lavić je napisao:
Dog nas se triput mace godišnje.
Kakve su to macke....da nijesu slucajno uparene s glodavcima???
lavić je napisao:
Smrt je uzrok nedela. Tačno da je prelaz u život ili večnu smrt. Naša dela su kao nečista haljina i našim delima se ne možemo opravdati.
Svako bice ce smrt okusiti...kaze Bog. Nasa losa djela su kao necista haljina, a dobra "vire mi moje" nisu. Da li su ista dobra i losa djela, da li je isto znanje i neznanje, da li je isto svjetlo i tama....ako to nije isto onda dobra i losa djela ne mogu biti isto...cjenimo se po znanju, raspoznajemo se po svjetlu, a Bogu se priblizavamo dobrim djelima...a ti to sve strpa u isti sepet.
lavić je napisao:
Bog učini dobro delo i obrisa naše grehe kroz bezgrešno telo koje ugotovi jer prljavim se prljavo ne čisti već čistim.
Не чисти се нематеријално јер оно не умире.A dela su MATERIJALNA
...A to bezgrjesno tjelo umrije...a zasto umrije ako je bezgrjesno, zasto dobi platu "smrti" ako bude bezgrjesno...zasto ne prozvi vjecno, jer ako je neko bezgrjesan njega smrt ne dotacinje...Andjeli su bezgrjesni i zato ne umiru, Bog je bezgrjesan i zato ne umire, Isus je bezgrjesan ali umrije....kakav je to zakon???
Djela su nematerijlna...dobro djelo je nematerijalno sve dok ga ne imenujemo, ako kazem da sam ucinio dobro djelo ajd uporedo to s cime???? A ako kazem da sam ucinio dobro djelo sto sam doda vode psu...tad vec mozes izmjeriti koliko je to djelo, medjutim u Bozjim mjerenjima sve ima potpuno drugaciju tezinu jer je i vaga potpuno drugacija....vaga akcidenata.
Djela su nematerijala kao i sreca....pokusaj opipati srecu...?
lavić je napisao:
Da, ali te tvoje delo ne čisti kao ni bilo koga jer svi naslediše smrt i svi sagrešiše.
Bogu se možemo vratiti ali iz smrti ne možemo izaći našim delima već Božijom voljom zato i plati cenu smrti i izvadi nas da kroz veru živimo. Ljubav primismo i ljubavlju treba uzvratiti a dela ljubavi su dobra i ona su odgovor iz vere.Avram POVEROVA da će Bog iz mrtvih podići sina ako ga prinese zato i mi verujemo jer Bog dade Isusa da bi mogli živeti.
Da li je onda i Isus nasljedio smrt...jer je umro???
Kako je mogao umrijeti akoje bio bezgrjesan...kako je nasljedio smrt ako je bio bezgjesan???
...nesto tu ne stima...???
lavić je napisao:
Kažem:
Greh se nekad prenosio ali Bog reče da će svako nositi svoj greh. I svako i nosi svoju krivicu i umro bi zbog krivice i nikad nebi oživeo jer je to plata za krivicu. ALI og iz ljubavi prinosi svog sina da bi svi što se pokaju i verom prime Isusa imali život jer je to jagnje koje uze grehe sveta (Isa. 53). Ko ima Isusa taj ne nosi više greh jer ga jagnje uze zbog ljubavi da pokaže kako i kuda idu verni i da ustaju na život.
Praznici (njih 7) ukazivahu na to.
Gospod s tobom. Možeš sve dobro činiti i opet bez Isusa ne možeš u život večni jer je to žrtva koju Bog dade a ko odbije Božju žrtvu...???
Aliziram:
Kako se grijeh "NEKAD" prenosio, da li to znaci da se vise ne prenosi...i kako se grijeh "NEKAD" prenosio kad je Bog rekao da niko ne nosi nicije grijehe..."...Na bezbozniku bezboznost njegova..."
Kako je Isus umro za krivicu, ako krivice nije imao...a akoje bio bezgrjesan onda treba da zivi i sad, jer andjeli su bezgrjesni pa i sad zive, Bog je bezgrjesan pa i sad zivi ali Isus iako bezgrjesan umrje...kakoje mogao umrijeti akoje bezgrjesan??? Kako je mogao nasljediti smrt, ako je bezgrjesan...ako je umro (a ti tvrdis da jest) onda nije bio bezgrjesan...a akonije bio bezgrjesan ko je onda njega ocistio...koje tjelo je za njega umrlo???
Jedno govori Bog, Isus i Apostoli a nesto sasvim drugo Pavle...kome vjerovati pitanje je sad??? Bogu ili Pavlu, Isusu ili Pavlu, Apostolima ili Pavlu...naravno vjerovacemo Pavlu jer Pavle niti je Bog, niti Isus niti je cak Apostol...3:0 za Pavla...