banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2004, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Maran Ata je napisao:
[/u]Постоји брдо витамина које НЕ НАЛАЗИМО у биљкама, или их има у врло малим количинама. Узмимо, на пример, витамин Б12,

potpuno tacna prica....

osim toga recimo zeljezo se nalazi u cvekli, ali nije isto kad pojedwesh jendu snicu ili salatu od cvekle..
Sve one materije potrebne organzimu ce se mnogo vishe resorbovati iz mesa i biti korisnije za org. dok iz cvekle ce se moci izvuci samo minimalna kolicina Fe recimo, jer je put razgradnje tih materija iz biljne hrane dosta sporiji....

Tipican primjer vegetirajanstva je post- a svi akzu postim i iz razloga da iscistim organizam, a zamislite samo stalno drzanje organizam na rezervi i minimalnim dozama onoga sto mu je potrebno...
pa nista drugo dolazi do anemija....shiroke palete mogucih bolesti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
pa zivotinje nemaju nikakvu griznju savjest (lavovi)
kada negdje marnu nekog covjeka usput.
jedino nemaju cackalice :D

Citiraj:
Вегетаријанство као ствар личног избора је сасвим у реду.

pa zar nije sve stvar licnog izbora
ili smo samo ovcice na ovoj planeti koje tek tako
idu jedna od druge ne znajuci sta hoce??
hm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Како само људи воле да изокрену... да појасним...

Све док једни другима не потурамо вегетаријанство наводећи било какве разлоге оно је у реду... иначе није.

Дакле, ако мислиш да треба бити вегетаријанац, и то држиш за себе, а не врбујеш около друге, или причаш неистине о томе како "у Библији пише да то треба тако", или "да је то здраво", или "како није етички убити животињу", итд... то је онда сасвим у реду. Ствар твог личног мишљења, и уживај у њему.

Капиш сад ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da ali zar ti meni ne poturas
zabludu vegetarijanstva

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 21:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Vitamina B12 ima u biljkama u veoma malim kolicinama. Navodno, ako ne jedete meso kod vas moze doci do nedostatka vitamina B12. Kojesta! Vitamin B12 prvenstveno se STVARA U TIJELU. Zeludac luci supstancu koja se zove ''unutrasnji cinilac'' koja prenosi vitamin B12 sto ga stvara bakterijska flora u nasim crijevima. Nasa stvarna potreba za vitaminom B12 je toliko minimalna da se mjeri milionitim djelima grama ili milijarditim dijelovima grama.

Ali evo u kojem grmu lezi zec:

Truljenje ometa lucenje ''unutrasnjeg cinioca'' u zelucu i usporava proizvodnju vitamina B12. Tako kod onih koji se hrane mesom lakse dolazi do nedostatka vitamina B12 nego kod vegetarijanaca.

Dogma je oborena!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
daMir fino si objasnio vezano za intrizing unutrashnji faktor , svaka cast bbash me tvoja prica potsjetila :wink: na cjelkupan mehanizam :roll:

B12 tacno da stvara u bakterijskoj flori tankog crijeva, ali koliko se ja sjecam biohemije :lol: ...veci dio se unosi hranom, znaci iz proteina, a najvishe proteina se nalazi bash u mesu, to je poznato.
Onda se ti proteini (B12 iz hrane) iz hrane vezu za unutrashnji (intrizing) faktor i tek tada tako vezani mogu da prodju kroz crijevo u cirkulaciju....

Opet ako dodje do perniciozne anemije, i atrofije sluznice zeludca(ti si to nazvao trulenjem), ometa s stavranje unutrasnjeg faktora i nema pravilne apsorpcije B12 i dolazi do deficita tog vitamina. Tacno je da su potrebe za njim dosta male i da postoje rezerve tog vitamina u jetri, i da s potrebne godine (oko 5 godina kazu klinicari ) da bi se anemija manifestovala.

U svakom slucaju....da je to vegeterijasntvo opasno...bilo bi zabranjeno ...ali zasto patiti svoj metabolizam necim kad on zahtjeva drugaciji i lakshi put?? :roll:

A to jedenje mesa predstavlja grijeh prema zivotinjama ... mislim glupost po mom misljenju , jer zivotinje nisu svjesna bica, kad bi tako razmisljali i biljke dishu i rastu i zive i umiru. Kad prerezesh stabljiku i ona se suhi i umire. A kad volish svoje kucno cvijece ,ili basstu sa povrcem... redovno ga zalijevash sa puno ljubavi ga tretirash, ono ce jako fino napredovati....vrlo slicno mnogim zivotinjama....

I moram da konstatujem ,nazalost, danas su mnogi vegeterijanci....iz cistog pomodarstva :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bas si dobro rekla, pomodarstvo, na osnovu lijepe ideje
mi se odlucimo za nesto, a ako nam se nesto nesvidi mi
to odbacujemo.

cinjenica je da mi ne znamo sta hocemo ili:
covjek se drzi jedne odluke dok ne naidje na nesto bolje
ili dok mu ne dosadi itd..

dakle, ne zelim se oslanjati na ljude, sa lavovima bar znam na cemu sam
oprezno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2004, 13:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Pomodarstvo, pa sve se fura na taj fazon.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2004, 14:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
gipsy_girl je napisao:
Tipican primjer vegetirajanstva je post- a svi akzu postim i iz razloga da iscistim organizam, a zamislite samo stalno drzanje organizam na rezervi i minimalnim dozama onoga sto mu je potrebno...
pa nista drugo dolazi do anemija....shiroke palete mogucih bolesti...

ah milo moje, opet ja tebi nasuprot!ali ne da te porazim vec da te obradujem svojim otkricem!

post nema veze sa vegetarijanstvom ili nevegetarijanstvom.
cilj posta, nije neunositi neke materije u organizam, vec podnijeti zrtvu samog sebe, za spas drugog!
ja kad postim, podnosim sebe kao zrtvu tako sto se odricem neceg od jela, a dajem spas svakom zivom bicu koje bi postradalo da to necinim.
zamisli samo kako se pilici i prasici raduju mom postu! :wink:

a zrtva i spasenje osnova su mog vjerovanja.u sebi te dve stvari kriju cudesnu alhemiju, koja nema nikakvu vezu sa vitaminom B ili C ili D.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2004, 14:22 
Majstor
Majstor

i neznam zasto uopste frka oko nekakvih vitamina!?

covjek treba da jede sve, na to upucuje i gradja njegovih zuba i cijelog probavnog sistema.

no tek u izuzetnim uslovima, stanja svijesti, covjek odlucuje da bira jelo.
da se jednog odrekne.ja sam vec pisao o tome kako izgleda takva svijest.
ako imate takvu svijest vi se po njoj i hranite.ako nemate nadajte se u to da cete imati.na radost cijele prirode!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
aharon nacitan si covjek :wink:

ajmo malo u dubinu:

kadje Bog stvarao zemlju hoces li mi navesti stih gdje pise ovo su zivotinje da ih jedete???

Zasto je doslo do ishrane mesom???

Pad u grijeh zar ne ?

Bog nigdje u Bibliji nije naveo da meso ne treba da se jede.....

Bog je samo naveo koje zivotinje su ZA jelo a koje Ne

3. mojsijeva 11 glava... ko voli nek uzme pa nek se obrazuje :wink:

Padom u grijeh se sve izmjenilo, samim tim i ishrana. Medjutim ako pogledamo sadasnje stanje u svijetu moze se vidjeti sta se desava sa zivotinjama... isto tako i sa genetickom proizvodnjom biljaka.
Covjeku je dato da sam bira da li zeli zdrav i kvalitetan zivot.

Nisam vegeterijanka ali sticajem okolnosti ( (ne) kvalitetom mesa) mesa je sve manje u svakodnevnoj ishrani.
Svog sina hranim vecinom vegeterijanski i mogu da tvrdim da je jaci i cvrsci od vecine njegovih vrsnjaka cije majke u svakodnevnu ishranu unose meso.....

Medicina tvrdi da je meso zdravije. Bog je stvorio biljke za ishranu...

Zar je medicina jaca i veca od Boga????

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 17:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

rio je napisao:

covjek treba da jede sve, na to upucuje i gradja njegovih zuba i cijelog probavnog sistema.

rio zar bas sve :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Бити начитан је релативан појам... јер ако читаш а не разумеш, или још горе - погрешно разумеш, боље да ниси ни читала. А да си читала Библију како треба, онда би видела да је Бог све очистио, и не би се позивала на Старозаветни поделу животиња на "чисте" и "нечисте"...

Толико о начитаности. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 10:23 
Majstor
Majstor

pa, kad sam napisao da covjek treba da jede "sve"...mislio sam i na hranu biljnog i zivotinjskog porijekla.

sva ta hrana nam je data na koristenje, a mi mozemo da biramo.covjeku je dato da bude gospodar prirode, pa tako moze i odlucivati sta da jede.

mislim, da je birati SAMO mesno ili SAMO biljno,...pogresno.takav izbor covjeku nedonosi nista znacajno.
ako covjek vec uzraste do duhovnog nivoa u kom na hranu pocne gledati sa vecim postovanjem, onda se moze odluciti da jede na pravilniji nacin.
taj pravilniji nacin opet neznaci SAMO zivotinjsko ili SAMO biljno, vec nesto sasvim drugo.

pravilna ishrana PO DUHU, znaci prije svega vece postovanje, stradalne zrtve (hrane) koja je zbog naseg zivota postradala i dala svoj zivot.
takvo gledanje daje covjeku OKVIR za pravilnu ishranu.

tako covjek jede sa vise postovanja, nebaca, nerasipa,neprejeda se,...

postoji jedna vrsta jela, koja UCI COVJEKA kako treba jesti. to je riba!
riba ima mnogo sitnih kostiju i covjek ju jede sa oprezom, odnosno postovanjem zbog straha.pazljivo, sa malim zalogajima, u malim kolicinama.to je nacin ishrane koji treba prenijeti na svako jelo koje se jede.

vece duhovno sazrevanje, covjeku otvara, put pravilne ishrane.
manje kolicinski, sa cescim postovima...
najduhovniji ljudi, asketi, hrane se najcesce samo hljebom i vodom.
onaj covjek koji uzraste na takav duhovni nivo, i pocne se hraniti na takav nacin, cini bogougodno dijelo.a mi ostali...treba da sebe smatramo da smo na PUTU DUHOVNOG SAZREVANJA.

naravno, malo ih je koji na sebe tako gledaju i hrana im sluzi iskljucivo kao uzitak za cula.u tom slucaju...ZAISTA SE SVE JEDE :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 11:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

aharon zar je Bog sam sebi protivrijecio i zakon koji je On uspostavio proglasio nevazecim? :roll:

Ja takvom Bogu onda ne mogu da vjerujem .... koji sam sebi uskace u rijeci i mijenja zakone kako se njemu cefne......

barem po tvojoj prici ispade tako :P

dokaze mi daj... koji stihovi govore da je Bog ocistio sve ( vec mogu da mislim koji stih ces izvuci iz konteksta... al ajd i zbog drugih :wink: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 14:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Indijanko ja još nisam uzeo učešće na ovoj temi i zaista sam zbunjen: da li se obraćaš stvarno meni ili nekom drugom?

Pa evo, da otklonimo svaku zabunu, ponukala si me da nešto i kažem iako nisam namjeravao žuriti sa tim. :D

Naš Tvorac nas vrlo dobro poznaje i zna kada šta i kako da sa nama radi da bi nas doveo do našeg pravog odredišta.
On nas uči i vodi prema našim mogućnostima a u skladu sa svojim planom.
Njegova pravila i zapovijesti nikad nisu sama sebi cilj, nego plod koji je on namjeravao da se u nama proizvede ako ta pravila poštujemo.
To je Isus Hrist demonstrirao, naizgled kršeći pravila koja je Bog dao Izraelu (karakterističan primjer je subota), ali objašnjavajući da nije važna forma tih pravila nego njihova suština i smisao, tj. plod koji (ne)poštovanje tih pravila donosi u čovjeku, i zbog kojih pravila i postoje.
Krajnji cilj je da se ljudi ponašaju tako da je to najblagodatnije i za njih i za sve druge sami od sebe (sponatano) a ne samo zato što im je to neki autoritet nametnuo. Jer sve na Zemlji je stvar slobodne volje.
Dakle cilj je da se ljudi nauče da svojom slobodnom voljom prihvate ono što im Otac preporučuje.
Krute dogme su samo u početnom jednom periodu tog razvoja i učenja neophodne, ali čim Božija blagodat uhvati korijena u ljudima i oni steknu pozitivno iskustvo i pravo pouzdanje u Tvorca, dogme se prirodno nadrastaju i čovjek je u stanju da prepozna njihovu suštinu, što ga čini fleksibilnijim.
To apostol Pavle na više mjesta iz raznih uglova objašnjava.
U konkretnom slučaju jela on jasno govori (vidi poslanicu Rimljanima 14 poglavlje):
ti misliš da se nešto smije jesti a nešto ne - drži se toga i radi tako, ja mislim da je dobro jesti sve i ja treba da radim onako kako smatram da je dobro, svako neka radi onako kakvo je njegovo uvjerenje i da ne sudimo jedan drugoga.
Jer nismo svi na istom stepenu razvoja (nismo svi u istom razredu), ali jesmo u istoj školi. Ali onaj koji je u višem razredu treba da pazi da ne remeti onog koji još nije.
A vizija Boga kao krutog zakonodavca koji samo gleda ko se usudio da prekrši šta od Njegovih nepromjenljivih pravila, nimalo ne odgovara istini.
Jer ako On i jeste nepromjenljiv, ali mi nismo, a On ne daje pravila radi sebe nego radi nas.
I ono što sa nama radi i čemu nas uči je nama za pouku ali samo je blijedi odsjaj onoga kuda nas vodi, a ne konačno rješenje za ljude na Zemlji.
Isto kao što se matematika u osnovnoj školi uči od skupova ali prilagođeno moći poimanja sedmogodišnjaka, a na fakultetu se počinje od istog, ali sada nasasvim drugom nivou.
On dobro zna da na Zemlji ima mnogo raznih životnih okolnosti i da svako pravilo ima mnogo izuzetaka i izuzeci opet imaju izuzetaka, jer On nas dobro, dobro zna, On je naš Otac.

Pa ipak osnovna namjera za ljude je prvi put jasno izrečena u Svetom Pismu.
Kada je Adam stvaran za hranu mu je namijenjeno:

ево, дао сам вам све биље што носи сјеме по свој земљи, и сва дрвета родна која носе сјеме; то ће вам бити за храну. (1.Mojsijeva 1:29)

Ipak, nakon Adamovog pada i potopa, kada su se okolnosti na Zemlji promijenile rečeno je ovo:

2.И све звијери земаљске и све птице небеске и све што иде по земљи и
све рибе морске нека вас се боје и страше; све је предано у ваше руке.
3. Што се год миче и живи, нека вам буде за јело, све вам то дадох као зелену траву.
4. Али не једите меса с душом његовом, а то му је крв.

Dakle već tu je nastala promjena jer su se životne okolnosti na Zemlji promijenile i sve se prilagodilo novoj situaciji (a Tvorac je sve to mudro uredio), uključujući i ograne za varenje kod čovjeka i životinja, ali i klimu i krajolik na Zemlji i sastva zemljine atmosfere.

Pa ipak, kasnije je Mojsiju dat Zakon (i kasnije Muhammedu vrlo sličan) ali prilagođen vremenu i okolnostima u kojima su ti narodi živjeli.
To je imalo svoje zašto, ali za njih.

Isus Hrist (i docnije Pavle) na kraju daje pravo objašnjenje:
Ne pogani čovjeka ono što u njega ulazi, nego ono što iz njega izlazi!
Ali nema ništa gore nego svoje životno pravilo nametati drugom i suditi mu da je manje vrijedan ako ne živi kao ti.
Uostalom, što je za jednog lijek za drugog je otrov, to je u svemu tako pa i u hrani.

Dakle, mi treba da nadrastemo jedenje mesa, ali to ćemo postići (postepeno i spontano) tek onda kada budemo nadrasli i Adamov pad. A dotada će još dosta vode proteći Vrbasom, pa ipak manje nego što mnogi misle.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
aharon zar je Bog sam sebi protivrijecio i zakon koji je On uspostavio proglasio nevazecim? :roll:

Ja takvom Bogu onda ne mogu da vjerujem .... koji sam sebi uskace u rijeci i mijenja zakone kako se njemu cefne......

barem po tvojoj prici ispade tako :P

dokaze mi daj... koji stihovi govore da je Bog ocistio sve ( vec mogu da mislim koji stih ces izvuci iz konteksta... al ajd i zbog drugih :wink: )

Није реч о изменама закона, него о испуњењу закона. Па је тако, у (Кол. 2, 16-17) јасно и гласно речено да су поред празника, младина и субота - ЈЕЛО И ПИЋЕ нашло своју испуну у ономе што шћаше да дође - а тело је Христово.

Само то би требало бити довољно као ојашњење за твоје питање. Али, ако већ инсистираш на цитатима који нидвосмислено говоре о томе да је Бог све очистио, ево ти:

[MATEJ 15]
11 NE POGANI COVJEKA ŠTO ULAZI U USTA (HRANA I PICE); nego što izlazi iz usta ono pogani covjeka.

[1 KOR 10]
25 SVE ŠTO SE PRODAJE NA MESARNICI, JEDITE, I NIŠTA NE ISPITUJETE SAVJESTI RADI;
26 JER JE GOSPODNJA ZEMLJA I ŠTO JE NA NJOJ.

Наравно, то је само мали део навода Библије који о томе говоре. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 13:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

aharon sorry greska :o mislila sam na maran atu

trenutno nisam " dobra" sa vremenom ali prvom prilikom eto me da nastavimo :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2004, 22:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo me :wink:

Matej 15.

Opet nisi shvatio sustinu. Radilo se o tome da je Isus htio objasniti da se drzanjem obicaja ( TRADICIJE) covjek ne moze spasiti. Jevreji su prali ruke prije svakoga obreda sto ti pise dalje u stihu 20: ... a neumivenijem rukama jesti ne pogani covjeka.

Ove njegove rijeci su prizasle cinjenicom da je on stalno imao za petama uhode koje su rabini slali da bi mogli dokazati da je Isus krsioc Zakona tj. tradicije koje su se Jevreji cvrsto uhvatili ( ajde da se pitamo ko se to jos danas drzi cvrsto tradicije i vjeruje da ce kroz nju biti spasen :wink: )
Medju propisima najrevnosniji je bio onaj koji se primjenjivao o obrednom ciscenju. Zanemarivanjem formi koje je trebalo postovati prije jela smatralo se strasnim grijehom, koji bi trebao biti kaznjen i na ovom i na onom svijetu, pa se i unistenje prijestupnika drzalo vrlinom.
Isus i njegovi ucenici se nisu prdrzavali ovog obicaja. Uhode su ovo vidjele ali nisu prisle Isus nego su poceli napadati njegove ucenike. U mnostvu su rekli : stih 2. " Zasto ucenici tvoji prestupaju obicaje starijih? Jer ne umivaju ruku svojih kad hljeb jedu?

Isus se nije branio. Nije se pozivao na optuzbe upucene njemu, vec je dalje otkrivao duh koji je pokrenuo pobornike ljudskih obreda. ON im je dao primjer njihovih svakidasnjih postupanja ( sto je cino uvijek)... Da ne duzim dalje.... Isus im je rekao : Svako drvo koje nije usadio otac moj nebeski, iskorijenice se.
Obicaji i predavanja koje su rabini tako visoko drzali bili su od ovoga svijeta a ne sa neba. Svaki ljudski izum koji je zamijenio Bozije zapovjesti ( jer Bog nije izmjenio ni jedno slovo svoga zakona) pokazace se onoga dana kad " ce svako djelo BOg iznijeti na sud i svaku tajnu bila dobra ili zla" ( propovjednik 12,14)
Ljudi i danas se drze obicaja i gaje mrznju prema onima koji im zele ukazati na njihovu gresku. Svi koji i danas pokusavaju da se drze zakona dozivljavaju isto neprijateljstvo kao u Isusove dane.
Umjesto vlasti takozvanih crkvenih otaca, Bog nam zapovjeda da prihvatimo RIjec vjecnog Oca, Gospodara neba i zemlje. Svaki koji prihvata ljudski autoritet, crkvene obicaje ili predaju otaca, nek poslusa opomenu izrecenu Bozijim rijecima : No zaludu me postuju uceci naukama i zapovjestima ljudskim.....

Sto se tice Koricanima i apostola Pavla:

tamo je bila rijec o mesu koje se od zrtava prodavalo na pijacama....
nigdje nema spomena o cistim i necistim stvarima ( ali ako uzmes malo bolje Bibliju vidjeces jasno da se do zadnjeg stiha u Otkrivenju nigdje ne spominje da je Boziji narod uzimao necistu hranu)

Da ne skrenemo sa teme vegeterijanstva.
Neko je gore spomenuo potop i ondasnja vremena. U pitanju nije samo potop nego covjekov pad u grijeh. I ponovo ponavljam, Bog nece osuditi covjeka mesa radi. Bog je jasno postavio svoje zakone, rekao sta je cisto a sta ne, a nase je da odlucimo kojim pravcem idemo. Apostol Pavle je rekao : Sve mi je slobodno ali nije sve na korist; sve mi je slobodno, ali sve ne ide na dobro. ( 1.Korincanima 10.23)

stih 31. Ako li sta jedete, ako li sta pijete, ako li drugo sto cinite, sve na slavu Boziju cinite!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2004, 16:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2003, 19:05
Galatima 5,4
Odvojiste se od Hrista, vi koji sebe zakonom opravdavate, i od blagodati otpadoste.

Buduci da je ovde kontekst pojma ZAKON sasvim jasan (OBREZIVANJE), pitanje za indijanku je da li se radi o tradiciji/obicaju obrezivanja ili o Bozijoj reci, te sledstveno, kako ona gleda na ove reci ap. PAVLA:ako se obrezujete Hristos vam nista nece koristiti?I na drugoj strani da ako se obrezujem moram sav zakon tvoriti?
Molim lepo, ili Pavle laze i odvlaci ljude od zakona, ili ti varas ljude i zamenjujes teze kao da ti je neko neprijatelj ako zelis da drzis zakon. Ne, nego si ti neprijatelj jevandjelja, bas kao i oni koji su zakonom naumili protiv jevandjelja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]