banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 07:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2011, 21:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Дечки, дајмо се организират, реч је о заповестима не?
A bre batko nemoj da gi brkaš pojmove govorimo si o dekalogu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 22:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Možda hiperbola...kao i vaskrsenje.
Pozdrav.

:-?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 20:43 
Veteran
Veteran

Odkud ti ideja da je to metafora i koji je razlog za takav zaključak?
,,I reče Bog...,, otkud usta telu koje ne postoji?
Kako načini-napravi čoveka...rečju? ,,,NEKA BUDE ČOVA...i bi čova,,??
Šta zaklanjaju heruvimi kad toga ,,nema,, zašto onda ceo univerzum ne zaklanjaju?
Čije mi obličje imamo, da li smo bezoblični ili bez tela?

Sa kim su ljudske kćeri imale divove?
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 18:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
,,I reče Bog...,, otkud usta telu koje ne postoji?

Cini mi se da mjesas Isusa i Boga...mene interesuje Ovaj Drugi.
lavić je napisao:
Kako načini-napravi čoveka...rečju? ,,,NEKA BUDE ČOVA...i bi čova,,??

Bog naravno.
lavić je napisao:
Čije mi obličje imamo, da li smo bezoblični ili bez tela?

Bogu niko nije slican pa tako ni ljudi koje je stvorio..a i niko Boga ne vidje ..jel tako????
lavić je napisao:
Sa kim su ljudske kćeri imale divove?

S ljudskim sinovima , ne sigurno s Bozjimi jer ih On nema....jasno ko dan. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:23 
Veteran
Veteran

Dan ima svetli i tamni deo. Poenta je da li Bog ima išta (ruke, noge,lice, usta ...) ako to ništa nema ni mi nemamo obličje Božije kad g ni On nema po nekima.
Čime gleda čime izgovara?
Izgleda da je Darvin u pravu?
Duh tela ni kostiju nema i ko stvori duha i koji oblik?
Bog je Duh koji se može pojaviti u obličju i figuri-telu
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Poenta je da li Bog ima išta (ruke, noge,lice, usta ...) ako to ništa nema ni mi nemamo obličje Božije kad g ni On nema po nekima.

Naravno da ima, medjutim nista od Toga nije ovakvo kakvo imamo mi...jer Bog nije nicemu slican (cak ni slican)
lavić je napisao:
Bog je Duh koji se može pojaviti u obličju i figuri-telu

Moze...ali zasto bi ???

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 21:00 
Veteran
Veteran

Bog je oduvek, a sva vasiona -nebeska tela nisu bila pa zašto bi ih stvarao, što će mu?
Ništa mu ne treba a On ipak stvori.Što će mu telo...ipak ga stvori i oživi.
Zašto se javi u telu ...da otkupi naš loš izbor.
Mi ne možemo sebe opravdati ali On može. Nije rekao ko sagreši takav živi večno već umire.
A smrt se potire životom kao tama svetlošću i greh bezgrešnošću a samo je Bog bezgrešan i samo je On to mogao i jeste učinio.
Ko mu može zabraniti?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 21:20 
Veteran
Veteran

Evo maločas pustih Kemala Malovčić ,Ko gubi, i ,Okreće se kolo sreće, ma i Sinana Sakića i Šemsu ...stara slabost. Neki tekstovi mi nisu...ali muzika me baš onako dotakne.
Nema veze sa temom ali u nekim trenutcima otvorim ventil. :cat: Živ mi bio.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 13:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Evo maločas pustih Kemala Malovčić ,Ko gubi, i ,Okreće se kolo sreće, ma i Sinana Sakića i Šemsu ...stara slabost. Neki tekstovi mi nisu...ali muzika me baš onako dotakne.
Nema veze sa temom ali u nekim trenutcima otvorim ventil. Živ mi bio.

Ma samo opusteno...nista sila na dobrotu :D
lavić je napisao:
Bog je oduvek, a sva vasiona -nebeska tela nisu bila pa zašto bi ih stvarao, što će mu?

Ne Njemu nego nama...iz milosti i samilosti prema nama.
lavić je napisao:
Ništa mu ne treba a On ipak stvori.

Ne za sebe jer Njemu nista ne treba...Samopostojeci je jedno od Njegovih imena
lavić je napisao:
Što će mu telo...ipak ga stvori i oživi.

Za druge ne za Sebe..."Mora li slikar da postane slika da bi znao sve karakteristike svog remek djela"
lavić je napisao:
Mi ne možemo sebe opravdati ali On može

Pred Njim se djela nasa opravdavaju za nas...ne moze tijelo da ocisti grijeh, materijalno da ocisti nematerijalno...samo odbra djela mogu grijeh ocistiti....i jedno i drugo su akcidenti.
lavić je napisao:
Nije rekao ko sagreši takav živi večno već umire.

Ko sagrjesi taj ce i umrijeti ( u paklu biti ) ...svakom po zasluzi a samo On odlucuje kome i po Milosti.

lavić je napisao:
A smrt se potire životom kao tama svetlošću i greh bezgrešnošću a samo je Bog bezgrešan i samo je On to mogao i jeste učinio.

Smrt je prelazno razdoblje, kao radjanje djeteta, prelazak iz jedne kuce u drugu, iz prolaznosti u vjecnost, smrt je samo jedan moment a zivot se nastavlja i iza toga jos mnogo mnogo vremena (ma kakav i gdje on bio), Grijeh se ne potire bezgrijesnoscu jer takvo stanje medju smrtnicima ne postoji , grijeh se potire dobrim djelom covjecijim, a iza svega stoji Mudrost Njegova..."...na pravedniku ce biti pravednost njegova a na bezbozniku bezboznost njegova..."
lavić je napisao:
Ko mu može zabraniti?

A ko Ga moze natjerati ??? :)

http://www.youtube.com/watch?v=qOj1Hps5 ... dded#at=79 :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Uh, zar ovo nismo davno prežvakali?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 20:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Uh, zar ovo nismo davno prežvakali?

Ma pusti nas nostalgicare... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 23:02 
Veteran
Veteran

Oficir s ruzom je napisao:
lavić je napisao:
Nema veze sa temom ali u nekim trenutcima otvorim ventil. Živ mi bio.

Ma samo opusteno...nista sila na dobrotu :D
lavić je napisao:

Ne Njemu nego nama...iz milosti i samilosti prema nama.
lavić je napisao:
Ništa mu ne treba a On ipak stvori.

Ne za sebe jer Njemu nista ne treba...Samopostojeci je jedno od Njegovih imena
lavić je napisao:
Što će mu telo...ipak ga stvori i oživi.

Za druge ne za Sebe..."Mora li slikar da postane slika da bi znao sve karakteristike svog remek djela"
lavić je napisao:
Mi ne možemo sebe opravdati ali On može

Pred Njim se djela nasa opravdavaju za nas...ne moze tijelo da ocisti grijeh, materijalno da ocisti nematerijalno...samo odbra djela mogu grijeh ocistiti....i jedno i drugo su akcidenti.
lavić je napisao:
Nije rekao ko sagreši takav živi večno već umire.

Ko sagrjesi taj ce i umrijeti ( u paklu biti ) ...svakom po zasluzi a samo On odlucuje kome i po Milosti.

lavić je napisao:

Smrt je prelazno razdoblje, kao radjanje djeteta, prelazak iz jedne kuce u drugu, iz prolaznosti u vjecnost, smrt je samo jedan moment a zivot se nastavlja i iza toga jos mnogo mnogo vremena (ma kakav i gdje on bio), Grijeh se ne potire bezgrijesnoscu jer takvo stanje medju smrtnicima ne postoji , grijeh se potire dobrim djelom covjecijim, a iza svega stoji Mudrost Njegova..."...na pravedniku ce biti pravednost njegova a na bezbozniku bezboznost njegova..."
lavić je napisao:
Ko mu može zabraniti?

A ko Ga moze natjerati ??? :)

http://www.youtube.com/watch?v=qOj1Hps5IEg&feature=player_embedded#at=79 :D :cat: :cat: :cat:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 23:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cemu macici ?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 20:04 
Veteran
Veteran

Омацила се.

Мачићи радосни видели рибицу у води.

,,Pred Njim se djela nasa opravdavaju za nas...ne moze tijelo da ocisti grijeh, materijalno da ocisti nematerijalno...samo odbra djela mogu grijeh ocistiti....i jedno i drugo su akcidenti.,,
Нема праведних дела која могу укинути смрт.
Ако тело не може да очисти грех тело га не може ни учинити.
Не чисти се нематеријално јер оно не умире.
Исус је учиио добро дело и зато живимо по вери кроз уготовлјено тело за помиренје.
Имаш право на своје мишљенје.

,,Za druge ne za Sebe..."Mora li slikar da postane slika da bi znao sve karakteristike svog remek djela"

Наравно да за нас даде тело јер ми погрешисмо и нама треба окуп од вечне смрти.

,,Ko sagrjesi taj ce i umrijeti ( u paklu biti ) ...svakom po zasluzi a samo On odlucuje kome i po Milosti.,,

Тачно плата за грех је смрт а знаш ли неког ко не сагреши ни у чему...?
Вером Аврам принесе сина, и дело вере му се узе за правду јер ипак није принео сина Аврам али Бог јесте и онима који верују прима се то дело вере у правду.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 00:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Омацила се.

Pa malo je uranila ...tek je februar. :D

lavić je napisao:
Нема праведних дела која могу укинути смрт.

Smrt nije necista, djela je i ne ukidaju, djela ukidaju nedjela, a smrt nije nedjelo...smrt je prelaz.

lavić je napisao:
Ако тело не може да очисти грех тело га не може ни учинити.

Pomocu tjela se djelo cini bilo lose ili dobro, ali se samo s dobrim djelom brisu losa a ne s tjelom...tjelo cini i jedna i druga djela, a jedna potiru druga, a tjelo ne potire ni jedna nego ih cini.

lavić je napisao:
Не чисти се нематеријално јер оно не умире.

Kako ne umire kad se losa djela brisu dobrim djelima ( losa nestaju ).

lavić je napisao:
Исус је учиио добро дело и зато живимо по вери кроз уготовлјено тело за помиренје.

I ja sam danas ucinio dobro djelo...a vjerujem da si i ti.

lavić je napisao:
Имаш право на своје мишљенје.

To niko ni tebi ne spori.

lavić je napisao:
Наравно да за нас даде тело јер ми погрешисмо и нама треба окуп од вечне смрти.

"...otac nece nositi grijehe sinovljeva niti sin grijeh oceva, na pravedniku pravednost njegova na bezbozniku bezboznost njegova" - onaj ko je pogrijesio, ako mu Se ne Smiluje...dzaba tijelo (pogotovo tudje) jer je djelo u pitanju a ne tijelo ( jos tudje)

lavić je napisao:
Тачно плата за грех је смрт а знаш ли неког ко не сагреши ни у чему...?

Znam...

lavić je napisao:
Вером Аврам принесе сина, и дело вере му се узе за правду јер ипак није принео сина Аврам али Бог јесте и онима који верују прима се то дело вере у правду.

Ako se djelo uzima za pravdu onda je vjera bez jagnjeta dovoljna, jer je bila dovoljna i Avramu.
Zasto zrtvovati jagnje, kad je djelo vjere dovoljno???

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 21:55 
Veteran
Veteran

Dog nas se triput mace godišnje.

,,[i]Smrt nije necista, djela je i ne ukidaju, djela ukidaju nedjela, a smrt nije nedjelo...smrt je prelaz.,,[/i]

Smrt je uzrok nedela. Tačno da je prelaz u život ili večnu smrt. Naša dela su kao nečista haljina i našim delima se ne možemo opravdati.

,,Pomocu tjela se djelo cini bilo lose ili dobro, ali se samo s dobrim djelom brisu losa a ne s tjelom...tjelo cini i jedna i druga djela, a jedna potiru druga, a tjelo ne potire ni jedna nego ih cini.,,

Bog učini dobro delo i obrisa naše grehe kroz bezgrešno telo koje ugotovi jer prljavim se prljavo ne čisti već čistim.
Не чисти се нематеријално јер оно не умире.A dela su MATERIJALNA.

,,I ja sam danas ucinio dobro djelo...a vjerujem da si i ti.,,

Da, ali te tvoje delo ne čisti kao ni bilo koga jer svi naslediše smrt i svi sagrešiše.
Bogu se možemo vratiti ali iz smrti ne možemo izaći našim delima već Božijom voljom zato i plati cenu smrti i izvadi nas da kroz veru živimo. Ljubav primismo i ljubavlju treba uzvratiti a dela ljubavi su dobra i ona su odgovor iz vere.Avram POVEROVA da će Bog iz mrtvih podići sina ako ga prinese zato i mi verujemo jer Bog dade Isusa da bi mogli živeti.

,,"...otac nece nositi grijehe sinovljeva niti sin grijeh oceva, na pravedniku pravednost njegova na bezbozniku bezboznost njegova" - onaj ko je pogrijesio, ako mu Se ne Smiluje...dzaba tijelo (pogotovo tudje) jer je djelo u pitanju a ne tijelo ( jos tudje) ,,

Kažem:
[u]Greh se nekad prenosio ali Bog reče da će svako nositi svoj greh. I svako i nosi svoju krivicu i umro bi zbog krivice i nikad nebi oživeo jer je to plata za krivicu. ALI og iz ljubavi prinosi svog sina da bi svi što se pokaju i verom prime Isusa imali život jer je to jagnje koje uze grehe sveta (Isa. 53). Ko ima Isusa taj ne nosi više greh jer ga jagnje uze zbog ljubavi da pokaže kako i kuda idu verni i da ustaju na život.
Praznici (njih 7) ukazivahu na to.
Gospod s tobom. Možeš sve dobro činiti i opet bez Isusa ne možeš u život večni jer je to žrtva koju Bog dade a ko odbije Božju žrtvu...???
[/u]

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Zapovijesti važe za sve i ne važe ni za koga.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 16:57 
Veteran
Veteran

Daljac je moj brat i ako me neko pogleda reći ću ga bratu.
U pravu si za zapovesti da važe za sve ali niko ih neće.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Dog nas se triput mace godišnje.

Kakve su to macke....da nijesu slucajno uparene s glodavcima???

lavić je napisao:
Smrt je uzrok nedela. Tačno da je prelaz u život ili večnu smrt. Naša dela su kao nečista haljina i našim delima se ne možemo opravdati.

Svako bice ce smrt okusiti...kaze Bog. Nasa losa djela su kao necista haljina, a dobra "vire mi moje" nisu. Da li su ista dobra i losa djela, da li je isto znanje i neznanje, da li je isto svjetlo i tama....ako to nije isto onda dobra i losa djela ne mogu biti isto...cjenimo se po znanju, raspoznajemo se po svjetlu, a Bogu se priblizavamo dobrim djelima...a ti to sve strpa u isti sepet.

lavić je napisao:
Bog učini dobro delo i obrisa naše grehe kroz bezgrešno telo koje ugotovi jer prljavim se prljavo ne čisti već čistim.
Не чисти се нематеријално јер оно не умире.A dela su MATERIJALNA

...A to bezgrjesno tjelo umrije...a zasto umrije ako je bezgrjesno, zasto dobi platu "smrti" ako bude bezgrjesno...zasto ne prozvi vjecno, jer ako je neko bezgrjesan njega smrt ne dotacinje...Andjeli su bezgrjesni i zato ne umiru, Bog je bezgrjesan i zato ne umire, Isus je bezgrjesan ali umrije....kakav je to zakon???
Djela su nematerijlna...dobro djelo je nematerijalno sve dok ga ne imenujemo, ako kazem da sam ucinio dobro djelo ajd uporedo to s cime???? A ako kazem da sam ucinio dobro djelo sto sam doda vode psu...tad vec mozes izmjeriti koliko je to djelo, medjutim u Bozjim mjerenjima sve ima potpuno drugaciju tezinu jer je i vaga potpuno drugacija....vaga akcidenata.
Djela su nematerijala kao i sreca....pokusaj opipati srecu...?

lavić je napisao:
Da, ali te tvoje delo ne čisti kao ni bilo koga jer svi naslediše smrt i svi sagrešiše.
Bogu se možemo vratiti ali iz smrti ne možemo izaći našim delima već Božijom voljom zato i plati cenu smrti i izvadi nas da kroz veru živimo. Ljubav primismo i ljubavlju treba uzvratiti a dela ljubavi su dobra i ona su odgovor iz vere.Avram POVEROVA da će Bog iz mrtvih podići sina ako ga prinese zato i mi verujemo jer Bog dade Isusa da bi mogli živeti.

Da li je onda i Isus nasljedio smrt...jer je umro???
Kako je mogao umrijeti akoje bio bezgrjesan...kako je nasljedio smrt ako je bio bezgjesan???
...nesto tu ne stima...???

lavić je napisao:
Kažem:
Greh se nekad prenosio ali Bog reče da će svako nositi svoj greh. I svako i nosi svoju krivicu i umro bi zbog krivice i nikad nebi oživeo jer je to plata za krivicu. ALI og iz ljubavi prinosi svog sina da bi svi što se pokaju i verom prime Isusa imali život jer je to jagnje koje uze grehe sveta (Isa. 53). Ko ima Isusa taj ne nosi više greh jer ga jagnje uze zbog ljubavi da pokaže kako i kuda idu verni i da ustaju na život.
Praznici (njih 7) ukazivahu na to.
Gospod s tobom. Možeš sve dobro činiti i opet bez Isusa ne možeš u život večni jer je to žrtva koju Bog dade a ko odbije Božju žrtvu...???

Aliziram:

Kako se grijeh "NEKAD" prenosio, da li to znaci da se vise ne prenosi...i kako se grijeh "NEKAD" prenosio kad je Bog rekao da niko ne nosi nicije grijehe..."...Na bezbozniku bezboznost njegova..."
Kako je Isus umro za krivicu, ako krivice nije imao...a akoje bio bezgrjesan onda treba da zivi i sad, jer andjeli su bezgrjesni pa i sad zive, Bog je bezgrjesan pa i sad zivi ali Isus iako bezgrjesan umrje...kakoje mogao umrijeti akoje bezgrjesan??? Kako je mogao nasljediti smrt, ako je bezgrjesan...ako je umro (a ti tvrdis da jest) onda nije bio bezgrjesan...a akonije bio bezgrjesan ko je onda njega ocistio...koje tjelo je za njega umrlo???

Jedno govori Bog, Isus i Apostoli a nesto sasvim drugo Pavle...kome vjerovati pitanje je sad??? Bogu ili Pavlu, Isusu ili Pavlu, Apostolima ili Pavlu...naravno vjerovacemo Pavlu jer Pavle niti je Bog, niti Isus niti je cak Apostol...3:0 za Pavla... :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 09:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
Lijepe misli koje se odnose na hebrejske spise i zakone date preko Mojsija.

Ali,biblija se ne zavrsava sa hebrejskim spisima.

Razmotrimo sta biblija govori o danu pocinka:

PRIJE MOJSIJEVOG VREMENA
Zakon o danu počinka nije postojao prije vremena u kojem su živjeli
Mojsije i Izraelci

(5. Mojsijeva 5:1-3, 12-14).
5 I Mojsije je pozvao sav Izrael i rekao im: “Čuj, Izraele, uredbe i zakone koje danas objavljujem na uši vaše! Naučite ih i pazite da postupate po njima.

2 Jehova, Bog naš, sklopio je s nama savez na Horebu.
Jehova nije s praocima našim sklopio taj savez, nego s nama, svima koji smo danas ovdje živi.
12 Drži dan počinka i neka ti je svet, kao što ti je Jehova, Bog tvoj, zapovjedio.
13 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
14 A sedmoga je dana dan počinka posvećen Jehovi, Bogu tvojem

BOŽJI ZAKON DAN IZRAELU
Zakon o danu počinka nije dobio nijedan drugi narod (Psalam 147:19,20). Taj je zakon bio “znak” između Jehove i sinova Izraelovih(2. Mojsijeva 31:16, 17).

KRISTOV ZAKON
UKINUT ZAKON DAN IZRAELCIMA Kad su 49. godine apostoli i starješine u Jeruzalemu razmatrali što Bog zahtijeva od kršćana, nisu rekli da je potrebno držati tjedni dan počinka (Djela apostolska 15:28, 29).

I zato je je apostol Pavao s pravom bio zabrinut za kršćane koji su pridavali veliku
važnost obilježavanju određenih dana

(Galaćanima 4:8-11)
8 Dok još niste poznavali Boga, robovali ste bogovima koji po svojoj prirodi nisu bogovi.
9 Ali sada kad ste upoznali Boga — zapravo sada kad je Bog upoznao vas — kako to da se ponovno vraćate ispraznim i bijednim načelima i opet im, ponovno, želite robovati?
10 Vi pomno držite dane i mjesece i razdoblja i godine.
11 Bojim se za vas, da se možda nisam uzalud trudio oko vas.

(Kološanima 2:16-17)
16 Zato neka vam nitko ne govori što da jedete i pijete i neka vam ne zapovijeda da slavite blagdane ili mlađake ili subote, 17 jer je to tek sjena onoga što dolazi, a sama je stvarnost Krist.

(Rimljanima 14:5) 5 Netko smatra da je jedan dan važniji od drugoga, a drugi smatra da su svi dani jednaki. Neka svatko bude posve uvjeren u svoje mišljenje.

(Galaćanima 6:2-3) 2 Nosite bremena jedan drugoga, i tako ćete ispuniti zakon Kristov. 3 Jer ako tko misli da je nešto, a nije ništa, sam sebe zavarava(...)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]