Izviđač je napisao:
E rio gdje ima djevojka koja se ne pari? Ta mora da je neka ludaca? To je prije bilo, u vreme babe moje. Sad u drustvu popularan nemes biti ako se ne seksas sto vise.
ima "izvidjac", ima!
i uvjeravam te, nisu ludace vec nose svoje ime "djevojka", u punom znacenju!....(djevojka-od rijeci djevica, djevojastvo-djevicanstvo).
istina je da zivmo u vremenu poremecenih vrijednosti, pa eto, mnoge zovemo djevojkama a ni sami neznamo sta ta rijec znaci.
rijeci se nisu mijenjale hiljadama godina, ali zato ljudi jesu...
dobro ti rece..."sada u drustvu nemozes biti popularan ako se neseksas sto vise".ali pitacu te...zasto zelis biti popularan?zasto bi djevojka trebala biti popularna?
ima vrijednosti vece od popularnosti koje ti ljudi daju!
jer sta su ljudi?mjenjaju svoje stavove kao sto vijetar mijenja pravac.
danas ce reci dobro je kad si ovakav, a sutra, dobro kad si onakav.
zato dopusti da ti ja dam savjet za vjecnost!
da ti pokazem stijenu koju ni sve oluje nisu mogle pomjeriti.nesto sto ces nositi sa sobom u vjecnost i nesto sto ce ostati u vjecnosti.
"samo djela Ljubavi, traju u vjecnost!"
ostavi se popularnosti.to ti je kao moda...ove sezeone je ovako sljedece onako.ispuni srce svoje blagom koje nece istruliti ni usmrditi se.ispuni ga ljubavlju.
jer, prijatelju, tebe i sve nas, ceka vjecni zivot, a u tu vjecnost mozemo ponijeti samo ono sto vjecno i traje,a da li je to popularnost, vidi sam.
danas si fotomodel, fudbaler, glumac,...a sutra te niko nezna.
sta je to sto vjecno traje?
Ljubav!
jer ljubav, to je drugo ime za Boga!a Bog je jedini vjecan.nestvoren i neprolazan.njemu jedinom nema ni pocetka ni kraja.on se jedini nikad nemijenja, pa je prema tome i vjecan.
ako je popularnost vjecna, trebalo bi da je onda i popularnost drugo ime za Boga,a da li je?
ja nesto nisam siguran da je Bog popularan.
kad se on prije 2000 godina pojavio ovde na zemlji, bio je toliko "popularan" da su ga razapeli na krst!
no Bog je ljubav.a kako to znamo?
pa kako nazvati drugacije, kad neko kome uopste nije potrebno dodje u tvoju zemlju i pokaze ti kako trebas zivjeti, sta trebas raditi i na kraju ti pokaze svojim dobrovoljnim stradanjem, u kakvoj opasnosti zivis i od cega treba da se spasavas?
jedino je ljubav vjecna, jer ona je drugo ime za Boga.
Bog te blagoslovio i ispuni ti srce svojom presvetom ljubavi!