Avinoam1 je napisao:
Malo si se zezno, Oficire, jedno je krsenje zakona za koje se biva hapsen, pa onda slijedi optuzba, dokazivanje krivice, presuda, itd.
Protiv toga nemam nista zato sto osoba unaprijed zna u kakav se rizik upusta ako krsi taj zakon
Nikako se nisam zeznuo, jer sam upravo potencirao na to....cak sam i rekao sljedece
Oficir s ruzom je napisao:
Podvlacim da sam protiv samoinicijativnog ubistva i pripreme ubistava
Znaci protiv sam linca bilo koje vrsta, i krivim drzavu u kojoj je pocinjen taj akt linca upravo iz razloga sto nije sprijecila a onda iz razloga sto, ako se vec desilo, nije kaznila pocinitelje...jasnije ne mogu da napisem.
Avinoam1 je napisao:
Prema tome suplja ti je prica o 'postivanju zakona'.
Nimalo, jer upravo razmisljam kao i ti...i sad velim ma kakav covjek zlocin ucinio, lijepo da se podigne optuzba, pa da se sprovede proces, pa da se u procesu omoguci odbrana, pa da se uvazi zalba....itd.itd. a kad se onda sve to lijepo sredi onda u najvecoj svecanosti (kao za prvi maj) dovesti, pašu ili vojvodu, kneza ili agu pa ga lijepo pred svim svijetom ovim i onim...i to epski kamenovati, odrubiti glavu, ili sta ga vec sljeduje, a dok god budemo imali, haske celije tipa 4 zvjezdice...nista od ove nase pravde.
Elvis Presley je napisao:
Rece covjek koji ima 99% postova na DiR.
A kasnije se pridruzuje covjek sa 100% postova na istom podforumu.
Divno.
Bice ovo lijepa tema...ovom nasem bosanskom loncu ateisticki zacini i te kako daju pikantni okus.