banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 428 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Smijem se, prijatelju, tvojoj namjeri u usmjeravanju razgovora. Pa nisam se ni ja juce rodio, vec malo ranije!

Za Jevreje, kazes, ne postoji sveti lakat. A sta je
Citiraj:
sacred amah
? Oni znaju da je postojao, ali iz inata prema Bogu nece da ga priznaju kao duzinu od 25 inchi.
Citiraj:
The stature of the human body, according to the Talmudists, contains about 3 cubits from the feet to the head. Now the ordinary stature of men, when they are barefoot, is greater than 5 Roman feet and less than 6 Roman feet. Take a third part of this and the vulgar cubit will be more than 20 unicae and less than 24 unicae of the Roman foot; and consequently the Sacred Cubit will be more than 24 unicae and less than 28 + (4/5) unicae of the same foot.
Sir Isaac Newton

Sveti lakat u svemu tome nije ni bitan, uzimacemo inche ili centimetre. I opet se nista ne mijenja.

I drzimo se teme. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

JEDAN OD PRIMJERA IZVODJENJA MJERA

Engleski foot( stopa)

Engleski foot (stopa) sastoji se od 12 inchi ili 30,48 cm.

Ako u zvanicnim cenzurisanim izvorima podataka trazite iz cega je zapravo izvedena ova mjera, naci ceta samo istorijske podatke o razlicitim duzinama ove mjere kod razlicitih naroda u razlicitim vremenskim periodima. No, mi se necemo zadrzavati na tome, nego cemo direktno na primjeru pokazati iz cega je izvedena ova mjera.

Za pocetak cemo uzeti biblijski sveti lakat, lakat kojim je gradjena Velika piramida.

Dakle, duzina svake strane baze Velike piramide je 365,242 svta lakta kao simbolika 365,242 dana tropske godine. Dvije strane Piramidine baze duge su 730,484 svetih lakata i ovo je brzina okretanja Zemlje oko njene ose u 1 sekundi.

I posto jedan dan ima 24 casa, a 24 casa imaju 86.400 sekundi, to znaci da ako po svakoj sekundi imamo duzinu od 730,484 svetih lakata, za 24 casa to je duzina od 63.113.817,6 svetih lakata = 1.577.845.440 = 40.07.727.418 cm = 40.077,27418 km.

I kako je od ovih 63.113.817,6 ili 40.077,27418 km izvedena mjera koju englezi zovu foot? Evo ovako:

Ukupna duzina od 63.113.817,6 svetih lakata podijeljana je na ukupni broj dana u godini:

63.113.817,6 : 365,242 = 172.800 svetih lakata.

Sad dolazi broj 360.000 jer je foot 360.000 dio duzine 172.800 svetih lakata:

172.800 : 360.000 = 0,48 svetih lakata = 1 foot = 12 inchi = 30.48 cm = duzina Zemljine rotacije za 0.24 sekunde.

I sad ce se opet neko naci da kaze da mjere Velike piramide nisu tacne, jer "po nauci" bla, bla, bla...
Po kojoj nauci? Po stvarnoj nauci ili po nauci za ubijanje vjere u ljudima. Evo , ja sam samo pokazao parce te stvarne nauke, ali dresirani mozgovi to ne mogu da prihvate, jer im je razum ukalupljen pod presom ispiraca mozgova.

Posebna tema je zasto je uzet 0,24 dio od 1 sekunde, tj. 360.000 dio dana. E to ima veze sa definisanjem mjere zvane zlatni karat (pogledati ZLATNI KARAT na http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=1 ... &start=100 )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ево баш је неки дан у Високо долазила делегација из Египта, кажу вадили крштенице за нова документа....

А баш тих дана је одјекнула вијест да је у пирамиди откривен пергамент на којем је писало:

"...а нећаку Кеопсу остављам љетниковац у Египту..."

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sedam svjetskih čuda:

1. piramide u Visokom
2. Zeusov hram u Tuzli
3. Kolos sa Kleka
4. Artemidin hram u Bihaću
5. Halinkarnasov mauzolej u Jajcu
6. Neumski svjetionik
7. Fatini viseći vrtovi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:black:

Poslednji put menjao Vidusa dana 21 Mar 2007, 02:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 22:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Eh, prijatelju...Procitaj moj 'signature' dole u uglu, hoces li...?

A kao drugo-mozda se nisam ogradio. U Bibliji ne postoji nikakav 'sveti lakat'. To je deo jevrejske tradicij, odakle su pokupili-nemam pojma, samo znam da je misticizam mesavina vise religija, a ne sam jedne.

Jevreji su imali svoj sistem racunanja, posebno kada je su u pitanju dimenzije o kojima smo ovde pricali.

Pored toga, ja nisam tvrdio da mere piramida nisu tacne, i slazem se da jesu verovatno u milimetar, ja se ne bavim toliko, isto tako jos manje znam pozadinu toga, odnosno zasto su "oni" odlucili neki drugaciji sistem merenja, bla bla bla...

Kada spomenes nauka, ja se pitam koja nauka...? :)

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Eh, prijatelju...Procitaj moj 'signature' dole u uglu, hoces li...?

Mislis da ako znas hebrejski, posrkao si svu nauku? :lol:

Citiraj:
A kao drugo-mozda se nisam ogradio. U Bibliji ne postoji nikakav 'sveti lakat'. To je deo jevrejske tradicij, odakle su pokupili-nemam pojma, samo znam da je misticizam mesavina vise religija, a ne sam jedne.

To da u Bibliji ne postoji sveti lakat, to tvrdis ti svojim hebrejskim potpisom! =D>
Citiraj:
Jevreji su imali svoj sistem racunanja, posebno kada je su u pitanju dimenzije o kojima smo ovde pricali.

Jevreji NEMAJU svoj sistem racunanja, oni samo nagadjaju: koliko autora, toliko razlicitih podataka.

"Darkei Teshuvah endorses the position of Hatam Sofer and states that the length of an amah according to Hatam Sofer is 63.8 centimeters. Thus, according to Darkei Teshuvah, an amah equals 25.12 inches and, accordingly, a mil equals 1276 meters or 4186.35 feet. Hatam Sofer’s calculations are thus significantly greater than those of the earlier-cited authorities."

Zar ne vidis ili neces da vidis da je razlika od svetog lakta ovdje samo 3 milimetra?

IZVOR:
http://www.traditiononline.org/news/art ... ?id=100741

Sta je sveti amah vec sveti lakat!

Jevreji o ovome treba da uce od pyramidologa, narocito od mene.

Citiraj:
Pored toga, ja nisam tvrdio da mere piramida nisu tacne, i slazem se da jesu verovatno u milimetar, ja se ne bavim toliko, isto tako jos manje znam pozadinu toga, odnosno zasto su "oni" odlucili neki drugaciji sistem merenja, bla bla bla..

Piramida kao i svagi gradjeviski objekat gradjena je prema svom arhitektonskom planu u kojem mogu biti decimale. Svako razuman zna da se te decimale ne mogu prenijeti i na objekat.

Citiraj:
Kada spomenes nauka, ja se pitam koja nauka...?

Nauka koja se bavi predmetom teme.

PS Ti i dalje ko kisa oko Kragujevca. Ni o jednoj temi konkretno ne smijes da zucnes, nego me zamaras dogmatima svog uma. :new-bday:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 02:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MJESEC, ZEMLJA I BROJ Pi

Lunarni (sinodik) mjesec = 29,53010037 dana.

Lunarna godina = 354,3612044 dana

Zemljin ekvator = 40.077,27418 km:

40.077,27418 : 354,3612044 = 113,09724 km

113,09724 : 360.000 =0,000314159 km = 3,14159 dcm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 19:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Mislis da ako znas hebrejski, posrkao si svu nauku?

Naravno da ne, ali dobro znam da ne postoji sveti lakat u Bibliji, i da je to postbiblijska tradicija, i to izgleda mnogo kasnija nego sto se cini. Nisam li ti pomenuo merkava misticizam i kabale?

Citiraj:
To da u Bibliji ne postoji sveti lakat, to tvrdis ti svojim hebrejskim potpisom!

Glupost. Uzmi pa sam citaj, probaj mi nadji termin 'sveti lakat'. Ne mozes tek tako da koristis sekularne termine da bi tumacio Bibliju. Mozes, naravno, ali tada ces da racunas dimenzije piramide, Ajfelove kule, kineskog zida, i slicno, da bi dobio neki zanimljiv rezultat. A to nije hermenautika, vec misticizam. ja se ne bavim misticizmom.

Citiraj:
Jevreji NEMAJU svoj sistem racunanja, oni samo nagadjaju: koliko autora, toliko razlicitih podataka.

Naravno. Sve nagadjaju. :)

Citiraj:

Tacno tako, ali gde se u Bibliji spominje sveti amah????

Citiraj:
PS Ti i dalje ko kisa oko Kragujevca. Ni o jednoj temi konkretno ne smijes da zucnes, nego me zamaras dogmatima svog uma.

Mozda, ali nisi bio dovoljno ubedljiv. Sta sad, ja se ne slazem u tvoj sistem, ti si piramidolog, ili sta li vec, i pravis od mene kretena, omalovazavas me, diskreditujes i zelis da pricamo o necemu? Nesto se ne uklapa u tvoj sistem racunanja, i ti se tako ponasas?? Drugo, na kojoj to temi ne smem da zucnem?? Eno ti, jednu sam postavio odavno, pa sto se nisi javio da kazes nesto?? Izvoli pa 'zucni' nesto, ako imas sto reci?

Tacne su dimenzije koje navodis, inchi i slicno, ali ne mogu da se slozim oko ostalog, jer to je nametanje naseg misljenja u Bibliji, to je klasicno ucitavanje nasih presupozicija u text. Cak ni jevrejski mistici ne mogu u Bibliji naci 'sveti lakat' termin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Mislis da ako znas hebrejski, posrkao si svu nauku?

Naravno da ne, ali dobro znam da ne postoji sveti lakat u Bibliji, i da je to postbiblijska tradicija, i to izgleda mnogo kasnija nego sto se cini. Nisam li ti pomenuo merkava misticizam i kabale?

Citiraj:
To da u Bibliji ne postoji sveti lakat, to tvrdis ti svojim hebrejskim potpisom!

Glupost. Uzmi pa sam citaj, probaj mi nadji termin 'sveti lakat'. Ne mozes tek tako da koristis sekularne termine da bi tumacio Bibliju. Mozes, naravno, ali tada ces da racunas dimenzije piramide, Ajfelove kule, kineskog zida, i slicno, da bi dobio neki zanimljiv rezultat. A to nije hermenautika, vec misticizam. ja se ne bavim misticizmom.

Citiraj:

Naravno. Sve nagadjaju. :)

Citiraj:

Citiraj:
PS Ti i dalje ko kisa oko Kragujevca. Ni o jednoj temi konkretno ne smijes da zucnes, nego me zamaras dogmatima svog uma.

Mozda, ali nisi bio dovoljno ubedljiv. Sta sad, ja se ne slazem u tvoj sistem, ti si piramidolog, ili sta li vec, i pravis od mene kretena, omalovazavas me, diskreditujes i zelis da pricamo o necemu? Nesto se ne uklapa u tvoj sistem racunanja, i ti se tako ponasas?? Drugo, na kojoj to temi ne smem da zucnem?? Eno ti, jednu sam postavio odavno, pa sto se nisi javio da kazes nesto?? Izvoli pa 'zucni' nesto, ako imas sto reci?

Tacne su dimenzije koje navodis, inchi i slicno, ali ne mogu da se slozim oko ostalog, jer to je nametanje naseg misljenja u Bibliji, to je klasicno ucitavanje nasih presupozicija u text. Cak ni jevrejski mistici ne mogu u Bibliji naci 'sveti lakat' termin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 02:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Ne spomine se rijec sveti , ali se spominje amah. Sveti je zbog toga sto je Mojsiju dat od Gospoda i umjesto amah, slobodno se moze reci sveti amah.

Citiraj:
Mozda, ali nisi bio dovoljno ubedljiv. Sta sad, ja se ne slazem u tvoj sistem, ti si piramidolog, ili sta li vec, i pravis od mene kretena, omalovazavas me, diskreditujes i zelis da pricamo o necemu?[/quote]

Pogresno si me razumio: samo sam ti kontrirao zbog tvog insistiranja na tvom hebrejskom potpisu. :wink:

Ono zucni odnosi se na ovu temu, a ne na ostale.

Citiraj:

Citiraj:
Darkei Teshuvah endorses the position of Hatam Sofer and states that the length of an amah according to Hatam Sofer is 63.8 centimeters. Thus, according to Darkei Teshuvah, an amah equals 25.12 inches and, accordingly, a mil equals 1276 meters or 4186.35 feet. Hatam Sofer’s calculations are thus significantly greater than those of the earlier-cited authorities.

Ja sam ti postavio sajt u kojem ti jevrejski mistici nagadjaju o svetom amahu, tj. o svetom laktu. I neki su vrlo blizu. Ali ti to ne zelis da vidis, ti samo tvrdis da to ne postoji. Ponasas se kao onaj milicioner sto je izgubio kapu.
Uostalom, oni jevrejski mistici koji tacno znaju duzinu svetog amaha, tj. svetog lakta odredili su duzinu inca, duzinu stope, metra, grinicki meridijan...I sve to pomocu Piramide i svetog lakta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ne spomine se rijec sveti , ali se spominje amah. Sveti je zbog toga sto je Mojsiju dat od Gospoda i umjesto amah, slobodno se moze reci sveti amah.

Ne moze se slobodno reci, jer taj termin nije bio upotrebljiv do pojave jevrejskih mistika koji su uneli svoju interpretaciju u Bibliji. Judaizam ih nikada nije priznavao za pravu religiju.

Drugo, amah je iznosio manje nego mera koja se koristila u Egiptu. Jevrejski mistici su bili pod uticajem egipatske kulture i filozofije, otuda ideja 'svetog lakta'.

Citiraj:
Ja sam ti postavio sajt u kojem ti jevrejski mistici nagadjaju o svetom amahu, tj. o svetom laktu. I neki su vrlo blizu. Ali ti to ne zelis da vidis, ti samo tvrdis da to ne postoji. Ponasas se kao onaj milicioner sto je izgubio kapu.
Uostalom, oni jevrejski mistici koji tacno znaju duzinu svetog amaha, tj. svetog lakta odredili su duzinu inca, duzinu stope, metra, grinicki meridijan...I sve to pomocu Piramide i svetog lakta.

Moguce, ali nije Biblija knjiga koja govori o tim dimenzijama, niti je to njena centralna poruka. Vidi kada su nastali ti mistici, koliko je starije jedno takvo tumacenje.

Drugo, Biblija ima svoje principe tumacenja, a oni se nalaze u njoj samoj, nasa mudrost se sastoji u tome jedino da ih povezemo. Princip 'brojeva' kakvog ga ti iznosis (i mistici) je stran Bibliji. Ona nema nekakve posebne veze sa egiptom. Ne negiram tacnost mera iz Egipta, negiram interpretaciju Biblije pomocu sistema mera egipatske kulture.

Mislim da smo se razumeli sada. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 01:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti ne vjerujes cak i da ti se nacrta. :lol:

Zaista smo se razumjeli: to o svemo ovome pojma nemas.
Vjerujes u cistiliste i u papinu bezgresnost, a ne vjerujes u ono sto pise, jer je to zvanicni stav tvoje jerestine. Kako bi ti razumio mistiku, kad tvoja crkva ne pociva na mistici, nego na ljudskim postavkama? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 19:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

[-X
Izvini, jer ti ovim stavom/komentarom pokazujes svoje pravo lice ili...sta??

Odakle ti ideja da verujem u papinu bezgresnost, cistiliste i ostalo?? Kako te nije sramota da tako uopste razgovaras?? Bravo majstore, svaka cast na dijagnozi. =D>

Drugo, kada bi ista znao o katolicima, onda bi znao da paganstina pociva usred Vaticana, nista manji misticizam i paganizam nego li onaj koji je u Bibliji opisan kao zao.

Razumeli smo se ko nema pojma o onome o cemu pise. :walk:

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Antropos je napisao:
[-X
Izvini, jer ti ovim stavom/komentarom pokazujes svoje pravo lice ili...sta??

Odakle ti ideja da verujem u papinu bezgresnost, cistiliste i ostalo?? Kako te nije sramota da tako uopste razgovaras?? Bravo majstore, svaka cast na dijagnozi. =D>

Drugo, kada bi ista znao o katolicima, onda bi znao da paganstina pociva usred Vaticana, nista manji misticizam i paganizam nego li onaj koji je u Bibliji opisan kao zao.

Razumeli smo se ko nema pojma o onome o cemu pise. :walk:

Poz.

Deset puta ti pokazujem primjere svetog lakta: na odnosu izmedju Solomonovog hrama, Zemlje i Velike piramide, na jednom subotnjem danu hoda, u Jezekiljevom prorostvu, citiram Jevreje koji se bave svetim laktom... Ali, najbolje je samo papagajski ponavljati: "Ne postoji, ne postoji sveti lakat u Bibliji!"

I sto se stidis sto si rimokatolik? Ili nisi?

A o Velikoj piramidi zaista pojma nemas i tu nema sta da se ljutis! Nemam ni ja o mnogim stvarima , pa sta? Niko nije sveznalica!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 15:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Deset puta ti pokazujem primjere svetog lakta: na odnosu izmedju Solomonovog hrama, Zemlje i Velike piramide, na jednom subotnjem danu hoda, u Jezekiljevom prorostvu, citiram Jevreje koji se bave svetim laktom... Ali, najbolje je samo papagajski ponavljati: "Ne postoji, ne postoji sveti lakat u Bibliji!"

Hm, ja sam pokazao da nisu u pitanju iste dimenzije, pa ne moram ja stalno biti papagaj. I ti si, pa nikom nista.

Citiraj:
I sto se stidis sto si rimokatolik? Ili nisi?

Ne, naravno, sta sam sada i lazov??

Citiraj:
A o Velikoj piramidi zaista pojma nemas i tu nema sta da se ljutis!

Pa nikada nisam ni tvrdio da imam, samo znam da ne postoji sveti lakat u Bibliji, i da je to mera koja se nije koristila u Bibliji, eto to bar znam.

Citiraj:
Nemam ni ja o mnogim stvarima , pa sta?

Pa nista. :)

Citiraj:
Niko nije sveznalica!

Zavisi, neko uvek misli da jeste. Ali, u sustini nije. Samo Bog sve zna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 02:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Hm, ja sam pokazao da nisu u pitanju iste dimenzije, pa ne moram ja stalno biti papagaj. I ti si, pa nikom nista.

Ti pokazujes obicni lakat. I to je za tebe dogmat vjerovanja. Pa vjeruj, to je tvoje pravo, a ne pravo realnosti.

Citiraj:
Pa nikada nisam ni tvrdio da imam, samo znam da ne postoji sveti lakat u Bibliji, i da je to mera koja se nije koristila u Bibliji, eto to bar znam.

Ne, ne, ti ne znas, u stvari ti ne zelis to da znas. Ali, to je tvoja vjera i tvoja privatna stvar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 13:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2007, 12:47
Vidusi
Uz svo uvažavanje i poštovanje želeo bih da vam se obratim podsećajući vas na reči iz Biblije gde se kaže da je ljudska mudrost pred Bogom ludost pritom ovde se ne misli na korisnost podataka o jediničnim merama već o pokušaja da se matematičkim putem dođe do podataka kad će Hrist doći kao i razmišljanju o opravdanju (spasenju) kroz saznanje matematičkih rezultata. Slažem se sa vama o blizini Hristovog dolaska i to je jasno svakom izučavaocu Biblije i naravno da nam je potrebno da svakodnevno ,,stražimo'' što ne znači da će mo znati dan Njegovog dolaska. Mnogo je važnije živeti po Božijoj reči i ne biti idolopoklonik na šta je Bog najviše mrzio. Mnogo vremena sam se bavio piramidama (čarobnim štapovima kojima su po nekim spisima bili prenošeni kameni blokovi, zatim elektro-lizi zlata u tom vremenu, balsamovanju i pomazanju, raznim merama u odnosu na nebeska tela, uranijumu,i još nekoliko tajni) međutim kasnije sam shvatio da to nije povezano sa Biblijskim tekstovima mada se može ponešto izvući iz konteksta ali je to veoma opasno raditi jer se time postaje Bogoborac. Pre ili kasnije to će te uvideti sem ako ne želite podhranjivati svoj senzacionalistički duh.Sve što nam je potrebno za spasenje naći ćemo u Bibliji, naravno da mi imamo pravo na slobodu mišljenja ali nam ništa drugo neće vrediti sem Božije reči. Veličajmo Boga a ne sebe a to ćemo ostvariti živeći po istini i verujući napisanoj Božijoj reči zato govorimo o Isusu Hristu a ne o piramidama kao eventualnim ,,svetinjama'' ili kosmičkim centrem.
U prilogu poklanjam sledeći tekst
TAJNA BEZAKONJA
Bezakonje koje se tajno radi postoji od početka crkve i traje i danas i još uvek se tako zove sve do momenta kad će se dati čoveku bezakonja da menja vremena i zakone onda prestaje biti tajna jer je dostigla svoju

36
kulminaciju i postaje javno bezakonje. Pre 20 vekova se lako mogla uočiti tajna bezakonja jer svi znaše istinu pa je neistina štrčala i lako bivala otkrivena dok je danas situacija obrnuta pa onaj ko čini po Božijoj reči u mnogome se razlikuje od svog okruženja. Narod je izgubio predstavu o pravom služenju Bogu i okrenuo Njegovu reč naopačke pa nemaju orjentir po kojem bi mogli uvideti koliko su daleko od istine jer taj isti putokaz pogaziše i svako ide u drugom pravcu kako ga noge nose. Apostoli su ukazali na tu tajnu bezakonja jer su pagani među Jevreje unosili zablude a Jevreji rastrzani između više struja i učenja počeše prihvatati neistinu. Jevreji su se našli zatečeni u vremenu nepoznavši najavljenog Mesiju pa pristaše u prolivanje Njegove krvi što je najbolji pokazatelj kako su slabo razumeli spise starih proroka a pogotovo Isaije. Sotona je jedva dočekao tu priliku pa im reče da Hrist nije obećani Mesija i da nije vaskrsnuo već ga učenici ukradoše. Kasnije narod videći da behu prevareni poverovaše u Hrista jer znadoše da je zaista vaskrsnuo. Ali tu ih sotona čeka sa drugom prevarom kad već priznaše Hrista neće im dozvoliti da slave Otkupitelja već im podbaci svoju napravu za ubijanje da nju ljube , klanjaju joj se i slave je navodno ljubeći krstaču oni ljube Hrista kakve li prevare. Možete izljubiti sve slike, kipove, zidove i krstače i lomače vi time neljubite Hrista već postajete idolopoklonik upravo ono što sotona i želi da budete. Druga sotonina varka se odnosi na reč Božiju. Bog izdvoji sedmi dan između ostalih i blagoslovi taj dan kao dan za sećanje na Boga i za odmor. Sotona ga zameni za dan Hristovog vaskrsenja i ako ne priznaje Hrista niti vaskrsenje ali to sve čini u cilju zavođenja naroda da otpadnu od Boga zbog neposlušnosti kao što se zbi sa njim. Vi slavite taj jedan dan u godini kad pada vaskrsenje ali nemojte to činiti svakih sedam dana jer držeći nedelju vi slavite Hristovo vaskrsenje preko 50 puta godišnje jer toliko ima nedelja u godini. Setimo se ponovo da rekoše da se nedelja slavi u znak Hristovog vaskrsenja jer vidite sad prevaru? Gde je onda Božiji sedmi dan? Taj dan je naravno subota kako piše u Bibliji ali to sotona nikako ne dozvoljava da ljudi uvide i drže jer bi onda činili po Božijoj reči a ne po njegovoj. Vi držite subotu kako Bog reče a slavite jednom godišnje dan vaskrsenja a ne svakih sedam dana i tad činite po Božijoj reči. Subotnji odmor je blagosloven i ko god uđe u taj pokoj (subotni mir) i on počiva u taj dan kao što i Bog učini. Neki Hrista nazivaju subotom pa kažu da bi se ušlo u odmor mora se ući u Hrista ako bi bilo tako onda Bog stvorivši šest dana stvori Hrista i u njega uđe da se odmori. Da li Izraelci u pustinji ulaziše u Hrista ili držaše subotu kao znak poslušnosti i odmora? Kako Otac odmara subotom tako i Sin a sa njima svi anđeli i sva vojska pravednika. Izrael ne uđe u taj pokoj (odmor) zbog svoje neposlušnosti jer izlaziše i subotom da bi skupljali hranu koje tada nije bilo. Zato Bog odredi drugo vreme kad će im se pružiti prilika da uđu u pokoj jer će im poslati Iliju da obrati srca otačkoj veri.Pogledajmo kako su stvari krenule od početka. Krst je paganska naprava za najsramnije mučenje i ubijanje jer svi razapeti behu goli. Na taj način se protivnik ponižavao kao ljudsko biće umirući od trovanja, žeđi i zbog obilnog krvarenja. Zato piše da načiniše od Hrista ,, stvar za gledanje '' mada je on dole imao pregaču. Prilikom razorenja Jerusalima oko samog grada razapeto je nekoliko stotina hiljada Jevreja tako da se između krstova jedva prolazilo i veoma je smrdilo. Grad je u tom vremenu imao između 2,5 i 3 miliona stanovnika zajedno sa onima što dođoše na praznik. Tu Rimsku napravu za mučenje mnogi i danas sa ponosom nose i time pokazuju čija su deca dok je za Jevreje ta naprava uvek bila nečista. Danas ljube i poštuju tu napravu umesto da poštuju onog što postrada na toj napravi. Tako se slava prebacuje sa Otkupitelja na predmet. Kad Hrist govori da uzmemo svoj krst i pođemo za njim to neznači da trebamo krstaču staviti na rame i šetati sa njom već da uzmemo svoje breme to jest sramotu i prezir na koje ćemo naići zbog Hrista i njegove reči. Kad Apostol kaže da će se hvaliti krstom Hristovim to neznači da će se hvaliti Rimskom napravom već (jer Hrist ne napravi sebi krst da bi se njegovim krstom hvalio) to znači da će se hvaliti onim što se postiglo na tom krstu. Hvaliće se delom koje Hrist učini na krstu zato se hvali a ne ljubeći krstaču i klanjajući pred njom. Kroz smrt na krstu Hrist nas otkupi i uze ključeve od smrti zbog nas da bi Njega poštovali a ne predmet. Apostol se hvali da kroz krst stiže radosna vest Jevanđelja što je zasluga Hristova jer je tu plaćena cena za naš greh i savršena žrtva prineta. Time nije krst slavan već onaj što sve to pretrpi na njemu zbog nas.,,Rimske vlasti su surovo progonile hrišćane: spaljivali na lomači, razapinjali su ih na krst ili bacali divljim zverima u areni.'' Oni što su progonili i ubijali Hristove sledbenike nosili su velike znakove krsta na sebi. To je sve istorija zabeležila da bi prepoznali ko su navodne Božije sluge koje vas ubijaju u ime vere a ko su oni što okreću i drugi obraz. Tacit (Rimski istoričar) u ,,Analima'' beleži ,,...Raširio se glas da je on (Neron) dok je grad goreo, izašao na pozornicu u svojoj kući i pevao poredeći požar Rima s nekadašnjom propašću Troje... Međutim i dalje su kolale priče da je požar podmetnut po naređenju da bi stao na put tim glasinama, Neron je proglasio za
37
navodne krivce hrišćane i počeo ih kažnjavati teškim mukama. I kada su počeli da pogubljuju hrišćane, ljudima je to služilo kao zabava. Oblačili su ih u kože divljih zveri i puštali na njih pse da ih rastrgnu. Raspinjali su ih i na krstove i palili kao neke buktinje kada bi pala noć. Neron je ustupio svoje vrtove za te predstave''Da li ste i dalje ponosni na giljotinu, krstaču ili lomaču? Nedelja nam takođe stiže odakle i krst a to je preko Rima a otkud stiže u Rim naći ćemo u knjizi ,,Istorija starog Rima'' str. 450 ,, Među vojnicima uvek je bilo mnogo poštovalaca Mitre, koji su mu se molili kao personifikaciji ,,nepobedivog sunca'' (Sol invictus).'' Rimska vojska osvajajući druge teritorije prihvata ponešto od svakog naroda, tako od Irana prihvataju Mitru (kult boga sunca) pa Pompejevi vojnici masovno poštuju i mole se tom božanstvu. Ta vojska razara Jerusalim i kasnije njihova država uspostavlja taj kultni dan nedelju da bi vojsku pridobili. Od Jevreja uzeše veru u Hrista koga oni isti ubiše kao i neke Apostole. Tako nastaje Hrišćanska vera sa paganskim danom Mitre i slikama, kipovima i krstom to traje sve do danas. Nije mi čudno što stari narodi ne poznaše istinu jer Biblija beše od strane Rima zatvorena u latinski (mrtvi jezik) kog su samo sveštenici koristili dok je narodu bio nepoznat. Ali zadnjih par vekova svako na svom jeziku može da pročita istinu a oni i dalje pristaju u idolopoklonstvo to mi nije razumljivo. Zabluda o čistilištu je proizvod iz iste kuhinje a tu se moglo mnogo zlata zaraditi prodajući ljudima oproštajnice od greha i navodnim moljenjem za mrtve. Poglavar te crkve ima najviše zlata na svetu i to vam je dokaz kome služi Bogu ili novcu. Tako bi se pristupilo ponovo u savez sestrinskih crkvi da nije bilo pitanje ,,ko će držati crkveni novac?'' Uskoro će sve odlike tih crkvi biti ozvaničene kao obavezne za poštovanje pa ko se nebude pokoravao javnom bezakonju biće progonjen, gladan, bolestan i ubijan. Pred tobom je stanovniče zemaljski put pa ti izaberi kojim ćeš ići i kome ćeš služiti

Znam da ovo nije tema vezana za piramide ali je važnija i korisnija za spasenje a ne za senzacionalizam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Какве везе има субота са пирамидама???

А аргументација се може примјенити онда на било који дан у недељи
или што рече један Човјек:

"...Није ли Син Човјечији господар и од суботе?..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RACUNANJE VREMENA PO VELIKOJ PIRAMIDI

Evo kako se izracunava vrijeme koje Velika piramida oznacava svojim dimenzijama: broj svetih sveti lakata izrazen u centimetrima (63,5 cm) mnozi se sa 40.000 - tim dijelom Zemljinog precnika sjever - jug, tj. mnozi se sa brojem 31.798,06102 cm. Za primjer uzecemo duzinu 6 svetih lakata:

( 6 x 63,5 ) x 31.798,06102 = 12.115.061,25 cm = 121,1506125 km. Tako je duzinom od 6 lakata predstavljeno 121,1506125 km sto je simbolika 121,1506125 godina ( 1 km = 1 godina ).

Sada cemo vidjeti sta oznacava Velika stpenica svojom visinom iznad baze Piramide.

Slika
Velika stepenica nalazi se na sjevernom dijelu Velike galerije pred ulazom u Portal Kraljeve odaje.

Visina Velike stepenice iznad baze Piramide:

A = 1663,508338 inchi
X = 1686,38567 inchi
B = 1699,508338 inchi

X = 1686,38567 inchi:

1686,28567 x 3,14159 = 5297,932357 inchi = 211,9172943 SL (svetih lakata) = 4278,985 godina od kraja sestog dana stvaranja svijeta do 25. decembra 4. g. st. ere: dan rodjenja Isusa Hrista.

B = 1699,508338 inchi:

1699,508338 x 3,14159 = 5339,16291 inchi = 213,5665164 SL = 4312,285711 godina od kraja stvaranja svijeta do pocetka 14. aprila 31. god. hriscanske ere: Velika subota, dan kad je Hristos sisao u ad, propovijedao jevandjelje u adu i izveo pravednike u nebesa.

Slika

"Ti si izisao na visinu, doveo si roblje, primio darove za ljude, a i za one koji se protive da ovdje nastavas, Gospode Boze!" (Psal. 67, 18
"Sjedjese u tami i u sjenu smrtnom, okovani u tugu i gvozdje;
Jer ne susase rijeci Bozjih i ne marise za volju Visnjega.
On ponisti srce njihovo stradanjem; spotakose se i ne bjese ko da pomogne.
Ali zavikase ka Gospodu u tuzi svojoj, i izbavi ih iz nevolje njihove.
Izvede ih iz tame i sjena smrtnoga, i raskide okove njihove.
Neka hvale Gospoda za milost njegovu, i za cudesa njegova radi sinova ljudskih!
Jer razbi vrata mjedena i prijevornice gvozdene slomi."
(Psal. 107,10 -16)

Slika

Kanal is podzemlja skoro vertikalno kroz Piramidu ka Velikoj galeriji pravac (K-B)simbol je Hristovoog silaska u ad, razvaljivanja kapija adskih i izvodjenje pravednika. I taj kanal bijase blokiran velikim granitnim blokom koji je Hristovim silaskom u ad izbijen u stranu. Pogledajte sliku:

Slika
Izbijeni granitni blok je sa lijeve strane prolaznog kanala.

Granitni kamen (tacka C) koji sprecava ulaz ka Velikoj galeriji bice razvaljen pri opstem vaskrsenju.

"Osnovacu Crkvu svoju i vrata paklena nece je nadvladati".

Osim ove piramide, koja je materijalna kapija pakla, postoji i duhovna piramida kao vrata paklena. I svi znamo ko stoji iza te duhovne paklene piramide. To su oni koji otpadjuju narod od Isusa Hrista i Njegove Crkve, varaju i zavode ljude stotinama nacina cineci tako nove zitelje podzemnog adskog carstva. I skoro sve su pore ljudskog zivota usmjerili u tom pravcu i sad djeluju direktno u Crkvi i kroz Crkvu. I mi neke od njih jasno prepoznajemo, neke naziremo, za neko jos ne znamo ciji su jer cute, cute. A istina se cutanjem izdaje. Oni koji su Bozji svjedoce Boga javno svuda i svagdje, i ustima i djelom.

"Ko odrzi rijec moju do kraja, bice spasen," rece Hristos. Pazimo, jer On kaza rijec moju, a ne rece rijeci moje. A gdje je rijec Gospodnja? Da u Pismu je, ali je i u Crkvi. A sveti Oci rekose da se ni jedna rijec Crkve ne smije mijenjati, jer ko izmijeni i jednu jedinu, otpao je od Crkve. A mi smo svjedoci i vidimo sta se radi u Crkvi i kuda nas vode i privode zestoki momci apostasije: u otpadnistvo od Crkve, u otpadnistvo od Boga i nasu propast u adu.

.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 428 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]