Citiraj:
zao mi je sto vidim, da si iz nekog razloga razocaran hriscanstvom, no siguran sam da hriscanstvo ni nepoznajes.jer da znas...nebi njime bio razocaran.nebi nikad napisao "pun mi je k..., toga".
Nisam razocaran samo hriscanstvo vec i bilo kojom drugom religijom svijeta. Umjesto da propagirau zivot i radost, bore se za prevlast i rat. Ima jos mnstvo toga ali ne da mise pisati. Tako da zakljucke moze svako izvuci sam za sebe.
Citiraj:
pa kako onda mene objasnjavas?
ja sam poceo zivjeti hriscanskim zivotom i nazivati se hriscaninom tek prije 3 mjeseca a imam 31 godinu.
mene je sam zivot i muke kroz koje sam prosao natjerao da se pozabavim sobom i trazenjem odgovora i razloga svojim patnjama.
zar nisam ucio DIREKTNO IZ ZIVOTA?
kazes..."okacim na .... sve bogove koji su izmisljeni za zaplasivanje ljudi".
Pa po ovom sto imam prilike vidjeti, mislim da si sigurnim koracima krenuo prema religioznom fanatizmu. Ali maran ata bi ti to mogao bolje objasniti.
Citiraj:
taj Bog za kog ti mislis da je izmisljen, i koji te plasi, tvoj je i moj Otac.
Mislis da me bog plasi? Ili samo pitas?
Citiraj:
zar ti "jivan" nemas ili nikad nsii imao majku i oca?zar te nikad oni nisu necim plasili?za tvoje dobro?jesi li ikad bio dijete koje nista nije znalo?
Bas tih demona se resavam. Pokusavam da se sa svakim od njih suocim i vidim ga kao to sto jeste; demon od papira. stoga suprotnost bogova i koncepta pod kojim je predstavljen u religijama je samo bog na papiru.
Citiraj:
Pokajte se, ujutru od 6:30 do 7:15, a onda nastupa djeljenje savjeta u ostalim dnevnim aktivnostima koje niko od vas nije ni trazio ili lozenja samog sebe, jer kad vec nista ne radite onda barem imate mogucnost da prikrivate pricama. Hajd cao.
Ma ja to radim svako vece posle vecere. Pa jos ako se nesto strpa u krevet, moje pokajanje je veoma jako.
Salim se.
Ljudi vole da tripuju price o svmu sto i je nedostizno i da na taj nacin steknu iluziju kako im to postaje dostizno. Sanjao je svetca, Majku Djevu ili ko zna koji san tipa religioznog opredjeljenja i sada tripuje da zna sta je bog, da zna sta je svrha?!!
Vidjenje nije sanjavanje, vec shvatanje da sanjas. Bilo sta. Bio to bog, auto, zena ili ko zna sta. Kada to vidis. Onda znas. I bog tog trenutka izcezava. Pojavljuje se zivi bog.
Ponekad se pitam koji kurac bilo sta pisem, jer ljudi vole uljuljkane snove. Draze im je da sanjaju san o slobodi nego da se za nju izbore. Jer, jebi ga, daleko je mirnije.
Ah, nije ovo upuceno protiv ikoga, samo mi je lakse bilo na ovaj nacin pisati.
A sve ovo mozete baciti u kantu za smece ili napraviti

ako ostane slovo na papiru. Kao i sve biblije, kurane, bhagavad gite i slicne knjige koje govore o putu a vi citate. Pu pocinje onog trena kada sve to sto si procitao zaboravis i krenes da putujes. Tada sve to sto pise pada u vodu. Jer shvatimo da nismo sposobni da sljedimo ili ucimo bilo sta. Ali...
Sretan san.
PS. nemojte da se budite, nije zanimljivo.