Elvis Presley je napisao:
Prvo, Marks je svoje ideje razradio u Evropi i kada je mislio na religiju mislio je prvenstveno na hriscanstvo a i bitna je cinjenica, koju mnogi ne znaju, da je Marks nastojao da izvrsi revoluciju i uspostavi socijalizam u razvijenim zemljama zapadne Evrope, prvenstveno u Engleskoj.
Ma znamo mi da je on mislio samo na hrisćanstvo, al ti to izbaci...pa se ovdje popravi...(mislim bitno je da je dasa mislio na jedno a ti ga kužno za sve religije)....tvoja sociologija i zubačni klin.
Tako da zbog toga tvoj slavni pokusaj da iskrivis Marksa pada u vodu.
Uf sad ja iskrivljavam Marksa...ajd idemo od početka....
Akt prvi
Citiraj:
Ova recenica znaci da religija sluzi za otupljivanje covjeka, sluzi vodecem stalezu da i dalje manipulise i eksploatise nize staleze jer religija u sebi ne nosi duh revolucije, religija ne uci ljude da se pobune protiv sadasnjeg stanja vec ih uci da prihvataju cutke sve muke, nesrece i nepravde na ovom svijetu ali da ce zato biti nagradjeni na onom svijetul; isto kao sto i opijum otupi covjeka i odalji ga od stvarnosti, boli, patnje ili slicno. Marksu se to nije svidjelo iz prostog razloga sto je Marks jedino u revoluciji vidio izlaz iz tog ponora prouzrokovanog kapitalizmom i po meni je bio potpuno u pravu sa tog nekog politicko-socijalnog aspekta.
...eto ga....e sad Marks nije mislio na religiju nego na religije, u stvari mislo je na religiiju ali nismo definirali religiju na koju je on to mislio, u stvari nismo definirali pravo religiju kao takvu pa cemu onda definirati na koju je on mislio jer obzirom ili bez obzira na obzir.....itd.itd...
E onda
Citiraj:
po meni je bio potpuno u pravu sa tog nekog politicko-socijalnog aspekta
..e pa nije u pravo niti s tog političko socijalnog aspekta jer onda ide ono moje "skromno"...revolucija Tunis, Egipat,Libija, Sirija, itd.itd....
Nisam ja nista ubacio, uzmi "Sociologiju religije" Vuke Pavicevica pa procitaj.
Uzmem sociologiju prof.dr. Rame Atajića....
Islam nastoji da ovlada svijetom jer nastoji da upravlja kako privatnom tako i drzavnom i drustvenom sferom. Pa serijatski zakon, majku mu.
Ajjjj brete, lipo brete pa ništa drugo...a ovaj svjetovni zakon ne nastoji da ovlada svijetom ??? Hajmo malo o njemu...ovaj svjetovni zakon ne nastoji da definira sve aspekte ljudskog zivota kao i serijat...i koja je onda razlika između njihovih ciljeva ???
Po tebi 10 Mojsijevih hoce da ovlada svijetom i zato sto dolaze od Boga treba da ih se okarakteriše kao manjkave, diskrimonatorke, osvajačke, zastarjele...a Rimsko pravo je perfektno ni zbog čega nego samo sto evoluira...i što nije po Bozjem nego po ljudskom.