banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 03:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
:D

Petar je zapisao:

"...kao sto vam je i napisao nas voljeni brat Pavle prema mudrosti koja mu je data, govoreci o ovim stvarima kao sto to cini i u svim svojim pismima. Medjutim, u njima su neke stvari tesko razumljive, koje nepouceni i nepostojani izvrcu, kao sto to rade i s ostalim Pismom, na sopstveno unistenje." (2. Petrova 3:15,16)

Kao sto vidimo, dragi prijatelji, i u vreme prvih hriscana nije bilo nepoznato da je bilo takvih koji su smatrali da znaju sve i da nemaju potrebu da budu pouceni!

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 17:57 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 04:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Dragutin je napisao:

Petar je zapisao:

"...kao sto vam je i napisao nas voljeni brat Pavle prema mudrosti koja mu je data, govoreci o ovim stvarima kao sto to cini i u svim svojim pismima. Medjutim, u njima su neke stvari tesko razumljive, koje nepouceni i nepostojani izvrcu, kao sto to rade i s ostalim Pismom, na sopstveno unistenje." (2. Petrova 3:15,16)

Kao sto vidimo, dragi prijatelji, i u vreme prvih hriscana nije bilo nepoznato da je bilo takvih koji su smatrali da znaju sve i da nemaju potrebu da budu pouceni!
I šta je još Petar zapisao? Šta da radimo povodom toga? Zašto nisi citirao još dva stavka do kraja poglavlja?

16 Kao što govori o ovome i u svima svojim poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
17 A vi, dakle, ljubazni, znajući napred, čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe;
18 Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin.

Nešto ne vidjeh da ovde piše da čekamo one koji se nazivaju svjedocima Onoga koga oni nazivaju Jehova, da dođu da nam "rastumače" pisanu Riječ Božiju, a još manje vidjeh da se govori o tome da su oni koji se nazivaju svjedocima Onoga koga oni nazivaju Jehova jedini ispravni tumači i da je JEDINI i ISKLJUČIVI način da napredujemo u blagodati i u poznanju Isusa Hrista, proučavanje Svetih Spisa sa nekim čovjekom, a još manje pod vođstvom nekog čovjeka...

Oni koji su svesni svojih duhovnih potreba i zele da nauce, traze ponizno i zele da saznaju jos vise o Bibliji, Jehovi i o buducnosti koja nas ocekuje.

Oni koji misle da znaju i smatraju da im nije potrebna pouka, zadovoljni su svojim razmisljanjem i nacinom kako razumeju Bibliju, tako da je to sasvim razumljivo.

Ipak, dela mnogo glasnije govore nego reci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 07:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Slažem se. Riječi dobijaju punu potvrdu i vrijednost samo ako ih prate odgovarajuća djela.
Ali mislim da nisi shvatio (ili zaobilaziš) ono što je prava poenta zamjerke koju je Micelijus izrazio.
Ne radi se o tome da je neko zadovoljan svojim "umovanjem" o Svetom Pismu. Ljudsko umovanje je krajnje ograničenih dometa.
Ima Duh Sveti koji ljude poučava spoznaji svega u životu (ako hoćemo da ga slušamo) pa i spoznaji Svetog Pisma.
A čak i da se radi o sopstvenom umovanju, opet je bolje sopstveno nego tuđe umovanje i spoznaje koje si samo na pladnju servirane progutao.
Ako pak to tuđe nije umovanje nego su zaista spoznaje po Duhu Svetom, onda opet kako su do spoznaja došli oni koji žele to da prošire drugima, tako to može i svaki iskren čovjek sam ili u svom društvu ili pogotovo ako je u redovnom ili bar povremenom kontaktu sa onima koji takođe istražuju (i koji ne moraju pripadati samo jednoj ili čak ijednoj vjerskoj zajednici).
Jer ako je ljudima za tačnu spoznaju potreban poseban ovlašten posrednik, u vidu neke vjerske organizacije (npr. Jehovinih svjedoka) i bez njih se nikako ne može doći do pune istine (iako nam je izvor istine svima dostupan), onda to nije nimalo različito od ponašanja velikih religija (npr. pravoslavne) koje tvrde potpuno isto.
Onda bi se i Jehovini Svjedoci (kao i svi drugi) trebali dobro zapitati koga u stvari propovijedaju: Boga ili sebe. Kad se saberu i oduzmu napori koje neko u svom propovijedanju provede, da li više energije uloži da ljude podstakne na duhovni rad, ili da ih ubijedi da je njihovo učenje (tj. viđenje duhovnosti) i njihova organizacija jedina ispravna?

A tvrdim još jednom ono do čega sam došao: nijedna vjerska organizacija ljudi na Zemlji nema monopol na istinu (i sva vjerska učenja i sistemi su samo manje ili više uspjeli vodiči ka istini ali su daleko od pune istine), niti je jedino i isključivo stanište vrline i Božijeg blagoslova i blagodeti. Istinski duhovni ljudi su rasuti po svim meridijanima i po mnogim vjerskim zajednicama, i jedino što im je svima zajedničko je jedan Duh i isti ili približan duhovni nivo. Sve ostalo_ učenje koje slijede, stil života, način na koji praktikuju duhovni rad, sve to može biti jako različito. A u svakoj vjerskoj zajednici, gledano izdvojeno, (ma koliko težile da se spolja "uniformišu") ima vrlo širok spektar ljudi i nivoa duhovnosti, od izuzetne duhovnosti, do totalno neduhovnih.
Ta činjenica važi za sve, pa i Jehovine Svjedoke.

I molim te, nemoj ovo odmah da shvatiš kao napad na sebe ili tvoju vjersku zajednicu, jer sam na forumu, a još više puta licem u lice bio u situaciji da branim konkretno Jehovine Svjedoke i njihov (tj. vaš) rad od ljudskih predrasuda i neopradanog napadanja.
I to što neke stvari u vašem učenju van svake sumnje imaju pozitivan efekat (kao npr. činjenica je da ste od svih pogotovo hrišćanskih vjerskih zajednica prvi počeli da potencirate tjelesni vječni život na rajski preobraženoj Zemlji), ne znači da se u svemu moramo složiti i da ne mogu reći s čim se ne slažem.
Inače, u svakom razgovoru se više volim držati onog u čemu se s nekim slažem, ali pošto sam uočio da nisi u stanju da prepoznaš napad na svoju vjersku organizaciju koji je sebi samom svrha, i da ga razdvojiš od konstruktivne kritike, pa makar i malo oštrije (npr. one Micelijusove), želio sam i ja koju da kažem.
Ovo se pogotovo odnosi na Radmilu koja mi najviše liči na Maran Atu, samo "verziju" koja pripada Jehovinim Svjedocima. Stav i stil su isti, uključujući čak i korištenje "smajlija".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 10:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Било како било, некако све више стичем утисак да људи који теже ка духовности, умјесто да конструктивно разговрају и размјењују искуства, поједини од њих чим осјете да би нешто могло да "измакне контроли" и да се покаже да учење њихове заједнице "шкрипи" крећу у заузимање извјесног гарда.
Сјећам се да смо брат и ја разговрајући са једним Јеховиним свједоком дотакли се и теме одласка у војску. До тада разговор је већ био помало напет због извјесних различитих гледишта, али смо недуго нас двојица од саговорника награђени називом "сотонине слуге", за разлику од њега који је себе називао Јеховиним слугом.
Како вријеме пролази да је далеко важније шта човјек носи у срцу и колико од оног што је прочитао, чуо, или научио у одређеној вјерској заједници, примјењује у животу.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
E, moj sektas... :D :lol:
Poznata mi je ta prica... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 14:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Daljac je napisao:

Ко те прозива јеретиче

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2005, 05:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Slažem se. Riječi dobijaju punu potvrdu i vrijednost samo ako ih prate odgovarajuća djela.
Ali mislim da nisi shvatio (ili zaobilaziš) ono što je prava poenta zamjerke koju je Micelijus izrazio.

Dragi prijatelju hvala ti na ljubaznoj brizi i trudu da mi objasnis kritiku Micelijusa. Mislim da ti nisi razumeo moj stav, opet to je nevazno. Ja nisam na forumu da bih se branio, jos manje da bih branio organizaciju Jehovinih svedoka. Jehova Bog je dovoljno mocan da sacuva svoju organizaciju od samog pocetka kada ju je formirao na zemlji, sto istorija to i potvrdjuje od Avrahama i prvog saveza, drevnog Izraela, Isusa Hrista, drugog saveza i duhovnog Izraela pa sve do danasnjih dana. Zasto uopste nastupas sa stavom da sam ja Jehovin svedok? Zasto mislis da sam Jehovin svedok? Zato sto upotrebljavam ime Jehova? Zato sto govorim da su Jehovini svedoci pripadnici prave religije? Pa to je veoma vidljivo sirom sveta-Srbin i Hrvat sede jedan pored drugog u Dvoranama kraljevstva, Palestinac i Izraelac, Tutu i Hutsi, Irac i Englez-nekadasnji protestant i nekadasnji katolik, nekadasnji krvni neprijatelji Japanac i Amerikanac i mnogi drugi bivsi neprijatelji sede rame uz rame i poucavaju se ljubavi. Ne postoji ni jedna druga organizacija na citavoj kugli zemaljskoj koja je u stanju da na priblizan nacin ostvari jedinstvo i ljubav koja vlada medju pripadnicima Jehovinih svedoka! Zar to nije pokazatelj prave religije? Ne mora obavezno da znaci ako pozitivno govorim o tim ljudima da sam i ja sam Jehovin svedok. Recimo mnogi ljudi danas smatraju da je transfuzija krvi veoma stetna i opasna i odbijaju da prime transfuziju iako nisu Jehovini svedoci.

Sto se tice razumevanja Biblije i primedbe da, kako ti kazes:
Citiraj:
..."kao npr. činjenica je da ste od svih pogotovo hrišćanskih vjerskih zajednica prvi počeli da potencirate tjelesni vječni život na rajski preobraženoj Zemlji"
nije to ideja Jehovinih svedoka, vec je to ideja samog Stvoritelja Jehove. Verujem da prilicno dobro poznajes rad Jehovinih svedoka i shodno tome znas i da ono sto govore i poucavaju, podupiru i stavcima iz Biblije, tako da evo i stavaka iz Biblije a ne iz glave onih koji govore, koji podupiru vecni zivot u raju na zemlji a ne na nebu: 1. pitanje za razmisljanje: gde bi sada bili Adam i Eva da nisu zgresili? 2. Kakvi bi bili njihovi potomci da nisu zgresili?
Stavci iz Biblije: Psalam 37:29; 104:5; Isaija 11:6-10; 45:18; Isus govori tokom cele svoje troipogodisnje sluzbe o vecnom zivotu i Bozjem kraljevstvu koje ce resiti sve probleme na zemlji i ukinuti cak i smrt. Dela apostola 13:49; Jovan 3;16; 17:3; Rimljanima 5:21; 6;23 i mnogi drugi.

O cemu ti razmisljas kad procitas u Bibliji obecanje vecnog zivota koje je dao sam Stvroitelji? Kako ti razumes vecni zivot?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:
Daljac je napisao:

Ко те прозива јеретиче

Duboko se izvinjavam... :oops:
Nadam se da su mi grijesi oprosteni... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 11:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Daljac je napisao:
Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:
Daljac je napisao:

Ко те прозива јеретиче

Duboko se izvinjavam... :oops:
Nadam se da su mi grijesi oprosteni... :oops:

Ако си се покрстио у ПРАВОСЛАВЉЕ И ПОКАЈАО ЈЕСУ,А АКО НИСИ НИСУ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 07:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dragutin je napisao:
Zasto uopste nastupas sa stavom da sam ja Jehovin svedok? Zasto mislis da sam Jehovin svedok? Zato sto upotrebljavam ime Jehova? Zato sto govorim da su Jehovini svedoci pripadnici prave religije?

Prije svega zbog toga jer tvoj način izlaganja i ono što govoriš odiše onim što sam i do sada sretao kod onih koji pripadaju organizaciji koja se tako naziva. Osim toga, ti im dušom i srcem očito pripadaš (po onom šta i kako iznosiš), a meni je to mnogo čvršći i ubjedljiviji znak da si Jehovin svjedok od bilo kakve spoljašnje formalnosti (kao što je čin krštenja kao JS). A ti brate odišeš tipičnim Jehovinim svejdokom, možda malo iskusnijim u raspravi.

Prema tome, s tobom prije svega razgovaram na osnovu onoga što si do sada rekao i što od tebe osjećam, tako da ti je ovaj manevar u našem razgovoru (jesam-nisam Jehovin Svjedok) sasvim nepotreban, bar što se mene tiče. Nikakvog uticaja na moj odnos prema tebi nema tvoja pripadnost bilo kojoj vjerskoj zajednici, nego prije svega ono što ispoljavaš. Već sam rekao da sam u svim vjerskim zajednicama sa kojim sam bio u kontaktu naišao na vrlo pozitivne duhovne osobe, a u pravilu su takve osobe bile fleksibilnije i manje apologetski nastrojene, i sa njima se može vrlo lijepo razgovarati i izvan unaprijed "zadatih" okvira.

Dragutin je napisao:
Pa to je veoma vidljivo sirom sveta-Srbin i Hrvat sede jedan pored drugog u Dvoranama kraljevstva, Palestinac i Izraelac, Tutu i Hutsi, Irac i Englez-nekadasnji protestant i nekadasnji katolik, nekadasnji krvni neprijatelji Japanac i Amerikanac i mnogi drugi bivsi neprijatelji sede rame uz rame i poucavaju se ljubavi. Ne postoji ni jedna druga organizacija na citavoj kugli zemaljskoj koja je u stanju da na priblizan nacin ostvari jedinstvo i ljubav koja vlada medju pripadnicima Jehovinih svedoka! Zar to nije pokazatelj prave religije?

Ovo što si rekao, tj. što si već više puta ponovio ono kako JS vide sebe, neću posebno da komentarišem, jer o tome imam svoje mišljenje koje sam ovdje već iznio, a drugima prepuštam da sami donesu svoj zaključak o tome, šta je i kako je.

Dragutin je napisao:
Sto se tice razumevanja Biblije i primedbe da, kako ti kazes:
Citiraj:
..."kao npr. činjenica je da ste od svih pogotovo hrišćanskih vjerskih zajednica prvi počeli da potencirate tjelesni vječni život na rajski preobraženoj Zemlji"
nije to ideja Jehovinih svedoka, vec je to ideja samog Stvoritelja Jehove.

Naravno nisam ni pomislio da je to ideja Jehovinih svjedoka, jao njima (i bilo kom drugom) ako je ono što propovijedaju samo njihova ideja.
Ja sam samo htio da istaknem jednu pozitivnost u njihovom propovijedanju koja je napokon uspjela da probije dogmatsku blokadu diktiranu od većine dominantnih vjerskih zajednica koje su negirale ili zanemarivale tjelesni vječni život, a o čemu govori cijelo Sveto Pismo od korica do korica.

Što se tiče mog razumijevanja vječnog života, ono može biti ovakvo ili onakvo, moje priželjkivanje takođe, ali jedno je sigurno: sve je to daleko od onoga što nas zaista čeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 17:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Ovo što si rekao, tj. što si već više puta ponovio ono kako JS vide sebe, neću posebno da komentarišem, jer o tome imam svoje mišljenje koje sam ovdje već iznio, a drugima prepuštam da sami donesu svoj zaključak o tome, šta je i kako je.

Citiraj:
što si već više puta ponovio ono kako JS vide sebe

Ne kako oni vide sebe, vec kako svet vidi Jehovine svedoke. Tesko da bi svake godine bilo na hiljade i hiljade novopridoslih i tesko da bi bilo ko pristajao na biblijski studij sa Jehovinim svedocima, sto broj biblijskih studija od 40 miliona svakoga meseca upravo svedoci o tome kako svet vidi Jehovine svedoke. Misli da nisi dovoljno informisan o delu Jehovinih svedoka kao ni mnogi.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 03 Avg 2005, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Možda bi svijet bio bolje upoznat sa Jehovinim svjedocima i njihovim djelovanjem kad bi njihovi pripadnici na ovom forumu bili malo spremniji da odgovore na pitanja koja se mi ostali satrasmo postavljajući :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 07:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kako svijet vidi Jehovine svjedoke (ili bilo kog drugog) u stvari je sasvim nevažno, važno je kako ih vidi onaj u čije ime tvrde da istupaju.

A na Zemlji se mnogi prikazuju da bi ih svijet smatrao ovakvima ili onakvima (ne mora nužno da se primijeni na JS). To se zove marketing.
Ja marketing ne volim.
Duhovne osobe se ne prikazuju. Duhovna osoba je onakva kakva jest i radi onako kako smatra da je ispravno trudeći se da ugodi Tvorcu a ne svijetu, a da li to drugi prepoznaju ili ne, to je njihova stvar.

Inače, nemam namjeru da nastavljam raspravu na ovaj način, jer se ova tema ipak zove "Prava religija" a za mene je to mnogo mnogo šira tema od priče o Jehovinim Svjedocima.
Neka svako pa i oni rade kako misle da je najbolje, samo neka to čine iskreno i bez pretvaranja i prikazivanja, pa će već Onaj u čije ime nastupamo znati to da vrednuje, u to nema nikakve sumnje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2005, 02:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

O pravoj religiji moze da se razgovara samo i iskljucivo na temelju Biblije. Biblija i principi Biblije razotkrivaju prave hriscane, osobe koje se maksimalno trude da oponasaju primer Isusa Hrista i primenjuju principe Biblije u svom zivotu. To je upravo ono sto se dopada Jehovi. Jehovini svedoci su primer u citavom svetu kako se zivi i oponasa primer velikog ucitelja-Isusa Hrista.
Daleko je to od marketinga iz prostog razloga sto Jehovini svedoci nista ne prodaju vec daju punim srcem sebe i svoje vreme dobrovoljno kao dokaz svoje ljubavi prema Bogu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2005, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Dragutine, ako hiljade i hiljade novopridoslih pridje Jehovinim svedocima ne mora da znaci da su Jehovini svedoci ispravni....sasvim je moguce da su prevareni....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 11:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

betiss je napisao:
Dragutine, ako hiljade i hiljade novopridoslih pridje Jehovinim svedocima ne mora da znaci da su Jehovini svedoci ispravni....sasvim je moguce da su prevareni....

Broj od 100, 200, recimo i 1000 osoba prevarenih, mogu da prihvatim i uzmimo i 10.000 prevarenih, sto je vec daleko od uobicajenog i prihvatljivog, ali 250.000 i 300.000 i 350.000 koliko je novopridoslih svake godine, to vec ne mogu ni slucajno da prihvatim, a da ne govorimo o broju od priblizno 7.000.000 Jehovinih svedoka, koliko trenutno ima u svetu. Mislis li da je moguce prevariti 7 miliona razumom obdarenih, bica? Ja sam uveren da nije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 13:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Sve je moguće, mada ne vjerujem da su svi ti ljudi prevareni.
Kao što Pismo kaže: Bog ne gleda ko je ko, već mu je iz svakog naroda mio, ko čini Njegovu volju.
Ovo su riječi ap. Petra iz Djela apostolskih i primjenio ih je na Jevreje i neznabošce svoga vremena.
Danas postoje stotine vjerskih zajednica, vjerujem da u svakoj od njih postoje iskreni vjernici i oni koji figuriraju kao takvi. Ali o tome će odlučivati Onaj koji bude imao posljednju riječ u onaj Dan.
Mislim da pripadnost određenoj vjerskoj zajednici nije karta za ulazak u vječni život.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:
betiss je napisao:

Broj od 100, 200, recimo i 1000 osoba prevarenih, mogu da prihvatim i uzmimo i 10.000 prevarenih, sto je vec daleko od uobicajenog i prihvatljivog, ali 250.000 i 300.000 i 350.000 koliko je novopridoslih svake godine, to vec ne mogu ni slucajno da prihvatim, a da ne govorimo o broju od priblizno 7.000.000 Jehovinih svedoka, koliko trenutno ima u svetu. Mislis li da je moguce prevariti 7 miliona razumom obdarenih, bica? Ja sam uveren da nije!

Znas ti koliko ima muslimana u svetu, mnogo vise od 7.000.000, pa njih pretpostavljam da mozes da nazivas prevarenim , a Jehovine svedoke ne...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 15:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

života je napisao:
Sve je moguće, mada ne vjerujem da su svi ti ljudi prevareni.
Kao što Pismo kaže: Bog ne gleda ko je ko, već mu je iz svakog naroda mio, ko čini Njegovu volju.
Ovo su riječi ap. Petra iz Djela apostolskih i primjenio ih je na Jevreje i neznabošce svoga vremena.
Danas postoje stotine vjerskih zajednica, vjerujem da u svakoj od njih postoje iskreni vjernici i oni koji figuriraju kao takvi. Ali o tome će odlučivati Onaj koji bude imao posljednju riječ u onaj Dan.
Mislim da pripadnost određenoj vjerskoj zajednici nije karta za ulazak u vječni život.

Da je tako zasto ste onda presli u Jehovine svedoke.Zasto niste ostali u pravoslavlju,ako mozete u pravoslavlju da se spasete...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]