Hristov je napisao:
Nije mi jasno zasto toliko optuzuju one koji su protiv parade za primitivizam i konzervatizam, kao da se u neprihvatanju parade ogleda nas primitivizam
Zato što i jeste primitivno i nazadno onemogućiti nekome da se na taj način pokuša izboriti za svoju ravnopravnost u društvu.
Hristov je napisao:
Kako to da sve "novo" i "osvjezavajuce za drustvo" sto nam uvode su neke nastranosti i perverzije?
Zašto bi to bila nastranost i perverzija? Tako kaže Amfilohije? To je stvar nečijeg izbora, sa kojim se možeš složiti ili ne, ali nemaš pravo nekome onemogućiti da javno iskaže pravo na taj svoj izbor, te da se izbori za pravo da ga ne posmatraju kao nakazu zato što praktikuje nešto što ne praktikujemo ti ili ja. Jedan od vidova te borbe su upravo i povorke ponosa. Uostalom, na sličan način su se i žene, za koje se ne tako davno smatralo da su niža bića nesposobna za donošenmje modluka i razmišljanje, na sličan način izborile za svoja prava.
Hristov je napisao:
Ja sam siguran da je nas narod dovoljno liberalan i tolerantan da prihvati novo ako to novo odgovara zdravom ukusu i prirodnom poretku stvari ali i dovoljno kritican i "konzervativan" da odbaci sve sto je devijantno i odbojno.
Liberalnost jedne zajednice se i određuje time kako se prihvataju oni koji su drugačiji. Na žalost, ni jedan od ovih naroda se ne može baš pohvaliti na tom polju.
A ko to određuje šta je zdrav ukus i prirodan poredak? "Obraz"?
Hristov je napisao:
Eto ja licno sam mislio da sam tolerantan i liberalan, sad ispada da sam primitivan i nazadan zato sto moj zeludac ne podnosi homofile, po njima je najbolje da mi se djeca naviknu na sliku homofila kako se ljube pa da postanu biseksualni.
Puno veći problem za tvoju i nečiju drugu djecu sigurno je porast kriminala, dostupnost narkotika, iskorištavanje maloljetnika za sve i svašta, nego povorka našminkanih i karnevalski obučenih tipova i riba koji izađu da malo prošetaju u povorci glavnom ulicom, i pri tome ne pokazuju bilo kakvu nasilnost.
Hristov je napisao:
Glavni razlog zasto je homoseksualnost skinuta sa liste bolesti je taj sto su posli od pretpostavke da sa svakim mentalnim poremecajem ruku u ruku ide i poremecaj ponasanja koji otezava normalan zivot homoseks. osobe, a devijantna ponasanja velikog broja homofila objasnjavaju drustvenim pritiskom i posljedicama neprihvacanja itd... Jedino eto sto samu homoseks. nisu uzeli kao primjer ocitovanja poremecaja.
Pa valjda stručnjaci za te stvari puno više i od tebe i od mene znaju zašto homoseksualnost nije bolest, nego stvar izbora. Osim ako nije u pitanju neka masonska zavjera?