lavić je napisao:
Što ti je ne razumljivo da satana nije prepoznao službu Mesije već cara ka Islam ni danas to nemože prepoznati čak ni cara ni Mesiju već samo proroka.
Opet nepoznavanje Islama, evo ti ajet
"A kada meleki (anđeli) rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti
Mesih (Mesija), Isa (Isus), sin Merjemin, ..."
Nije problem rasprava s tobom nego je problem tvoje nepoznavanje Islama, totalno, pocetnicko....i s tim i takvim jadnim poznavanjem ti hoces da instaliras neke svoje teze....to mi kod tebe dize pritisak. Cak ni prepirke s tobom nisu vise kvalitetne, doista ne znam zasto gubim vrijeme, ali opet ionako nemam sta drugo raditi.
lavić je napisao:
Ako te ne dotiče šta Hrišćani misle o Kuranu zašto onda planuste kad pastirah u temi,,Citat'' tuđa gledišta i pisanja o Islamu.
Tema ti je bila pateticna, puno izmisljotina i otvorenih lazi s ciljem da se ocrni a ne da se otvoreno razgovara o svemu onom sto si stavio u toj temi. Jos kad sam vidio odakle si sve to crpio, koji izvor i sta je osoba sve pisala o Islamu da bi stvorila neku teoriju zavjere protiv krscana ( za koju vidim da utjece na tebe ) sve je bilo jasno.
Nije problem tema, ako cemo o njoj kvalitetno razgovarati.
A to sto si napisao u temi "citat" je opstepoznata islamofobija na citavom sv ijetu, ne boj se nisi mi nista novo pokazao niti ista novo otkrio.
lavić je napisao:
A vidiš mi odvratni Hrišćani dozvoljavamo da nam uvek nalaze mane i brišu noge od nas i ne planemo već pružamo ruku svima da se spasu jer nesrećni ne vide put spasenja.
Za mene niko nije "odvratan", taj i takav epitet uopste ne koristim ni unutar familije niti u sali niti u zivotu uopste, a kamo li da govorim za citav jedan narod da je "odvratan" ne pada mi napamet.
Ne znam jel uvjeravas sebe da si takav ili nas?
lavić je napisao:
Zamisli samo da u Pismu piše kako je Bog rekao da sve Turke trebamo zatrti i Turci kažu Amin to je pravi Bog rekao.
Nigdje u Kur'anu ne pise da se svi Srbi trebaju zatrati niti krscani opcenito. Nadji ajete o sljedbenicima knjige, ali je problem sto ti ne vidis ono sto pise nego ono sto zelis da vidis.
lavić je napisao:
Ja tebi ne rekoh ,,blam'' niti ti lepih osmajlije na tvoje reči.
A ja tebi rekoh i opet velim "blam",i evo opet smajli

, a ti se zali adminu sto postavi smajlije ovdje ili urednistvu ili moderatorima. Smajliji su da se postavljaju, ko ti je kriv pa si ozbiljno celjade.
lavić je napisao:
Razlika u kulturi i veri je očigledna.
Jest.

"odvratni"

(oprosti ali si sam sebi tu etiketu zalijepio) "Ne bacaj sam sebe u propast".
lavić je napisao:
Ako ti ovde ni do čega nije stalo što gubiš vreme uzalud pomozi braći na Jasminovom forumu jer je tebi tamo pristup dozvoljen za razliku od mene.
a tu je kvaka...

pa i tebi je pristup dozvoljen ali sta cu ti ja kad ne znas postaviti temu gdje treba, postavis temu koja bi se trebala nalaziti u podforumu "razgovor s krscanima", a ti je stavis u podforum "porijeklo naroda". Slicno bi bilo da ja postavim temu koja se tice duhovnosti na podforum "istorija"..sve ima svoje mjesto, niko ti nije kriv pa ne znas gdje sta ide.
lavić je napisao:
Do duše svima je dozvojeno čitanje a pisanje pojede redovno neka tehnička greška urednika i naravno slučajno nekoliko puta.
Kazem ti ko ti je kriv, pa postavljas teme na pogresne podforume, i opet to radis slucajno i to nekoliko puta, pa normalno da ces imati upozorenje a kasnije da ce ti teme biti obrisane.
Lijepo vidi gdje ti tema pristaje tu je i otvori.
lavić je napisao:
Pa o kakvom poštenju govorimo onda?
Balkanskom