banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 12:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2010, 07:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
,,a sad da li ga je prepoznao i kao cara i Mesiju ili samo kao cara, ili samo kao Meisju neije mi bila poenta da naglasavam i sasvim je nebitno za raspravu a donekle i svejedno da li je i jedno i drugo ili samo jedno a ne drugo.''

E vidiš tu strašno grešiš,jer da je satana prepoznao Mesiju on nebi dozvolio da ga razapnu jer mu se tako ote sužanjstvo iz njegove vlasti.
Pošto si rekao da ti ovi odgovori ništa ne znače onda ćemo prestati sa beznačajnim stvarima.Ako nekom želiš pomoći a on pljuje i podseva onda ga pusti nek hoda svojim putem i u svom zanosu.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 08:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
E vidiš tu strašno grešiš,jer da je satana prepoznao Mesiju on nebi dozvolio da ga razapnu jer mu se tako ote sužanjstvo iz njegove vlasti.

Ne razumjem kako da Satana nije prepoznao Mesiju, a istovremeno ga iskusavao upravo kao covjeka koji je od Boga poslan.

lavić je napisao:
Pošto si rekao da ti ovi odgovori ništa ne znače onda ćemo prestati sa beznačajnim stvarima.Ako nekom želiš pomoći a on pljuje i podseva onda ga pusti nek hoda svojim putem i u svom zanosu.

a evo sta ja rekoh

Oficir s ruzom je napisao:
Istina za mene nije bolna, ne patim za stvarima koje se dokazu laznim, zivot je isuvise kratak za zaljenjem za neistinitim, i uopste ne planiram da cujem samo nesto sto zelim to bi mi nekako izgledao kao monolog, nisam opterecen razgovorom i zato smatram da su svi odgovori prihvatljivi i vrijedni da se o njima prodiskutira, a oni koji nisu tim smjerom necu niti ici niti cu postavljati nekakav komentar na njih, osim mozda smajli.... :D

Znaci da se ne nadam da cu cuti ono sto zelim cuti, u stvari uopste ne razmisljam o tome sta zelim cuti.
I nisam rekao da mi odgovori nista ne znace, a ako ces prestati s pisanjem i tu mi je sikiracija kao i za sitnom buranijom.

Ako mislis na mene da "pljujem i podsevam" mislim da pokusavas svoje atribute prenijeti na mene, ne optuzujem te da si takav ali vidim da koristis puno energije da to prikrijes...niti pljujem niti podsevam, to sto se ne slazem s tvojim tumacenjima se zove razlicitost u misljenju i razumjevanju a ne pljuvanje po tvojim svetinjama.

Svi mi ovdje znamo sta opcenito krscani misle o Kur'anu i Muhammedu s.a.w.s. i sta muslimani misle o Bibliji, bogolikosti Isusa itd....ne slaganje i ne prihvatanje i jednih i drugih je neslaganje u misljenju i shvatanja...nikakvo to pljuvanje nije...osim neke lazi koji ocito ti zelis instalirati ovdje provlaceci stalno fintu nekakvih rimljana koji veze nemaju s islamom i Muhammeom s.a.w.s. kao sto ni Crveni kmeri nemaju veze s krscanstvom.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 18:41 
Veteran
Veteran

Što ti je ne razumljivo da satana nije prepoznao službu Mesije već cara ka Islam ni danas to nemože prepoznati čak ni cara ni Mesiju već samo proroka.

Ako je nešto tebi čudno neznači da je i meni.Mislim da me ljudi na ovom forumu poznaju kao otvorenu osobu koja ,,ne sakriva niti dvoliči'' već svima kažem šta mislim tako da ta konstatacija nema mesta ovde.
Ako te ne dotiče šta Hrišćani misle o Kuranu zašto onda planuste kad pastirah u temi,,Citat'' tuđa gledišta i pisanja o Islamu.
A vidiš mi odvratni Hrišćani dozvoljavamo da nam uvek nalaze mane i brišu noge od nas i ne planemo već pružamo ruku svima da se spasu jer nesrećni ne vide put spasenja.
Zamisli samo da u Pismu piše kako je Bog rekao da sve Turke trebamo zatrti i Turci kažu Amin to je pravi Bog rekao.
Ja tebi ne rekoh ,,blam'' niti ti lepih osmajlije na tvoje reči.
Razlika u kulturi i veri je očigledna.Ako ti ovde ni do čega nije stalo što gubiš vreme uzalud pomozi braći na Jasminovom forumu jer je tebi tamo pristup dozvoljen za razliku od mene.Do duše svima je dozvojeno čitanje a pisanje pojede redovno neka tehnička greška urednika i naravno slučajno nekoliko puta.
Pa o kakvom poštenju govorimo onda?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 18:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Što ti je ne razumljivo da satana nije prepoznao službu Mesije već cara ka Islam ni danas to nemože prepoznati čak ni cara ni Mesiju već samo proroka.

Opet nepoznavanje Islama, evo ti ajet

"A kada meleki (anđeli) rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih (Mesija), Isa (Isus), sin Merjemin, ..."

Nije problem rasprava s tobom nego je problem tvoje nepoznavanje Islama, totalno, pocetnicko....i s tim i takvim jadnim poznavanjem ti hoces da instaliras neke svoje teze....to mi kod tebe dize pritisak. Cak ni prepirke s tobom nisu vise kvalitetne, doista ne znam zasto gubim vrijeme, ali opet ionako nemam sta drugo raditi.

lavić je napisao:
Ako te ne dotiče šta Hrišćani misle o Kuranu zašto onda planuste kad pastirah u temi,,Citat'' tuđa gledišta i pisanja o Islamu.

Tema ti je bila pateticna, puno izmisljotina i otvorenih lazi s ciljem da se ocrni a ne da se otvoreno razgovara o svemu onom sto si stavio u toj temi. Jos kad sam vidio odakle si sve to crpio, koji izvor i sta je osoba sve pisala o Islamu da bi stvorila neku teoriju zavjere protiv krscana ( za koju vidim da utjece na tebe ) sve je bilo jasno.
Nije problem tema, ako cemo o njoj kvalitetno razgovarati.
A to sto si napisao u temi "citat" je opstepoznata islamofobija na citavom sv ijetu, ne boj se nisi mi nista novo pokazao niti ista novo otkrio.

lavić je napisao:
A vidiš mi odvratni Hrišćani dozvoljavamo da nam uvek nalaze mane i brišu noge od nas i ne planemo već pružamo ruku svima da se spasu jer nesrećni ne vide put spasenja.

Za mene niko nije "odvratan", taj i takav epitet uopste ne koristim ni unutar familije niti u sali niti u zivotu uopste, a kamo li da govorim za citav jedan narod da je "odvratan" ne pada mi napamet.
Ne znam jel uvjeravas sebe da si takav ili nas?

lavić je napisao:
Zamisli samo da u Pismu piše kako je Bog rekao da sve Turke trebamo zatrti i Turci kažu Amin to je pravi Bog rekao.

Nigdje u Kur'anu ne pise da se svi Srbi trebaju zatrati niti krscani opcenito. Nadji ajete o sljedbenicima knjige, ali je problem sto ti ne vidis ono sto pise nego ono sto zelis da vidis.

lavić je napisao:
Ja tebi ne rekoh ,,blam'' niti ti lepih osmajlije na tvoje reči.

A ja tebi rekoh i opet velim "blam",i evo opet smajli :D , a ti se zali adminu sto postavi smajlije ovdje ili urednistvu ili moderatorima. Smajliji su da se postavljaju, ko ti je kriv pa si ozbiljno celjade.

lavić je napisao:
Razlika u kulturi i veri je očigledna.

Jest. :D "odvratni" :D (oprosti ali si sam sebi tu etiketu zalijepio) "Ne bacaj sam sebe u propast".

lavić je napisao:
Ako ti ovde ni do čega nije stalo što gubiš vreme uzalud pomozi braći na Jasminovom forumu jer je tebi tamo pristup dozvoljen za razliku od mene.

a tu je kvaka... :D pa i tebi je pristup dozvoljen ali sta cu ti ja kad ne znas postaviti temu gdje treba, postavis temu koja bi se trebala nalaziti u podforumu "razgovor s krscanima", a ti je stavis u podforum "porijeklo naroda". Slicno bi bilo da ja postavim temu koja se tice duhovnosti na podforum "istorija"..sve ima svoje mjesto, niko ti nije kriv pa ne znas gdje sta ide.

lavić je napisao:
Do duše svima je dozvojeno čitanje a pisanje pojede redovno neka tehnička greška urednika i naravno slučajno nekoliko puta.

Kazem ti ko ti je kriv, pa postavljas teme na pogresne podforume, i opet to radis slucajno i to nekoliko puta, pa normalno da ces imati upozorenje a kasnije da ce ti teme biti obrisane.
Lijepo vidi gdje ti tema pristaje tu je i otvori.

lavić je napisao:
Pa o kakvom poštenju govorimo onda?

Balkanskom :D

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 19:39 
Veteran
Veteran

Ako neko od Hrišćana nalazi zanimljivost ili ne razumevanje nekog psalma možemo na obostrano zadovoljstvo podeliti razmišljanja.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 09:13 
Veteran
Veteran

Jedan od meni omiljnih psalama je 103.Prelep je za pevanje uz odgovarajuću muzičku podlogu.
Iskazuje veliku zahvalnost i ljubav Božiju.Često molitvu počinjem sa prva dva stiha.
Ceo psalam je milost što je i prva navedena osobina u predstavljanju Boga.
Kad želite zahvaliti Bogu pevajte mu ili recitujte ovaj psalam.Kad ste slabi ponovo se ispunite ovim psalmom jer je nadahnut snagom vakrsenja i neiscrpnog praštanja.

Hvala Bogu za te reči i Davidu što nam ih prenese.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 20:27 
Veteran
Veteran

Braćo hrišćani čitajte psalme jer su divni i mnogo lepih poruka nose.
I dalje isto važi podelimo razmišljanja o psalmima kao vrednoj zaostavštini kojom se drugi ne mogu pohvaliti.
U psalmima imamo odgovore na mnoga pitanja ne samo iz Pisma već i iz života pa bih ako Bog da uskoro podelio neke psalme sa vama.
Pozdrav braći.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 21:32 
Veteran
Veteran

Iste stvari koje su mučile Davida muče i mnoge ljude danasa to je pogled na bezbožnike kako dobro žive i zdravi su i ne muče se već uživaju u izobilju.
Postoji blagoslov od Boga i pklon bogatstva od druge strane zato pazite i budite dovoljni onim što imate.
U 73 psalmu David se žali zbog takvih stvari i dobija odgovor koji je i nama potreban.

Poslednji put menjao lavić dana 24 Sep 2010, 07:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Satanizam ne postoji, postoji hedonizam i frojdovska očaranost mitologijom i naravno psihotičarski tripovi i dječiji tripovi.
Postoje vješti manipulatori, prevaranti i intereždžije sa miš-maš, čunga-lunga filozofijom, sve u svemu, šaka jada.
Prodavanje muda pod bubrege...sugestija je sve...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Psalmi su super, i mnogo su više nego što se na prvi pogled čini!

Unbeliever je napisao:
Satanizam ne postoji, postoji hedonizam i frojdovska očaranost mitologijom i naravno psihotičarski tripovi i dječiji tripovi.
Postoje vješti manipulatori, prevaranti i intereždžije sa miš-maš, čunga-lunga filozofijom, sve u svemu, šaka jada.

Sa ovim se sasvim slažem! I ove konstatacije se odnose na mnoge druge prazne ljušture, koje samo ljudi svojim neznanjem održavaju u kakvom - takvom životu. Mnogo toga što je opšteprihvaćeno u stvari - ne postoji ili se radi o nečem sasvim drugom...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 07:34 
Veteran
Veteran

Unbeliever je napisao:

Pre Frojda i mitova i filozofa postojalo je i postoji dobro.
To dobro je stvorilo sve.
A ono stvoreno je poželelo da bude i ono slobodno da samo odlučuje o svemu i dobi slobodu izbora i šta učini sa tim darom?
Odmetnu se po svom razumu od savršenog i posta zlo zvano pobuna protiv savršenog.
To bi još na početku,a sad se umnožilo i kulminiralo kao u prepotopno vreme.
Ako negiramo postojanje zla onda Boga činimo lažom, a ako kažemo da smo savršeni i ne pogrešivi ne govorimo istinu.
Sugestija je ubeđenje a istina je život.
Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]