banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 19:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Da li podržavate homosexualce ?
Da, zašto ne 59%  59%  [ 20 ]
Ne, treba ih ubiti kako Bog kaže ( kršćanstvo-biblija Lev 20:13)( Islam Quran 26:165 - i brojni hadisi) 41%  41%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 34
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homosexualci....
PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Warrior of the Light je napisao:
Takođe bi trebalo, po istoj logici, sankcionisati i onog koji kaže "ja sam u pravu, iza mene je Bog" pa onda pravi probleme. Bog ili demokratija, iz kutka metafizike, tu imaju istu ulogu - oni su sredstva za opravdavanje akcije, bila ona poželjna ili, što je češće, nepoželjna.

Onaj ko kaze "ja sam u pravu, iza mene je Bog"-pa pravi probleme, taj ocito nije u pravu i iza njega ne stoji Bog...jer Bog ne naredjuje da se prave problemi nakon sto se povjeruje u Njega.

Sama pojava pederluka je problem a sama pojava vjerovanja u Boga nije problem.
Rad po onom sto nalaze "pederluk" kao pokret (gledajuci kroz prizmu gej populacije i parada) je problem u problemu, znaci jos veca kompliciranost.
Rad po onom sto nalaze Bog a sto su univerzalne vrijednosti svake religije nije problem u problemu.

Statistika kaze da su pederi vjernici, mozda ne prakticari ali vjeruju u Boga i tu nastaje poremecaj, jer vjerovati u nesto a ne raditi po tom uvjerenju je varanje sebe, Boga a i oko sebe.
Vjerovati u Boga a ne raditi kako Bog zapovjeda je laganje sebi, Bogu i oko sebe.

Na pojedincima se ne gradi pravilo.

I svaki peder koji kaze da je vjernik (moje misljenje) je lazov s dna kace.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Uh,uh,uh..

MOj BOg twoj BOg... :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Ovdje oficir s ruzom poredi ubice i homoseksualce.

Vime propustio si poentu mog teksta. Ali da ti razlozim.

Nije u pitanju poredjenj ubice i homoseksualca nego je u pitanju javno cinjenje i jednog i drugog nedjela ili uopste cinjenje i jednog i drugog nedjela.
Ubica moze i da ubije
Lopov moze i da ukrade
Peder moze biti peder do kraja zivota.

Ali sve dok za to ne sazna drustvo, javnost. Sta se tad desava???
Ubica se kaznjava godinama zatvora.
Lopov (zavisno od lopovluka) se kaznjava zatvorom ili nekom drugom primjerenom kaznom.
Peder.....

Po tebi su problem svi prijestupnici osim pedera, jer oni nisu prestupnici, naravno sve dok ne kog ne siluju.
Da li ti uopste poznajes sistem prevencije, lijecenja itd.
Ja na pederluk gledam kao na bolest pojedinca u drustvu, kod ubice se poremecaj manifestira time sto ima nagone da ubija, lopov da krade, peder da se sexa neprirodno....
I jedno i drugo i trece su poremecaji kojima treba pristupiti pazljivo, lijeciti ili izolirati, a ako se desi prestup treba primjereno kazniti.

vim je napisao:
Pa ubice nanose stetu drugome i zato se sankcionisu, dok homoseksualci ne nanose stetu nikome.

Naravno po tebi je dovoljno da se nesto zeli, ne postavljas pitanje da li je ta zelja za necim opravdana, da li ispunjenje te zelje nanosi stetu drustvu.
Izgleda da je bitno samo: Ti, Sad i Ovdje....

Za mene je pederluk teror manjine nad vecnimo pod zastitom demokratije.

Sassy je napisao:
Da ova tema ima naučnu podlogu i bila bi vrijedna za raspravu..ovako..

Pa otvori temu ili znanost recimo "pederologija". Budi zacetnik.... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ovo je jako simptomaticno za Balkan, svi vjernici gaje duboku i iskrenu mrznju prema "drugacijima", bilo da su razliciti na osnovu vjere, seksualne orjentacije, zivotne filozofije. Poserem se ja na takve vjernike, koji bi ubijali, kaznjavali i tukli osobe, samo jer nisu po njihovom kroju. Ne poserem, nabijem vas sve na...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
vim je napisao:
Moram priznati da sam iznenadjen da je 44 posto glasalo za ubijanje.

Zato sto su lose definisane opcije za glasanje.
Ljudi koji ne podrzavaju nece glasati za "Da", pa im ostaje jedino ova druga opcija pri cemu odmah ispada da bi da ubijaju.

Oficir s ruzom je napisao:
E o ovom da li ih treba ubijati ili ne mislim da vrijedi kazati prvo, ko se javno deklarira kao peder on je za ubiti, ali se zna ko moze ubiti, ne pojedinac nego drzava, drustvo.....sve dok neko nesto cini unutar svojih zidina, nema potrebe za ubijanjem, nema potrebe da virimo u njegovu/njenu privatnost, ali kad ta osoba javno kao neka faca ili dasa po principu "ko sam - ja sam" ili " iza mojih ledja je demoratija"....takvu osobu ili takve osobe treba sankcionisati onako kako se i zapovijeda.
Jer ni lopov nije sankcionisan dok se ne uhvati na djelu ili dok se javno ne ogalsi da je ukrao, tako niti ubica ne ide u zatvor dok se ne dokaze da je ubio ili dok sam se ne pocne hvaliti o ubistvu, tako mislim da ni peder dok nesto drzi u tajnosti i dok se bori protiv toga to je izmedju njega i Boga ( a znamo sta Bog o tome kaze)....ali kad on pocne o tome "javno" onda slijedi i javna opomena, kazna, linc...

Koliko vidim ti ovdje govoris da ubice imaju pravo ubijati dok god to drze u tajnosti i dok se ne otrkije :confused1:
Nadam se da si se samo pogresno izrazio.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Potpisujem ovo sto je rekao rakun slavko. Onaj ko bi ubijao iz bilo kog razloga je gori od pedera zato sto pederi to sto cine cine sebi dok ubice("vjernici"), cine lose drugome.

A sto se tice oficira sa ruzom da odgovorim. Ja sam rekao da se pederi, (da kazem homoseksualci jer ukljucujem i zene drugacije orjentacije), razlikuju od ubica zato sto ne cine zlo drugome. Ono sto cine cine sebi a ne drugome i onda nema potrebe da drustvo reaguje. Jer ne nanose stetu drugome(sve dok nekog ne siluju, a silovati moze i heteroseksualac i u tom slucaju je i on podlozan zakonu).
Dok je kod ubica, siledzija i kradljivaca druga stvar. Oni nanose stetu drugom da bi zadovoljili svoje prohtjeve. E u tome je razlika.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
E o ovom da li ih treba ubijati ili ne mislim da vrijedi kazati prvo, ko se javno deklarira kao peder on je za ubiti, ali se zna ko moze ubiti, ne pojedinac nego drzava, drustvo.....sve dok neko nesto cini unutar svojih zidina, nema potrebe za ubijanjem, nema potrebe da virimo u njegovu/njenu privatnost, ali kad ta osoba javno kao neka faca ili dasa po principu "ko sam - ja sam" ili " iza mojih ledja je demoratija"....takvu osobu ili takve osobe treba sankcionisati onako kako se i zapovijeda.
Jer ni lopov nije sankcionisan dok se ne uhvati na djelu ili dok se javno ne ogalsi da je ukrao, tako niti ubica ne ide u zatvor dok se ne dokaze da je ubio ili dok sam se ne pocne hvaliti o ubistvu, tako mislim da ni peder dok nesto drzi u tajnosti i dok se bori protiv toga to je izmedju njega i Boga ( a znamo sta Bog o tome kaze)....ali kad on pocne o tome "javno" onda slijedi i javna opomena, kazna, linc...

Koga briga sto je neko peder, ali kad to javno postane onda je to briga javnosti.

Ubistvo je ipak pretjerana kazna za nečije sklonosti, ma kako one bile "drugačije".
Sistem ne ubija ni silovatelje, ubice, one koji učine nažao ili unište nečiji život, nego ih sankcionišu zatvorom i sl.
Ja sam homoseksualce uporedila kao osobe sa mentalnom manom, što po meni jesu.

Nisu oni ništa lošiji od ljudi koji upražnjavaju seks sa životinjama, samodomazohista, sodomista i sl.
Kad se sagledaju sve devijantnosti onda bi država pobila jedan dobar dio stanovništva.

Pošto je ovo pdf Duhovnost i religija, napisala bih jedan dio iz Svetog Pisma.

Kada se okupila gomila ljudi da kamenuje bludnicu, Isus je rekao "neka prvi baci kamen onaj koji je bez grijeha", na šta se okupljena gomila razišla jedan po jedan.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 18:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Koliko vidim ti ovdje govoris da ubice imaju pravo ubijati dok god to drze u tajnosti i dok se ne otrkije
Nadam se da si se samo pogresno izrazio.

Nisam se pogresno izrazi, mozda si ti pogresno shvatio.

guess who je napisao:

Sazetak

Ko izbjegava grijeh javno i tajno je vjernik
Ko cini grijeh i javno i tajno je nevjernik
Ko cini grijeh tajno, a ne javno je dvolicnjak.

Sad vidi po sistemu religije gdje se nalazi peder.

vim je napisao:
A sto se tice oficira sa ruzom da odgovorim. Ja sam rekao da se pederi, (da kazem homoseksualci jer ukljucujem i zene drugacije orjentacije), razlikuju od ubica zato sto ne cine zlo drugome. Ono sto cine cine sebi a ne drugome i onda nema potrebe da drustvo reaguje. Jer ne nanose stetu drugome(sve dok nekog ne siluju, a silovati moze i heteroseksualac i u tom slucaju je i on podlozan zakonu).
Dok je kod ubica, siledzija i kradljivaca druga stvar. Oni nanose stetu drugom da bi zadovoljili svoje prohtjeve. E u tome je razlika.

Kradljivac nanosi stetu pojedincu ili drustvu, zavisno kome je cini a peder nanosi stetu drustvu.

Vime, krinka "Sve sto je dobrovoljno je o.k." nije u redu ni s aspekta demokratije niti drustva.
Iako je "nesto dobrovoljno" mora da prodje kroz pitanja da li to drustvo odobrava, ili ne, a koliko vidimo pederluk morao ili ne morao proci, drustvo reagira a to je da licemjerno popusta iz straha pred demokratijom a samo u dusi prezire to sto se radi.

Heteroseksualac koji siluje osobu istog spola je peder.

Da li je po tebi incest u redu ako je dobrovoljan???

Da li je po tebi nekrofilija dobrovoljna ( ako osoba za zivota napravi oporuku da se s njenim mrtvim tjelom moze nasladjivati neki manijak)?????

Da li je po tebi sado-mazohizam normalan jer i on se odvija uz obostran pristanak, a rezultira strasnim povredama i velike mogucnosti smrti ili invaliditeta???

Zamislimo oca i punoljetnu kćerku, majku i punoljetnog sina, ili recimo brata i sestru koji su došli u matični ured da se vjenčaju, jer eto, oni se vole i dobrovoljno pristaju na brak, samo što ih ''zalupana'' i ''konzervativna'' sredina ne prihvata.

Ako aje dobrovoljnost argument onda pederluk, incest, sadomazohizam...ma sve je to u redu samo ako je dobrovoljno .... Zivjela demokracija ....pravo tlo da tipovi ala-slavko rakun bujaju na sve strane :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28

LOL

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Izet Fazlinović iz serije "Lud, zbunjen, normalan"

- Kako su se fino nazvali, geeej!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ako je covjek bolestan treba ga i posmatrati kao bolesnika a ne ubijati ga. Vecina nas, htjeli-ne htjeli osjecamo privlacnost ka suprotnom polu. Ako neko tako osjeca privlacnost prema istom polu ne treba ga odmah ubijati.
guess who je napisao:
Zato sto su lose definisane opcije za glasanje.
Ljudi koji ne podrzavaju nece glasati za "Da", pa im ostaje jedino ova druga opcija pri cemu odmah ispada da bi da ubijaju.

Glasanje nije obavezno :) Ja npr. nisam glasao upravo zato sto znam da opcije jesu lose formulisane, ali isto tako znam da je pokretac teme savrseno znao sta radi.

Oficir s ruzom, kako dovodis onaj citat iz glasacke opcije o ubijanju homoseksualaca u relaciju sa Hristovim rijecima: "Ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen"? Zasto recimo nisi kod prve opcije postavio taj citat?

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 19 Mar 2009, 20:22, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Talija je napisao:
Ne podržavam homoseksualne veze, ali mi ne smetaju dok ne počnu da dižu parade i svima ostalim koji to nisu bodu oči.

Ne bih im nikad dozvolila usvajanje djece. To nikako!

A šta će njih dvoje da rade u samoći svoje sobe to me se ne dotiče.

Sad, da ih treba ubijati, ne treba, jer ko je to vlastan da ubije ijedno ljudsko biće?

Ne ubijaju se ni degenerisani ljudi, invalidi kao ni mentalni devijanti, pa zašto bi i oni (koji su po mom mišljenju naopako nasađeni).

Potpisujem potpuno. Od prvog do posljednjeg slovca.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Harvester je napisao:
Talija je napisao:
Ne podržavam homoseksualne veze, ali mi ne smetaju dok ne počnu da dižu parade i svima ostalim koji to nisu bodu oči.

Ne bih im nikad dozvolila usvajanje djece. To nikako!

A šta će njih dvoje da rade u samoći svoje sobe to me se ne dotiče.

Sad, da ih treba ubijati, ne treba, jer ko je to vlastan da ubije ijedno ljudsko biće?

Ne ubijaju se ni degenerisani ljudi, invalidi kao ni mentalni devijanti, pa zašto bi i oni (koji su po mom mišljenju naopako nasađeni).

Potpisujem potpuno. Od prvog do posljednjeg slovca.

Такође.

П.С.
Заиста је лоше формулисано гласање јер по њему испада да хришћанска црква одобрава убијање,
а то се правда старозавјетним законима који нису укинути у смислу "промијењени" "поништени", већ - испуњени!
("Нисам дошао да укинем, већ да испуним" каже Христос када му јудеји приговарају да је дошао да им поништи законе,
и да не поштује старозавјетне праксе и обичаје, након тога прекида каменовање блуднице (које је такође по старим јудејским законима) итд.)
Свако ко се слаже са убијањем људи нема право назвати се хришћанином, а општи став цркве јесте да је хомосексуализам неприхватљив, (по ријечима апостола Павла "не дајте се преварити...јер неће видјети Царства Божијега"), али никада нећете чути позив на убијање оних који мисле, говоре или чине другачије но што Христос проповиједа.

Шта да гласају, дакле, они који не сматрају хомосексуално понашање "природним", али се противе убијању?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

guess who je napisao:

guess who je napisao:
LOL

Kaze Wikipedia: "Heteroseksualnost je fizička, seksualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama suprotnog spola (muško i žensko)."

Kada osoba heteroseksualac siluje osobu istog spola vjerovatno po tebi je on i dalje heteroseksualac pa cak i u onom momentu dok je tu radnju obavljao.

Dalje laze wikipedia :

"Prema učenjima većine svjetskih religija heteroseksualizam je jedini dozvoljeni oblik seksualnog opčenja ili seksualne orijentacije. Religije propisuju apstinenciju (suzdržavanje od seksualnog odnosa) prije braka. Homoseksualnost, biseksualnost, transseksualnost ili bilo koji drugi oblik seksualne orijentacije osim heteroseksualnosti se smatra zabranjenim i strogo kažnjivim.

Islam sve druge oblike seksualnog opčenja osim heteroseksualnog smatra bludom (velikim grijehom). Također, seksualno opčenje prije braka je zabranjeno (harram) te se također smatra bludom. Mišljenje nekih islamskih teoretičara i filozofa je da su druge seksualne orjentacije same po sebi, iskušenje, a ne grijeh, te da musliman treba odoliti bludu.

Kršćanstvo također propisuje heteroseksualnost kao jedini dozvoljeni oblik seksualne orjentacije. Također, propisuje da za svaki oblik počinjenog bluda treba tražiti oprost od Boga. Krščanstvo, kao i Islam, propisuje apstinenciju prije braka.

Judaizam, slično Islamu i Krščanstvu propisuje apstinenciju prije braka, te heteroseksualnu orijentaciju."

Ali...."malo znanja kvari dusu".

Hristov je napisao:
Ako je covjek bolestan treba ga i posmatrati kao bolesnika a ne ubijati ga. Vecina nas, htjeli-ne htjeli osjecamo privlacnost ka suprotnom polu. Ako neko tako osjeca privlacnost prema istom polu ne treba ga odmah ubijati.

Naravno Hristov. Slazem se s tobom i treba takvu osobu posmatrati kao bolesnika.

Hristov je napisao:
Oficir s ruzom, kako dovodis onaj citat iz glasacke opcije o ubijanju homoseksualaca u relaciju sa Hristovim rijecima: "Ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen"? Zasto recimo nisi kod prve opcije postavio taj citat?

Hristov doista ne mogu a da ne primjetim da vecinu tema koje napisu drugih ti odgovore adresiras meni. Dakle temu i glasanje je otvorio Ahmed_114 tako da je to pitanje trebalo da bude poslano na njegovu adresu. Ja nisam postavljao temu, niti opcije niti citate.
Znaci Hristov bice ( ali molim te oprosti ako sam pogrijesio ) da ti puno zapinjem za oko.

Ali brate Hristov i ja nekad napadnem i planem bez vezze tako da ipak svi smo samo ljudi.

Iako niti u glasanju niti u opcijama ne vidim nista lose formulirano.

Hristov je napisao:
Oficir s ruzom, kako dovodis onaj citat iz glasacke opcije o ubijanju homoseksualaca u relaciju sa Hristovim rijecima: "Ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen"?

Moje misljenje o ovim Isaovim a.s. rijecima je sljedece:

1) Ne radi se u slucaju koji se desio o pederstvu ni o lezbejstvu nego o bludu. Zidovi su optuzili djevojku za blud a ne za lezbejstvo. Sto znaci da citat i navedeni primjer ne bi trebao da ima veze s temom medjutim ima veze s grijesima. A ako cemo reci da su grijesi koji radi obican vjernik koji istinski vjeruje u Boga na istoj vagi s grijehom pederstva i lezbejstva onda mislim da imamo poremecaj vrijednosti. Grijeh pederstva i lezbejstva pogotovo onog javnog nikad nije u istoj ravni s obicnim grijesima obicnog vjernika (nemojte mi sad navoditi izuzetke).
Svi mi imamo grijeha kolio hoces ali nisu svi grijesi isti, grijeh pederstva je veliki, fatalni i nije u istoj ravni s "obicnim grijesima".

2) Zidovi koji su optuzili djevojku da je pocinila blud nisu donijeli Isau a.s. niti ijedan relevantan dokaz niti svjedoke, jednostavno su je optuzili.
Isus nije bio glup da i on optuzi nekog bez dokaza, niti da odabira stranu. Jer po svim zakonima vjera optuzba za blud je ozbiljna optuzba iza koje moraju stajati svjedoci, dokazi, priznanja. Ukoliko toga nema osoba koja optuzje lazno se bar po islamu javno bicuje, protjeruje i njegovo/njeno svjedocenje se nikad ne uzima za istinito.

A za javne parade pederluka da li treba ocitiji dokaz od javnog, to je javno promatranje i javna observacija grijeha, niko to vise ne moze poreci kao sto je javno promatranje izlazak sunca.

3) U filmu "PASIJA" postoji detalj u koji je snimljen prema interpretatorima Biblije. U tom detalju djevojka puzi do Isusovih nogu i dotacinje ih prstima ( samo za zapisnik te Isusove noge su u stvari noge Mel Gibsona - gledo sam "making of PASIJA" :D ).
Ispred Isusa stoje zidovski svestenici koji imaju kamenje u rukama i bacaju kamenje pred sebe, okrecu se i odlaze.
Medjutim Isus se saginje i pise liniju ili neke simbole po pijesku pred sobom.
Ono sto je Isus pisao nisu bile linije nego slova, rijeci npr. Simon Rahela, Yuval Hana, Noemi Judita .... Pisao je na jeziku koji su zidovski svecenici jasno mogli vidjeti s udaljenosti na kojoj su bili i mogli razumjeti.
Dakle nije bilo zidovskog svecenika u tom momentu koji su govorili Isusu da djevojku treba kamenovati a koji i sami nisu pocinili blud i Isa a.s. je znao za sve jednog te im pisao na zemlji ko je od njih pocinio blud i s kojom zenom te im je na koncu rekao :" Ko je bez grijeha neka baci prvi kamen."
Svecenici uvidjevsi da Isa a.s. zna sve, bas sve o njima, bacili su kamenje pred svoje noge, okrenuli se i vise se nisu vracali.

Kompletan tekst ide ovako

:1A Isus se uputi na Maslinsku goru. 2 U zoru eto ga opet u Hramu. Sav je narod hrlio k njemu. On sjede i stade poučavati. 3 Uto mu pismoznanci i farizeji dovedu neku ženu zatečenu u preljubu. Postave je u sredinu 4 i kažu mu: "Učitelju! Ova je žena zatečena u samom preljubu. 5 U Zakonu nam je Mojsije naredio takve kamenovati. Što ti na to kažeš?" 6 To govorahu samo da ga iskušaju pa da ga mogu optužiti. Isus se sagne pa stane prstom pisati po tlu. 7 A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." 8 I ponovno se sagnuvši, nastavi pisati po zemlji. 9 A kad oni to čuše, stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih. Osta Isus sam - i žena koja stajaše u sredini. 10 Isus se uspravi i reče joj: "Ženo, gdje su oni? Zar te nitko ne osudi?" 11 Ona reče: "Nitko, Gospodine." Reče joj Isus: "Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti." (Ivan 8:1-11)

Oznacio sam da su farizeji samo htjeli iskusati i da nisu imali dokaza protiv zene, da su lagali da mu naude i da je Isus pisao po zemlji, jednom pa opet.

Hristove ovako razmisljanje i ovakve teorije stete tvojoj vjeri ili tebi ja ocekujem da mi kazes i ti i lavic ili bilo ko drugi.

Volio bih cuti tvoje teorije i razmisljanja sta je Isus pisao po zemlji, zasto su farizeji napustili mjesto ne kamenuvsi djevojku. Da li po tebi postoji razlika izmedju bluda i pederstva ???
Zasto se i tad spominje kamenovanje ????
Da li Isus ukinuo Mojskijev zakon kamenovanja????
Da li je Isus derogirao stari zavjet ????
Da li bi Isus u danasnjim vremenima tolerirao pedere ili bi ih osudjivao???
Da li postoji slucaj u Bibliji gdje se Isus za svog zivota susreo i s jednim pederom???
Da li u Bibliji postoje slucajevi gdje se neko od ostalih poslanika susrece s problemom pedereluka i kako rjesava taj problem???

Pozivam i mog brata lavica da kaze koju u duhu rasprave, ako bude imao volje i vremena.

Hvala.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vime, krinka "Sve sto je dobrovoljno je o.k." nije u redu ni s aspekta demokratije niti drustva.
Iako je "nesto dobrovoljno" mora da prodje kroz pitanja da li to drustvo odobrava, ili ne, a koliko vidimo pederluk morao ili ne morao proci, drustvo reagira a to je da licemjerno popusta iz straha pred demokratijom a samo u dusi prezire to sto se radi.

Da li je po tebi incest u redu ako je dobrovoljan???

Nije u redu ali mislim da ne treba ubijati takve ljude zbog toga. A drugo incest se desi jednom od milion ljudi. Konkretno, ja ne znam nikoga poznatog da se ozenio sa rodbinom, iako poznajem puno ljudi. Takve ljude kojima se to desi a to je izuzetno rijetko, daleko rjedje nego homoseksualizam, treba u savjetovaliste pa pokusati im reci da to nije dobro ne samo sa aspekta religije nego i s aspekta genetike jer postoji veca mogucnost genetskih deformacija. Ako ne zele da poslusaju savjet, ne treba im dozvoliti da imaju djecu. Napomenuo bih ponovo da su prema bibliji posto su svi ljudi nastali od Adama i Eve njhova djeca morala vrsiti incest. Samo sto je njihova genetika bila savrsenija vjerovatno pa nije dolazilo do genetskih deformacija.
Da je bio taj zakon ubijanja inceestoidnih ljudi danas niko nebi postojao na zemlji jer bi se potomci Adama i Eve poubijali i nebi mogli radjati djecu. A samim tim nebi bilo ljudi na zemlji. Znaci to nije toiko religijski opravdano koliko medicinski i moralno.

Citiraj:
Da li je po tebi nekrofilija dobrovoljna ( ako osoba za zivota napravi oporuku da se s njenim mrtvim tjelom moze nasladjivati neki manijak)?????

Da li je po tebi sado-mazohizam normalan jer i on se odvija uz obostran pristanak, a rezultira strasnim povredama i velike mogucnosti smrti ili invaliditeta???

Opet ti kazem, ne mislim da je normalno ali ako to te osobe zele obostrano i punoljetne su, to je njihovo pravo i ko sam ja da im to uskracujem zato sto se moje misljenje razlikuje od njihovog. Da su oni vecina kako bi se ja osjecao da oni meni zabranjuju i hoce da ubiju zbog toga sto ja osjecam privlacnost prema suprotnom polu.
Ako osjecaju privlacnost prema kamenu i hoce da vode ljubav sa njim to je njihov problem, sta to mene briga, ja nemam pravo da se petljam u to. Znaci, iako ne mislim da je normalno, to je moje misljenje, ali za te ljude je to normalno, pa ako im je normalno a nikome ne cine stetu nego sebi, pa neka rade ono sto im je normalno ako nikoga ne ugrozavaju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 01:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Sama pojava pederluka je problem a sama pojava vjerovanja u Boga nije problem.

Može da ne bude problem, a može isto tako i da bude - i to veliki problem :)

btw. ni ja nisam glasao.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 02:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Jel' vi stvarno mislite da je homosexualizam bolest????

Oficir, sta da ti je dijete homo, da li bi ga ubio?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Da je moje dete (mrzim tu rec) homosek... ja bih ga se odrekao samo tako.

Postoji jos jedna stvar,naucno je je utvrdjeno da ti ljudi u vecini slucajeva imaju ostecenje hromozoma,sto je samo po sebi dovoljno da ne budu ono sto bi trebali biti.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A kako to da postoje "pasivni '" i "aktivni " homosexualci? Npr. neki gay tip, hoda kao zena, oblaci se zenstveno, sminka se , prica, vristi ko zensko :D , a opet ovi drugi - "muskarcine", samo sto eto ... ne vole bas sto vole muskarci, pravi. :oops:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 15:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mislim da bi se mogao složiti sa Oficirovim zaključkom po pitanju javnih nastupa i promovisanja nečeg što normalan svet vidi kao zlo a i u Bibliji se navodi kao takvo.
Da se razumemo nisam za ubijenje ni pod tačkom razno ali netreba dozvoliti javno promovisanje ničeg što je zlo (seksualne nastranosti, krađe, laži, mržnja, preljube, ubijanje itd)
Društvo i uređenje nebi to smeli dozvoliti kao reklamiranje niti popularisati takve stvari.
Ako je neko pogrešio može se uvidevši zabludu pokajati i ostaviti zlo ali uporno to činiti i povlačiti i druge u zlo netreba dozvoliti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]