Lucifer je napisao:
E... samo si mi jos ti falio...
Lucifer je napisao:
Time samo iskazujete svoj karatker kada izvlacite zakljucke i prosudjujete o nekoj osobi a sve sto znate potice iz njegovog nick-a i time me poredite sa zlom iako nisam isto pokazao ni na koji nacin.
Jel to opet s aspekta logike, koja ti kaze da generaliziras sviju na podforumu "duhovnost i religija".
Cuj ovako, raspravljali smo se prije nekoliko mjeseci i iskreno da ti kazem bilo je interesantno, protiv tvog nicka nemam nista protiv, i bio sam se u postu malo nasalio samo sam zaboravio staviti smajlija.
Ne poistovjecujem te s Luciferom, jer mi to ne dozvoljava moje uvjerenje, sam si izabrao taj nick i sretno ti s njim.o.k.
Lucifer je napisao:
Ja sam naveo primjer za nastanak zivota ne za nastanak svijeta, i to jeste napisao Demokrit. Heraklit je rekao da je prva stvar bila voda (bitak), a ne da je iz vode nastao zivot...
Ovako da ti objasnim:
Demokritu se pripisuje ucenje o atomima, koji je smatrao da je kretanje atoma rezultat slijepe nuzde koja ih goni na kretanje, spajanje, mjesanje i stvaranje ovog svijeta ukljucujuci i anorganska, bilje i zivotinje.
Znaci Demokrit pise da je bitak atom a ne voda.
A o vodi govori
Tales jer smatra da je voda elasticnija od svih drugih tvari i moze da se mjenja i oblikuje (3 agregatna stanja). Smatrao je da je vlaga uslov zivota i smatrao je da je voda koja posjeduje gornja svojsta izvor sveg sto postoji.
I najzad famozni
Heraklit je u svojim ucenjima na vagi izmedju apstraktnog i prirodnog, medjutim kada govori o bitku smatra da je porijeklo svemira vatra (upravo suprotno od onog sto ti kazes), po Heraklitu se vatra pretvara u zrak, zrak u vodu a voda u kopno, kopno u vodu, voda u zrak pa vatru. Smatrao je da zivot zivih bica prati toplina a ne vlaga kao Tales, pa je Heraklit tvrdio da je i sama dusa sastavljena od vatre.
Pobrkao si malo loncice, ali nije problem ljudi smo nismo Sejtani.
Pustimo evoluciju, nerevera i prosle teme, neka duhova i ratnih sjekira u zemlji.
P.S.
Dobar si ti insan