Pa recimo da u to vrijeme nije u islamskim državama bio problem revolucija koliko problem lagane pripreme kolonijalizacije koja je uzela maha krajem 18. vijeka (iako je bilo i stinih revolucija od drzave do drzave npr. Irana ) bilo kako bilo...Marks je imao krivo....što se tiče Islama....a debelim djelom i kršćanstva.

Citiraj:
(i koje apsolutno nikakve veze sa religijom nemaju)

Kao što rekoh još prije 5-6 postova na Istoku se ni u auto ne sjeda a da to nema veze s religijom...a pogotov velike stvari kao što su revolucije u kojima se GINE...al to jedan marksov um nikad ne može niti će moći pojmiti.

Citiraj:
Sta, jesu muslumani jedini koji prave revolucije?
Naravno danisu...tim gore za Mrska..jel tako. :wink:

Citiraj:
To vi muslimani istovremeno izludite pa zato ti i ruza ovdje bulaznite do besvijesti?
](*,) :badgrin: :onfire: :-D

Citiraj:
Kao sto rekoh, jacanje katolicke crkve kao i primjena serijatskog zakona se vode kao primjer koristenja religije u cilju ovladavanja svijetom

Uh majku mu....šta reče...U svakom normalnom pozitivnom pravu imaju odredbe pravila i običaji ratovanja koje su utkane i u međunarodno pravo...jer je rat neminovan, tenzije osvajanj isto tako...e sad ako islam sadrzi odredbu daru-ur hurb on je osvajački a ako tu istu odredbu sadrzi međunarodno pravo ono ima prvenstveno cilj da sudi i da sankcioniše a nikako da definira pravila rata....Koje pravo ovog svijet ane koristi sve i svašta da ne zavlada svijetom koji to pravni sistem i pravni poredak...s druge strane Islam tije od korjena riječi selam što znači mir...a imali sad smisla da se taj islam kao religija koristi da bi se "osvojio svijet".....lipo sablazno brate, lipo sablazno razmisljanje. :D

Citiraj:
U principu ni islam ne posjeduje taj revolucionarni duh jer je islam mozda i najkonzervativnija religija.

Dođi jednom kod mene u džamiju kad se povećava hodži plata pa ćeš vidjeti revolucionarnog duha...ekonomskog razmišljanja, potezanja hadisa i ajeta, okupljanja istomišljenika, rasprava i argumenata.... :D

Islam ne posjeduje duh revolucije...khm, khm...a koje bio Hasan el Benna? Ko je bio Muhammed ibn Abdull Wehab? Ko su muslmanska braća koja su kako rekoh temelji za revoluciju u Egiptu za koju ti kazes da je sve ali nikako religijsko-društveno politička....kakva je to bila Iranska revolucija i sl.????

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Soko je napisao:
Deca sataninog duha gledaju u materiju a deca Božijeg Duha gledaju na duhovno.

Ako ne možeš pričati bez vrijeđanja, nemoj ni pričati. Za sljedeću ovakvu rečenicu te prijavljujem moderaciji, jer je neki ljudi nalaze uvredljivom za po pitanju njihovih vjerskih pogleda.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Oficir s ruzom je napisao:
Citiraj:
Slozili smo se da je mislio na hriscanstvo a i da nije

Naravno da jest, samo si ti to generalizovao...pa se onda kasnije korigovao.

Citiraj:
opet nije mislio na revolucije koje ce se dogoditi 150 godina nakon njegovog zivota

Pa recimo da u to vrijeme nije u islamskim državama bio problem revolucija koliko problem lagane pripreme kolonijalizacije koja je uzela maha krajem 18. vijeka (iako je bilo i stinih revolucija od drzave do drzave npr. Irana ) bilo kako bilo...Marks je imao krivo....što se tiče Islama....a debelim djelom i kršćanstva.

Citiraj:
(i koje apsolutno nikakve veze sa religijom nemaju)

Kao što rekoh još prije 5-6 postova na Istoku se ni u auto ne sjeda a da to nema veze s religijom...a pogotov velike stvari kao što su revolucije u kojima se GINE...al to jedan marksov um nikad ne može niti će moći pojmiti.

Citiraj:
Sta, jesu muslumani jedini koji prave revolucije?
Naravno danisu...tim gore za Mrska..jel tako. :wink:

Citiraj:
To vi muslimani istovremeno izludite pa zato ti i ruza ovdje bulaznite do besvijesti?
](*,) :badgrin: :onfire: :-D

Citiraj:
Kao sto rekoh, jacanje katolicke crkve kao i primjena serijatskog zakona se vode kao primjer koristenja religije u cilju ovladavanja svijetom

Uh majku mu....šta reče...U svakom normalnom pozitivnom pravu imaju odredbe pravila i običaji ratovanja koje su utkane i u međunarodno pravo...jer je rat neminovan, tenzije osvajanj isto tako...e sad ako islam sadrzi odredbu daru-ur hurb on je osvajački a ako tu istu odredbu sadrzi međunarodno pravo ono ima prvenstveno cilj da sudi i da sankcioniše a nikako da definira pravila rata....Koje pravo ovog svijet ane koristi sve i svašta da ne zavlada svijetom koji to pravni sistem i pravni poredak...s druge strane Islam tije od korjena riječi selam što znači mir...a imali sad smisla da se taj islam kao religija koristi da bi se "osvojio svijet".....lipo sablazno brate, lipo sablazno razmisljanje. :D

Citiraj:
U principu ni islam ne posjeduje taj revolucionarni duh jer je islam mozda i najkonzervativnija religija.

Dođi jednom kod mene u džamiju kad se povećava hodži plata pa ćeš vidjeti revolucionarnog duha...ekonomskog razmišljanja, potezanja hadisa i ajeta, okupljanja istomišljenika, rasprava i argumenata.... :D

Islam ne posjeduje duh revolucije...khm, khm...a koje bio Hasan el Benna? Ko je bio Muhammed ibn Abdull Wehab? Ko su muslmanska braća koja su kako rekoh temelji za revoluciju u Egiptu za koju ti kazes da je sve ali nikako religijsko-društveno politička....kakva je to bila Iranska revolucija i sl.????

1. Nisam ja nista generalizovao vec sam objasnio Marksovu recenicu. Koristio sam termin "religijA" jer ju je tako i Marks koristio.
Ti se ovdje pravis pametan zato sto danas znamo za hiljade religijskih pravaca koji mogu da odudaraju od onoga sto je Marks mislio. U njegovo vrijeme savrseno je jasno na sta je Marks mislio i zasto je rekao to sto je rekao a kao sto rekoh tvoji pokusaji da iskrivis Marksa ponovo padaju u vodu, jednostavno nisi upoznat sa Marksom.

2. Marks je imao krivo? Covjece da li ti mislis da ces neprekidnim ponavljanjem recenice "Marks je bio u krivu" zapravo postici efekat da to postane istina? U tvojoj glavi je to mozda tako ali bilo ko ko je makar malo preletio literaturu o Marksu ce ti se smijati.

3. Religijskih revolucija je bilo jako malo a ovo sto ti navodis nikako nisu religijske revolucije. Muslimani ne sjedaju u auto a da ne pomisle na boga. To je tvoj argument? :roll: Hoces da mi kazes da je Gadafi zapravio tajno htio da uvede npr. budizam pa su se zato revolucionarni muslimani digli na noge? Ili to ima veze sa politickim ciljevima?? Covjece, lupetas strasno, kakve religijske revolucije??
Religijska revolucija ti je reformacija ili revolucija koju je pokrenuo egipatski faraon Ehnaton (ili Amenofis) kada je u 14. vijeku prije Hrista u Egiptu odbacio politeizam a uveo monoteizam.
Nemas pojma o cemu pricas, revolucije koje su se desilo nedavno u islamskim zemljama nemaju veze sa islamom niti im je izvoriste u religiji.

4. Covjece opet bulaznis... Ko je, pobogu, pominjao svjetovno ili pozitivno pravo???
Ja sam ti pricao kako se RELIGIJE razlikuju po pitanju pogleda na svijet. Nisam pominjao nikakvo pozitivno, svjetovno, rimsko niti bilo koje drugo pravo.
Pokusacu da ti pojasnim jos malo, valjda ces sad skontati.
Primjer ove tipologije su ti npr. Adventisti. (Ova tipologija se odnosi na sve religijske pokrete). Adventisti su religijski pokret koji u potpunosti negira drustvo i ovozemaljski zivot. Jako su zatvoreni, rukovode se samo Biblijom, ne priznaju nijedan drugi autoritet i naravno vjeruju u ponovni dolazak Hrista i orijentisu se samo prema tom dogadjaju, dakle okrenuti su ONOM svijetu.

5. Iranska revolucija je konacno jedan valjan primjer revolucije koja ima i religijsku konotaciju. Eto, da ne kazes da se ja korigujem ili da ne citam ono sto pises.
Ali ti si davno skrenuo sa kursa, od pocetka (od samog Marksa i toga na sta je on mislio), govori se o samoj religiji, idejama i porukama koje pruzaju religije u cjelini, a ne o pojedinacnim drustvima/drzavama poput muslimana u Iranu, hriscana u Engleskoj ili slicno.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 16:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@Elvise

"Primjer ove tipologije su ti npr. Adventisti. (Ova tipologija se odnosi na sve religijske pokrete). Adventisti su religijski pokret koji u potpunosti negira drustvo i ovozemaljski zivot. Jako su zatvoreni, rukovode se samo Biblijom, ne priznaju nijedan drugi autoritet i naravno vjeruju u ponovni dolazak Hrista i orijentisu se samo prema tom dogadjaju, dakle okrenuti su ONOM svijetu.2

nemoj pisati nesto sto ne znas... :wink: (vezano za negiraju drustvo, potpuno zatvoreni).. :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
@Elvise

"Primjer ove tipologije su ti npr. Adventisti. (Ova tipologija se odnosi na sve religijske pokrete). Adventisti su religijski pokret koji u potpunosti negira drustvo i ovozemaljski zivot. Jako su zatvoreni, rukovode se samo Biblijom, ne priznaju nijedan drugi autoritet i naravno vjeruju u ponovni dolazak Hrista i orijentisu se samo prema tom dogadjaju, dakle okrenuti su ONOM svijetu.2

nemoj pisati nesto sto ne znas... :wink: (vezano za negiraju drustvo, potpuno zatvoreni).. :roll:

OK, u cemu je problem sa vama dvojicom?

Pricate toliko gluposti i to sve uz parolu kako sagovornik grijesi i ne zna o cemu prica a vi iznosite gomilu gluposti za koju je potrebno 5 minuta provjere u bilo kojoj literaturi da bi se i uvidjela.

Evo ti citat iz "Soc. religije" Vuke Pavicevica:
"Advenstisticke sekte vjeruju u nastupajuci slom sadasnjeg svijeta i ponovni dolazak Hrista, i pripremaju se za njega. Hrista smatraju ne samo za spasioca vec i za bozanskog vladaoca. Bozije carstvo predvidja se samo za one koji ispovjedaju ovo ucenje (fusnota 1) i pridrzavaju se moralnih propisa. Za prijem u zajednicu zahtjeva se priprema i poznavanje ucenja. Oficijelnu crkvu smatraju za Antihrista, preziru duhovno obrazovanje ali nauku odbacuju samo ukoliko se sukobljava s njihovim ucenjem. Neprijateljski se drze prema postojecem drustvu i raduju se njegovom slomu (fusnota 2).

Fusnota 1 - zatvorenost sekte.
Fusnota 2 - negiranje svijeta (drustva).

Ovo je citat iz Paviceviceve knjige a ovu tipologiju je izvrsio Brajan Vilson, jedan od najpoznatijih sociologa religije.

Ali kao i uvijek, na BL forumu uvijek ima ljudi koji to bolje znaju... :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 16:54 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
covjece, nisam ti rekao nesto tipa "lupas"..vec da ne pises sto ne znas...e sad ti malo razmisli zbog cega ti govorim..(neko ko je bio na obe strane rijeke valjda zna bolje nego sociolog)..

neprijateljski se drze prema drustvu... :lol: :lol: :lol: zatvorene sekta... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 16:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Elvise,na forumu ima par adventista,čini mi se,i ne djeluju nimalo zatvoreno :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
(neko ko je bio na obe strane rijeke valjda zna bolje nego sociolog)

Ne vjerujem sta citam...

Pa isto ovo ce mi Jehovin svjedok reci na vratima jer je nafilovan glupostima iz sekte koje je i sam prihvatio.

I ne, naravno da neko ko je bio na obje strane rijeke ne zna bolje od sociologa jer taj neko ne moze biti objektivan. Sta sad, ti si upoznao nekih finih ljudi medju adventistima i sad ovdje mozes da pametujes misleci da si samo zbog toga ti u pravu :roll: :roll:

Imas citat, imas te fusnote koje sam naznacio a ti sad izvoli pa mi dokazi da ucenje adventista (a ne nekog Pere ili Dzona kojeg si poznavao) nije takvo, a nemoj da pucas smajlije pokusavajuci tako, bez ijednog argumenta osim prepotentne izjave da si bio sa obje strane rijeke, da sudjelujes u raspravi...

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 23 Apr 2011, 17:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Elvise,na forumu ima par adventista,čini mi se,i ne djeluju nimalo zatvoreno :)

Dodjavola pa zar i ti..
Ko je dodjavola pricao o pojedincima?
Ja pricam o cjelokupnom pokretu, njihovom ucenju i slicno.

Zatvoreni u smislu da su zatvoreni prema ostalom drustvu, spaseni ce biti samo oni koji prihvataju njihovo ucenje, dakle postoje samo oni "odabrani" koji ce biti spaseni.
Ovo ne znaci da oni ne idu okolo i ne vrbuju druge clanove.

Ljudi, bez uvrede, ali vidi se da niste ni slova procitali o sektama generalno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]