zapovjednik im je kraljica, i vođa , zato se zrtvuju za nju i zivotima. Ako si ikad vidio reakciju mrava ako neko napadne njihovo " carstvo" bit ce ti jasno. I dobro si naveo primjer od 20 miliona mrava, da nema nikakvog autoriteta bila bi anarhicnost i nesloga, vise ciljeva itd
Ovo je cista naucna greska, kao i spominjanje kukaca sa 4 noge... osvrni se na moj post prvi

[/quote]
Ne znam Ahmede jesi li ikad ucio o zivotinjskim instinktima? To se ucilo u skoli kao dio biologije.
MRAVLJA ’mudrost‘
nije produkt inteligentnog rasuđivanja nego posljedica instinkata kojima ih je obdario njihov Stvoritelj. One ne promišljaju o stvarima kao što to rade ljudi, nego se oslanjaju na usađeni instinkt.dakle,ne treba im u tom pogledu ni zapovjednik-kao sto je potrebno ljudima.
Oni se
instinktivno i zrtvuju za nju,kao sto se i majke mnogih zivotinjskih vrsta
instinktivno zrtvuju za svoje mlade.
Taj instinkt im i omogucuje izvanrednu organiziranost, dakle oni ne moraju cekati zapovijedi kraljice majke da bi nesto ucinili (kao sto to rade ljudi koji imaju zapovjednike),vec to rade instinktivno.
Iz tog razloga pisac poslovica Agur ukazuje da su mravi ’instinktivno mudri‘ (Poslovice 30:24, 25, NW). Naravno, njihova mudrost nije posljedica inteligentnog razmišljanja, već proizlazi iz instinkata kojima ih je obdario Stvoritelj
Poznato je iz biologije.
Kao i to da je zec prezivac,i to mislim,od 18 v.n.e. vise nije tajna.
Pozdrav