banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 01:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2011, 19:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Ban Kulin, i svi banovi prije njega su bili krscani?
a vec u to vrijeme pocinje strasna borba protiv heretika i hereze. Papina vojska, kao i vojska Ugarskih kraljeva su vrsili ubijanje heretika. Sta je krstaski pohod koji se dogodio 1235. ? itd.

Jok bili su budisti! Pa šta je bila crkva bosanska nego hrišćanska, jeretička ali hrišćanska. Slabo ti tu istoriju tabiriš.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_zoka je napisao:
Džontra je napisao:
Kad su Turci došli na ove prostore nisu silom pokrštavali...

Ovo si u pravu...Ja čak mislim da oni nisu ni silom,ni milom.....POKRŠTAVALI....

Nedostatak adekvatene terminologije...islamizovali?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 19:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Па то. Не могу рећи да их није било али је њихов утицај био велик колико и данашњих суботара. :D

Kao prvo ne zovu se ljudi koji razlikuju dane ,,subotari,, niti oni što ne razlikuju ,,nedeljari,, već se kaže: ,,Ljudi koji odmaraju u dan koji Bog uspostavi i blagoslovi jer razlikuju dan od dana ,,
Bo kaže izričito da je to NJEGOV dan koji je On postavio i koga sad omalovažavati Boga što to učini ili sluge Božije koji takođe odmaraju u taj dan?
Ako na nekog Bog nema uticaja čovek nema ni toliko, zato čitaj i veruj pročitanom i pridržavaj se jer vera bez izvršavanja je mrtva.

Poslednji put menjao Soko dana 07 Apr 2011, 19:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 19:45 
Pripravnik
Pripravnik

Aemilius_Papinianus

Slažem se sa većim delom tvojih tvrdnji.
Misli da je jellyfish dao odgovor koji i ja podržavam.
Mislim da ovo udaljava od teme zato prepustam da se pristupi temi sa argumentima ako ih neko ima.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 20:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Hristov je napisao:
Oficire, shvatam šta želiš reći, samo mi se ideja o nenasilnom pristupu vjeri, dok se na drugoj strani apostazija kažnjava smrću, čini paradoksalnom.

Da ...to je jako tesko objasniti da shvatii jedan krscanin, ateista, agnostik isl...jako tesko gotovo tesko kao i objasnjavati nama muslimanima sveto trojstvo...nepostojanje Boga ili postojanje Tamo Neceg...ima barijera i uvjek ce je biti....
Hristov je napisao:
bez želje da raspravljam previše o tome.

Posteno... :)

Vidim da se odmah tema okrenula prema nasoj istoriji...temu sam zamislio izvan Osmanlijske imerpije, kao sto bih zamislio Zakon "Ljubav prema bliznjem" izvan sablji krizara, ... ideja je bila da se raspravi o određenim postulatima vjere, bez uplitanja istorije, turaka, krizara, inkvizicije, svetih ratova, progona muslimana u Ceceniji, progona Kopta u Egiptu itd....itd.

Smjt pjovokatojima, smjt pjovokatojima.... :D

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 20:29 
Pripravnik
Pripravnik

Oficir s ruzom je napisao:
Hristov je napisao:
Oficire, shvatam šta želiš reći, samo mi se ideja o nenasilnom pristupu vjeri, dok se na drugoj strani apostazija kažnjava smrću, čini paradoksalnom.

Da ...to je jako tesko objasniti da shvatii jedan krscanin, ateista, agnostik isl...jako tesko gotovo tesko kao i objasnjavati nama muslimanima sveto trojstvo...nepostojanje Boga ili postojanje Tamo Neceg...ima barijera i uvjek ce je biti....
Hristov je napisao:
bez želje da raspravljam previše o tome.

Posteno... :)

Vidim da se odmah tema okrenula prema nasoj istoriji...temu sam zamislio izvan Osmanlijske imerpije, kao sto bih zamislio Zakon "Ljubav prema bliznjem" izvan sablji krizara, ... ideja je bila da se raspravi o određenim postulatima vjere, bez uplitanja istorije, turaka, krizara, inkvizicije, svetih ratova, progona muslimana u Ceceniji, progona Kopta u Egiptu itd....itd.

Smjt pjovokatojima, smjt pjovokatojima.... :D

Ako nije čas istorije onda malo da prošetam.... :D
Smjt pjovokatojima, smjt pjovokatojima.... :D sad znam da si spašen podetinjio si :D
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 20:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2011, 07:20
Ma ja opet se vracamo na velikosrpsku politiku, svi smo mi Srbi...
Ne bitno, tako je svi heretici su Srbi, svi bosanski banovi su Srbi....
Nego jel se mozemo vratiti na temu i govoriti o šerijatu? :D

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 20:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Hrišćani, prijatelju hrišćani ne spamuj temu ko je spomenuo da su banovi Srbi?

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 20:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Soko je napisao:
Ako nije čas istorije onda malo da prošetam....

Samo ti prosetaj, zbilja mozes i koje Jevanđelje otvoriti, pa onako polahko uz casicu limunade...jer ovo ce potrajati, sad dok se dogovore ko je bio heretik, srbin, musliman,...i dok se sve to izvojata da bi se ucinili sto vecom zrtvom, ne radi vjere nego radi "srca junackoga sto u njima bije"...eh...brete. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 21:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2011, 07:20
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Бан Кулин је владао до 1204 године.
38 године касније, 1242. на власти је Стефан I Котроманић који је Србин Православац.

Ovdje pise da su neki banovi Srbi. Vjerovatno ovdje neki mjeasju religiju i naciju i to opasno. I da banovi su bili pripadnici crkve bosanske (kao npr. Kulin ban), a neki su bili krscani (kao npr. Stefan I Kotromanic).

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Наравно да је Стефан већ био Србин. Није му се џабе унук Твртко крунисао крај моштију Светог Саве.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Hristov je napisao:
Niko nije poslao djecu u rat, nisu bila u pitanju samo djeca iako je i njih bilo, išli su nenaoružani, i dobrovoljno su išli.

koliko je meni poznato(ne da mi se sad guglati)oni nikad nisu ni stigli do svete zemlje,cak sta vise ne zna se sta je sa njima bilo.......mislim da je ta cijela prica malo preuvelicana da pokaze kolika je moc hrista kad djecu inspirise da motkama brane jerusalem :P
on topic....serijata se slabo sjecam sa prve godine....sjecam se da su zakoni arapskih kalifata bili poprilicno razvijeni za to vrijeme(kao i cijela arapska kultura)....ali i dusanov zakonik je bio razvijen....i treba da ostane u srednjem vijeku isto ko i serijat.
Izzard je napisao:
Progorio sam omiljenu džezvu.

kako se dzezva moze progoriti???
koliko sam ti puta rekao da ne vodis ljubav sa mrtvim objektima domacinstva tvoga!!! :P
_zoka je napisao:
Bogu hvala,sad se malo više pažnje posvećuje tome pa ćemo vidjeti za koju godinu šta su ustvari Bogumili....i koliko ih je bilo....

slazem se sa tobom......ali ovo za koju godinu ja slusam od 2004. kada su se(prema mom skromnom zapazanju) "bosnjaci" sjetili da im treba(ekspres)istorija da potkuje njihove tvrdnje o zasebnoj naciji...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 08:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Polako,tek sad se istoričari ozbiljnije primaju tog posla.....Evo čitam sinoć,čika Kajal piše,prije nego se prihvatio politike, da su Bosnu naselili Hrvati,zapadno od Vrbasa,a nakon par godina (sve se odvilo u deset godina) doseljavaju se i Srbi,istočno od Vrbasa...Nikakvih bezimenih Slavena,Bosa ili šta ti ja znam...Tj,imaju bezimeni Slaveni ali istočno od Morave,to su preci današnjih Bugara...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Aemilius_Papinianus je napisao:
Molio bih vas da se sluzite argumentima, a ne frazama tipa "Ne seri majke ti, i tome slicno)

Aemilius_Papinianus je napisao:
Ma ja opet se vracamo na velikosrpsku politiku, svi smo mi Srbi...
Ne bitno, tako je svi heretici su Srbi, svi bosanski banovi su Srbi....

:lol:
Koji si ti indijanac, tj. Soson!

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
"bosnjaci" sjetili da im treba(ekspres)istorija da potkuje njihove tvrdnje o zasebnoj naciji...

Tukne brete na kanafu i nacional-sovinisticku politiku danima, s dobrim dodatkom off od prvog posta, no međutim takva nekakva receptura se koristi i za dobro cuveni bosanski lonac...svastanecega da bi se dobio "bosanski"... ima u loncu i "srpskog nebeskog zivlja", "hrvatskog jakokatoličkog pučanstva" i "dobrobosanske tvrdoglavosti" ...kao zacin se dodaju romi, jugosoloveni i otali, a da bi imao okus takav kakav ima nista bez židova...polahko srrrrrrrkati kašikom, teško se guta, ali prije se povrati nego sto se sve to provari...kazu da je to teska hrana, i da iz želudca njeni sastojci lahko u glavu udare.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hm, covjek je u pravu.
Potrebna im je ekspres istorija... Samo je smijesno gledati kako se svi prave glupi i kako se hvataju za slamke. A kada neko glupost nazove njenim imenom onda je fasista i sl. Kicenje pri jednostavnom kacenju etiketa ne cini to ni malo manje glupim i fore lahko - znanje je krhko mogu da impresioniraju samo debila.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
alkibijad je napisao:
Izzard je napisao:
Progorio sam omiljenu džezvu.

kako se dzezva moze progoriti???
koliko sam ti puta rekao da ne vodis ljubav sa mrtvim objektima domacinstva tvoga!!! :P

Dakle ovo mi dade jako besmislenu ideju da sastavim svoju listu zakona čije bi kršenje dovelo do smrtne kazne. I ovo je jedan od zakona koji bi najozbiljnije ušao u razmatranje.

"Thou shall not have sexual intercourse with any of your household appliances (except vacuum cleaners) pieces of pottery and dishers (coffee pot aka džezva not included) and also pieces of cutlery."

E sad vođen Oficirevom genijalnom logikom, teško je nekom od vas nevjernika objasniti zašto manijak poput mene ima potrebu da odsiječe glavu nekom ko smatra sokovnik izuzetno privlačnim seksualnim objektom iako ja to izričito zabranjujem, a isto tako kao što je meni teško objasniti zašto neko gleda MMA ili zašto i kako je Darth Vader onako moćan a napravljen je od plastike. Ali barijere svakako postoje... Mislim to je isto.

Besparica je napisao:
Hm, covjek je u pravu.
Potrebna im je ekspres istorija... Samo je smijesno gledati kako se svi prave glupi i kako se hvataju za slamke. A kada neko glupost nazove njenim imenom onda je fasista i sl. Kicenje pri jednostavnom kacenju etiketa ne cini to ni malo manje glupim i fore lahko - znanje je krhko mogu da impresioniraju samo debila.

Fašisto. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 11:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Potrebna im je ekspres istorija... Samo je smijesno gledati kako se svi prave glupi i kako se hvataju za slamke.

Smijala se vrana vrani a obje crne.... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nista, muzicki intermeco.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eLAMhTorPCk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Besparica je napisao:
Nista, muzicki intermeco.

Podržavam ideju... Nikako da izbijem iz glave...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pOf3kYtwASo[/youtube]
Dirty sucker!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]