banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2003, 03:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Citiraj:
...da će u Carstvo Nebesko ući samo oni koji riječ Božiju budu shvatali i prihvatali kao djeca.

Ово је твоје оригинално питање...

Нико нигде не захтева да се реч Божја схвата и прихвата онако како то раде деца. Оно што треба да се деси као резултат вере јесте да се буде: безгрешан, кротак, миран, понижен, ослобођен од ега, самодовољности, гордости, итд... - као деца.

Значи, није потребно претходно бити "дете", него "дете" треба да буде последица, односно резултат. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2003, 07:29 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Svojim riječima tovariš si breme. Sve (dobro) o čemu pišeš ti definitivno nisi.
Na to imam samo jedan hadis:
"Na sudnjem danu najudaljeniji od Allahove milosti i blagoslova biće onaj koji drugima daje savjete, a sam radi ono što nije dopušteno."

Ova rasprava nije za ovu temu pa upozoravam učesnike na moguću želju onogkojisepredstavljakao Maran Ata da na sebi svojstven način "poklopi" i ovu temu i skrene je sa njenog pravog toka.
Takođe skrećem pažnju i na ovu Muhamedovu mudru izreku:

"Najveće zlo za nauku je zaborav, a njeno upropaštavanje je da o njoj raspravljaš s onim ko je ne shvaća."

A onima koji prate ovu temu ali se kolebaju zbog svojih predrasuda upućujem ovu:
"Uzmi mudrost odakle god potekla, neće ti naškoditi."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2003, 09:03 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2003, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovo je stvarno otišlo predaleko od teme i iako sam sinoć napisao da se rasprava nastavi na drugoj temi Maran Ata u skladu sa svojim opštepoznatim bezobrazlukom nastavlja pisati na ovoj temi. Od sada sve što nije vezano za ovu temu ću brisati.
O drugim stvarima možete nastaviti na temi "Postuje li SPC Bozije zakone?" tako što ćete ako nešto želite citirati pokupiti citate sa ove teme i nataviti na drugoj temi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2003, 09:33 
Majstor
Majstor

Ipak predlažem da ne brišeš da se niko ne bi osjetio ugrožen, samo premjesti sve što ne spada ovdje tamo gdje spada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2003, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Опет наводите САТАНСКЕ СТИХОВЕ... изгледа да је време да опет завирим мало у хадисе и подсетимо се како је Мухамед био заправо - педофил... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 07:31 
Majstor
Majstor

Ako će te učešće u ovoj temi natjerati da čećše pročitaš koji hadis ili nešto iz Kurana onda je to dobro. Ipak pošto si svojim dosadašnjim ponašanjem stavio do znanja da u njima tražiš samo nešto za zadjevicu, podsjećam na riječi iz Pavlove poslanice Titu:
Čistima je sve čisto; a poganima i nevjernima ništa nije čisto, nego je opoganjen njihov i um i savjest.

[/code]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 07:32 
Majstor
Majstor

Takođe podsjećam na jednu osobu koja je u javnosti iskazivala vrlo sličan podsmjevački odnos prema svemu što nije srpsko i pravoslavno (po njegovim izopačenim kriterijima) a koji se pogotovo okomio na Kuran i Muslimane. Krajnje je bijedno završio.
Radi se o Risti Đogi, televizijskom novinaru (a vla svako to kod nas može biti), uredniku i voditelju TV dnevnika na Palama u toku nedavnog rata. Taj čovjek je zaista prelazio svaku mjeru i ja sam se tome otvoreno protivio iako su mu mnogi ljudi ljudi iz moje okoline odobravali i smijali se njegovim "dosjetkama", dok je on TV dnevnike je pretvarao u cirkus. Ujednom momentu je prevršio svaku mjeru i znao sam da neće moći tako još dugo.
Đogo je koliko se sjećam poginuo 1994. godine - pijan je pao sa terase hotela u jezero u Zvorniku (ili mu je neko u tome "pomogao", ali neko od Srba zarad nekih koznakojih obračuna). Bilo je priča da ga je ubio Arkan.
Za mene je to izraz Božije kazne i upozorenja svima koji se tako ponašaju. Na bilo kojoj "strani".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Твој "бог" је изгледа осветник и страшни, а не Хришћански Бог љубави и милосрђа. Ја бих на ту тему дебело размислио, да сам "реинакрнисани" пајац. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 13:38 
Majstor
Majstor

Moj Bog je ponekad oganj koji spaljuje.
Razmisli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

По речима једног од пустињских отаца, “Паклена ватра је љубав Божја“.

Сажиже оне који су се издвојили од Тела Божјег - Цркве и у свој својој самодовољности, чак и нападали на Божју Цркву. Човек, који је створен по Божјем Обличју, који је заједница Оца, Сина и Духа Светога, и сам мора да буде у заједници, и са Богом и са ближњима... Отуда и потичу две највеће заповести. А то заједништво са Богом и ближњима, постиже се на Божанственој Литургији - Евхаристији, у коју јеретици не верују, и називају је "канибализмом". Случајност или не, тако су и древни Римљани - Пагани исто оптуживали ране Хришћане и због тога их прогонили.

Након цца. 1000 година, појавили се нови пагани...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 15:58 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јел ? Да ли ти то осуђујеш све Римљане или само оне који опраше руке ?

Да ли је такав и суд Господњи, или је индивидуалан ?
Да ли имаш право да оптужујеш децу за грехе родитеља ?
Да ли имаш право да оптужујеш родитеље због греха деце своје ?

Деде... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 17:47 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2003, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ах.... нисам знао да су твоји текстови "надахнути" и да ти заправо причаш у параболама... 8)

А овако рече Св. Апостол:
---------------------------------------
(Гал. 1, 9) ... ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude !

Да ли ти је сада јасно шта бива са јеретицима ? Мислиш да је то Црква измислисла сама од себе ? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2003, 11:40 
Majstor
Majstor

Stoga prokletstvo ostaje na onima koji se opiru "reformama" nabolje, a sami su to isto evanđelje reformisali do neprepoznatljivosti sukladno svom (ne)razumijevanju onoga što je Isus govorio.
Detaljnije o ovom na drugom mjestu.
A ovdje o tome da se vidi da je Muhammed svom narodu propovijedao suštinski isto što i Isus Jevrejima:

Čini dobro svom susjedu, bićeš vjernik; želi drugom ono što želiš sebi, bićeš musliman.

Smirenost je od Allaha, žurba je od šejtana.

Najjači je među vama onaj koji sebe u srdžbi može savladati; a najblaži je među vama onaj koji prašta onda kada bi mogao kazniti.

Hoćete li da vam saopštim nešto? Kada nekog od vas zadesi ovosvjetska tegoba ili nesreća neka prouči ovu molitvu pa će mu se ukazati izlaz iz te situacije. To je molitva Božijeg poslanika Jone (kada je bio u utrobi ribe):"Nema drugog boga osim tebe, slava tebi! Ja sam se doista ogriješio prema tebi (oprosti mi).

Grijeh je ono što te peče i ne da ti mira u duši, a što bi ti želio da sakriješ od svijeta.

Ovo su izreke Muhamedove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2003, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево још мало изрека гуруа мухамеданске секте:
--------------------------------------------------------------

5,51. O vi koji vjerujete ! Ne uzimajte prijateljima jevreje i kršćane.
5:51a Oni su prijatelji jedni drugima. A ko se od vas njima okrene, pa on je uistinu od njih.
5:51b Uistinu! Allah ne upućuje narod zalima.

Kakav je o bio Bozji poslanik govori cinjenica da je ozenio 6 godina staru devojcicu, i cekao tri godine pre nego je poceo da "konzumira" taj brak !!! [7:64] Svaka cast na "strpljenju". Njeno ime je bilo Ajsa. Pedofil.

Kada je Muhamed objavio da mu je Allah dozvolio da ozeni zenu svog uvojenog sina (snahu), jedna od njegovih zena je rekla: "O Alahov poslanice, izgleda da se Bog potrudio da ti ugodi..." [7:48]

"Musliman nesme biti kaznjen smrcu ako je ubio ne-muslimana" (9:50)

"Muhamed im je naredio da prate njegove kamile i piju njihovu mokracu i mleko..." (7:590)

Muhamed rece: "Bio mi je pokazan pakao, i vecinu onih koji su tamo su bile zene." (1:28) (1:301) (2:161) (7:124)

Muhamed rece: "Ko god napusti islam, ubij ga." (9:57)

Ово је само мали део, а мешавина је цитата из курана и хадиса.

"Божји" посланик... нема шта.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2003, 14:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Ma to sto ti pises NEMA VEZE S VEZOM.

Ne znam kako ti samo ne dosadi pisati GLUPOSTI.
P.S.
Za, brojkom i slovom, MILIJARDU I KUSUR ( 1 000 000 000 i jos pokoja cifra sa 6 nula) MUSLIMANA vi pravoslavci izgledate kao neka MANJA SEKTICA.
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2003, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То само потврђује библијско пророчанство да ће у задња времена народ да отпадне од Бога и крене за лажним пророцима. 8)

ПС: Управо си рекао да куран и хадиси "NEMA VEZE S VEZOM" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2003, 02:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Подсетимо се ми мало "хирургије" и "анатомије" у секти Мухамеданској:

http://main.faithfreedom.org/gallery.htm
http://main.faithfreedom.org/Gallery/1.htm
http://main.faithfreedom.org/Gallery/2.htm
http://main.faithfreedom.org/Gallery/3.htm

УПОЗОРЕЊЕ: Не отварај ако си гадљив(а) !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]