banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 04:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Da li ste koristili usluge vračara, astrologa, tarot, magiju bilo koje vrste?
Da. 10%  10%  [ 2 ]
Ne, niti ću ikada. 65%  65%  [ 13 ]
Ne, ali sam otvoren/a za tu mogućnost. 25%  25%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 20
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2009, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2009, 12:55
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
po islamu ko vjeruje da vračari znaju nešto budućnosti i te fazone.. nikad neće izići iz vatre
Ko ode traziti usluge ne prima mu se 40 dana molitva.
U Islamskoj državi kazna za onog koga ustanove kao vračara je smrt..

Kratko jasno :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 07:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
114_AhmeD je napisao:
po islamu ko vjeruje da vračari znaju nešto budućnosti i te fazone.. nikad neće izići iz vatre

A ovi sto ucenjem iz kur`ana istjeruju dzine i sl?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 09:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Ja ne znam gdje da stavim glas :lol:
Prije mnogo godina, kod nas su stanovali neki ljudi koji su se druzili sa jednim koji se zanimao za astrologiju. I taj kad god dodje, vazda ispituje kad je ko rodjen, pa kao on pravi neke karte. I tako je i mene pitao, ja mu rekla. Kazu astrolozi, sami za sebe, da oni ne pogadjaju, vec citaju, elem on niti je pogodio niti je procitao :) Bice da se jos nije bio ispraksao tada. Mada sad vrijedi za nekog poznatog astrologa (valjda se ispraksao).
Drugim rijecima, ono sto je bilo bilo je, a ono sto ce biti, ne volim da znam unaprijed (doprinosi dramaturgiji datog momenta :lol:), mada volim da pogledam s vremena na vrijeme Milana Tarota, ali cisto zbog humora :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
ERROR je napisao:
114_AhmeD je napisao:

A ovi sto ucenjem iz kur`ana istjeruju dzine i sl?

To je pravilno liječenje od napada džina, i to nisu vračari, ne rade oni džinima....
Učenje Kur'ana spada u najuzvišenije ibadete koje čovjek može da radi, citirajući riječi Allahove džini se prže i ubijaju jer im to jako smeta.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 11:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pismo jasno zabranjuje usluge vračara, astrologa i sl.
Izbor je vaš da želite primiti blagoslov slušajući živog Boga ili prokletstvo slušajući đavola i njegove sluge.
Prokletstvo se nasleđuje kao i blagoslov i prenosi sa kolena na koleno zato rodite rod koji će to prekinuti.
Za greh se svako može pokajati ali prokletstvo je zlo koje se prenosi sve dok se ne preseče.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Glasala za : nisam, niti cu.

Zivimo u svijetu u kome najteze priznajemo svoje greske, pogresne poteze, tako da za svoju nesrecu okrivljujemo druge ili visu silu.
Licno poznajem covjeka koji je zbog problematicnog ponasanja sina isao po "lijek" kod vracara i sl...za mene, koja sam to sa strane posmatrala bilo je jasno da mu je sin razmazeno deriste (od svojih tada, 20 god) koje ne podnosi autoritet i zato upada u probleme, prvo u skoli a potom i na poslu...Trebam li napisati da lijek nije djelovao :roll:
Licno smatram da sudbinu trebamo uzeti u svoje ruke, boriti se za svoju srecu i misliti pozitivno.
Nikada ne bih mogla prihvatiti da na moj zivot mogu uticati necije karte, grah, tj bacanje cini.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 21:16 
Veteran
Veteran

blackrose

Lepo je što tako pozitivno razmišljaš i ostani u tome, Ali, nemoj zaboraviti da Pismo govori o nekome ko hoda kao lav i gleda koga da proždre što znači da te vreba opasnost kao i svakoga a mnogi toga nisu svesni.
Oni opsedaju čoveka, napadaju raznim informacijama u umu i duhu i tu se odvija borba a na telu manifestuje ishod.
Nedaj godina svojih nečastivom kaže Pismo a to se čini ako hodamo u grehu i on tada stiče pravo na nas ako se ne pokajemo i ispravimo svoj život.

Varalici je drago kad ne verujete da vas može prevariti jer mu se tad ne suprotstavljate. Nisu uzalud navedena naša oružja za borbu protiv njih i nije uzalud rečeno da ko koga nadvlada onaj mu i robuje.
Mnogi nisu ni svesni da su u zamci niti da su na putu za dole i zato se ne obraćaju Bogu. Zmija se prikrada i iznenada ulovi plen jer nije budan i ne STRAŽI nad sobom i svojima.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lavic
Na nas moze da utice negativna energija (jer ja bih tako nazvala zlo o kome ti pises), samo ako joj to dopustimo..ako mislimo negativno, ako smo pesimisti ako razmisljamo unaprijed da ce nam neki poduhvat propasti, sta mozemo ocekivati nego da nam se to i obistini.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 21:59 
Veteran
Veteran

Petar je hteo položiti svoj život za Gospoda a onda ga se odrekao.
Ko je to nadvladao Petra?
Strah?Kako strah kad život hoće položiti?
Odkud Petru reči da je Isus sin Boga živoga? Ko to objavi Petru..inteligencija Petrova...NE!

Ono što mi želimo je jedno a šta možemo je drugo.Da li čovek želi umreti? pa zašto umire...
Pozitivno razmišljanje je početak vere da kažem tako.
Svi iz tama proklinju da bi zadobili duhovnu nadmoć nad osobom a sa telom će se lako obračunati.Zar Jova nisu u trenu savladali ali samo do dozvoljene granice od Boga određene.

Pismo govori kako su bili iznajmljivani oni što će prokleti narod kako bi ga potom lako pobedili to je činio i Golijat nad Davidom.
Ako služiš Bogu On ti daje snagu i Duh Sveti te poučava istini i tako dobijaš mač za borbu.
Kad bi čovek video (a neki su videli) kolika je borba između sila tame i Istine kroz ljude ostali bi zapanjeni.
Svaka reč mnogo znači! Svojim rečima izričemo dobro ili zlo na sebe ili braću i time smo na određenoj strani.
BLAGOSILJAJMO!!! time dajemo snagu braći, ukućanima,prijateljima....
SLAVIMO Boga u molitvi i zahvaljujmo u pesmama jer time teraš tamu.
GOVORIMO ISTINU jer time poražavamo laž i oca laži.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Strah je nesto sa cim se borimo svaki dan...ali i strah moze biti pozitivan...strah nas moze i spasiti.
Smrt je nesto sto ne mozemo izbjeci tako da je suludo o tome diskutovati.
Kazes da je varalici drago kada ne vjerujemo da nas moze prevariti..ja ne govorim o naivnosti.
Vjernik sam i pokusavam zivjeti po nekim zakonima, ako ne striktno po duhovnim, ono bar po moralnim.
Vjerujem da postoje dobro i zlo...protiv zla se borim svaki dan, ali nikada koristeci zlo.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 13:23 
Veteran
Veteran

Vjerujem da postoje dobro i zlo...protiv zla se borim svaki dan, ali nikada koristeci zlo.

Naravno da se sa zlom ne može boriti protiv zla.
Samo sam želeo napomenuti koliko Pismo govori o zlu i kolika je to opasnost za čoveka.
Strah je dobar samo kad se bojimo da ne sagrešimo.
Mislim da smo se razumeli,zato hrabro napred sa verom u Boga.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:

Naravno da se sa zlom ne može boriti protiv zla.

Samo sam želeo napomenuti koliko Pismo govori o zlu i kolika je to opasnost za čoveka.
Strah je dobar samo kad se bojimo da ne sagrešimo.
Mislim da smo se razumeli,zato hrabro napred sa verom u Boga.

Vradzbine jesu Bogohuljenje, samim tim nisu Dobro. U tom smislu sam napisala da se protiv zla ne borim zlom.
Jesmo Lavic.
Hvala.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ovom Hristovu stvarno treba zabranit da postavlja teme........... :lol:

ja jednom otiso kod babe u Trn da mi baci grah radi listica za loto....jbg meni baba rece "dobitak veliki sine,dobitak" a ja ga ispusio...corak...... :cat:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vala bas cvoka :lol:
Hristov da ne kontas maloj baciti cini da zaboravi na zadrzavanje prezimena :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]