banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 15:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dogodilo se
PostPoslato: 11 Apr 2010, 09:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Kad bi se ljudi vise pozabavili i posvetili se vjeri i Bogu, a ne prikazama, nakazama i demonima, svijet bi bio mnogo drugaciji.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
golden_brown je napisao:
Pa vidiš da čovjek priča ono što je čuo od nekog ko je pričao kako je ...

I ti sad tom ne vjeruješ?

Ako obratis paznju primijetices da sam napisala sta mislim o ovom fenomenu opcenito, ne o tome sta je neko nekome pricao.

Leona je napisao:
Kad bi se ljudi vise pozabavili i posvetili se vjeri i Bogu, a ne prikazama, nakazama i demonima, svijet bi bio mnogo drugaciji.

Da. :)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
Japanese_rose je napisao:
Ako obratis paznju primijetices da sam napisala sta mislim o ovom fenomenu opcenito, ne o tome sta je neko nekome pricao.

Naravno, ... primjetio sam to. Samo se šalim, tj malo ismijavam kreatora ove teme ... ako si primjetila to. :D Iskreno: mnogo mi je lijepo ismijavati ovakve stvari, na neki meni svojstven način. Ipak, ovdje se sve komentariše poprilično kruto, sa velikim citatima i dosta ubjeđivanja. Pozzzzzzzzz

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Kritika primljena...

Poenta shvacena... :D

I religije govore o tome nesto slicno...ali ko mari..

Leona je napisao:

Citat stoji...ali ovo nije posveta prikazama i demonima nego samo jedan kutak u vremenu i prostoru starih, istinitih, neistinih, saljivih, ozbiljnih, prica za lahku noc... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 20:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mladić inače harmonikaš (u ono vreme novaharmonika veoma skupa igračka) naprasno umire i sahranjuju ga sa harmonikom.Naravno da je pokojnik imao drugare harmonikaše kojima bi žao nove harmonike pa po sahrani vratiše se na grob i otkopaše kovčeg i kad htedoše uzeti harmoniku pokojnik oživi i oni iznenađeni obradovaše se i krenoše pokojnikovoj kući radosni a on svira sve trešti.Pošto je sumrak pao domaćini prepoznaše zvuk harmonike koji se približavao a i glas pevača beše sve ači ukućani i rodbina se uplašiše pa na vrata...ali ubrzo doznaše šta se zbilo i svi slaviš zajedno.

Rekao bih još jednu o izvsnom Judejinu koji vaskrsnu trećeg dana ali tu ste već čuli pa ne vredi pisati dve prie kojima se ne veruje iako su istinite.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 07:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa napiši ih, tema je otvorena da bi se pisalo o takvim pričama.

Nije poenta teme da li strah od nepoznatog ima ili nema smisla nego pričamo o nečemu što smo doživjeli, što je neko drugi doživio ili što smo samo čuli, a svako je nekad slušao te priče.

Pogotovo prije, kada nije bilo medija, kada nije narod toliko bio prosvijetljen, mnoge logične stvari je objašanjavao natprirodnim, a to sve iz neznanja. Pogotovo se o tome pričalo uveče, kada se ljudi sastanu i daju mašti na volju.

Činjenica je da su te priče postale dio našeg folklora, kao i sve takvo i one imaju neku svoju draž.

Da kažem da u to vjerujem mogu reći da sam skeptik, ali nekad mi prominu kroz glavu, pogotovo uveče kad se nađem na nekom čudnom mjestu. Mislim da to svako tako doživljala, mada u različitom intenzitetu.

Ovu priču o harmonikašu sam čula, sa neznantnim razlikama, što pokazuje da su neke priče zaista mnogo puta ispričane i proširene u narodu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]