banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dragutin je napisao:
Psalma 110:1,2 koji govori o tome da će Hrist vladati "posred svojih neprijatelja" što znači da neće svi hteti da se podlože njegovoj vladavini

Dobar stih koji ujedno vjerovatno znači i to da će Hrist bar jedno vrijeme vladati a da ljudi to neće ni znati, ne svi ljudi ali mnogi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 17:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
:D

Upravo tako! Psalmista nadahnut Bozjom aktivnom silom, opisuje viziju: pocetak Hristove vladavine medju svojim neprijateljima na nebu i na zemlji. To je jedan od mnogobrojnih znakova koji jasno oznacavaju veoma blizak kraj ovog sistema stvari i nastupajuci skorasnji novi sistem u kome ce "pravda nastavati".

U skladu s ovom vizijom ide i vizija ostarelog apostola Jovana koji je "video" borbu uskrsnulog Isusa Hrista-arhandjela Mihaila i andjela protiv Satane i njegovih "andjela"-demona, koja se odigrala na nebu odmah nakon njegovog kraljevskog ustolicenja kada je Kralj Hrist odmah pristupio ciscenju "nebesa"-ispunjenju Jehovine volje koja se odnosi na "nebesa" simbolicno mesto boravka naseg Suverena.(Otkrivenje 12:7-10). 10. Stavak ovog poglavlja specificno naglasava:"I cuh jak glas na nebu kako govori:"Sada nastade spasenje i moc i kraljevstvo naseg Boga i vlast njegovog Hrista (1914. god.), jer je zbacen tuzitelj nase brace, koji ih optuzuje dan i noc pred nasim Bogom!"

Nastavak ovog izvestaja glasi u 12 stavku:"Zato veselite se nebesa (jer ih je Isus Hrist ocistio od Satane i demona koji vise nemaju pristup na nebu, vec cekaju unistenje u blizini zemlje gde im je ogranicena aktivnost) i vi koji prebivate na njima (duhovna stvorenja)! Tesko zemlji i moru (stanovnicima zemlje), jer Djavo sidje k vama (pojacana aktivnost Djavola i demona zapocela je 1914. kada je izbio 1. Sv. Rat i od tada do danasnjih dana stanje na zemlji se rapidno pogorsava-dokazi su vise nego vidljivi), s velikim gnevom, znajuci da ima malo vremena." Ovaj zavrsni deo 12. stavka sam za sebe govori-sto je vreme armagedona blize, aktivnost Satane i demona je sve vidljivija i snaznija!

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 17:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
hehe dragutini nisi odgovorio na pitenje opet direktno.

ajd na drugi nacin. koja je svrha pocetka vladavine kraljevstva bozijega od 1914. to je sljedece pitanje opet povezano sa onim prvim na koje izbjegavas odgovor, a taj je zasto smrt nije prestala ako je po tvom kraljevstvo bozije pocelo 1914 da vlada. jel mozes na ovo odgovoriti.ok

armagedon ostavi po strani, jer ces se zapetljati, prvo na ovo gore odgovori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 20:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
hehe dragutini nisi odgovorio na pitenje opet direktno.

ajd na drugi nacin. koja je svrha pocetka vladavine kraljevstva bozijega od 1914. to je sljedece pitanje opet povezano sa onim prvim na koje izbjegavas odgovor, a taj je zasto smrt nije prestala ako je po tvom kraljevstvo bozije pocelo 1914 da vlada. jel mozes na ovo odgovoriti.ok

armagedon ostavi po strani, jer ces se zapetljati, prvo na ovo gore odgovori.

Odgovorio sam ti na pitanje koje postavljas vise puta i na vise nacina, navodeci stavke koji podupiru moje izjave. Bolji i jasniji odgovor nemam-ne izbegavam. Mozda ti imas bolji odgovor!? Ako ga imas, iznesi ga i potvrdi biblijskim stavcima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 21:01 
staromodan
Korisnikov avatar

nisi naveo ono sto sam pitao. ajd ovako, reci samo da i li ne, na moje pitanja, jel moze, nista mi drugo ne treba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 21:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
nisi naveo ono sto sam pitao. ajd ovako, reci samo da i li ne, na moje pitanja, jel moze, nista mi drugo ne treba.

Spavac, prijatelju!

Bozje Kraljevstvo jos nije pocelo da vlada na zemlji!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 22:03 
staromodan
Korisnikov avatar

aha znaci na nebu, od 1914, jel tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 04:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
aha znaci na nebu, od 1914, jel tako.

Tako je!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 06:55 
staromodan
Korisnikov avatar

ok, idemo dalje

7 vremena iz Danila 4:16, na koga se odnose- kratko i jasno molim odgovor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 17:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ok, idemo dalje

7 vremena iz Danila 4:16, na koga se odnose- kratko i jasno molim odgovor.

Stavci 20-37 4. poglavlja knjige Danila pokazuju da ovo prorocanstvo ima ispunjenje na Navuhodonosoru. Ali ima i vece ispunjenje. Kako to znamo? Stavci 3-17 pokazuju da je san koji je Jehova dao kralju Navuhodonosoru u vezi s Kraljevstvom Bozjim i Bozjim obecanjem da ga da 'kome hoce'... cak 'najnizem izmedju ljudi'. Citava Biblija pokazuje da je Jehovina namera ta da njegov sin Isus Hrist vlada kao njegov poslanik nad covecanstvom (Ps. 2:1-8; Dan. 7:13,14; 1.Korin. 15:23-25; Otkr. 11:15; 12:10). Biblijski opis Isusa pokazuje da je on zaista bio 'najnizi od ljudi' (Filiplj. 2:7,8; Mat. 11:28-30). Prorocanski san, dakle, ukazuje na vreme kad ce Jehova svom Sinu dati vlast nad covecanstvom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Јехићи држе неславни рекорд у пророштвима која се никада нису испунила. Ево скраћеног пресека:

1. Христос се вратио 1874. године и то тајно. :lol:
2. Крај миленијума је био 1914. :lol:
3. Христос се требао вратити 1920. :lol:
4. Христос се требао вратити 1925. :lol:
5. Христос се требао вратити пар пута у периоду између 1941. и 1945. :lol:
6. Христос се требао вратити 1975. :lol:

Хоћете још смеха? :D Ако хоћете да споменемо на ком оно сазвежђу живи "бог"? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 21:49 
staromodan
Korisnikov avatar

"U medjuvremenu treba nesto da se dogodi-sta?

Vladavina nad covecanstvom, predstavljena stablom i njegovim panjem, imace "srce zveri" (Danilo 4:16). Nad covecanstvom ce dominirati vladavine koje ce pokazivati karakteristike divlje zveri. Danas se obicno koristi medved kao simbol Rusije; orao kao simbol SAD, lav Britanije, zmaj Kine. I Biblija koristi divlje zveri kao simbol vladavina i kao simbol citavog svetskog sistema ljudskih vladavina pod uticajem Satane (Dan. 7:2-22; 8:20-22; Otkr. 13:1,2). Kako je Isus pokazao u svom prorocanstvu u kom ukazuje na svrsetak sistema stvari, Jerusalim ce 'gaziti narodi' sve dok ne isteknu 'odredjena vremena naroda' (Luka 21:24). "Jerusalim"predstavlja Kraljevstvo Bozje, jer se za njegove kraljeve kaze da sede na 'prestolju kraljevske casti Jehovine'(1. Dnevn. 28:4,5; Mat. 5:34,35). Tako ce paganske vladavine gaziti pravo Bozjeg kraljevstva da upravlja stvarima medju ljudima i vladace pod Sataninim nadzorom. (Uporedi Luka 4:5,6)

Koliko ce dugo tim vladavinama biti dozvoljeno da sprovode svoju vlast pre nego sto Jehova da Kraljevstvo Isusu Hristu?

Danilo 4:16 kaze "sedam vremena". Biblija pokazuje da se u racunanju prorocanskih vemena dan uzima za godinu (Jezekilj 4:6; Brojevi 14:34). Koliko je tu, dakle, dana ukljuceno? Otkrivenje 11:2,3 jasno pokazuje da 42 meseca (tri i po godine) u tom prorocanstvu iznosi 1260 dana . Sedam godina bi iznosilo dvostruko toliko, odnosno 2520 dana, a primenom pravila "dan za godinu" dobijamo 2520 godina.

RACUNANJE "SEDAM VREMENA"

"Sedam vremena" = 7 x 360 = 2520 godina
'--ovo gore su tvoji navodi.

stavci se odnose samo na navuhodonosora, i ni na sta drugo, njemu je danilo rekao da sta ce mu se desiti za tih 7 vremene, ili 7 godina. nije mi jasno kako si ih povezao sa vladavinama rusije, amrike, engleske i kine.

koliko ce dugo tim vladavinama biti dozvoljeno da sprovedu vlast, naveo si tekst iz Dan 4:16, tj, sedam vremena. procitaj Danila 4 glavu do kraja i vidjeces da se tih 7 vremena odnosi na vladavinu Navuhodonosora, kao i taj san od pocetka 4 glave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2005, 19:49 
staromodan
Korisnikov avatar

ooooooooooo dragutine, jesi li dobro. nemoj sad da si mi pobjegao na godisnji. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2005, 04:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ooooooooooo dragutine, jesi li dobro. nemoj sad da si mi pobjegao na godisnji. :-?

Nisam, druze, tu sam, nego malo kuburim s vremenom. Cujemo se sutra!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2005, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Dragutine, druze, ajd mi odgovori na jedno pitanje - zasto je svaki tvoj post uokviren ovim blesavim smajlijima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2005, 15:38 
staromodan
Korisnikov avatar

hm, cudno dragutine, pre si imao vremena, a sad odjednom kuburis sa njim. :roll: ok, nemoj zaboraviti na moje zadnje pitanje. jos uvjek cekam neki odgovor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2005, 22:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Dragutine, druze, ajd mi odgovori na jedno pitanje - zasto je svaki tvoj post uokviren ovim blesavim smajlijima?

Daljac, prijatelju, oni odrazavaju moj stav prema Jehovi, zivotu i ljudima, uvek i stalno pozitivan!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2005, 16:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
"

stavci se odnose samo na navuhodonosora, i ni na sta drugo, njemu je danilo rekao da sta ce mu se desiti za tih 7 vremene, ili 7 godina. nije mi jasno kako si ih povezao sa vladavinama rusije, amrike, engleske i kine.

koliko ce dugo tim vladavinama biti dozvoljeno da sprovedu vlast, naveo si tekst iz Dan 4:16, tj, sedam vremena. procitaj Danila 4 glavu do kraja i vidjeces da se tih 7 vremena odnosi na vladavinu Navuhodonosora, kao i taj san od pocetka 4 glave.

Spavac evo me opet, nadjoh malo vemena obzirom da sam na odmoru sledece nedelje.

1870. god. Clanovi istrazivaca Biblije (danas Jehovini svedoci) su, proucavajuci i ispitujuci Bibliju, dosli do zakljucka da sedam vremena iz 4:16 Danilovog prorocanstva ima zajednicku nit sa stavcima iz Luke 21:24 gde Isus govori o "vremenu paganaca" koje ima odredjeni zavrsetak-kraj. Taj kraj je 1914. god. kada je Isus Hrist ustolicen kao Kralj Bozjeg Kraljevstva i kada je Bozje Kraljevstvo pocelo da vlada.

Istrazivaci Biblije su od 1870. god. objavljivali pocetak "kraja ovog sistema stvari" mnogo pre 1914. god. Istina, nisu znali i nisu objavljivali 1. Sv. rat, ali su objavljivali godinu 1914. kao godinu velikih promena. Tada su mislili da ce to biti kraj ovog sistema stvari. Tako su mislili jer nisu imali potpuno razumevanje i uvid u buduce dogadjaje i zbivanja, ali imali su jasno odredjenu sliku o 1914. god. kao sto se to i pokazalo tacno. Da bi se u to uverio postoje i dan-danas arhivirani casopisi iz tih davnih vremena kada su Istrazivaci Biblije objavljivali 1914. god. kao prekretnicu dogadjaja!

Sto se tice drzava Engleske, Amerike, Rusije, Kine i drugih, njih identifikuje Danilo u svom snu o kipu sa zlatnom glavom koji predstavlja Vavilon, srebrnim grudima koje predstavljaju Medo-Persiju, bakrenim trbuhom i bedrima predstavljena je treca sv.sila-Grcka, cetvrta sv. sila koja je nasledila Grcku jeste Rim od 30.god P.N.E. koji je predstavljen gvozdenim nogama i cija vladavina traje do 1763. kada na scenu stupa Anglo-Americka sv. sila.

Stopala koja su delimicno od gline a delimicno od gvozdja oznacavaju danasnji politicki podeljen svet sastavljen od drzava koje su naslednice mocnog rimskog carstva (Engleska, Francuska, Amerika, Nemacka, Holandija, Spanija, Portugalija i dr.) i ostalih drazava. Stopala predstavljaju vreme kraja i rastuci nacionalizam koji je veoma vidljiv i dan-danas. U tom smislu su navedene drzave kao sto su Engleska, Rusija, Amerika i mnoge druge.

Spavac, prijatelju, potrazi od bilo kog Jehovinog svedoka knjigu Obrati paznju na Danilovo prorocanstvo i pomocu svoje Biblije procitaj i ispitaj knjigu tako da posle toga mozemo da razgovaramo o tome na osnovu tvojih licnih utisaka i zakljucaka. Naravno to ne znaci da ako ne procitas knjigu ne mozemo i dalje da razgovaramo.

Svako dobro!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 17:20 
staromodan
Korisnikov avatar

nema potrebe da pises crvenim slovima. svi vidimo lijepo i crna.

nit mi opet ne odgovara po Bibliji. moras to malo bolje povezati sa Lukom a ne samo eto mi smo zakljucili da je stih povezan sa stihom kod Luke. Ono sto mi 4 glava Danilova govori, a ako ako hoces da ti je napisem jeste da tih 7 vremena je vezano samo za vladavinu Navuhodonosora.

4glava Danilo.

10-- stih. vidjeh drvo usred zemlje i visina veliko..

13--stih. strazas i svetac sidje sa neba...14 stih, povika jako i rece, da se posijece drvo i sad kljucni 16 stih---srce covjecije neka mu se promjeni i srce zivotinjsko neka mu se da i sedam vremena neka prodje preko njega.

18 stih--taj san snih ja, a ti Valtasare (Danilo) kazi sto znaci.

20-22 stih--drvo koje si vidio to si ti care

24-25--ovo znaci da ces biti prognan

32 stih---i bices prognan izmedju ljudki i zivjeces sa zvijerima poljskim i hranice te travom kao goveda i sedam ce vremena proci preko tebe, dokle poznas da visnji vlada carstvom ljudskim i daje ga kome hoce.

33 stih-- ispuni se rijec i bi Navuhodonosr prognan

34stih---ali poslije toga vremena ja NAvuhodonosor podigoh oci svoje k nebu i um moj vrati mi se i blagoslovi visnjeg....

e sad dragutine, ili Biblija laze ili neko drugi. jasno i lijepo receno da su tih sedam vremena iskljucivo vezana samo za Navuhodonosorevu vladavinu.

procitaj to lijepo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 23:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
e sad dragutine, ili Biblija laze ili neko drugi. jasno i lijepo receno da su tih sedam vremena iskljucivo vezana samo za Navuhodonosorevu vladavinu.

procitaj to lijepo.

Spavac, druze, ja sam ti prilicno detaljno naveo razloge, dogadjaje i biblijske stavke o svemu navedenom. Predlozio sam ti da potrazis i knjigu "Danilovo prorocanstvo" i da je proveris uz svoju Bibliju. Na tebi je da odlucis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]