spavac je napisao:
dobro si rekao "ali posljednji Allahov poslanik je Muhammed a.s i mi danas smo dužni njega slijediti."
velika je razlika slijediti Hrista il Muhameda..
sumnjam da je pored Isusa jos neko rekao "Ja sam put, istina i zivot"
Isus takodje poslan svim ljudima...procitaj Matej 28....

Matej 15:22 do 28
22 Tada dođe žena Kananejka iz onoga kraja i povika: "Smiluj mi se, Gospodine, sine Davidov! Moju kćer vrlo muči đavao."
23 On je ne udostoji nijednom riječi. Tada pristupiše učenici njegovi i zamoliše ga: "Otpusti je, jer viče za nama!"
24 On reče:
"Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama kuće Izraelove."25 Uto dođe ona, pade pred njega ničice i zamoli: "Gospodine, pomozi mi!"
26 On reče:
"Nije pravo oduzeti kruh djeci i baciti ga psićima."27 "Sigurno, Gospodine", odgovori ona, "ali psići dobiju ipak od mrvica, što padnu sa stola njihovih gospodara".
28 Tada joj reče Isus: "O ženo, velika je vjera tvoja, neka ti bude kako želiš!" Od toga časa bila je zdrava kći njezina.
djeca - jevreji ; psi - nejevreji / kanejci
Ovo sto sam obojao plavo se zove rasizam moj prijatelju. Je li bas vjerujes da bi Isaa a.s plemeniti ovako nesto rekao ?
Onda Ivan 11:52 i 10:16, Matej 10:5-6.
Ne idite k neznabošcima i ne ulazite ni u koji grad samarijski! Nego idite k izgubljenim ovcama kuće Izraelove! znaš li ovu ?
"To je Isus, prorok iz Nazareta u Galileji!" Djela apostolska 11:19
A oni, što se razišli zbog progonstva, koje nastade za Stjepana, prođoše do Fenicije Cipra i Antiohije nikomu ne propovijedajući riječi Božje do samim Židovima.Ako hoćeš biti na vjeri poslanika onda ih moraš prihvatiti od prvog do zadnjeg, a ne neke odbacivati. Dakle od Adema do Muhammeda a.s. Kao što jevreji nisu prihvatili Isaa a.s, sad i ti istu grešku radiš sa Muhammedom a.s.
Što se tiče temelja vjere, nema razlike izmedju Muhammeda a.s i Isusa jer su oba pozivali ljude Allahu samo.
" Čuj o Izraele, naš bog je JEDAN "
" laa ilahe IlAllah " - nema boga osim Allaha
prva zapovjed, kojoj su pozivali svi poslanici, a koju ti "božijim sinom" kršiš. Isaa a.s je samo bio jedan od njih.
Što se vjerozakona tiče, ima razlike, tu se slažem. Zakon drugačiji je bio s vremena na vrijeme. Nekad su jevreji mogli se ženiti sa 2 sestre, kasnije nisu mogli, noi su bile neke zivotinje dozvoljene jesti kasnije su zabranjene itd....
Onaj ko spozna Kur'an zatim, Onaj ko doista vidi kako treba život i djelo poslanika Muhammeda a.s, definitivno ce se ubjediti u istinitost svega.