banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2009, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
114_AhmeD je napisao:
Get a life :)

Rece covjek koji se lozi na religiju. :lol: :lol: :lol:
Ove face sa neta su mi najbolje. Prvo se zakace na nekog pa onda mu govore "Get a life".

I u ostalom samo bezveze lupas. Sta ti to znaci ti si za penzije? Mislim... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Besparica je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Ove face sa neta su mi najbolje. Prvo se zakace na nekog pa onda mu govore "Get a life".

I u ostalom samo bezveze lupas. Sta ti to znaci ti si za penzije? Mislim... :roll:

Pa nema sreće bez boga, ti pričaj šta hoćeš buddy. Imao sam ja i pare i žene i sve živo sam probao od stvari za kojim ljudi trče danas, misleći da je sreća u tom "zapadnjačkom zivotu" i kad sam vidio slast vjere sve sam to stavio u stranu, jer to je sve monotono i prazno, samo neki ne vide dalje od nosa...

Lol, ja se zakacio za tebe, ti si tako zanimljvi :cat:

Forget it... haj pij kafu

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ma da, imam i ja pare. Evo upravo ovo kuckam sa svoje jahte dok krstarim Mediteranom. :lol:
A o tome ko ne vidi dalje od nosa bi se moglo diskutovati...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 00:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
    Ahmed Tvrdi:

Mudre izreke 6:6-7

Idi k mravu, lijenčino, promatraj, što on čini, i postani mudar!
Ako i nema vođe ni upravitelja ni gospodara, .......

hmmm.... mravi imaju upravitelja, dakle kraljicu koja im je autoritet i gospodar..

Mravi instinktivno sakupljaju zalihe hrane koje će im kasnije trebati. Oni ’nemaju vođe ni upravitelja ni gospodara‘. Točno je da imaju kraljicu, no ona je kraljica samo u tom smislu što polaže jaja te je majka kolonije. Ona ne daje nikakve zapovijedi. Mravi neumorno obavljaju svoj posao čak i bez poslovođe koji bi ih tjerao na to i bez nadzornika koji bi ih kontrolisao. Oni često zajednički nose u mravinjak teret koji je puno veći od njih. Neki mravi čak pomažu ozlijeđenim ili onemoćalim pripadnicima svoje kolonije da se vrate u mravinjak. Kad se uzme u obzir sve te osobine, nije neobično da je Salamun izabrao mrave kao primjer na koji bismo se trebali ugledati.
Činjenica da nemaju gospodara još je značajnija kad se uzme u obzir da u nekim kolonijama ima i više od 20 milijuna mrava! Pa ipak, ova ”metropola“ kukaca funkcionira savršeno budući da svaki mrav obavlja neku određenu dužnost, tako da cijela kolonija ima hranu, stan i zaštitu.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 08:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Soki je napisao:
    Ahmed Tvrdi:

Mudre izreke 6:6-7

Idi k mravu, lijenčino, promatraj, što on čini, i postani mudar!
Ako i nema vođe ni upravitelja ni gospodara, .......

hmmm.... mravi imaju upravitelja, dakle kraljicu koja im je autoritet i gospodar..

Mravi instinktivno sakupljaju zalihe hrane koje će im kasnije trebati. Oni ’nemaju vođe ni upravitelja ni gospodara‘. Točno je da imaju kraljicu, no ona je kraljica samo u tom smislu što polaže jaja te je majka kolonije. Ona ne daje nikakve zapovijedi. Mravi neumorno obavljaju svoj posao čak i bez poslovođe koji bi ih tjerao na to i bez nadzornika koji bi ih kontrolisao. Oni često zajednički nose u mravinjak teret koji je puno veći od njih. Neki mravi čak pomažu ozlijeđenim ili onemoćalim pripadnicima svoje kolonije da se vrate u mravinjak. Kad se uzme u obzir sve te osobine, nije neobično da je Salamun izabrao mrave kao primjer na koji bismo se trebali ugledati.
Činjenica da nemaju gospodara još je značajnija kad se uzme u obzir da u nekim kolonijama ima i više od 20 milijuna mrava! Pa ipak, ova ”metropola“ kukaca funkcionira savršeno budući da svaki mrav obavlja neku određenu dužnost, tako da cijela kolonija ima hranu, stan i zaštitu.

zapovjednik im je kraljica, i vođa , zato se zrtvuju za nju i zivotima. Ako si ikad vidio reakciju mrava ako neko napadne njihovo " carstvo" bit ce ti jasno. I dobro si naveo primjer od 20 miliona mrava, da nema nikakvog autoriteta bila bi anarhicnost i nesloga, vise ciljeva itd

Ovo je cista naucna greska, kao i spominjanje kukaca sa 4 noge... osvrni se na moj post prvi :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 13:58 
Početnik
Početnik

zapovjednik im je kraljica, i vođa , zato se zrtvuju za nju i zivotima. Ako si ikad vidio reakciju mrava ako neko napadne njihovo " carstvo" bit ce ti jasno. I dobro si naveo primjer od 20 miliona mrava, da nema nikakvog autoriteta bila bi anarhicnost i nesloga, vise ciljeva itd

Ovo je cista naucna greska, kao i spominjanje kukaca sa 4 noge... osvrni se na moj post prvi :)[/quote]

Ne znam Ahmede jesi li ikad ucio o zivotinjskim instinktima? To se ucilo u skoli kao dio biologije.

MRAVLJA ’mudrost‘ nije produkt inteligentnog rasuđivanja nego posljedica instinkata kojima ih je obdario njihov Stvoritelj.

One ne promišljaju o stvarima kao što to rade ljudi, nego se oslanjaju na usađeni instinkt.dakle,ne treba im u tom pogledu ni zapovjednik-kao sto je potrebno ljudima.

Oni se instinktivno i zrtvuju za nju,kao sto se i majke mnogih zivotinjskih vrsta instinktivno zrtvuju za svoje mlade.

Taj instinkt im i omogucuje izvanrednu organiziranost, dakle oni ne moraju cekati zapovijedi kraljice majke da bi nesto ucinili (kao sto to rade ljudi koji imaju zapovjednike),vec to rade instinktivno.
Iz tog razloga pisac poslovica Agur ukazuje da su mravi ’instinktivno mudri‘ (Poslovice 30:24, 25, NW). Naravno, njihova mudrost nije posljedica inteligentnog razmišljanja, već proizlazi iz instinkata kojima ih je obdario Stvoritelj

Poznato je iz biologije.
Kao i to da je zec prezivac,i to mislim,od 18 v.n.e. vise nije tajna.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 14:08 
Početnik
Početnik

Tko je naučio mrave da spremaju hranu ljeti kako bi se imali čime hraniti tokom hladne zime? Stoljećima se sumnjalo u točnost Salamunovog izvještaja o tim mravima koji su skupljali sjeme i spremali ga za zimsku upotrebu. Nitko nije našao nikakav dokaz o njihovom postojanju. Međutim, 1871. jedan je britanski prirodoslovac otkrio njihove podzemne žitnice, pa je tako opravdana točnost Biblije, koja o njima izvještava. No, kako su ti mravi stekli sposobnost da unaprijed ljeti znaju kako pred njima leži hladna zima, kao i mudrost da znaju što uraditi u vezi s tim? Sama Biblija objašnjava kako mnoga Jehovina stvorenja imaju u sebi programiranu mudrost radi svog opstanka. Mravi sakupljači primatelji su tog blagoslova od svog Stvoritelja. U Pričama Salamunovim 30:24 govori se o tome: ’Oni su mudriji od mudraca.‘ Reći da je takva mudrost mogla nastati slučajno nerazumno je; nema isprike za propust da se iza svega toga zapazi mudrog Stvoritelja

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 14:18 
Početnik
Početnik

Biblija kaže da je Bog stvorio život. Znanost kaže da je život nastao slučajnim spajanjem kemijskih spojeva i energije.

Pasteur je pokazao da život ne može nastati spontano.
Niti jedan evolucionist ne može navesti nikakav znanstveno valjani način na koji je život mogao spontano nastati.

• Evolucija kaže da se ova prvobitna stanica razvila u živa stvorenja na Zemlji. Fosilna svjedočanstva ne pokazuju apsolutno ni jedan takav postepeni prijelaz pri kojem jedna vrsta postaje druga.
Veze između glavnih životinjskih vrsta, one jednostavno ne postoje.“ To odgovara onome što kaže Biblija — da se porodica razmnožava ”prema svojoj vrsti“ (1. Mojsijeva 1:12, 25, St).
• Arheologija u mnogim slučajevima potvrđuje da su biblijski povijesni izvještaji istiniti.

• U drevno doba mislilo se da je Zemlja u zraku poduprta na svakojake nevjerojatne načine.
Isaac Newton je znanstveno pokazao da, prema zakonima gibanja i gravitacije, Zemlja slobodno lebdi u svemiru. Biblija je na to ukazala gotovo 3 200 godina ranije, zabilježivši u Jobu 26:7 da je Bog ”zemlju objesio ni na čem“.

• The Encyclopedia Americana kaže: ”Pojam o zakrivljenosti Zemlje nije šire prihvaćen sve do razdoblja renesanse“, no u osmom stoljeću pr. n. e. Biblija je rekla za Boga: ”On sjedi nad okruglom zemljom“ Izaija 40:22;

• Mojsijev je zakon (16. stoljeće pr. n. e.) pokazao znanje o bakterijama zaraznih bolesti tisućama godina prije nego što je Pasteur doveo u vezu bakterije i bolest (3. Mojsijeva 13. i 14. poglavlje).

• Tisuću godina prije Krista, Salamun je simboličnim jezikom pisao o krvotoku, no medicinska je znanost morala čekati sve dok ga William Harvey nije objasnio u 17. stoljeću n. e. (Propovjednik 12:6).

• Salamun je pisao o mravima koji imaju podzemna spremišta u koja pohranjuju sjemenke da bi se održale preko zime (Priče Salamunove 6:6-8). Kritičari Biblije rekli su da takvi mravi ne postoje. Međutim, 1871. godine jedan je britanski prirodoslovac otkrio mrave i njihova spremišta.

• U sedmom stoljeću pr. n. e., prije nego što su znanstvenici zapazili seobu ptica, Biblija je u Jeremiji 8:7 otkrila: ”Čak i roda pod nebom zna svoje vrijeme, grlica, lastavica i ždral drže se vremena kad se moraju vratiti“

• U prvom stoljeću n. e. Biblija je prorekla da će u ”pošljednje dane“ ljudi uništavati zemljin okoliš te da će zbog toga Bog ’pogubiti one koji zemlju pogubiše‘ (2. Timoteju 3:1; Otkrivenje 11:18).

• Je li Biblija nepraktična? Ona posjeduje najpraktičniju mudrost za ova opasna vremena, no ljudi trebaju upotrijebiti svoju slobodnu volju da bi je slijedili ako žele imati koristi. ’Raskujte mačeve svoje na raonike, i koplja svoja na srpove.‘ ’Činite drugima ono što biste htjeli da drugi vama čine.‘ Ljubi svog bližnjeg kao samoga sebe. Oni koji slijede ove upute ne započinju ratove, ne čine zločine. Kada se ljudi na Zemlji pokore vladavini Božjeg Kraljevstva u rukama Isusa Krista, tada će se nada onih koji vjeruju u Bibliju pokazati, ne kao nemogući san, već kao praktična zbilja (Mihej 4:2-4; Matej 7:12; Otkrivenje 21:3-5).

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
114_AhmeD je napisao:
Besparica je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Pa nema sreće bez boga, ti pričaj šta hoćeš buddy. Imao sam ja i pare i žene i sve živo sam probao od stvari za kojim ljudi trče danas, misleći da je sreća u tom "zapadnjačkom zivotu" i kad sam vidio slast vjere sve sam to stavio u stranu, jer to je sve monotono i prazno, samo neki ne vide dalje od nosa...

Lol, ja se zakacio za tebe, ti si tako zanimljvi :cat:

Forget it... haj pij kafu

O svasta...zadrti sam ateista ali nemam nista protiv vjernika,niti se vise svadjam na tu temu jer znam da nema vajde,ali ovakvih ljudi mi je zao.
Covjece samo jedan zivot imas,a sta te ceka nakon sto umres,to niko ne zna,pa ni ti,ma koliko ti silno vjerovao u nesto.Da li stvarno zelis da ga prozivis na taj nacin?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 15:54 
Početnik
Početnik

Asirci, a kasnije i Babilonci, svoju su povijest zapisivali na glinenim pločicama, cilindrima, prizmama i spomenicima. Tako su stručnjaci, nakon što su dešifrirali akadski klinopis, otkrili da se u tekstovima spominju narodi o kojima govori i Biblija.
U knjizi The Bible in the British Museum piše: “Kad se dr. Samuel Birch 1870. obratio novoosnovanom Društvu za biblijsku arheologiju, rekao je da se u tekstovima pisanim klinastim pismom spominju hebrejski kraljevi Omri, Ahab, Jehu, Azarija (...), Menahem, Pekah, Hošea, Ezekija i Manaše, asirski kraljevi Tiglat-Pileser (...) [III], Sargon, Sanherib, Esar-Hadon i Ašurbanipal te sirijski Ben-Hadad, Hazael i Resin.”
U knjizi The Bible and Radiocarbon Dating uspoređena je biblijska povijest Izraela i Jude s drevnim klinopisnim tekstovima. I kakav je bio zaključak? “Sve u svemu, zapisi iz drugih zemalja toga doba spominju 15 ili 16 judejskih i izraelskih kraljeva, a njihova imena i vrijeme u kojem su živjeli u potpunosti se slažu s podacima iz [biblijske knjige] o kraljevima. U tim zapisima nijedan kralj nije izostavljen i ne spominje se nijedan koji nam već nije poznat iz knjige o kraljevima.”
Godine 1879. pronađen je Kirov cilindar, poznati klinopisni zapis u kojem stoji da je nakon zauzimanja Babilona 539. pr. n. e. Kir po svom običaju vratio zarobljenike u njihovu domovinu. Tako je učinio i sa Židovima (Ezra 1:1-4). U 19. stoljeću mnogi su stručnjaci dovodili u pitanje postojanje proglasa o kojem govori Biblija. No klinopisni tekstovi iz perzijskog razdoblja, pa tako i Kirov cilindar, uvjerljivo dokazuju točnost biblijskog izvještaja.
Godine 1883. u Nipuru, blizu Babilona, pronađena je zbirka od preko 700 klinopisnih tekstova. Od 2 500 navedenih imena oko 70 njih mogu se prepoznati kao židovska. Povjesničar Edwin Yamauchi kaže da se te osobe spominju “kao ugovorne stranke, posrednici, svjedoci, poreznici i kraljevski službenici”. Dokazi da su se Židovi u tom razdoblju u okolici Babilona bavili takvim poslovima doista su značajni. Oni potvrđuju biblijsko proročanstvo prema kojem se samo “ostatak” Izraelaca vratio u Judeju nakon izgnanstva u Asiriju i Babilon, dok mnogi drugi to nisu učinili (Iza. 10:21, 22).
Tijekom prvog tisućljeća pr. n. e. koristilo se i klinasto i alfabetsko pismo. No Asirci i Babilonci s vremenom su prestali koristiti klinasto pismo i u potpunosti su prešli na alfabetsko.
Stotine tisuća pločica pohranjenih u muzejima tek treba proučiti. Pločice koje su stručnjaci već protumačili uvjerljivo dokazuju da je Biblija vjerodostojna. Tko zna kakva sve svjedočanstva kriju tekstovi koji još nisu proučeni?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]