banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 00:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Okt 2008, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
KAkao vaša institucija nastoji da se održi u budućnosti?Kojim sredstvima i špekulacijama namjeravate da pribjegnete,usled neprihvatanja konzervativnog stava religije,samim tim i islama.
Evo, Papa je ismislio njove grijehe,jer mu uticaj lagano opada.
Koje su vaše metode?

Kako vidite religiju i ljudsku civilizaciju za 500 godina? Kakvu korist imamo od vaše propagande, i koliko će to uticati na mir i blagostanje u svijetu,budući da su najveći ratovi i ljudska mržnja usko, tačnije neodvojivo povezana sa religijskom netolerancijom.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 13:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Okt 2008, 22:55
emeritus je napisao:
muslim, jesi li ti čuo za priču kako je nastao islam od rezo pahlavia (ne znam tačno jel se ovako zove) bio je predsjednik irana prije homeinia i jedva je spasio te spise, između ostalog priča je sledeća, muhamed je hodao svjetom i prime ga u neki samostan, pa potom ga prebace u neki ženski samostan gdje je radio čovjek, međutim poslije godinu dana sve opatice trudne ostaše i crkva odluči da mu "capne" penis,što odlučiše to i uradiše, a on im kao osvetu reče da će osnovati novu religiju...

neka te Allah kazni ili nagradi u zavisnosti od toga koliko je tacan ta tvoja izjava.sellam

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 13:35 
Početnik
Početnik

Sassy je napisao:
KAkao vaša institucija nastoji da se održi u budućnosti?Kojim sredstvima i špekulacijama namjeravate da pribjegnete,usled neprihvatanja konzervativnog stava religije,samim tim i islama.
Evo, Papa je ismislio njove grijehe,jer mu uticaj lagano opada.
Koje su vaše metode?

Kako vidite religiju i ljudsku civilizaciju za 500 godina? Kakvu korist imamo od vaše propagande, i koliko će to uticati na mir i blagostanje u svijetu,budući da su najveći ratovi i ljudska mržnja usko, tačnije neodvojivo povezana sa religijskom netolerancijom.

bissmillah....ono sto cu ti reci na ovo pitanje je hadis od poslanika Muhammeda a.s gfdje kaze:NECE NASTUPITI SUDNJI DAN DOK ISLAM NE ZAVLADA SVIJETOM...slican i ajet od Allaha postoji...
Mi nemamo potrebe da radimo slicne stvari kao papa,mi se drzimo Kurana i sunneta i sto nam je tu receno tako radimo

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Muslim je napisao:
bissmillah....ono sto cu ti reci na ovo pitanje je hadis od poslanika Muhammeda a.s gfdje kaze:NECE NASTUPITI SUDNJI DAN DOK ISLAM NE ZAVLADA SVIJETOM...slican i ajet od Allaha postoji...
Mi nemamo potrebe da radimo slicne stvari kao papa,mi se drzimo Kurana i sunneta i sto nam je tu receno tako radimo

NECE NASTUPITI SUDNJI DAN DOK ISLAM NE ZAVLADA SVIJETOM.. jel mirno i demokratski ili ognjem i machem :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eh, baš si me ubjedio :( DAkle,nikad.

Vič mins,još mnooooogo godinica kreativne defekacije.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Muslim je napisao:
neka te Allah kazni ili nagradi u zavisnosti od toga koliko je tacan ta tvoja izjava.sellam

Da li je u islamu, bar mi se cini ali ne znam zato i pitam, uobicajeno da se sve radi zbog nagrade i kazne? Slicno smo imali i u hriscanstvu u proslosti. Zar nije logicnije da neko sluzi bogu slobodnom voljom, iz ljubavi, i zato sto zeli tako, nego zbog straha ili ocekivanja neke nagrade.
Npr. ja nisam dobar covjek ako pomazem nekome ili cinim dobra djela da bi primio nagradu ili bojeci se kazne, nego sam dobar ako to cinim zato sto zelim da nekom pomognem. Zasto se u islamu, kao u proslosti u hriscanstvu stalno potencira kaznjavanje jer to uglavnom ima suprotan ucinak? Naime, vecina ljudi bi vise voljela boga ljubavi nego boga koji kaznjava i nagradjuje licemjere koji to samo cine da bi sacuvali vlastitu kozu. Zar nije logicnije da bog vise voli ljude koji rade dobra djela iz ljubavi a ne iz straha da sacuvaju svoju kozu ili da budu nagradjeni?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 14:00 
Početnik
Početnik

vim je napisao:
Muslim je napisao:

Da li je u islamu, bar mi se cini ali ne znam zato i pitam, uobicajeno da se sve radi zbog nagrade i kazne? Slicno smo imali i u hriscanstvu u proslosti. Zar nije logicnije da neko sluzi bogu slobodnom voljom, iz ljubavi, i zato sto zeli tako, nego zbog straha ili ocekivanja neke nagrade.
Npr. ja nisam dobar covjek ako pomazem nekome ili cinim dobra djela da bi primio nagradu ili bojeci se kazne, nego sam dobar ako to cinim zato sto zelim da nekom pomognem. Zasto se u islamu, kao u proslosti u hriscanstvu stalno potencira kaznjavanje jer to uglavnom ima suprotan ucinak? Naime, vecina ljudi bi vise voljela boga ljubavi nego boga koji kaznjava i nagradjuje licemjere koji to samo cine da bi sacuvali vlastitu kozu. Zar nije logicnije da bog vise voli ljude koji rade dobra djela iz ljubavi a ne iz straha da sacuvaju svoju kozu ili da budu nagradjeni?

bissmillah,ako si citao Kuran ili bibliju nebitno,vidio bi da tvoje misljenje nije uredu....mi muslimani i svaki covjek sve treba da radi u ime Allaha...jer ono sto uradi u ime Allaha to mu je dobro i na ovom i na onom svijetu,a sto ne uradi u ime Allaha to mu sluzi za ono sto je naumio....
stim u vezi navest cu ti ajet gdje Allah kaze:"Do Allaha nece stici njihovo meso ni njihova krv,nego ce do njega stici vasa bogobojaznost"(el-hadz 37)

Muhammed a.s je u hadisu kojeg prenosi ebu hafsa omer rekao:zaista se djela cijene prema namjerama,i zaista ce svako dobiti ono sto je naumio svojim djelom,pa ko hidzru bude ucinio u ime Allaha i Njegova poslanika,njegova hidzra mu je hidzra Allahu,a ko je bude ucinio iz materijalne dobiti il sl,ono mu je za ono za sta ju je namijenio.

Sve na ovom svijetu i na nebesima je Allah stvorio i on je jedini Bog,i zato zbog njega se sva dobra djela cine,jer na onom svijetu ce nam to koristiti

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
sve treba da radi u ime Allaha...jer ono sto uradi u ime Allaha to mu je dobro i na ovom i na onom svijetu,a

:roll:

Teleportujte topic u u humor,pls.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 14:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Знате ли онај виц кад Мујо оде код хоџе да видиккад ће нестати Републике Српске и он му одговори до краја 2008. године.
- Како кад има још пар месеци до краја године ?
- До краја хиџретске 2008. Мујо, одговори хоџа :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 14:45 
Početnik
Početnik

TBPTKO je napisao:
Знате ли онај виц кад Мујо оде код хоџе да видиккад ће нестати Републике Српске и он му одговори до краја 2008. године.

mozes ti pistai viceva i viceva al RS ce uskoro se ukinuti,pa vi divljajte koliko god hocete,nebojimo se nikog,samo Allaha

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Potkupićemo ga.
Nije Allah još probao domaću rakijicu. xD

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Muslim je napisao:
TBPTKO je napisao:

mozes ti pistai viceva i viceva al RS ce uskoro se ukinuti,pa vi divljajte koliko god hocete,nebojimo se nikog,samo Allaha

ja chuo da se u dzenet ide samo sa eksplozivom oko pasa i allahom na usnama.

nek divljaju ovi nepismeni , shto ne znaju rechenice sastaviti. mi smo izabrali demokratski put

Citiraj:
nebojimo se nikog,samo Allaha
ne bojimo, ne farbamo....

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
1. Šta tačno znači riječ "musliman"?

2. Da li si od rođenja u toj religiji, ili si joj se okrenuo kasnije?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 21:27 
Početnik
Početnik

Warrior of the Light je napisao:

bissmillah..
nerazumijem bas sta zelis tim pitanjem postici,nema neko posebno znacenje rijec musliman...pripadnik jedine vjere prizante kod Allaha naziva se musliman...Pitat ces sto smo se tako nazvali,nismo se mi tako nazvali vec nam je to Allah kroz svoju objavu i preko poslanika rekao da se tako nazivamo...

a sto se tice drugog pitanja,da rodjeni sam musliman,musliman koji je procitao i Kuran i bibliju,koji nije htio uzeti niakkvu vjeru dok nije uporedio te 2 knjige ili objave,tako da znam sve o tome,i poznajem sve biblijske spletke i greske.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čuo sam da "musliman" znači "onaj koji vjeruje u jednog boga" pa me zanima da li je to tačno?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 21:36 
Početnik
Početnik

Čuo sam da "musliman" znači "onaj koji vjeruje u jednog boga" pa me zanima da li je to tačno?

rekao sam ti vec sta znaci rijec musliman...svaki onaj koji je uzeo islam kao svoju vjeru naziva se muslimanom,a samim tim i naravno onaj koji vjeruje u jednog Boga jer islam to trazi od nas

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Muslim je napisao:

bissmillah..
nerazumijem bas sta zelis tim pitanjem postici,nema neko posebno znacenje rijec musliman...pripadnik jedine vjere prizante kod Allaha naziva se musliman...Pitat ces sto smo se tako nazvali,nismo se mi tako nazvali vec nam je to Allah kroz svoju objavu i preko poslanika rekao da se tako nazivamo...

a sto se tice drugog pitanja,da rodjeni sam musliman,musliman koji je procitao i Kuran i bibliju,koji nije htio uzeti niakkvu vjeru dok nije uporedio te 2 knjige ili objave,tako da znam sve o tome,i poznajem sve biblijske spletke i greske.

kasandra

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma davno sam to čuo pa mi sad pade na pamet da priupitam...
Evo šta veli svemoćna Wikipedia :D :D :D

Citiraj:
A Muslim (Arabic: مسلم‎ pronounced Muslim, not Muzlim) is an adherent of the religion of Islam. The feminine form is Muslimah[1] (Arabic: مسلمة‎). Literally, the word means "one who submits (to God)"

"onaj koji se potčinjava (Bogu)"

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliko ja znam "musliman" znači "onaj koji je predan Bogu".
Drugim riječima: i hrišćani su muslimani.
Trećim riječima: ni među muslimanima nema puno muslimana.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Cetvrtim rijecima: "Musliman" nije religijski pravac nego rijec od nekog znacenja (musliman - u prevodu - vjernik) ?! Ili?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]