banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Sledeća

Vjerujete li u Boga?
Da! 52%  52%  [ 57 ]
Nisam bas siguran-a! 10%  10%  [ 11 ]
Vjerujem samo u Sebe! 1%  1%  [ 1 ]
Vjerujem samo Sotoni! 7%  7%  [ 8 ]
Ne! 30%  30%  [ 33 ]
Ukupno glasova : 110
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
nasmjeshiti luzer je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Na ovo Zokino...treba da naša administracija uredno reagira...a uvjeren sam da 'oće...

Ja se nadam da neće.

Ja se baš i ne nadam niti da hoće niti da neće, ali ako bude brisanja, vjerovatno 2-3 posta prije Zokina će biti zbirsana pa do ovog....

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Na ovo Zokino...treba da naša administracija uredno reagira...a uvjeren sam da 'oće...

Ja se nadam da neće.

Ja se baš i ne nadam niti da hoće niti da neće, ali ako bude brisanja, vjerovatno 2-3 posta prije Zokina će biti zbirsana pa do ovog....

Teror samopravdanih "vjernika". Istorija/ lekcija- "Inkvizicija". Forumska pravila pišu ljudi, i u ovom slučaju sude oni.
A zašto bi ti nešto brisao? Baš je fino vidjeti da se razmišlja na više načina.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
kliber je napisao:
Hristov je napisao:
Pa reci kliberu to, ja mu to pokusavam citavo vrijeme objasniti :D Imas dvije iste tvrdnje, samo ispred jedne stoji negacija. Dokazivanje, odnosno obaranje jedne tvrdnje, obara, odnosno dokazuje negaciju-tvrdnju

a) "Bog postoji"
b) "Bog ne postoji"

su tvrdnje, ali je samo jedna od tih tvrdnji - hipoteza.
Kad ovo kažeš da razumiješ, priznaću da si razumio ono što sam pisao ranije. ;)

Znači, dokazivanje jedne tvrdnje opovrgava drugu, ali ne možeš reći da dokazivanje jedne hipoteze, opovrgava drugu zato što ovo drugo nije hipoteza. Pogrešna upotreba riječi hipoteza.

Ajd, poz.

Drugar, na 9. strani si napisao:

Citiraj:
Što se tiče hipoteza u nauci... ne može bilo šta biti hipoteza. Da bi se neka ideja mogla nazvati hipotezom, ona mora biti "oboriva".

Na istom tom linku pise:

Citiraj:
Popper concluded that a hypothesis, proposition, or theory is "scientific" only if it is, among other things, falsifiable. That is, falsifiability is a necessary (but not sufficient)

Vidis li gdje si pogresio? Pobrkao si definiciju hipoteze i oborivosti hipoteze.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 22 Apr 2011, 14:12, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:11 
Veteran
Veteran

Hristov je napisao:
kliber je napisao:
Hristov je napisao:
Pa reci kliberu to, ja mu to pokusavam citavo vrijeme objasniti :D Imas dvije iste tvrdnje, samo ispred jedne stoji negacija. Dokazivanje, odnosno obaranje jedne tvrdnje, obara, odnosno dokazuje negaciju-tvrdnju

a) "Bog postoji"
b) "Bog ne postoji"

Znači, dokazivanje jedne tvrdnje opovrgava drugu, ali ne možeš reći da dokazivanje jedne hipoteze, opovrgava drugu zato što ovo drugo nije hipoteza. Pogrešna upotreba riječi hipoteza.

Ajd, poz.

Citiraj:
Što se tiče hipoteza u nauci... ne može bilo šta biti hipoteza. Da bi se neka ideja mogla nazvati hipotezom, ona mora biti "oboriva".

Na istom tom linku pise:

Citiraj:
Popper concluded that a hypothesis, proposition, or theory is "scientific" only if it is, among other things, falsifiable. That is, falsifiability is a necessary (but not sufficient)

Vidis li gde tvoja greska?

A vas dvojica se zapravo perfektno razumijete, razumjeli smo :) .

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18
Ko veruje on zna.
Ko ne veruje uveriće se kad vidi.
ALI, vreme milosti kad istekne stiže ...
Danas je vreme najbolje danas je dan odluke, za kim i kuda?

Razum će nestati a ljubav ostati.
Ko ne veruje on ne ljubi jer nema šta.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:18 
Veteran
Veteran

Soko je napisao:
Ko veruje on zna.

Divno, krasno, nadahnuto. Problem je samo što se ovi što najviše "ljube" ljube na čudan način.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
_zoka je napisao:
Zašto da reaguje?Zato što sam rekao da takav Bog nije vrijedan pažnje?

..valjda zbog kulture dijaloga....al et' mozda i ne reagira...nebitno...svejedno... :)

Da razvlačimo diskusiju, otišli bi u off...ugalavnom meni se ne sviđa pravni poredak u BiH, u stvari neke odredbe bih rado mjenjo, ja sam dobar covjek, radnik, od moje plate imaju koristi mnogi :D ...al eto ako sta ne uradim kako drzavi paše odoh u ćuzu...Kakva je to država...kakva je to demokratija...kakva su to pravila , ko ih napisa, ja se s njia ne slazem, ja bih radio kako me volja...ali ipak da nikad ne odem u zatvor...
Rado bih od 200 maraka dao 34 marke nekoj sirotinji nego drzavnoj kasi na ime PDV-a..al nemože...(iako bi sirotinja imala direktne koristi) ...kakva je to drzava (sad slijedi ona tvoja rečenica)....i takva država nije vrijedna pažnje... :D

Vjerovatno si i sam skontao koliko je ovo poređenje, hm, nepametno. Ili si se samo šalio. Porediti trulu i pogrešivu državu sa dobrim i nepogrešivim bogom, neće da može. Bog može da vidi šta ti je zaista u srcu, država ne može.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Soko je napisao:

A5 F5 G5
Ko veruje on zna.
A5 F5 Fill1 G5
A5 F5 G5

Ref:
E5 Fill2 F5 Fill3 A5 F5 G5

Bridge:

Hm F# G A
Hm G D G

Dobra, dobra...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 15:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Negde je gore neko napisao ovako "Bog je uticajan na sve ljude i jedan je jedini, bez obzira na religijske razlike, od njega zavisi sve i ON ima kontrolu na svemu sto se desava na zemlji. Stalno nas posmatra!"

Ako je tako, zasto onda nije sprecio 2.svetski rat, zasto je dozvolio da se desavaju sranja u svijetu, zasto je dozvolio da pojedinci lagodno zive dok 99,8% ostalih muci muku s mukom, zasto nije sprecio stradanje nevinih koji su verovali u NJEGA..??

Kad je tako dobar i milostiv zasto osetimo samo njegov gnev?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 16:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18
cobraunited89 je napisao:
Negde je gore neko napisao ovako "Bog je uticajan na sve ljude i jedan je jedini, bez obzira na religijske razlike, od njega zavisi sve i ON ima kontrolu na svemu sto se desava na zemlji. Stalno nas posmatra!"

Ako je tako, zasto onda nije sprecio 2.svetski rat, zasto je dozvolio da se desavaju sranja u svijetu, zasto je dozvolio da pojedinci lagodno zive dok 99,8% ostalih muci muku s mukom, zasto nije sprecio stradanje nevinih koji su verovali u NJEGA..??

Kad je tako dobar i milostiv zasto osetimo samo njegov gnev?

Ovako,Bog je rekao da daje čoveku pravo izbora kako da živi a po tom izboru će mu stići plata.
Bog je sve dobro načinio i satana je izabrao potencijal zla i odvoio se od Boga u pobunu to je učinio i čovek. Pa ako se satana osuđuje onda to važi i za čoveka.

Čovek je izabrao rat i nije mu ga Bog nametnuo. Zašto svi u Bosni nisu stali i rekli: ,,Gospodo predsednici vi uzmite noževe u ruke i pokoljite se a mi ceo narod ćemo gledati u vas i smejati se vašoj glupoj odluci da ne bude obrnuto,,.

Čovek je uzeo vlast da vlada nad čovekom na nesreću ljudsku umesto da puste da ih Bog vodi.
Oni što lagodno žive su u priči ,Lazar i bogataš, u ulozi bogataša a sirotinja u ulozi Lazara.
Zašto da spreči stradanje za Njega kad je i Isus stradao za reč Božiju radi naših greha?
Ti gledaš na telo a Bog na Duh i dušu koji su upisani u knjigu života jer telo i tako truli kakvi god bili.

Nisi osetio Božiji gnev već posledicu ljudskog izbora i upravljanja. Božiji gnev će osetiti neverni i nedao Bog da to osetiš.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
bzvz je napisao:
Ako takav raj postoji, to je onda neki dosadni raj, sa tonom casnih sestara, tako da ja ne zelim svakako da budem tamo, ja 'ocu u valhalu :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MV5w262XvCU[/youtube]
galoni piva i ogromni macevi....i ko jos zeli u raj....pfffff,precjenjeno :P
Džontra je napisao:
Hristov je napisao:
Rekao sam za framework. Ukalupljivanje za mene ima negativnu konotaciju

"bombardovanje" ima negativnu konotaciju...Zato se koristi termin "Sprovođenje zone zabrane leta nad Libijom"...Al to je i dalje bombardovanje
Framework je polazna osnova koja kaže "ne radi ovako" "i radi ovako". Kalup takođe radi isto. Znači tvoj framework je samo ljepši termin, al to ne znači da je nešto drugačije (samo je Taško "drugačiji")

:lol: :lol: :lol: zna se i dzontri omaci pa da mu izleti koja pametna

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Izzard je napisao:
Sve i da imaš vremena nemaš znanja jer nažalost DNK u svom sastavu ne sadrži polipeptide kao što magistar napisa. Ne treba meni literatura imam ja i više nego dovoljno... Tako da magistre...Slika

Ok, omakla mi se greska, priznajem. Mislila sam na polinukleotide, a posto sam koma od umora nisam ni razmislila sta pisem prije postiranja.

Ali poenta nije bila u tome, mada je tebi zgodno da se zakacis za rijec. Poenta je u tome da naucnici ne mogu stvoriti zivot de nuovo, jer i kada se koriste najsavremenijim dostignucima u genetici, nisu odmakli dalje od koristenja oligonukleotida ( dakle vec postojecih nukleinskih kiselina ) za stvaranje sintetske DNA.

Inace genetika nije moja uza struka, relax. Je li tvoja ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kliber je napisao:
Da, LHC je najavljen priličnoskromno u odnosu na pažnju koju zaslužuje, kao najveća, najsloženija mašina i najveći eksperiment ikada izveden. I zanima me kako je ptica ubacila komadić kruha u LHC kada se LHC nalazi na 127 metara u zemlji?

:roll:

Nisi cuo za taj dogadjaj ? Evo kako :

http://scitech.blogs.cnn.com/2009/11/06 ... m-smasher/

Citiraj:
Ali šta da ti ja radim. Ti imaš svoj mali svijet u kojem živiš, svoju nauku koja nije konzistentna i kompatibilna sa stvarnošću,

:lol: :lol: :lol:

Smijes li to reci mojim poslodavcima ? Cekamo te. :D

Citiraj:
voziš auto, koristiš električnu energiju, internet, lijekove, avione, telefone... i rugaš se naučnom napretku.

Ne vrijedi tebi objasnjavati. Misli sta hoces, meni svejedno. :wink:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Muhameda,?..

Ne mogu vjerovati kad naidjem na ovakve izjave.

Niko ne vjeruje u Muhameda. Muslimani vjeruju u Milostivog Svemilosnog Alaha ( sto na arapskom znaci BOG ), a Muhamed s.a.w.s. je posljednji Boziji poslanik. Muhameda postujemo kao takvog.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Ne mogu vjerovati

Pa odluči se, u jednom postu kažeš da vjeruješ, sad da ne vjeruješ...

Spoiler:
Da, potpuno nepotrebno i glupo izvlačenje iz konteksta, kao i u prethodnom postu.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hristov je napisao:
Zasto pricas o organizovanoj religiji? Je li ti smatras da Hristovo i Muhamedovo i Budino UCENJE u svojoj jezgri ukalupljuje covjeka? Pustimo pape i kalife, mene oni interesuju kao lanjski snijeg.

Ajme, pa nemoj da si u buducnosti pomenuo Budu u kontekstu revolucije, bilo kakve.
Budizam je religija koja ima negativan, nihilisticki pogled na svijet.
U principu, religija moze imati trojak pogled na svijet:
potvrdjivanje svijeta
negiranje svijeta
i ovladavanje svijetom.
Oficir je djelimicno u pravu za revolucionarni duh jer se jedino islam moze svrstati u religiju koja zeli ovladati svijetom.
Negiranje svijeta je tipicno za budizam jer je cilj doci do nirvane odbacujuci culne zelje i slicno.
Hriscanstvo je u prvoj fazi nastanka (rano hriscanstvo) bilo totalno nezainteresovano za ovozemaljski zivot dok bi se ideja ovladavanja svijetom odnosno sve vece uloge hriscanstva u drustvenom i politickom zivotu mogla pripisati jacanju katolicke crkve.

A pitao si za okalupljivanje covjeka.
Pa kud ces boljeg primjera od "ako te neko osamari okreni mu i drugi obraz".
Mozete mrziti tog Marksa koliko god hocete, ipak je on jedan od najvecih sociologa ikada. Ovakav stav o religiji je imao jer je nastojao da emancipuje samog covjeka, da se bori protiv nepravde i neravnopravnosti u drustvu a ne zato sto mu je neki svestenik stao na zulj.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hristov je napisao:
kliber je napisao:
Hristov je napisao:

a) "Bog postoji"
b) "Bog ne postoji"

Ajd, poz.

Citiraj:

Na istom tom linku pise:

Citiraj:

Vidis li gdje si pogresio? Pobrkao si definiciju hipoteze i oborivosti hipoteze.

Hristov dragi, kako ne kontas iz posta u post.
Tvrdnje "bog postoji" i "bog ne postoji" sa aspekta hipoteze nisu dvije strane istog novcica zato sto ti nikada ne mozes u potpunosti utvrditi, dokazati da bog ne postoji, jer uvijek postoji sansa da nisi istrazio, provjerio sve mogucnosti.
Isto kao sto se termin "zlatne planine" ne moze uzeti kao nepostojeci, jer uvijek mozemo reci da postoji mogucnost da negdje u nekoj galaksiji postoje zlatne planine.

Tvrdnja "bog postoji" nije hipoteza, ona je samo tvrdnja ali nema naucni karakter jer se ne moze oboriti bas zato sto se uvijek moze reci da naucnik nije dovoljno istrazio (to naprosto nije moguce).

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
kliber je napisao:
Da, LHC je najavljen priličnoskromno u odnosu na pažnju koju zaslužuje, kao najveća, najsloženija mašina i najveći eksperiment ikada izveden. I zanima me kako je ptica ubacila komadić kruha u LHC kada se LHC nalazi na 127 metara u zemlji?

:roll:

Nisi cuo za taj dogadjaj ? Evo kako :

http://scitech.blogs.cnn.com/2009/11/06 ... m-smasher/

A, svašta, stvarno nisam čuo. Ajde, da bar ja naučim nešto od tebe, kad ti nećeš od mene.

Ali LHC ipak radi, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Hvala Bogu pa su se MATEMATICARI i filozofi rastali, jos "onomad".
Spoiler:
:P

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ok, omakla mi se greska, priznajem. Mislila sam na polinukleotide, a posto sam koma od umora nisam ni razmislila sta pisem prije postiranja.

Da zato si mi toplo preporučila knjigu o genetici u kojoj ću naći dovoljno o (opet valjda zbog umora, spavaš li ti uopšte) "složenim polipeptidima" (u narodu poznatim kao proteinima :lol: )... Pa našao bih ali sigurno ne tamo gdje si ti mislila. Aj dobro malo prelistala pa se popravila cijenim...

Ali poenta nije bila u tome, mada je tebi zgodno da se zakacis za rijec. Poenta je u tome da naucnici ne mogu stvoriti zivot de nuovo, jer i kada se koriste najsavremenijim dostignucima u genetici, nisu odmakli dalje od koristenja oligonukleotida ( dakle vec postojecih nukleinskih kiselina ) za stvaranje sintetske DNA.

Žao mi je da te razočaram ali kao što rekoh abiogeneza nije predmet izučavanja TE tako da ona nije oboriva po toj tački jer se njom ne bavi. So you fail. Život de nuovo je nastajao (prema abiogenezi) nekih milijardu godina (nisam siguran) ti ope ne bih rekao da baš znaš šta pričaš jer je Miler davno eksperimentalno dobio svih 20 aminokiselina koje čine živi svijet iz neorganskih komponenti pa se ti vidi... Eksperiment ponovljen 100 puta do danas, sve fercera. Al ne da mi se stvarno. Opet kažem TE ima milion dokaza pro, nijedan contra, tako da je prilično čvrsta kao i teorija gravitacije. Da ga ima bila bi odbačena i onaj koji bi je osporio dobio bi Nobela. Al treba proći peer review a ne ispasti idiot i neznalica kako se tužni pokušaji obaranja TE završavaju.

Inace genetika nije moja uza struka, relax. Je li tvoja ?

Nisam ni mislio da ti je struka, ni uža ni šira. Moja struka je branje šljiva i okopavanje leja s lukom, a moje znanje o kosmosu je pregolemo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]