spavac je napisao:
pitam dva puta da ne ispadne kasnije da se nismo sporazumjeli, il ono lazem ja il lazes ti...
da li ce drugi put doci kao poslanik, Mesija,car il prorok, sta kaze Kuran? i zasto bas Isa dolazi drugi put?
@JR
a sto ti je avatar sladak...

Bilježe, Buharija i Muslim od Ebu Hurejrea r.a., da je Allahov Poslanik a.s., rekao: ”Tako mi onoga u čijoj je ruci moja duša, jos samo malo, pa ce među vas siči Isa sin Merjemin, pravedni vladar, slomiće krst, ubiti svinju i prekinuti ratove. Imetka će biti na pretek, toliko puno da ga neće imati ko uzeti. Samo jedna sedzda će biti vrednija od dunjaluka i svega sto je na njemu.”
Riječi Uzvišenog Allaha: „I zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika…!” – A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.”, do riječi Uzvišenog: „I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih svjedočiti.” (En-Nisa, 157-159) Ovi ajeti s jedne strane ukazuju na to kako Jevreji nisu ni ubili ni razapeli Isa sina Merjemina, nego ga je Allah sebi uzdigao, kao sto je u Njegovim riječima: “...sigurno je da ga nisu ubili, već ga je Allah uzdigao Sebi.” (En-Nisa, 157-158)
A to sto ce bas Isa a.s. da se vrati na zemlju to samo dragi Bog zna zasto je izabro bas njega.
Nadam se da si zadovoljan