guess who je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Heteroseksualac koji siluje osobu istog spola je peder.
guess who je napisao:
LOL
Kaze Wikipedia: "Heteroseksualnost je fizička, seksualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama suprotnog spola (muško i žensko)."
Kada osoba heteroseksualac siluje osobu istog spola vjerovatno po tebi je on i dalje heteroseksualac pa cak i u onom momentu dok je tu radnju obavljao.
Dalje laze wikipedia :
"Prema učenjima većine svjetskih religija heteroseksualizam je jedini dozvoljeni oblik seksualnog opčenja ili seksualne orijentacije. Religije propisuju apstinenciju (suzdržavanje od seksualnog odnosa) prije braka. Homoseksualnost, biseksualnost, transseksualnost ili bilo koji drugi oblik seksualne orijentacije osim heteroseksualnosti se smatra zabranjenim i strogo kažnjivim.
Islam sve druge oblike seksualnog opčenja osim heteroseksualnog smatra bludom (velikim grijehom). Također, seksualno opčenje prije braka je zabranjeno (harram) te se također smatra bludom. Mišljenje nekih islamskih teoretičara i filozofa je da su druge seksualne orjentacije same po sebi, iskušenje, a ne grijeh, te da musliman treba odoliti bludu.
Kršćanstvo također propisuje heteroseksualnost kao jedini dozvoljeni oblik seksualne orjentacije. Također, propisuje da za svaki oblik počinjenog bluda treba tražiti oprost od Boga. Krščanstvo, kao i Islam, propisuje apstinenciju prije braka.
Judaizam, slično Islamu i Krščanstvu propisuje apstinenciju prije braka, te heteroseksualnu orijentaciju."
Ali...."malo znanja kvari dusu".
Hristov je napisao:
Ako je covjek bolestan treba ga i posmatrati kao bolesnika a ne ubijati ga. Vecina nas, htjeli-ne htjeli osjecamo privlacnost ka suprotnom polu. Ako neko tako osjeca privlacnost prema istom polu ne treba ga odmah ubijati.
Naravno Hristov. Slazem se s tobom i treba takvu osobu posmatrati kao bolesnika.
Hristov je napisao:
Oficir s ruzom, kako dovodis onaj citat iz glasacke opcije o ubijanju homoseksualaca u relaciju sa Hristovim rijecima: "Ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen"? Zasto recimo nisi kod prve opcije postavio taj citat?
Hristov doista ne mogu a da ne primjetim da vecinu tema koje napisu drugih ti odgovore adresiras meni. Dakle temu i glasanje je otvorio Ahmed_114 tako da je to pitanje trebalo da bude poslano na njegovu adresu. Ja nisam postavljao temu, niti opcije niti citate.
Znaci Hristov bice ( ali molim te oprosti ako sam pogrijesio ) da ti puno zapinjem za oko.
Ali brate Hristov i ja nekad napadnem i planem bez vezze tako da ipak svi smo samo ljudi.
Iako niti u glasanju niti u opcijama ne vidim nista lose formulirano.
Hristov je napisao:
Oficir s ruzom, kako dovodis onaj citat iz glasacke opcije o ubijanju homoseksualaca u relaciju sa Hristovim rijecima: "Ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen"?
Moje misljenje o ovim Isaovim a.s. rijecima je sljedece:
1) Ne radi se u slucaju koji se desio o pederstvu ni o lezbejstvu nego o bludu. Zidovi su optuzili djevojku za blud a ne za lezbejstvo. Sto znaci da citat i navedeni primjer ne bi trebao da ima veze s temom medjutim ima veze s grijesima. A ako cemo reci da su grijesi koji radi obican vjernik koji istinski vjeruje u Boga na istoj vagi s grijehom pederstva i lezbejstva onda mislim da imamo poremecaj vrijednosti. Grijeh pederstva i lezbejstva pogotovo onog javnog nikad nije u istoj ravni s obicnim grijesima obicnog vjernika (nemojte mi sad navoditi izuzetke).
Svi mi imamo grijeha kolio hoces ali nisu svi grijesi isti, grijeh pederstva je veliki, fatalni i nije u istoj ravni s "obicnim grijesima".
2) Zidovi koji su optuzili djevojku da je pocinila blud nisu donijeli Isau a.s. niti ijedan relevantan dokaz niti svjedoke, jednostavno su je optuzili.
Isus nije bio glup da i on optuzi nekog bez dokaza, niti da odabira stranu. Jer po svim zakonima vjera optuzba za blud je ozbiljna optuzba iza koje moraju stajati svjedoci, dokazi, priznanja. Ukoliko toga nema osoba koja optuzje lazno se bar po islamu javno bicuje, protjeruje i njegovo/njeno svjedocenje se nikad ne uzima za istinito.
A za javne parade pederluka da li treba ocitiji dokaz od javnog, to je javno promatranje i javna observacija grijeha, niko to vise ne moze poreci kao sto je javno promatranje izlazak sunca.
3) U filmu "PASIJA" postoji detalj u koji je snimljen prema interpretatorima Biblije. U tom detalju djevojka puzi do Isusovih nogu i dotacinje ih prstima ( samo za zapisnik te Isusove noge su u stvari noge Mel Gibsona - gledo sam "making of PASIJA"

).
Ispred Isusa stoje zidovski svestenici koji imaju kamenje u rukama i bacaju kamenje pred sebe, okrecu se i odlaze.
Medjutim Isus se saginje i pise liniju ili neke simbole po pijesku pred sobom.
Ono sto je Isus pisao nisu bile linije nego slova, rijeci npr. Simon Rahela, Yuval Hana, Noemi Judita .... Pisao je na jeziku koji su zidovski svecenici jasno mogli vidjeti s udaljenosti na kojoj su bili i mogli razumjeti.
Dakle nije bilo zidovskog svecenika u tom momentu koji su govorili Isusu da djevojku treba kamenovati a koji i sami nisu pocinili blud i Isa a.s. je znao za sve jednog te im pisao na zemlji ko je od njih pocinio blud i s kojom zenom te im je na koncu rekao :" Ko je bez grijeha neka baci prvi kamen."
Svecenici uvidjevsi da Isa a.s. zna sve, bas sve o njima, bacili su kamenje pred svoje noge, okrenuli se i vise se nisu vracali.
Kompletan tekst ide ovako
:1A Isus se uputi na Maslinsku goru. 2 U zoru eto ga opet u Hramu. Sav je narod hrlio k njemu. On sjede i stade poučavati. 3 Uto mu pismoznanci i farizeji dovedu neku ženu zatečenu u preljubu. Postave je u sredinu 4 i kažu mu: "Učitelju! Ova je žena zatečena u samom preljubu. 5 U Zakonu nam je Mojsije naredio takve kamenovati. Što ti na to kažeš?" 6
To govorahu samo da ga iskušaju pa da ga mogu optužiti.
Isus se sagne pa stane prstom pisati po tlu. 7 A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." 8
I ponovno se sagnuvši, nastavi pisati po zemlji. 9 A kad oni to čuše, stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih. Osta Isus sam - i žena koja stajaše u sredini. 10 Isus se uspravi i reče joj: "Ženo, gdje su oni? Zar te nitko ne osudi?" 11 Ona reče: "Nitko, Gospodine." Reče joj Isus: "Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti." (Ivan 8:1-11)
Oznacio sam da su farizeji samo htjeli iskusati i da nisu imali dokaza protiv zene, da su lagali da mu naude i da je Isus pisao po zemlji, jednom pa opet.
Hristove ovako razmisljanje i ovakve teorije stete tvojoj vjeri ili tebi ja ocekujem da mi kazes i ti i lavic ili bilo ko drugi.
Volio bih cuti tvoje teorije i razmisljanja sta je Isus pisao po zemlji, zasto su farizeji napustili mjesto ne kamenuvsi djevojku. Da li po tebi postoji razlika izmedju bluda i pederstva ???
Zasto se i tad spominje kamenovanje ????
Da li Isus ukinuo Mojskijev zakon kamenovanja????
Da li je Isus derogirao stari zavjet ????
Da li bi Isus u danasnjim vremenima tolerirao pedere ili bi ih osudjivao???
Da li postoji slucaj u Bibliji gdje se Isus za svog zivota susreo i s jednim pederom???
Da li u Bibliji postoje slucajevi gdje se neko od ostalih poslanika susrece s problemom pedereluka i kako rjesava taj problem???
Pozivam i mog brata lavica da kaze koju u duhu rasprave, ako bude imao volje i vremena.
Hvala.