Oooo Hristov, Hristov dokle cemo ja i ti...
Da, toliko sam si uzdrmao moju samouvjerenost da sam tamo oko srijede otisao 400 km daleko od mjesta u kojem zivim, pa sam trebao ne samo toliki nego i veci put napraviti sutra ali je otkazan za sljedecu sedmicu ako Bog da, tako da to sto se nisam javio "tebi na vrijeme" uzmi komotno kao "jak argument uzdrmanosti vjere"

...steta sto ne idem sutra jer bi ti mozda zakljucio das sam toliko uzdrman, da sam morao otici na lice mjesta u Egipat i vidjeti o cemu se radi.
Ali nema potrebe jer...
1) Nisi nasao prevod na Arapskom jos uvjek ti ponavljam
2) Pogresno si preveo kompletan tekst s wikipedie koji je tvoj "najjaci argument"
i naravno
3) Otvorio si sebi Pandorinu kutiju
Zamisliti i pod tackom razno da je Poslanik s.a.w.s. bio u pomenutom manastiru i "iscitavao" krscanske tekstove je ravno zamisljanju da je Josip bioloski otac Isa a.s. (Isusu Kristu)Zasto???
Vidis, najveca muzdiza Isa a.s. je on sam, jer je rodjen bez oca, njegova a.s. majka je bila cista , a on sam a.s. je utjelovljenje Allahove s.w.t. rijeci.
Idemo korak dalje....Bozja rijec moze biti utjelovljena samo u cistom tjelu kao sto je Isa a.s. koji je rodjen bez sexualnog akta ( animalnog akta ). Bozja rijec u tjelu zahjeva cistotu tijela.
Predjimo sad na Poslanika Muhammeda s.a.w.s.- Njegova najveca mudziza je Kur'an. Kur'an je mogao biti objavjen samo onom umu ili onom razumu ili onoj osobi kojeg nije dodirnula niti ijedna ljudska filozofija, vjera, premisa, logika koja se nalazila ili bila iscitavana ili bila popularna u tom djelu svijeta i u tom vremenu. Uslov da ta osoba bude cista od bilo kakve ljudske filozofske pisane premise jest da bude nepismena.
S toga koliko god je Poslanik Muhammed s.a.w.s. pismen toliko je i Josis drvodjelja bioloski otac Isa a.s. Bar mislim da ces sad pokusati shvatiti nesuvislost svojih argumenata, narocito onih koje izvlacis iz wikipedie i usput ih katastrofalno prevedes, te s tim prevodom tvrdis ono sto ni sam pisac originalnog teksta na wikipediji nije se usudio kazati.
Nadam se da ce krscani ili bilo ko drugi ko cita i tvoje i moje postove imati to u vidu.
Da jos jednom ponovim ma koliko protestirao da duljinu postova Oficira, Ahmeda Mirzzarelija i sl. jer ne moze se drugacije nego stalno ponavljati u ovom slucaju konkretno tebi.
1) Donesi mi prevod Arapske Biblije napisane u 6 stoljecu
2) Potvrdi mi pismenost Poslanika s.a.w.s.
3) Historijski dokaz da je bio na Sinajskoj Gori u manastiru Sv.Helena (da je klanjao namaz, govorio s nekim, da ga je neko od kaludjera vidio, cuo, ili da je imao bilo kakavog kontakta s njima na tom mjestu)
Dalje
Probaj mi odgovoriti na pitanje : Zasto bi Kurejsije koji su imali vise od 360 svojih kipova donijele Muhammedu s.a.w.s. Bibliju da im on protumaci (naravno nakon sto oni njemu budu iscitavali dio po dio

) da bi oni odbacili 360 svojih bogova zbog kojih su ratovali protiv Muhammeda s.a.w.s. iz razloga sto im je on rekao da su u krivu i s bogovima i Biblijom i da im da svoje tumacenje svega sto ce na kraju postati Islam.....da li vidis i sam paradox pitanja-mogu zamisliti kakav ce biti odgovor.
Hristov je napisao:
Namjerno sam ja licno preveo tako kako sam preveo, jer mi je cilj bio da te prodrmam, a ne prevodjenje istorijskog dokumenta za naucne svrhe. Da se tebe pitalo ti bi napisao da "autor nije uopste siguran u ono sto pripovijeda ali opet kaze da je mozda iako nije uopste siguran niti sam zna zasto to pise jer ogromna sumnja postoji, da je Muhamed mooooooozda bio u manastiru mada dok to govori pripovjedac je totalno nesiguran u sebe i vec se poceo da znoji jer ga pece savjest sto laze, i to vise puta kaoooooo da je bio". Tacan prevod glasi da se kaze ili da se govori, ali budimo iskreni, da sam napisao da se govori, tebi bi to bilo dovoljno kao povod da odbacis to sto pise kao "apsolutno netacno", dokaz je uostalom tvoj post, i moj cilj ne bi bio postignut.
Jel vidis gore sto si napisao Hristov, e to je dokaz vise u smislu ne da si namjerno lose preveo, nego da si namjerno slagao.
Ispravan prevod je : " Kaze se...."
Ali ti si ga pretvorio u izjavnu recenicu u koju si siguran 100 %, i cak si slagao i na covjeka koji je to pisao.
"Kaze se da je Isus iz Nazareta 17 godina bio u Indiji, odakle je prenio odredjene dijelove vjere starih Indijaca"
Ti bi preveo
" Isus iz Nazareta je nekoliko puta bio u Indiji, odakle je prenio odredjene dijelove vjere starih Indijaca"
A ja zelim kazati da
Niti je Isus bio u Indiji niti je prenio odredjene djelove vjere Indijaca
Jel shvatas da nije bit u prevodu samom koliko u tome da se dokazi fabriciraju, umetnu u wikipedija (donekle prestiznu enciklopediju

), i takve price postaju fakti na koje si ti pao i jos ih lazno preveo i jos izvrnuo historiju po tom pitanju na glavu.
Hristov je napisao:
Poenta mog posta je da uzdrmam samouvjerenost kojom se tvrdi da Muhamed nije mogao doci u dodir sa spisima. Nije se ovdje argumentovalo samo o tome da li postoji prevod ili ne, vec se o tome pricalo u kontekstu argumentovanja da je Muhamed dolazio u dodir sa Biblijom. Ne samo da je mogao doci u dodir, vec je moguce da je i sam isao tamo vise puta, a tome u prilog govori izmedju ostalog i pismo kojim zasticuje jedan manastir usred Nedođije.
Do 23 godine bas se bojim da ce cobanu dolaziti vrsni trgovci i prepricavati mu Bibliju da im on tumaci...budimo realni
Opet ti da je moguce da je i sam isao tamo i to vise puta ....o Boze dragi....mislim Hristove budimo realni.
A manastir je dobio zastitu nakon sto ju je trazio od Poslanika s.a.w.s. dakle na zahtjev...budimo i tu relani.
Hristov je napisao:
Evandjelje po Barnabi ne ide NI TEBI u prilog drugar, pa ako trazis od mene da citam i vjerujem u to evandjelje, onda vjeruj i ti u dio koji se kosi sa islamom.
Evandjelje po Barnabi je nadjeno uz Codex Sinaiticus jel tako.
Evandjelej po Barnabi nije 115 ili 116 Kur'anska sura nadjena na SInaju jel tako.
1000 Evandjelja po Barnabi moze biti nadjeno i ponisteno od strane vas krscana to nece u Kur'an promjeniti niti ijednu tacku jer...
Da li Branaba ili evandjelje ima bilo kakavih dodirnih tacaka s Islamom, ne nego zadire u Krscansku dogmu.
Evandjelje po Barnabi nije nadjeno uz stari prepis Kur'ana nego uz stari prepis Biblije odsnosno Codex-a, jel ti to ima logike...
Da probamo ovako...Pluton vise nije planeta kazu znanstvenici, trebalo bi revidirati knjige koje su to do sada zagovarale...kakve to veze ima s biologijom????
ili Nadjen Codex Sinaiticus sastavni dio mu je Evandjelje po Barnabi, trebalo bi revidirati Bibliju ...kakve to veze ima s Islamom???
budimo realni.