banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Dec 2008, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Još jednom, odličan post Ivana, drago mi je da tako razmišljaš, Bog će dokazati da je Njegova riječ istinita.

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2008, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
TBPTKO je napisao:
Зашто онда Северина пева да Мушкарцу само треба курва :fadein:

iz iskustva :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 12:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
drago mi je da ima žena koje čitaju Božiju riječ i teže za pravom istinom i spoznajom! Ivana nam je ovdje lijepo opisala svoj životni put koji ju je doveo do prave spoznaje i istinske slobode! ključna riječ u svemu je "sloboda"! danas se kroz medije najviše provlači teza kako su kroz povijest žene bile ugnjetavane i iskorištavane i kako je krajnje vrijeme da se izjednači vrijednost spolova, jer je to jedini način da se dođe do istinske slobode! kako lijepo Sotona iskorištava najjače današnje oružije obmane da uništi najveću i najvrijedniju božiju tvorevinu, a to je Čovjek (muž+žena)! sve današnje obmane koje teže ka izjednačavanju spolova dovode do pojava koje nikad nisu bile postojanije nego sada, a i sami znate o čemu pričam....homoseksualnost, biseksualnost, istospolni brakovi, pedofilija, promjena spola i td...tko ne zna šta se desilo kada je broj ovakvih dostigao vrhunac neka pogleda biblijski izvještaj o Sodomi i Gomori! ako se nešto slično dogodi u bliskoj budućnosti nemojte se čuditi! znajte da je sikira već položena na korijen stabla i da svako stablo koje ne donosi dobra ploda sječe se i u oganj baca! iz Biblije se jasno vidi koja je uloga muža, a koja žene, jer da je Bog htio stvoriti biće sa istim ulogama ne bi stvarao i muža i ženu!

naveo bi samo jednu pričicu koju prijateljica Ivana nije navela, a koji je jako bitana...pogotovo za mlade!

(5) Dođe dakle u samarijski grad koji se zove Sihar, blizu imanja što ga Jakov dade svojemu sinu Josipu. (6) Ondje bijaše zdenac Jakovljev. Isus je umoran od puta sjedio na zdencu. Bila je otprilike šesta ura. (7) Dođe neka žena Samarijanka zahvatiti vode. Kaže joj Isus: "Daj mi piti!" (8) Njegovi učenici bijahu otišli u grad kupiti hrane. (9) Kaže mu na to Samarijanka: "Kako ti, Židov, išteš piti od mene, Samarijanke?" Jer Židovi se ne druže sa Samarijancima. (10) Isus joj odgovori: "Kad bi znala dar Božji i tko je onaj koji ti veli: 'Daj mi piti', ti bi u njega zaiskala i on bi ti dao vode žive." (11) Odvrati mu žena: "Gospodine, ta nemaš ni čime bi zahvatio, a zdenac je dubok. Otkuda ti dakle voda živa? (12) Zar si ti možda veći od oca našeg Jakova koji nam dade ovaj zdenac i sam je iz njega pio, a i sinovi njegovi i stada njegova?" (13) Odgovori joj Isus: "Tko god pije ove vode, opet će ožednjeti. (14) A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni." (15) Kaže mu žena: "Gospodine, daj mi te vode da ne žeđam i da ne moram dolaziti ovamo zahvaćati." (16) Nato joj on reče: "Idi i zovi svoga muža pa se vrati ovamo." (17) Odgovori mu žena: "Nemam muža." Kaže joj Isus: "Dobro si rekla: 'Nemam muža!' (18) Pet si doista muževa imala, a ni ovaj koga sada imaš nije ti muž. To si po istini rekla."

ovdje se jasno vidi kako treba tretirati osobu s kojom si u vezi i s kojom imaš nešto više od običnog prijateljstva! ljudi nisu ni svjesni da čine preljub na svakom koraku, a to je sve zbog toga što žele da gledaju, a ne vide i što žele da slušaju, a ne čuju!

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Drago mi je mastermind da te opet "vidim" :P . Slazem se sa dosta stvari u ovome tvome postu. Za razliku od nauke, religijski si bolje "potkovan" pa se bolje slazemo. :P Jedna od stvari s kojima se ne bih slozio u ovome postu je povezivanje homoseksualizma, biseksualizma, promjene pola sa Sodomom i Gomorom. Jer pomenute anomalije su urodjene bioloski u pojedince i pojedinci koji ih imaju nisu krivi zbog toga te ih ne treba osudjivati i porediti sa ljudima iz Sodoma koji su svjesno cinili grijehe. Slazem se da su danas zene poprimile neke muske osobine, a muskarci zenske zbog cega postaju manje privlacni jedni drugima i dolazi do cescih razvoda. Pogotovo na zapadu gdje zene i muskarci rade iste poslove i trude se da budu tolerantni, ali dolazi do prirodnih odstupanja i podsvjesno postaju odbojniji drugom polu. Recimo, kad vidite muskarca da pere sudje sta mislite da li to zeni izgleda seksi, ili obrnuto kad vidite zenu vojnika i sl. Naravno postoje izuzeci ali ja govorim o opstem stanju tako da bi muskarci trebali da se trude da ne budu zenskasti kao sada i zene da ne budu muskobanjaste jer je to odbojno i neprirodno. Naravno, kao i kod homoseksualizma postoji mali broj onih koji moraju biti takvo jer im je poremecen broj hormona, ali kao sto rekoh ja govorim o opstoj populaciji.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 09:07 
http://www.youtube.com/watch?v=Ps1u-5sB77g
Eto vam primjer pederluka... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 10:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Drago mi je mastermind da te opet "vidim" :P . Slazem se sa dosta stvari u ovome tvome postu. Za razliku od nauke, religijski si bolje "potkovan" pa se bolje slazemo. :P Jedna od stvari s kojima se ne bih slozio u ovome postu je povezivanje homoseksualizma, biseksualizma, promjene pola sa Sodomom i Gomorom. Jer pomenute anomalije su urodjene bioloski u pojedince i pojedinci koji ih imaju nisu krivi zbog toga te ih ne treba osudjivati i porediti sa ljudima iz Sodoma koji su svjesno cinili grijehe. Slazem se da su danas zene poprimile neke muske osobine, a muskarci zenske zbog cega postaju manje privlacni jedni drugima i dolazi do cescih razvoda. Pogotovo na zapadu gdje zene i muskarci rade iste poslove i trude se da budu tolerantni, ali dolazi do prirodnih odstupanja i podsvjesno postaju odbojniji drugom polu. Recimo, kad vidite muskarca da pere sudje sta mislite da li to zeni izgleda seksi, ili obrnuto kad vidite zenu vojnika i sl. Naravno postoje izuzeci ali ja govorim o opstem stanju tako da bi muskarci trebali da se trude da ne budu zenskasti kao sada i zene da ne budu muskobanjaste jer je to odbojno i neprirodno. Naravno, kao i kod homoseksualizma postoji mali broj onih koji moraju biti takvo jer im je poremecen broj hormona, ali kao sto rekoh ja govorim o opstoj populaciji.

Otkriva se doista s neba gnjev Božji na svaku bezbožnost i nepravednost ljudi koji istinu sputavaju nepravednošću. 19 Jer što se o Bogu može spoznati, očito im je: Bog im očitova. 20 Uistinu, ono nevidljivo njegovo, vječna njegova moć i božanstvo, onamo od stvaranja svijeta, umom se po djelima razabire tako da nemaju isprike. 21 Jer premda upoznaše Boga, ne iskazaše mu kao Bogu ni slavu ni zahvalnost, nego ishlapiše u mozganjima svojim te se pomrači bezumno srce njihovo. 22 Gradeći se mudrima, poludješe i 23 zamijeniše slavu neraspadljivog Boga likom, obličjem raspadljiva čovjeka, i ptica, i četveronožaca, i gmazova. 24 Zato ih je Bog po pohotama srdaca njihovih predao nečistoći te sami obeščašćuju svoja tijela, 25 oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen. 26 Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, 27 a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja. 28 I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje, 29 puni svake nepravde, pakosti, lakomosti, zloće; puni zavisti, ubojstva, svađe, prijevare, zlonamjernosti; došaptavači, 30 klevetnici, mrzitelji Boga, drznici, oholice, preuzetnici, izmišljači zala, roditeljima neposlušni, 31 nerazumni, nevjerni, bešćutni, nemilosrdni. 32 Ne znaju za odredbu Božju - da smrt zaslužuju koji takvo što čine - a oni ne samo da to čine nego i povlađuju onima koji čine.

Pročitaj ovo pa sam prosudi da li se čovjek rađa takav ili sam postaje takav zbog svoga odbacivanja Boga!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Slazem se da veci dio u tome gradu su bili to ne zato sto su se rodili. Ali danas je drugi slucaj. Evo zasto. Recimo, primijeticete da veliki dio poznatih pjevaca itd su pederi. Oni nisu rodjeni tako vec je kod njih u pitanju grijeh, kod vecine. Isto kao sto i uzimaju drogu. Dakle oni su imali sve u zivotu i svega su se zasitili, i na kraju im je jos samo ostao pederluk i droga da probaju. I probali su i to. I to ih je odvelo u propast. Sjetimo se recimo Freda Merkjurija, Eltona Dzona ili Dzordza Majkla. U njihovom slucaju je to vjerovatno bio grijeh jer se "raspalise" zato sto su vec sve probali u zivotu i nista im nije donijelo smisao i onda odose u pedere i za drogom. Slicno je bilo i u Sodomu, i zato se to u bibliji i osudjuje.
Medjutim, za obicne ljude koji su od rodjenja pokazivali sklonost prema istom polu je drugi slucaj. Kod promjene pola je jos jednostavnija situacija. Covjek se osjeca da je jednog pola a ima drugi pol. I zasto onda ne iskoristiti nauku bas kao i kod svake druge bolesti i promijeniti pol. Naravno, mi posto nismo takvi to nam je tesko razumjeti. Kaze jedna poslovica, "zdrav bolesnog ne razumije" ili "sit gladnog ne razumije". Znaci kod njih se jednostavno radi o tome da im u tijelu preovladjuju hormoni suprotnog pola a imaju drugi pol. I onda se ne mogu oduprijeti homoseksualizmu, biseksualizmu ili promjeni pola ili transseksualizmu. Tako da kad gledamo na ljude uvijek moramo uzeti pozadinu zbog cega to rade, a ne samo rezultat, jer onda smo cesto skloni da osudjujemo nevine. To je moje razmisljanje na osnovu vise primjera koje sam vidio a i stvari iz razlicitih oblasti koje sam citao, a da li je ispravno ne znam.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 13:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Slazem se da veci dio u tome gradu su bili to ne zato sto su se rodili. Ali danas je drugi slucaj. Evo zasto. Recimo, primijeticete da veliki dio poznatih pjevaca itd su pederi. Oni nisu rodjeni tako vec je kod njih u pitanju grijeh, kod vecine. Isto kao sto i uzimaju drogu. Dakle oni su imali sve u zivotu i svega su se zasitili, i na kraju im je jos samo ostao pederluk i droga da probaju. I probali su i to. I to ih je odvelo u propast. Sjetimo se recimo Freda Merkjurija, Eltona Dzona ili Dzordza Majkla. U njihovom slucaju je to vjerovatno bio grijeh jer se "raspalise" zato sto su vec sve probali u zivotu i nista im nije donijelo smisao i onda odose u pedere i za drogom. Slicno je bilo i u Sodomu, i zato se to u bibliji i osudjuje.
Medjutim, za obicne ljude koji su od rodjenja pokazivali sklonost prema istom polu je drugi slucaj. Kod promjene pola je jos jednostavnija situacija. Covjek se osjeca da je jednog pola a ima drugi pol. I zasto onda ne iskoristiti nauku bas kao i kod svake druge bolesti i promijeniti pol. Naravno, mi posto nismo takvi to nam je tesko razumjeti. Kaze jedna poslovica, "zdrav bolesnog ne razumije" ili "sit gladnog ne razumije". Znaci kod njih se jednostavno radi o tome da im u tijelu preovladjuju hormoni suprotnog pola a imaju drugi pol. I onda se ne mogu oduprijeti homoseksualizmu, biseksualizmu ili promjeni pola ili transseksualizmu. Tako da kad gledamo na ljude uvijek moramo uzeti pozadinu zbog cega to rade, a ne samo rezultat, jer onda smo cesto skloni da osudjujemo nevine. To je moje razmisljanje na osnovu vise primjera koje sam vidio a i stvari iz razlicitih oblasti koje sam citao, a da li je ispravno ne znam.

rezultat ovog tvoga zaključka i je to što si čitao svakakve gluposti koje žele ovu pojavu svrstati pod normalno i da čovjek nije kriv što se takav rodio, ali daj prijatelju uzmi malo bibliju i potraži neke odgovore, pa nećeš sigurno ovako misliti!

pozz...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 17:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Neka mi bude dozvoljeno kao nedostojnom i grešnom čoveku da kažem par reči o gornjem tekstu: Iskustvo koje smo mogli pročitati je gorko, otrežnjujuće i poučno svakoj iskrenoj duši na korist.Otvorenog srca priznaje se greh i ostavlja a onda iz ljubavi opominju i drigi na tu opasnost to je hrišćanski duh odnosno duh istine.
Hvala dragoj sestri što ukazuje na istinu iz Biblije i na Boga kao jedinog vođu. Amin.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 08:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Jan 2009, 23:38
Kljucni problem razvoda i braka nije uopce u muzu i zeni nego u onome tko ih vjencaje.
Znaci u svesteniku ili pastoru. Mozes li to razumjeti jer postoji termin duhovno ocinstvo,
koje uopce nije prisutno u nijednoj crkvi, tako da onaj koji vjencaje ljude koji nemju veru
cini grijeh razvoda i odgovarati ce vise od onih koji se razvedu. Isus nam je svojim primerom pokazao sto znaci duhovno ocinstvo kad je na svadbi u Glileji pretvorio vodu u vino i pakazao brigi i razumjevanje za one koji se vjencaju. Ako netko zeli da spasi brak ili da ga osnuje neka me nazove na tel. +38598620889 dacu mu savjet besplatno kao sto sam veru primio besplatno od Gospoda. Dan

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 08:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Imamo po tom pitanju različita gledišta jer se držim onih reči ŠTO BOG SPOJI DA ČOVEK NE RAZDVOJI.
Sveštenik je samo svedok sklapanja braka i posrednik zato nemože snositi nikakvu odgovornost zbog naših nepromišljenosti ili pogrešnih pobuda jer kad bi tako bilo onda bi i za naše grehe (jer i razvod je prestup) odgovarao sveštenik a to nije tako.
Najmanji broj razvoda je opravdan jer je po pitanju preljube raskinut mnogo više zbog alkoholizma itd.
Bog je dao besplatan savet svima uvezi braka i života.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]