Maran Ata je napisao:
Сад се вадиш, а од свих горе твојих навода, само си за Гандија као човека конкретно рекао да си у њему видео Христоликост. А остале изјаве су се строго односиле на те поједине секте. Људски је погрешити, али је још више људски, али и много теже, признати своју грешку.

tek sad ugledah.
da, spomenuo sam Gandija, a nijednog muslimana...po imenu.
zar bih morao imenovati cvojeka da bih mogao pokazati kako ima hristolikih i medju muslimanima?
muslimani koje ja poznajem, obicni su ljudi, cija imena nemaju znacaj za forum...kao sto nema ni moje.
istina, nedolazi mi u misli ime muslimana koje bi po svojoj hristolikosti ostavilo trag u svijetu, ali dolazi mi u srce osjecanje da medju milionima muslimana u svijetu zive i istinoljubivi i hristoljubivi.zar bi moglo drugacije?
eto, ako nadjoh jednog (Gandija) medju budistima, zar nebismo mogli naci jednog i medju muslimanima?
to sto je danas u svijetu, tako jasno vidljivo zlo poteklo od izvjesnih clanova muslimanske zajednice, nije niti moze biti osuda Islama.
to jedino moze biti osuda muslimana zalutalih u vjeri.
sjetimo se, da i mnogi nehriscani u svijetu, osudjuju hriscanstvo samo zbog zla koja su ucinjeno "u Hristovo ime" od strane katolicke crkve (hriscanski ratovi, pogromi, spaljivanja...).
nedozvolimo sebi da u istu zamku osudjivanja nevinih upadnemo i mi sami. mi hriscani.