banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2009, 14:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mir i blagoslov od Gospoda mojoj dragoj braći a od mene pozdrav.
Ako dozvolite rekao bih par rečenica a možda drugom prilikom uz Božiju pomoć odgovorio na gornja pitanja.
Bilo bi prelepo da se uz gornja pitanja postave i pitanja:
Obraćenje? Nanovorođenje? Duhovni darovi? Posvećenje službi? Život u Duhu? Pobeda i spasenje?
Nije važna pripadnost grupaciji već ispravnost vere i življenja i tu se sigurno slažemo.
Važna je i nauka jer nas i na to Biblija upozorava znate da ne pripadam ni jednoj verskoj zajednici ali ste mi svi vi braća ako verujete a verujete.
Ne dolazi spasenje po verskoj ili bilo kojoj drugoj deobi već po blagodati što znači da nije po zakonu obrezanja niti narodnosti jer sve ima svoje vreme.
Interesuje me kako koristite darove koje primiste?
Nemojte se molim vas poneti darom jer je on za službu beskorisnog sluge i izgrađivanje tela Hristova Amin.
Ako ćemo se čime hvaliti Gospodom ćemo se hvaliti.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 13:27 
Veteran
Veteran

Brat je pitao:
,,Sta je spasenje i kako se dobija?''

Nisam učitelj niti neko ko zna Božiju reč već delim mišljenje odnosno iznosim javno da bi me ispravili ako gde grešim i vi izneli vaše i poučavali se zajedno.
Spasenje je izbavljenje od večne smrti.
Spasenje se dobija blagodaću što znači da nismo mi zaslužili po našoj pravednosti jer je nemamo već primamo spasenje verom. Ko veruje on se krsti vodom kao znak obraćenja i obećanja činjenja dobrih dela a ako bi sagrešio u neznanju imamo zastupnika nedao Bog da neko svesno srlja u greh.
Jevanđelje je radosna vest koja govori o ljubavi Božijoj prema gršniku da je dao svog sina da svaki koji ga veruje ima spasenje ali po veri se čine i dela i dela govore o našoj veri.

,,jel se dobija sad ili u vjecnosti?''

Što je svezano na zemlji svezano je i na nebu, dakle po smrti nemamo mogućnost kajanja niti pravdanja jer što učinimo u životu do smrti to učinismo u telu i po tome nam se plaća telu.
Gospod reče učenicima da se raduju što su upisani u knjigu života dakle za života su spašeni iliti sad.Ali to ne znači da ne mogu biti izbrisani iz knjige jer i to piše a tek po smrti je obećanje potvrđeno i pobeđeno kušanje i trka završena.Koji pretrpi do kraja i pobedi kušača i greh odnosno nadvlada telo Duhom živeći po Duhu pobeđuje a ako bude nadvladan tad je rob onoga koji ga nadvlada. Ko je pobedio on je u večnosti spašen i nema posle smrti više kušanja već sud po delima.Ko nije nadvladao on će se pokazati robom grehu i krenuće na šator izbranih posle milenijuma.Kad kažem nadvladan mislim da ne želi da se izbavi od tog stanja u kom je jer svi smo zavođeni ali smo se kajali i ispravljali. Ima jedna zgodna priča koju neko napisa a glasi : Hrišćanin može biti kao jagnje i kao svinja odnosno mogu oboje pogrešiti i upasti u blato. Jagnje će primetivši da je prljavo izaći iz blata i udaljiti se čisteći blato sa sebe a to je čovek koji se kaje dok će svinja videvši da je u blatu još više se uvaljati jer joj odgovara okruženje i nemisli izaći zato je nadvladana željom i prljavštinom.

,,Odnosno mogu li reci da ga imam sad?''

DA. Imaš ga sad a da li ćeš ga održati do kraja? Pavle se radovao stradanju jer je znao da je tu kraj borbe i da je dobro i u pravdi vojevao a ne bilo kako.

,,Po cemu se poznaje?''

Po vodjstvu Duhom Svetim i ljubavi prema svima praštajući i okrećući drugi obraz. Po blagosiljanju kad te kunu i pomaganju celim svojim imanjem jer nije naše već Božije a mi samo vodimo tuđu imovinu.
Samarija je čula jevanđelje i krstila se u ime Isusa to znači da su se obratili ali nisu bili rođeni Duhom a i to se mora reče Gospod Nikodimu i nama zato odlazi Petar sa još jednim apostolom i polaže ruke i svi primaju Duha Svetog. Zašto su oni morali ići? zato što svako ima dar i različiti su jer nemože svako položiti ruke niti može svako biti prorok niti čudotvorac niti iscelitelj.Nanovo rođeni Duhom počinju svoju izgradnju i službu Bogu jer su to darovi za izgradnju pojedinca i cele zajednice rastući u visinu (duhovnu obnovljenjem uma) i u širinu brojnošću.
Pozdrav braći.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Brate lavicu zasto imam osjecaj da smo iz iste denominacije?Dali ima nacin da se kontaktiramo izvan foruma?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
pozdrav!

braćo upozorio bih vas bratskom ljubavlju da se nitko ne uzvisuje i da pomišlja da je spašen već na ovome svjetu! svatko od nas to voli reći, ali ipak naš sud nije vjerodostojan! usredotočite svoj život na Krista i živite onako kako nas je On učio, jer to je jedini način da se obistina svrha našega života, a to je spasenje! svi mi trebamo da živimo tu nadu spasenja i da budemo pripravljeni za dan spasenja, jer reče Isus....neće se spasiti oni koji mi viču Gospodine, Gospodine, nego oni koji vrše volju Oca mojega! Braćo budimo postojani u nevoljama, da naša postojanost rodi prokušanošću, a prokušanost nadom za život vječni!

Milost vam i mir od Boga Oca i Sina njegova Isusa Krista, a od mene bratski pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

razumijem te ja brate, ali mislim da je u pitanju drugciji pristum.Pravoslavni vjeruju da se spasavamo vjerom i djelima, a prodestanti samo vjerom.
Pravoslavni kazu protestantima da su gordi i da se uzvisuju kad kazu da imaju spasenje.Protestant odgovara da je njegovo spasenje dar, milost od Boga.On kaze da nije njegova zasluga nego Hristova, dakle onda nije gord.
Sa druge strane protestant kaze pravoslavnom, da je on ponosan.Zato sto kaze da svojim djelima misli dodati djelu Hristovom.
Medutim zbrka je u tome sto je spasenje u tru perioda.
1.Spaseni smo od proslih grijeha
2.Spasavamo se od sasasnjih grijeha(iz vjere u vjeru)
3.Bicemo spaseni konacno kad dodje Hrist
Sto se tice ovog treceg vjerujemo svi da je to trka koju trebamo svi zavrsiti.
Ali ako si Hristov presao si iz smrti u zivot, kako god vjerovo tou nema mjesta nikakvom ponosu, nego samo zahvalnosti prema Bogu
Procitaj 1.Jovanova 5:12-13
Boziji blagoslov tebi

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Odakle ti da protestanti samo vjerom do spasenja dolaze?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 13:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Oprasta li zaista Gospod nas bas sve,imali on celicne zivce,jeli spreman oprostiti nama i ono sto ni sami sebi oprostiti ne mozemo?Koliko sam bar ja sigurna da sve radim po volji njegovoj,koliko se trudim dali je dovoljno,kolko dajem a koliko mi se daje,kako da budem sigurna u spasenje a nisam sigurna u sve sto prethodi mom spasenju???Sigurna sam ja u Gospoda ali nisam u sebe,malovjernu,gnjevnu,gordu,ljutitu,nepravednu,gresnu...
"Cekace Gospod,ne brini",rece mi jedan otac,pognula sam glavu ali se i upitala koliko dugo ,misleci pritom na sebe ,ne na Njega milostivog

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 20:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
Odakle ti da protestanti samo vjerom do spasenja dolaze?

A jel nije tako?
Da razumijes u potpunosti sat sam mislio , procitaj pazljivo sve sto sam piso na ovoj temi.Hvala

Zivot je dar od Boga, kad si sa Njim zivot je lijep.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 20:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

malka je napisao:
Oprasta li zaista Gospod nas bas sve,imali on celicne zivce,jeli spreman oprostiti nama i ono sto ni sami sebi oprostiti ne mozemo?Koliko sam bar ja sigurna da sve radim po volji njegovoj,koliko se trudim dali je dovoljno,kolko dajem a koliko mi se daje,kako da budem sigurna u spasenje a nisam sigurna u sve sto prethodi mom spasenju???Sigurna sam ja u Gospoda ali nisam u sebe,malovjernu,gnjevnu,gordu,ljutitu,nepravednu,gresnu...
"Cekace Gospod,ne brini",rece mi jedan otac,pognula sam glavu ali se i upitala koliko dugo ,misleci pritom na sebe ,ne na Njega milostivog

Isto sam se pitao i ja ranije.Bog prasta ako se kajemo.Ako se kajemo istinski onda se mjenjamo.Postoje grijesi koji su nasa slabost, i padacemo cesce u njih, i stalno ce nam biti potencijalna opasnost.Isus kaze "vjera tvoja te je spasula idi i ne grijesi vise".
Moram ti reci da sve sto ti treba za pobjedu u zivotu imas u Hristu, i primas po vjeri u ono sto je On vec za tebe ucinio, a to je da je Isus na prvom mjestu platio tvoje grijehe.Oprostenje primas kao dar, znaci da ga ne mozes zasluziti.Dalje tvoj zivot ima dobra dijela jer ljubis Boga.
Ako si nesigurna u svoje spasenje, peporucujem ti da u molitvi svojim rijecima pitas Boga.Evo ti neki stihovi iz pisma: 1.Jovanova poslanica(Ivanova)5:11-13 ; Rimlani 8:31-35 ; Rimljanima 3:20-24, 4:1-3
Gospod sa tobom

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 16:42 
Veteran
Veteran

,,Brate lavicu zasto imam osjecaj da smo iz iste denominacije?Dali ima nacin da se kontaktiramo izvan foruma?''

IHTUSU
Brate ne pripadam ni jednoj denominaciji. Možda i grešim kad to kažem jer ima mnogo ljudi što su izašli iz crkvi u kojim su bili i više neće nigde već se mole u svojoj klijeti i veruju napisanom u Svetim spisima pokušavajući da tako žive.
Svi smo mi praktično u Gospodu jedna zajednica i udi istog tela.
Što se tiče kontakta pa možemo i ovako možemo i PP a može i porukama preko mobilnog, možda skajp.
Po pitanju spasenja potvrdio bih ono što si napisao jer tako piše i u Bibliji a to je da smo spaseni blagodaću i to nije po našim zaslugama niti delima već volja Oca koji nas ljubi ljubavlju večnom.
Želeo bih da upozorim na opasnost one što Hristovoj krvi žele pridodati svoja dela kao dopunu da je to VEOMA opasna stvar jer se time negira spasenje kroz tu krv i savršenu žrtvu pa svoja dela izjednačavaju sa tim neizrecivim darom ljubavi.
Nema ni jednog čistog niti bezgrešnog pa kako onda iz nečistog da izvade čisto i postave pored prečistog i presvetog? Čuvajte se braćo pogrešne nauke i proverite šta se uči a šta kaže Biblija.
Ako se čovek može opravdati svojim delima ili delima zakona čemu onda savršena žrtva?
SVI ostaše zatvoreni pod greh da bi se pokazala PRAVDA(čija?) BOŽIJA a ne ljudska.
Ko hoće da se opravda obrezanjem ili prinošenjem žrtve GUBI HRISTA!
Ko hoće da se opravda držanjem određenog dana ili kroz hranu izjednačava svoja dela sa Prečistom žrtvom i tako HULI!
Vremena su zla i mnoge nauke budite trezni i upregnite svu pažnju na Boga i nemojte ići za dogmom niti čovekom već u Bogu živite i sa Njim hodite u miru sa svima govoreći onima što su krotki i poučljivi da bi vam se posejano primilo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]