banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 18:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jul 2008, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
MonaLisa je napisao:
A ni ja ne pamtim da je ikad otac mogao ubiti cerku jer je uradila nesto sto bi ''osramotilo'' cast porodice, niti muza koji je ubio iz istih razloga.

ja isto, nikad čula.. ni među mojim pradedovima i čukundedovima.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Dust je napisao:
Zene u Islamu su zasticene i cuvane, za razliku od ovih, recimo:

I sramotnijem kurvanjem svojim oskvrni zemlju, jer činješe preljubu s kamenom i s drvetom. (Jeremija 3,9)
I uzevši krasni nakit svoj od mog zlata i od mog srebra što ti dadoh, načinila si sebi muške likove, i kurvala si se s njima. (Jezekilj 16,17)
Biblijski Bog nas obavještava o nekim ženama koje su koristile seksualna pomagala u vidu kamena, drveta i kipova. Zašto je ovo bitno za nas? Od kakve je koristi za nas to što su se neke drolje u prošlosti koristile seksualnim pomagalima?
Dalje:
One se kurvahu u Misiru, u mladosti svojoj kurvahu se, onde im pipaše grudi i onde im zgnječiše dojke djevojačke. (Jezekilj 23, 3)
A ni s Misircima ne okani se kurvanja svog, jer spavahu s njom od mladosti njene i oni joj gnječiše djevojačke dojke i s njom se kurvaše. (Jezekilj 23,
I tako si se vratila na nevaljalstvo mladosti svoje kad ti pipahu grudi u Misiru radi djevojačkih dojaka tvojih. (Jezekilj 23, 21)
Da li ova tri teksta više liče na neki erotski časopis ili na svetu knjigu!!!??? I opet postavlja se pitanje od kakve je koristi za nas to što su Misirci gnječili sise neke drolje iz daleke prošlosti???
Dalje:
Jer umnoži kurvarstva svoja opominjući se dana mladosti svoje kad se kurvaše u zemlji misirskoj, i upaljivaše se za svojim milosnicima, u kojih je tijelo kao u magarca, i tečenje kao u konja. (Jezekilj 23, 19-20)
Zamislite neku maloljetnicu koja bi ovo pročitala! Ukoliko smatrate da je Biblija istinita Božija knjiga dajte ovaj tekst svojoj kćerki ili sestrici da pročita! Ili, kao dobar tatica objasnite joj o čemu se ovde radi!
Kurvala si se sa sinovima Misirskim, susjedima svojim velika tijela, i umnožila si kurvarstvo svoje da bi me razgnjevila. (Jezekilj 16, 26)
Ukoliko ostavimo po strani ovako saopštene navodne Božije govore, ono što ne možemo ostaviti po strani je obavještavanje vjernicima i čitaocima Biblije o veličini Misirskih udova. Veličina Misirskih udova je strašno bitna stvar za našu planetu.
Dalje:
Biblijski Bog nas obavještava o ženi „koja razmeće svoje noge“:
Na svakoj rasputici načinila si sebi visinu, i nagrdila si svoju ljepotu, i razmetala si noge svoje svakome koji prolažaše, i umnožila si kurvarstvo svoje (Jezekilj 16, 25).

Dakle naravoučenije, Biblijski Bog dozvoljava upotrebu pogrdnih riječi i to veoma pogrdnih, poput: KURVANJA, RAZMETANJA NOGU, VELIKIH MISIRSKIH UDOVA, GNJEČENJE DOJKI, UPALJIVANJA ZA ONOM STVARČICOM itd.

Да си у читање Библије унијела само мрву интереса, умјесто што библију проучаваш кроз цитате исламских проповједника,
онда би знала се пророчки цитати односе на народ древног Израиља,
а "курвање" да је метафора за њихово поигравање са паганским религијама.
Даст, немој више да се бламираш и да тумачиш Библију

Citiraj:
Hvala Bogu pa sam rodjena u Islamu.

Могла би се уздржати од коментара ове врсте пошто на сличан начин неко може истргнути цитат из Курана
и прокоментарисати слично попут тебе, а та врста коментара само свједочи о примитивизму коментатора.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 15:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
skitnica je napisao:
1. super! ako nemaju pouzdane dokaze da sam se seksala sa nekim ko mi nije muz, nece me kamenovati...jupi!
2. i nepismeni se nauce potpisivati...ako nista drugo, barem da znaju potpisati priznanje

Upravo tako. Kao prvo, ne znam sto bi to bio njihov problem ako si se ti seksala s nekim. To je tvoj izbor. I na zapadu vazi pravilo da mozes vjerovati sta hoces sve dok ne ugrozavas drugoga protiv njegove volje. Bas ne znam zasto oni brinu tudje probleme. Ako hoce neko neka se seksa sa kamenom, to je njegov problem. Ne vidim zasto to osudjivati kao u srednjem vijeku. :evil:

MonaLisa je napisao:
A ni ja ne pamtim da je ikad otac mogao ubiti cerku jer je uradila nesto sto bi ''osramotilo'' cast porodice, niti muza koji je ubio iz istih razloga.

Naravno. Sta je sramota. To je sasvim relativna stvar. Za nekog ovo za nekog ono. Prema tome zasto ti religijski fanatici sebi uzimaju za pravo da zabadaju nos u ono sto ih se ne tice. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 17:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2008, 16:31
MonaLisa je napisao:
Sta rece, ukinuo ropstvo? Izvini, ali ako se sjecate slucaja iz Londona od prije deset godina... Dakle, zena od 20-ak godina, pripadnica Sudanskog plemena izvjestavala je o arabljanima koji su redovno vrsili pljackanja i pokolje nad njenim narodom i odvodili djevojcice na prisilan rad u zarobljenistvu, medju njima i nju. Tako je na kraju zavrsila u Londonu u arapskoj porodici, nakon sto je u Sudanu maltretirana. I nije zavrsila kod nekog zaostalog primitivca, nego kod bogatasa koji je u Londonu na prilicno visokoj poziciji. Uspijela je da pobjegne i zahvaljujuci novinarki Damien Lewis bori se za azil. U Sudan se vratiti ne smije jer to tamo nije tajna vlastima, nego nesto sto oni sami pokusavaju prikriti ''svojim metodama''. Da se vrati ko zna sta bi sa njom bilo. To nije neka prica iz 15. vijeka niti je izmisljotina, nego biografija djevojka ciji se slucaj zataskivao ali je uspio izaci na povrsinu, za razliku od mnogih nesretnih djevojaka koje se i danas drze kao robovi. Moc svasta moze da ucini.

@Dust: A gdje si ti to pronasla te ''citate''?

Sto ce ti Sudan i Arapi, kad toga imas u svom dvoristu. Vi se ovdje cudite polazuju zena u Islamu a cijeli se svijet cudi barbarstvu i primitivizmu na Balkanu. :roll:
Citiraj:
............To je on i radio...Sam nam je rekao: ' Ja sam komandant logora. Ja sam vas Bog i nemate drugog Boga osim mene'.«

U jednu ruku, silovanje je u Bosni manifestacija tolerancije prema silovanjima tokom historije i opravdanja za njih. Osim toga, silovanje je jedan od oblika ratovanja i bilo je misljenja da je on jedan od logickih temelja rata - da je cilj rata pustanje sa konopca i omogucavanje nekaznjenih silovanja.
Međutim koristenje silovanja protiv Bosnjakinja u Bosni bilo je toliko rasprostranjeno da premasuju cak i mracne strane ratovanja. U gradu Foci u maju 1992. osnovan je centar za silovanja u bivsoj sportskoj hali »Partizan«. Bosnjacke djevojke i zene koje su ondje drzane bile su podvrgnute neprekidnim silovanjima i drugim oblicima fizickog zlostavljanja, a njihovi mucitelji su ih cesto slali po stanovanjima u kojima bi ih drazali po nekoliko dana, da bi ih nakon toga vratili u halu «Partizan«. Organizirana silovanja muslimanki odvijala su se sirom djelova Bosne i Hercegovine koje je okupirala srpska vojska, kao i u onim djelovima sto su bili pod kontrolom hrvatskih nacionalnih snaga. Pripadnici paravojih formacija su se hvalisali o zajednickim masovnim silovanjima Bosnjakinja. Izvjestaji o krsenju ljudskih prava pokazuju da je bilo i silovanja hriscanki, ali u manjoj mjeri i ocigledno bez organizacije i plana.

Organizirano silovanje bosanskih zena bilo je genocidno - smisljen napad na zene kao one sto rađaju. Ali u vezi sa ovim, srpski i hrvatski nacionalisti bili su svjesni dviju cinjenica. Prva je bila da je broj poroda kod muslimana u Jugoslaviji bio visi nego kod hriscana i da je u nekim ruralnim krajevima, kao sto je pokrajina Kosovo, ta razlika bila dramaticna. Stopa rađanja je postala tako vruc problem da su srpski nacionalisti optuzivali muslimane za smisljenu zavjeru - kako koriste veci broj poroda ne bi li prevladali i konacno unistili hriscanske Srbe.

Druga je cinjenica da u tradicionalnim mediteranskim drustvima zene koje su bile silovane cesto nisu u stanju da nađu muza i zasnuju porodicu. Patrijarhalna tradicija srama i casti cini teskim - i u nekim slucajevima nemogucim - da silovane zene budu prihvacene kao zene i majke. Organizirana silovanja namijenjena su unistavanju potencijala zena kao majki. Izjave sto se pripisuju brojnim silovateljima - da ce zrtva nositi 'srpsko sjeme' druga su strana te ideologije: prisilno oplođenje srpskim nacionom, bizarna mjesavina vjere i biologije, koju je moguce shvatiti jedino u okviru vjerske mitologije.

Dalje:
Citiraj:
Koncentracioni logori sto su tokom 1992. godine nicali sirom istocne i zapadne Bosne i zlocini koji su u njima pocinjeni, danas se smatraju najmracnijim dijelom price o posljednjem bosanskom ratu. Postojanje tih logora i onoga sto se u njima desavalo nitko ozbiljan vise ne dovodi u ptanje.
Zatekao sam se u Beogradu kada je prvi put otvoren koridor za Banju Luku, a kao rezultat napora srpske vojske da poveze osvojene teritorije u Hrvatskoj i BiH sa Srbijom. Tako se dogodilo da sam bio prvi strani reporter koji je usao u Banju Luku. Odlucio sam tamo poci iz vrlo odredjenog razloga. Naime, cuo sam preko nekih ljudi da se u tom dijelu Bosne dogadjaju zastrasujuce stvari, da je u toku etnicko ciscenje. Pozvao sam telefonom neke tamosnje politicare, koji su mi kazali kako se ljudi silom odvode, trpaju u stocne vagone i deportiraju vlakovima koji svake noci prolaze kroz Banju Luku.

XIX century je napisao:
MonaLisa je napisao:

ja isto, nikad čula.. ni među mojim pradedovima i čukundedovima.

Eto, ja cula, mnogo puta. Bez obzira gdje. Cak i mnogo gore stvari, bez povoda.

Citiraj:
AUSTRIJSKA policija potvrdila je da je 73-godišnji Austrijanac osumnjičen za silovanje vlastite kćeri koju je 24 godine držao zatočenu u podrumu, priznao da je on otac sedmero djece koje je rodila njegova kćer.

Glasnogovornik austrijske policije Franz Polzer rekao je kako je muškarac, poznat i kao gospodin F. (Josef Fritzl op.a.), priznao silovanje svoje kćeri Elisabeth Fritzl koju je u više od dva desetljeća u zatočeništvu više puta silovao.

Šokantno: 6 puta zatrudnila s ocem koji ju je godinama silovao
Britanski tabloid The Sun objavio je šokantnu ispovijest 38-godišnje Britanke Anne Marie Wilson koju je otac silovao više od 800 puta i napravio joj dijete kako bi se domogao novca od naknade za rodilje. Anne Marie je s javnošću odlučila podijeliti svoju priču potaknuta onim što se dogodilo Austrijanki Elisabeth Fritzl koju je otac 24 godine držao zatvorenu u podrumu i napravio joj sedmero djece.

Уловио врећу са костима
Datum: 24.06.2008 22:00
Autor: В. Јањић
РИБНИК - Благоја Милетић (21), из Ситнице надомак Рибника, у оближњој пећини нашао је свезану врећу у којој је открио кости. Он вјерује да су људске и то - од новорођенчета.

Истрага
- Увиђај на мјесту гдје су пронађене кости обавила је екипа из Полицијске станице у Рибнику. О случају је обавијештено тужилаштво - изјавила је портпарол ЦЈБ Бања Лука Бојана Гашовић.
Из Окружног тужилаштва Бања Лука речено је да чекају резултате обдукције, послије чега ће се знати даљи поступак.

Majke ubijaju svoje bebe
Ubistvo novorocencadi jedan je od najtetih zlocina na svijetu. Iako majke danas imaju brojne mogucnosti da se "oslobode" nezeljenog djeteta tako sto ce ga ostaviti u bolnici poslije porodjaja, spustiti na prag neke kuce, predati domu za nezbrinutu djecu, dati ga na usvajanje ili prodati ga parovima bez djece - neke od njih se i dalje, nazalost, odlucuju na ubistvo.
Tacan broj ovakvih ubistava u BiH tesko je utvrditi, pogotovo ako je porodjaj obavljen bez ljekarskog nadzora. Medjutim, cesti slucajevi pronalaska mrtvih beba u rijekama ili kontejnerima dovoljno pokazuju koliko je ovaj problem izrazen kod nas.
U vecini slucajeva ubistva pocine majke, ali desava se da novorodjencad stradaju i od nekih drugih clanova porodice.

MONSTRUOZNO UBISTVO
Mjestani sela Borak kod Knezeva jos prepricavaju monstruozno ubistvo novorodjenceta koje je u julu prosle godine pocinio tridesetogodisnji Mile Bojic iz ovog sela.

KRAGUJEVAC - Nadležnost opštinskih, okružnih organa i republičkih stručnih institucija u dobroj meri se prepliću u slučaju Slavice Glišić (39) iz Prevešta kod Rekovca, osumnjičene za čedomorstvo. Nezvanično, i dalje se govori o tome da je Slavica četiri puta bila trudna, da je sve bebe rodila i da je sama priznala da je kriva za smrt svoje dve bebe.

Godinu dana se iživljavali na djevojčici
Pet osoba iz Laktaša, Srpca i Banjaluke uhapšeno je u srijedu zbog trgovine ljudima i polnog nasilja nad djetetom iz Gradiške/Bosanske Gradiške, saopšteno je Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.
U banjalučkoj policiji su kazali da je protiv njih podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu.
D.T. (30) iz Srpca, osumnjičen je da je od juna 2007. do maja ove godine, "učestvovao u organizovanju i omogućavanju pružanja seksualnih usluga za novac, jednog maloljetnog lica".

Pedofilija u katoličkoj crkvi u SAD: bostonski kardinal svjedoči pred sudom (9/5/02)

MLADENOVAC - Četvročlana porodica Miletić nađena je mrtva juče oko 17 sati u svojoj porodičnoj kući u Kragujevačkoj ulici 42 u mladenovačkom naselju Lukičani. Kako se pretpostavjla, Mališa Miletić (53) udarcima tupim predmetom, najverovatnije tesarskim čekićem, ubio je suprugu Slavicu (48), kćerku Jelenu (28) i sina Miloša (27), a zatim i sebe hicem iz pištolja. Njihova tela je našao policajac koji je juče oko 17 sati došao da uruči Mališi sudski poziv za saslušanje u vezi prijave koja je protiv njega podneta zbog nasilja u porodici.

BEOGRAD - Stevan Ristović, (53), taksista, ubio je prošle noći hicem iz pištolja suprugu Milku u stanu u Ulici Vinogradski venac 22. Posle zločina, pola sata posle ponoći, Ristović je napustio stan i automobilom "volvo" (BG 175-532) krenuo ka Borče, da ubije ćerku Sanja i zeta.

Takvih oceva, majki, ljudi ima u svakoj drzavi. U Italiji majka utopila sina u kadi,u Engleskoj otac ubio kcerku,u Njemackoj sin ubio oca zbog para itd. Tu Islam nema veze toliko koliko tradicija primitivnih likova, sekti. Npr, obicno ovakva ubista zbog "sramote" cine uglavnom Kurdi, razne sekte ili gdje vlada strogi serijetski zakoni. No ne trebaju se pripisivati Islamu jer se ovakvi "incidenti" kaznjavaju i u vecini Islamskih zemalja.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 17:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

.....................

Poslednji put menjao Freja dana 22 Jul 2008, 17:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Primjeri koje si navela nemaju veze sa vjerom, ni kulturom, niti bilo cime sto ima veze sa tradicijom i korjenima. Npr. primjer Austrijanca je posljedica psihicke poremecenosti, i svi ti slucajevi su kaznjeni. A kaznjavanje islamskih zena prolazi nezapazeno.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 17:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Damaskin je napisao:
Да си у читање Библије унијела само мрву интереса, умјесто што библију проучаваш кроз цитате исламских проповједника,
онда би знала се пророчки цитати односе на народ древног Израиља,
а "курвање" да је метафора за њихово поигравање са паганским религијама.
Даст, немој више да се бламираш и да тумачиш Библију

Biblija je pisana valjda i tebi a ne samo drevnom narodu Izraela? Ili ti izdvajas ono sto tebi pashe, a odbacujes ono sto ne? Sto se metafore "Kurvanja" tice.... sramno je da se tako nesto spominje u jednoj takvoj knjizi. Cist dokaz da nisu Bozije rijeci, jer Bog takve rijeci nikada ne bi koristio.

Damaskin je napisao:
Могла би се уздржати од коментара ове врсте пошто на сличан начин неко може истргнути цитат из Курана
и прокоментарисати слично попут тебе, а та врста коментара само свједочи о примитивизму коментатора.

Zasto? Sta tebi ili bilo kom smeta sto kazem "hvala Bogu da sam rodjena u Islamu"? Primitivan? Primitivniji od onih gore boldiranih komentara iz Biblije?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Фреја, какве везе твоја прича о наводном "центру за силовања" има везе са духовношћу и религијом и са овом темом уопште???

Можеш да дискутујеш о тој причи на политици или на "човјек и друштво" ако већ мораш,
али сама чињеница да постоје људи који још увијек шире ту врсту прича и вјерују у њих
свједочи да смо још далеко од зреле комуникације, суживота и узајамног поштовања.

Сваки злочин има име, односно извршиоца, жртву и вријеме и мјесто догађаја,
а тако и злочинци из Фоче имају своја имена и процесуирани су у Хагу, а неколико њих је убијено.
Начином на који ти причаш о фочанском ратном паклу неко са стране би дошао до закључка
да није ријеч о скупини од десетак људи којих су се током рата бојали и српски становници Фоче,
а међу њима и пар њих који су прије рата осуђивани за разне злочине,
већ да је ријеч о свима грађанима Фоче српске националости као геноцидном и поремећеном свијету.

Та врста прича је и изазвала ратни хаос у БиХ, а промовисање такве врсте говора само изазива даљу мржњу
и нетрпељивост међу народима на овим просторима.

Опет кажем, та врста приче нема ама баш везе везе са темом, и не може ни у ком случају да се подведе под "духовност".

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
Sto se metafore "Kurvanja" tice.... sramno je da se tako nesto spominje u jednoj takvoj knjizi.

Mislim da tada ta rijec uopste nije imala znacenje kakvo ima sada.

I zaboravljate da je tema Polozaj zene u Islamu. Ako vam se svidja rasprava o citatima iz Biblije otvorite novu temu. Sa polozajem zene u Islamu nikakve veze nema ni samostan i casne sestre, ni svestenikova brada, ni slucajevi psihopata.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka

Damaskin, potpisujem.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Sto se metafore "Kurvanja" tice.... sramno je da se tako nesto spominje u jednoj takvoj knjizi.
Cist dokaz da nisu Bozije rijeci, jer Bog takve rijeci nikada ne bi koristio.

Куран:

2. 191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali.
A zlostavljanje je teže od ubijanja! Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.

А овакве ријечи Бог користи!?

Citiraj:
Zasto? Sta tebi ili bilo kom smeta sto kazem "hvala Bogu da sam rodjena u Islamu"?
Primitivan? Primitivniji od onih gore boldiranih komentara iz Biblije?

И шта онда?
Требају сви на форуму да пишу коментаре типа:
"хвала драгом Богу што нисам муслиман"?

Ако теби такве изјаве нису примитивне онда заиста немамо о чему разговарати...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Ljubim Isusa najviše na svijetu. :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Primjeri koje si navela nemaju veze sa vjerom, ni kulturom, niti bilo cime sto ima veze sa tradicijom i korjenima. Npr. primjer Austrijanca je posljedica psihicke poremecenosti, i svi ti slucajevi su kaznjeni. A kaznjavanje islamskih zena prolazi nezapazeno.

Kao sto ni ti zlocini zbog "casti" nemaju veze ni sa vjerom, ni sa kulturom vec obicno primitivnom tradicijom nekog sela ili sekte. Da je vezano za Islam... pa znas koliko bi se do sada toga desilo, s obzirom da je Islam jedna od najrasprostranjenijih vjera, a ne kad se desi takav incident pise se o njemu u cijelom svijetu. :roll:

Da li ti zaista mislis, da jedan, normalan covjek, normalan vjernik, moze dici ruku na svoje dijete? Po mom misljenju, radi se o fanaticima, a ne o normalnim osobama.

Kaznjavanje islamskih zena prolazi nezapazeno, kao sto vec rekoh u zemljama gdje vladaju serijetski zakoni...odnosno, gdje su fanatici.

A, reci mi, kakve su kazne u savremenom svijetu za maltretiranje zena i djece? Kolika su za silovanja? Koliko zene i djeca pricaju o tome? Ili vecinom sute dok se ne desi najgore? I sto dobije pocinioc? Vecinom se izvuku sa presudom "psihicki poremecaj" bez dana zatvora. I svi sretni i zadovoljni. Toliko o pravima zena u savremenom svijetu.

Damaskin je napisao:
Фреја, какве везе твоја прича о наводном "центру за силовања" има везе са духовношћу и религијом и са овом темом уопште???

U pravu si u potpunosti, ali odgovor je bio na M.L post. Kad se vec spominje tamo neko ropstvo u Islamu, primjer da se to ne radi samo u Islamu i Arapskim zemljama, vec i ispred nasih noseva. Nikakvo rasplamsavanje mrznje, cak naprotiv. Nego, kad se postavi slican post koji govori protiv Islama ili podrugljive slike koje vrijedjaju Islam i vjernike, to se onda podrazumjeva ok sa duhovnoscu i religijom ili? Cudi me da nisi onda primjetio slicne postove. :D

MonaLisa je napisao:
Damaskin, potpisujem.

Znam, naravno. Nisam ni sumnjala u to. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Тематика је "положај жене у исламу" и генерално гледано (поготово у пракси у шеријатским земљама),
жене нису у прилици да остваре своја права.

Не знам гдје живиш, али у већини шеријатских земаља жене не само да нису равноправне,
већ и немају право гласања на изборима, а сам куран каже на једном мјесту да је за свједочење
потребан један муслиман или двије муслиманке, ако сам добро разумио, по Курану мушко вриједи као двије жене?
У глобалу гледам да се не петљам у ову и сличне теме јер ме се лично не дотичу,
нити сам оженио исламску вјерницу, нити могу лично да утичем на опште стање.

У тему сам се укључио само због буквалисткичког тумачења метафоричних пророчких стихова
каквих има у свим светим књигама, штавише, пренесени говор, односно пјесничке слике (па макар и грубе)
јесу одлика свих светих списа сачуваних из старина.

(а што се тиче постова са тематиком политике слажем се да их треба избјегавати)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 19:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Damaskin je napisao:
Тематика је "положај жене у исламу" и генерално гледано (поготово у пракси у шеријатским земљама),

KOliko to zena iz tih serijatskih zemalja poznajes i koliko zena muslimanki iz zemalja koje ne praktikuju sherijat a vecinom su naseljene muslimanima poznajes?
Cini mi se da je glavna tematika ovdje kako popljuvati zenu muslimanku i sto vise je degradirati. Fascinantno je to da sto vise mislis da znas o cemu pricas, to vise izlazi na povrsinu tvoja plitkocha.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 20:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Dust je napisao:
Damaskin je napisao:

KOliko to zena iz tih serijatskih zemalja poznajes i koliko zena muslimanki iz zemalja koje ne praktikuju sherijat a vecinom su naseljene muslimanima poznajes?
Cini mi se da je glavna tematika ovdje kako popljuvati zenu muslimanku i sto vise je degradirati. Fascinantno je to da sto vise mislis da znas o cemu pricas, to vise izlazi na povrsinu tvoja plitkocha.

Koliko ti poznajes ljudi koji su oboljeli od AIDS-a? Ako ne poznajes nijednu, onda ta bolest ni ne postoji, ili u najmanju ruku nisi kompetentan da kazes da ta bolesti postoji, i da je smrtna.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Ajmo Jovo na novo :D

Pošto sam vidio da je urednik teme na podforumu "politika" zaključao temu u rekordnom vremenu mislim da se neke stvari pod "zastorom" pokušavaju prenijeti ovdje...

Pitanje je da li to nama "duhovnjacima" treba????

Citiraj:
Citiraj:
Dust je napisao:
Cist dokaz da nisu Bozije rijeci, jer Bog takve rijeci nikada ne bi koristio.

Куран:

2. 191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali.
A zlostavljanje je teže od ubijanja! Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.

А овакве ријечи Бог користи!?

Miriši li ovo brate Damaskine na relativiziranje stvari???
Samo da te ispravim da si ajet iz Sure Et-Tewbe nema veze s temom i ti to dobro znaš.
Psihologija bi rekla da si bio kivan pa je trebalo da baciš bilo šta, ali uvjek dobro dođe sura Tewbe. Kako prozirno.

Jesi li ikad čuo za kontekst ???

Kontekst ajeta??

Kontekst sure??

Kontekst Kur'ana??

Kontekst religije Islama??

Nemoj misliti da je ova kritika oblik cenzure...

Citiraj:

Misliš???

Citiraj:
Не знам гдје живиш, али у већини шеријатских земаља жене не само да нису равноправне,
већ и немају право гласања на изборима, а сам куран каже на једном мјесту да је за свједочење
потребан један муслиман или двије муслиманке, ако сам добро разумио, по Курану мушко вриједи као двије жене?

Damaskine, stvarno me iznenađuješ...pa bio sam te cjenio kao pravoslavca koji je dostojan zdravom argumetnovatnju, ali ovdje ne samo da je ne zdravo nego uopšte ne postoji argument...hajde popravi se ...znam da možeš bolje...daj mi barem jedan argumentić da možemo ko pravi duhovnjaci raspravljati.

A u kojoj šerijatskoj (navesti) zemlji je to zabranjeno???

Najzadnja država na tlu evrope je Švicarska koja je ženama dopustila pravo glasa u drugoj polovini prošlog stoljeća ( u 60-ima). Ne treba zaboraviti da je Švicarska kršćanska država ,biblija vam je 99,9 posto jedna te ista...

Citiraj:
а сам куран каже на једном мјесту да је за свједочење

Žalim, ali si loše razumio, mješaš pojam svjedočenja s ravnopravnošću žene i muškarca kako u dužnostima tako i u nagradama.

Pročitaj hadis u kome s.a.w.s. kaže: " Pravo nad ženom ima njen čovjek, a pravo nad čovjekom ima njegova (gle čuda) majka."

Zatim:" Najbolji od vas je onaj ko je najbolji prema svojima suprugama."

Zatim:" Džennet (raj) je pod majčinim nogama."

Da te pitam koliko je puta spomenuta Merjema (Marija-Isusova majka) u Bibliji ????

A koliko puta je ta ista Merjem spomenuta u Kur'anu???

Jel ti poznata izreka iz "historije crkve" : " Žena je nužno zlo" , zatim retoričko pitanje o kome se bir vaktile raspravljalo " Dali žena ima dušu" (Da li je hajvan ili insan)???

Po onom istom tvom generaliziranju "vidi belaja" ali 2 000 godina žena crkvi je u drugom planu???

A zbog za radi zbog čega ( :D ) ili što to čika Damasine ???? :oops:
Citiraj:
У глобалу гледам да се не петљам у ову и сличне теме
ali već jesi
Citiraj:
јер ме се лично не дотичу,
uvjerljivo nakog lijepog blaćenja
Citiraj:
нити сам оженио исламску вјерницу
hm ,
Citiraj:
нити могу лично да утичем на опште стање.
a ja mislio da možeš.

Citiraj:
У тему сам се укључио само због буквалисткичког тумачења метафоричних пророчких стихова
каквих има у свим светим књигама, штавише, пренесени говор, односно пјесничке слике (па макар и грубе)
јесу одлика свих светих списа сачуваних из старина.

Shvatih da su stari ljudi koji su pisali svete spise imali sistem " s neba pa u rebra" a ne ko i ti " okolo kere pa na mala vrata"....

Pusti Bibliju neka se svojim tekstovima brani sama...nemoj mi popovati, daj mi tekstove koji objašnjavaju bukvalnosti, propovjed ostavi.

U svakom slučaju ja i ti smo stari hrvači,nekako mi ovo dođe kao još jedan dobri stari meč između mene i tebe, onako ja i ti u vremenu i prostoru , ne možemo se podaviti ali glupo i uporno igramo davitelj protiv davitelja.

P.S.

Što bi reko Gandalf :" You shall not past" - i ošne štapom od onaj most...fascinantna scena.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

- Дуст започе причу са гнушањем према библијском Богу и ниподаштавањем једног текста
за који је свакоме иоле заинтересованом за тематику јасно да је метафоричан.
Ја сам само повукао паралелу и показао да тај начин односа према туђим духовним вриједностима
излази из оквира културне дискусије.

- Овај форум не схватам лично, а понајмање као мјесто гдје требам упражњавати потребе за вербалним "хрвањем",
ако не можемо људски водити дијалог и са уважавањем размијенити ставове, онда форум губи сваки смисао.

- Очигледно дискусије доживљаваш лично, па ако је дотле дотјерало разговор можемо наставити на пп.

позз

ПС
Можеш овдје написати докторску дисертацију на тему,
али моје лично мишљење и искуство (а колико видим и већине учесника)
ме је довело до закључка да жена у исламу није равноправна мушкарцу.
Ја сам такав утисак стекао, а читао сам и Куран и лично познајем јако много муслимана и муслиманки.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 04:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Oficir s ruzom je napisao:
Pročitaj hadis u kome s.a.w.s. kaže: " Pravo nad ženom ima njen čovjek, a pravo nad čovjekom ima njegova (gle čuda) majka."

mamin poslušni sin i zenin gospodar
infantilni silnik

ps.
ja sam ipak za kurvanje

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka

MonaLisa je napisao:
Damaskin, potpisujem.

Znam, naravno. Nisam ni sumnjala u to. :D[/quote]

Samo cekam trenutak kad ce neko pametan zbog ovakvih komentara doci i zakljucati temu. Ako ti je tesko odrzati diskusiju bez provokativnih komentara onda nemoj kvariti svaku temu u koju zadjes.

Freja je napisao:

Kaznjavanje islamskih zena prolazi nezapazeno, kao sto vec rekoh u zemljama gdje vladaju serijetski zakoni...odnosno, gdje su fanatici.

Osudjujes serijat, a i sama znas da serijat ipak spada u islam i stoga je neizostavan primjer.

Freja je napisao:
A, reci mi, kakve su kazne u savremenom svijetu za maltretiranje zena i djece? Kolika su za silovanja? Koliko zene i djeca pricaju o tome? Ili vecinom sute dok se ne desi najgore? I sto dobije pocinioc? Vecinom se izvuku sa presudom "psihicki poremecaj" bez dana zatvora.

Naravno da ih se kaznjava. Svaki slucaj za koji je javnost saznala kaznjen je. I nije istina da se izvuku sa presudom ''psihicki poremecaj'' jer u zatvorima postoji dio za psihicki poremecene. Dakle, i onaj koga proglase poremecenim ide u zatvor a ne na njegovanje u sanatorijum.

Freja je napisao:
Damaskin je napisao:

U pravu si u potpunosti, ali odgovor je bio na M.L post. Kad se vec spominje tamo neko ropstvo u Islamu, primjer da se to ne radi samo u Islamu i Arapskim zemljama, vec i ispred nasih noseva. Nikakvo rasplamsavanje mrznje, cak naprotiv. Nego, kad se postavi slican post koji govori protiv Islama ili podrugljive slike koje vrijedjaju Islam i vjernike, to se onda podrazumjeva ok sa duhovnoscu i religijom ili? Cudi me da nisi onda primjetio slicne postove. :D

Moj je post bio odgovor na prethodno napisani (ne znam vise od strane koga). I slucajevi koje si navela su neuporedivi jer su svi kaznjeni za razliku od ovih koji prolaze nezapazeno. U tome je razlika.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]