ja stalno cujem te neke price u vezi nasih popova, licno nisam dozivjela..Ali da 300 KM za sahranu je bezobrazluk!
nedavno za slavu nam je svestenik iz Rebrovacke crkve osvestao jedan dio kuce..jedan mladji i skroz fin. Muz je dao mozda malo vecu cifru nego prosjek posto i ovako rijetko dajemo za crkvu a prvi put smo osvestali..Svestenik je rekao koliko god mozemo nema "tarife" i pitao nas je 2-3x - jeste sigurno da vam to nije mnogo?
kad saja spomenu manastir Liplje..prije par godina idemo mi tamo kod maminih , kad prodje dzip neasfaltiranim seoskim putem jedno 70/h ,ljeto bilo prasina se digla samo tako, kad ja pogledam malo bolje a untra vidis samo crne mantije i brade

)
nego u crkvi Sv. Trojice ikona Sv. Jovana kosta 50 KM a ista takva 45 KM u Hramu Hrista Spasitelja, cisto da znate ako neko hoce kupovati..a u nekoj drugoj crkvi mozda ima i za 30-40
Sto se tice cjenovnika ok zvuci malo glupo..ali mozda je i njima dojadilo kada X ljudi pita koliko se obicno daje za ovo za ono. Ili neko misli da je dao previse / premalo..Nemam pojma..
u Austriji recimo katolickoj crkvi se mora mjesecno placati neka vrsta poreza, znaci htio ili ne htio..ako ne platis onda traze pare putem suda

..znaci ili placas ili moras istupiti iz crkvene zajednice
Uglavnom SPC je bitna za nas narod i odrzala nas je u nekim teskim vremenima. A na osnovu pojedinaca ne treba osudjivati svestenike ili imati predrasude..
Nego komso kod groblja na Starcevici se zida crkva ili?